Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Süley: ‘Ik vind dit echt verbijsterend, het is reden voor per direct ontslag’

Laatste update:

Süleyman Öztürk is geschrokken van het spel dat FC Barcelona zaterdagavond op de mat legde tegen Villarreal. De Catalanen leden uiteindelijk in eigen huis een spectaculaire 3-5 nederlaag. Direct na afloop kondigde Xavi aan na dit seizoen te stoppen als trainer van Barça.

“Ik wist niet wat ik zag”, begint Öztürk in een video-item van Voetbal International over het spel van Barcelona in het duel met Villarreal. "In de eerste helft al niet, want ze kwamen 0-2 achter. In de tweede helft kwamen ze op een 3-2 voorsprong en daarna gaven ze het weer helemaal weg. Het is echt een beetje een jeugdelftal qua persoonlijkheden en karakters. Er gebeuren daar echt gekke dingen, dat is eigenlijk al het hele seizoen zo."

Xavi kondigde direct na afloop van de nederlaag aan na dit seizoen te stoppen als trainer van Barça. "Het voelt onaangenaam om trainer van FC Barcelona te zijn", verklaarde hij zijn opvallende beslissing. “Het is wreed. Ze hebben geen respect en waardering voor je werk en het is een verschrikkelijke aanslag op je geestelijke gezondheid en humeur. Ik ben van nature een positieve man, maar ik heb geen energie meer om door te gaan. Daarom moet ik 30 juni vertrekken."

“Hij begon over zijn familie, hoeveel druk er op hem ligt en alle trainers die bij Barcelona mislukken”, somt Öztürk op. “Hij zoekt het buiten zichzelf en dat vind ik eigenlijk een beetje zwak. Als je werk op honderd procent uitvoert, dan is het altijd een aanslag op je lichaam.”

Volgens Öztürk lopen er veel spelers in de selectie van Barcelona rond die momenteel ontevreden zijn. “Lewandowski werd weer gewisseld in minuut 75. Je ziet aan hem dat hij niet blij is. Koundé heeft twee jaar geleden gezegd dat hij geen rechtsback wil staan, maar hij staat nog steeds rechtsback. Araújo wil dat ook niet, maar moet het toch af en toe doen als Koundé centraal staat.”

In de ogen van Öztürk staat er momenteel geen stabiel elftal dat goed voetbal speelt. “Gavi is wegvallen. Met Gündogan, Frenkie de Jong en nog een speler erbij, wie dat dan is, dat maakt niet uit. Maar het middenveld is nu niet goed genoeg. Ook tegen een ploeg als Villarreal, dat achttien blessuregevallen heeft, kun je dan vijf goals tegen krijgen.”

Vooral de laatste twee tegentreffers zorgden voor enorme verbazing bij Öztürk. “Dat kan niet, zo zag je Ajax in de eerste drie maanden van het seizoen verdedigen. Die 3-5 van José Luis Morales ook. Hij mocht zo doorlopen. Ik vind dat verbijsterend. Voor mij is dit reden voor per direct ontslag. Barcelona loopt achter de feiten aan. Ze zijn ingehaald door Girona en moeten nog oppassen dat ze dit seizoen niet helemaal instorten. Als clubs als Atlético Madrid, Real Sociedad en Athletic Club nog boven ze eindigen, dan stort Barça helemaal in.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Xavi is vorig seizoen zeer knap kampioen geworden en is een clublegende. Jammer hoeveel negativiteit hij elke keer over zich heen krijgt want vanwege zijn prestaties als speler en trainer en zijn persoonlijkheid verdient hij veel meer respect. Heel makkelijk om nu na een nederlaag weer gal te spuwen over hem.

29 januari 2024 om 16:01

Respect verdient hij zeker, echter als je niet presteert mag er ook tegen opgetreden worden. Je kunt moeilijk iemand laten zitten omdat het een goede speler was .

Elk andere trainer zou inderdaad direct de deur zijn gewezen, maar Xavi als kind van de club, die wil je het liefst gewoon door de voordeur zien vertrekken. In dat opzich lijkt het dat ze bij Barcelona lering getrokken hebben hoe ze beter met clubiconen kunnen omgaan. Daarnaast is het niet zo dat een nieuwe trainer het seizoen van Barcelona volledig nog kan omdraaien.

29 januari 2024 om 15:23

Ik denk dat best veel clubs hun trainer nog zouden laten zitten als die het jaar voordien onverwacht de titel gewonnen heeft hoor. Of bedoel je ontslaan na die aankondiging van hem zelf?

29 januari 2024 om 15:32

Ja idd, de landstitel heeft voor een hoop krediet gezorgd.

29 januari 2024 om 15:36

Geheel onverwacht lijkt me een beetje overdreven als je ziet wat ze hebben ingekocht vorig jaar.

29 januari 2024 om 15:52

Ik denk dus dat Xavi gewoon op de schopstoel zat en ze hadden afgesproken als de resultaten niet zouden verbeteren ze in goed overleg aan het eind van het seizoen uit elkaar gaan in plaats van hem er direct uit te gooien, zodat hij soort van via de voordeur vertrekt.

29 januari 2024 om 16:01

Vergeleken bij de selectie die Real Madrid had was het wel een knappe prestatie natuurlijk

29 januari 2024 om 16:02

Onverwachts ? Totaal niet mee eens. Kreeg voor heel wat miljoenen aan spelers ( raphinha , kounde , lewandowski, christensen ). en had de beste selectie .. Madrid kreeg vorig seizoen welgeteld 1 speler ( tchouameni ). Met zo n selectie is het toch niet onverwachts ?

29 januari 2024 om 16:46

Real Madrid had natuurlijk wel een sterkere selectie vorig jaar, maar die gingen vol voor de Champions League en dat heeft ze La Liga gekost, en Atletico draaide een rampseizoen. Barcelona was in de winter al Europees uitgespeeld, en dat betaalde zich optimaal uit.

Om dat huzarenstukje te herhalen moest er wel een hoop goed gaan dit jaar, da's niet onmogelijk maar dat heeft Xavi niet echt in eigen hand.

In principe ga je in een verloren seizoen niet een clubicoon vroegtijdig de deur wijzen, beetje rare opmerking toch wederom van Suley.

29 januari 2024 om 15:33

Nee hoor. Barca moet CL halen gezien hun financiele situatie.
Denk dat Laporta binnenkort wel boekhoudkundig is uitgetoverd.

29 januari 2024 om 15:58

Barcelona haalt wel CL voetbal hoor. Barcelona is al maanden in hele slechte vorm en staat nog steeds 2 punten los van Bilbao in topvorm. Als ze de inhaalwedstrijd winnen zelfs 5 punten los.

29 januari 2024 om 16:37

Ik zou echt niet te vroeg juichen. Als je met 3-5 thuis verliest van Villareal in nog slechtere vorm en nog meer blessures, dan denk ik niet dat je echt zeker van je zaak mag zijn.

29 januari 2024 om 16:50

En zo heeft Barcelona vaker punten verloren dit seizoen van matige ploegen. Alsnog staan ze boven Bilbao in topvorm. Bilbao kan niet beter dan ze nu laten zien, Barcelona kan niet slechter dan ze nu laten zien.

29 januari 2024 om 17:35

Misschien niet slechter qua spel, maar Barcelona heeft dit seizoen wel een hoop wedstrijden met de hakken over de sloot gewonnen, daar kan je ook niet op blijven hopen.

Maar in principe moet je met deze selectie inderdaad moeiteloos top 4 kunnen halen.

Zegt hij nou werkelijk dat een middenveld met Gundogan, Frenkie en Pedri niet goed genoeg is? Tegen een La Liga middenmoter?

29 januari 2024 om 15:49

Inderdaad, hele rare opmerking. Als hij nou zegt dat er een bepaald type speler op het middenveld ontbreekt, oke. Ik denk juist dat Barca achterin en voorin tekort komt, zeker op linksback en in de spits, nu Lewa de weg een beetje kwijt is

29 januari 2024 om 17:08

Je hebt gelijk dat het een middenmoter is in Spanje. Maar deze ploeg speelt 9 van de 10 x echt fantastisch tegen de topclubs van Spanje. Villareal is op het gebied van positiespel en bal laten rond gaan minstens gelijkwaardig aan de top 3 van Spanje.

29 januari 2024 om 23:39

Vind jij een middenveld met die drie wel goed genoeg voor de top dan? Zijn niet echt complementair aan elkaar.

30 januari 2024 om 00:33

Je gaat er geen Champions League mee winnen, maar voor La Liga moet dat toch wel genoeg zijn lijkt me. Tis nou niet alsof Girona, Betis, Villarreal of Bilbao beter voetballers op het middenveld hebben rondlopen.

30 januari 2024 om 11:47

Het middenveld is bij die clubs wel beter afgesteld en hoeven niet een wedstrijd lang te domineren. Dat wordt er bij Barca (en door Xavi) wel gevraagd maar kunnen ze eigenlijk niet.

Bij een Girona heb je Aleix Garcia, iemand die de ballen opeist en het spel verdeeld. Daarnaast Herrera die enorm veel meters maakt, het vuile werk opknapt en als een box 2 box speler soms ook nog aanvallend wat kan brengen.

Ik vind de middenvelders bij Barcelona eigenlijk zowel aanvallend als verdedigend te kort komen, ze zitten er allemaal een beetje tussenin. Weinig rendement maar verdedigend ook niet altijd stabiel.

Ja, laten we de trainer er meteen uitgooien...

Wanneer gaan we nou eens inzien dat een fantastische voetballer geen enkele, maar dan ook geen enkele garantie is voor het zijn van een goede oefenmeester (en ja, ik ken de uitzonderingen)? Tegen een bal trappen is een andere bezigheid dan een groep mensen aansturen. Xavi is een sympathieke kerel die vanwege zijn achtergrond bij Barcelona goed ligt bij de aanhang. Lekker laten zitten, in plaats van de volgende ongeschikte coach zoeken.

29 januari 2024 om 16:02

Nou ben ik wel fan van de persoon Xavi hoor, maar ik denk dat mensen die geen Barcelonahart hebben hem niet heel sympathiek vinden. Hij is in de media heel kinderachtig altijd en hij krijgt om de haverklap geel omdat hij als een bezetene langs de zijlijn aan het schreeuwen is.

Wat dat betreft kan hij veel leren van Ernesto Valverde. Ondanks dat ik niet persé fan was van zijn speelstijl is dat toch de grootste “gentlemen” die ik langs de zijlijn bij Barcelona heb zien staan. Hele rustige, beleefde man.

29 januari 2024 om 16:08

@pedri Valverde , ancelotti idd. Altijd rustig en nooit met modder gooien of de 4de man stressen .. eens. Maar jullie krijgen misschien Hans Flick las ik bij internationaale bladen. Geen verkeerde keus. Top trainer

29 januari 2024 om 16:16

Ik heb niks met Madrid hoor, maar Ancelotti en Perez zijn echt uitstekende uithangborden van je club. Laporta praat veels te veel. Hij is echt een politicus wat dat betreft. Van Perez hoor je vrijwel nooit wat.

Flick zou ik best prima vinden, iemand met een andere visie van buitenaf. Barcelona teert te lang op hun eigen speelstijl. Die in mijn ogen een tikkeltje “outdated” is. Iets meer powerplay mag wel in plaats van alles op techniek en voetbal.

Xavi heeft als legende en goede vriend van Laporte natuurlijk heel veel credits. Die gooi je er niet zo snel uit. Dat het voor geen ene meter loopt is een feit .. dat hij er zelf meestopt omdat hij het niet aan kan is een zegen voor de club. Scheelt idd een ontslag en hoofdpijn …. Las vandaag dat Hans Flick op 1 staat als opvolger. Geen verkeerde keuze denk ik .

Xavi heeft natuurlijk geluk dat hij goed bevriend is met Laporta. Maar het spel is inderdaad niet om aan te zien nee. Van September tot januari heeft Barcelona haar wedstrijden ook niet met meer dan 1 goal verschil gewonnen. Ook is het gemis van een verdedigende middenvelder een groot gemis en Laporta heeft daar te makkelijk aan gedacht door dat met Romeu te doen. Ook moeten we maar afwachten wat Barcelona volgend seizoen gaat zijn. Want spelers zoals Felix en Cancelo zijn slechts gehuurd. Ook is Lewandowski gewoon te oud geworden. Die gaat volgend seizoen nog minder klaarspelen.

Het beste voor Real Madrid, Girona en Atletico is dat Xavi doorgaat tot het einde van het jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren