Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Steven Berghuis: ‘Ik vergelijk het vaak met de jongens van Ajax’

Laatste update:

Steven Berghuis was afgelopen week in de vriendschappelijke interland tussen Nederland en Mexico (0-1) een van de weinige lichtpuntjes op een verder donkere avond. In de aanloop naar het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina van zondag praat de aanvaller van Feyenoord over zijn ambitie en is hij ook zelfkritisch. Het spelen van een eindtoernooi is de absolute droom van Berghuis en dat is ook de reden waarom hij niet zomaar opnieuw een stap naar het buitenland maakt. “Een eindtoernooi spelen, is de droom van elke speler.”

“Als topsporter, atleet wil ik graag het EK en daarna het WK bereiken. Daar werk ik keihard voor. Het was ook de reden om niet zomaar een stap naar het buitenland te maken, naar een club waarvan ik niet weet waar ik terecht zou komen”, benadrukt Berghuis zaterdag in gesprek met De Telegraaf. “Bij Feyenoord weet ik dat ik dit seizoen, met de Europa League erbij, vijftig wedstrijden ga spelen en bij het Nederlands elftal in beeld zal blijven. En als er dan kansen komen, moet ik ze pakken.”

Het verschil tussen de Berghuis van Feyenoord en de Berghuis van Oranje is immens: 58 goals in 112 duels versus 0 doelpunten in 17 interlands. “Dat is wel een groot verschil, ja. Maar bij Oranje zaten er ook veel wedstrijden tussen dat ik vijf of tien minuten inviel. Het zijn wel cijfers die niet goed genoeg zijn. Dat lijkt me duidelijk. In Oranje moet je leveren en daar ben ik niet tevreden over.” Ronald Koeman maakte met Steven Bergwijn en Quincy Promes op rechts vaak andere keuzes. “Het waren jongens die zich in de Champions League hadden laten zien. Tot op heden is het me niet echt gelukt om een vaste plek af te dwingen.”

De Boer deelt complimenten uit na nederlaag Mexico: 'Prima debuut'

“Ik probeer altijd iets te creëren en zowel verdedigend als aanvallend het verschil te maken”, antwoordt Berghuis op de vraag wat hij kan toevoegen aan het Nederlands elftal. “Als ik net zoals bij Feyenoord mijn goals ga maken en kansen creëer voor mijn ploeggenoten, dan voeg je als aanvaller zeker iets toe aan Oranje. Dat is tot op heden nog niet vaak genoeg gebeurd.” Berghuis is niet van plan om Feyenoord zomaar te verlaten. Hij heeft voor zichzelf een soort lijst gemaakt met tien, vijftien clubs, waarover hij zou willen nadenken. “Maar interesse bleef lang uit”, erkent de aanvaller, die over een gelimiteerde transfersom van acht miljoen euro in zijn contract beschikt.

Het EK kan volgend jaar als springplank naar de Europese top dienen. “Topclubs kijken toch hoe je topwedstrijden speelt. Bij Feyenoord heb ik nog niet een keer Europees overwinterd. Ik denk dat het wel een rol speelt in hoe je er in Europa op staat. Ik vergelijk het vaak met de jongens van Ajax, die ook in de Eredivisie spelen, maar een geweldige Champions League-campagne hebben gehad, waardoor ze gewild zijn bij de clubs in Europa. Dat is ook iets waar we met Feyenoord naartoe moeten en volgens Frank Arnesen ook willen. Ik heb nog wel de ambitie om de stap te maken, want ik wil het maximale uit mijn carrière halen.” Het contract van Berghuis loopt medio 2022 ten einde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb de vorige wedstrijd niet gezien van oranje maar afgaande op de laatste 2 seizoenen kan ik met zekerheid een gokje wagen dat Berghuis in zijn minuten meer heeft laten zien dan Bergwijn, Promes en vd Beek.

Geef die Berghuis nou gewoon het vertrouwen man komt tenminste dreiging vanuit. Of het nou achter de spits is of aan de zijkanten.

10 oktober 2020 om 09:29

Hij is veelzijdig. Kan een voorzetje geven, een afstandsschot plaatsen, een 1-2, penalty's, een redelijke dribbel.
Hij heeft tenminste veel wapens en kiest altijd de voetballende oplossing. Ook ontzettend constant in zijn prestaties.

Geen spelt tussen te krijgen wat Steven hier zegt. Hoe hij erin staat is nuchter en slim. Beter bij Feyenoord de grote meneer zijn, populair zijn bij het legioen en bij goed spel in aanmerking komen voor Oranje, dan ergens in Oost Europa of middemoter in west Europa uit beeld raken bij een nietszeggende club.

Goede gozer Steven Berghuis. Natuurlijk heeft hij af en toe wel een rauw randje maar dat vind ik niet perse negatief. Hij zit vol wilskracht en ambitie. Hoop dat hij zich in de basis kan spelen.

10 oktober 2020 om 09:38

Als hij zich niet in de basis speelt weet ik het ook niet meer. Imo de beste aanvaller/buitenspeler die we nu hebben. Heel constant in zijn prestaties in tegenstelling tot onze beste aanvaller (want dat is ie wel) Depay. Enige minpuntje is, dat hij net dat beetje snelheid mist. Maar een plus punt vind ik weer dat hij wel een steek pass kan geven, dat kunnen Bergwijn/Promes minder. En Babel al helemaal niet.

10 oktober 2020 om 10:28

Het is en en. Bergwijn of Promes moet wel op de linker kant diepte maken anders krijg je trechtervoetbal wat je nu bij Feyenoord ziet. Neemt niet weg dat Berghuis op dit moment de enige is die uit het niets iets kan creëren tegen handbalverdedigingen. Zou hem tegen de grote der aarde erbuiten laten, dan heb je op de counter meer aan snelle jongens zoals Bergwijn/promes.

10 oktober 2020 om 11:19

Trechtervoetbal is alleen een gevaar wanneer er geen back langs de zijlijn over de buitenspeler heen dendert. Bij feyenoord zijn er 2 nieuwe duo’s aan de zijkanten en die onderlinge afstemming moet beter, maar de fysiek bij haps en nieuwkoop is er om ook voorin het spel breed te houden.

Het is wel triest dat Feyenoord al zo lang niet meer kan overwinteren in de EL. Staan ergens top 80 en dit seizoen is de kans ook minimaal dat volgende ronde gehaald wordt. Helaas realiteit is dat Feyenoord geen topclub meer is.

10 oktober 2020 om 09:18

5 jaar geleden volgens mij net als PSV? Tuurlijk is het lang maar jij maakt er wel een heel groot drama van.

10 oktober 2020 om 09:37

@Buakaw Wanneer mogen we er volgens jou dan wel een drama van maken? Ik zit bij Feyenoord namelijk op 2x Europees overwinteren in de laatste 14 jaar, waarvan ze 1 niet hebben mogen spelen vanwege rellen in Nancy. In Europese uitwedstrijden kom ik in dezelfde periode ook niet veel verder dan overwinningen in Luik en tegen Kalmar FF. Die cijfers kan ik gezien de ambities van Feyenoord niet anders omschrijven dan dramatisch.

10 oktober 2020 om 09:40

Zooo, ik schrik nogal van deze cijfers om het zo te zeggen. Ik dacht dat ze het wel wat vaker lukte. Jammer, misschien is dat ook de reden dat ze financieel zoveel achter lopen, je loopt ontzettend veel inkomsten mis natuurlijk. Vind het wel een topclub, ook al zeggen de cijfers misschien wat anders.

10 oktober 2020 om 12:58

Lekker makkelijk om een periode mee te nemen toen Feyenoord financieel aan de grond zat. Trek het dan verder door toen ze de Europa cup hadden gewonnen... Neem dan de cijfers vanaf het moment dat de vrienden van Feyenoord er geld in begonnen te steken en hoe het toen is gaan lopen. Dramatisch met de periode dat ze geen geld hadden en daarna nog steeds niet fantastisch, maar niet zo drama, maar om dit aan Ajax supporters uit te leggen is vaak onmogelijk. Feyenoord is gewoon een kut club die in het rechterrijte hoort en Europees met PSV en AZ er niks te zoeken heeft. Nederland is alleen gebaat bij Ajax.

10 oktober 2020 om 13:47

Noem 5x overwinteren in 23 jaar waarvan ze er eentje niet mochten spelen maar niet zo drama. Misschien een keer stoppen met Ajax erbij halen, want het gaat niet om Ajax. Het gaat om Feyenoord en haar ambities. Die liggen veel hoger dan 5x in 23 jaar overwinteren. Dat gehuil van die financiën is erg typisch. Feyenoord is daar al jaren overheen en heeft sindsdien een sloot aan prijzen gepakt in Nederland. Niet met geluk, maar met goed beleid en slimme trainers. Resultaat in Europa nog steeds maar 1 overwintering en 1 uit overwinning in Luik. Dat is het probleem. Maakt dit dat Feyenoord Europa niet in zou moeten? Nee, absoluut niet. Ze zijn al jaren 1 van de 3 beste clubs van Nederland, dus ze horen Europa in te gaan. Maar doe niet alsof de prestaties daar niet dramatisch zijn en dat dit niet geconstateerd mag worden, omdat iemand een Ajaxfan is.

10 oktober 2020 om 17:21

Noem een Nederlandse club die in 23 jaar een Europese prijs heeft gewonnen? Feyenoord heeft gewoon financiële problemen gehad, en mensen als jij die snappen dat niet omdat het beleid bij Ajax heel goed is, maar zelfs zij hebben in 23 jaar veel mindere seizoenen gehad in Europa. Feyenoord is sinds 2010 aan het bouwen om weer die topclub te zijn wat ze altijd waren en in Nederland zijn ze al stabiel geworden, maar nog steeds geen geld. Voor een club als Feyenoord moet inderdaad de stap worden dat ze structureel Europees spelen en ook dat was niet altijd het geval sinds 2010 dat ze structureel Europees voetbal speelde en dat begint nu eindelijk te veranderen dus de volgende stap moet worden dat ze zich overwinteren. Helaas gaat het niet direct en hebben dingen tijd nodig, maar er zit een stijgende lijn, maar er wordt door Ajax fans altijd gedaan alsof er niks beter is geworden en dat de situatie altijd zo dramatisch is. Dus je mag het constateren, maar bekijk dan ook alles en niet alleen de dingen die je wilt zien.

10 oktober 2020 om 09:24

Laten we het even afwachten, want Zagreb is ook een wisselvallige ploeg. Ik weet niet hoe hun er sportief voor staan. En ze hebben Advocaat. Die kan Feyenoord optimaal voorbereiden en weet wat er nodig is om Europees te presteren. Als bij Feyenoord iedereen fit blijft, krijgt Advocaat er echt wel wat moois voor elkaar. Bijlow ontwikkeld zich goed, centrum lijkt goed te staan, Haps is al eventjes blessurevrij, Geertruida gaat steeds beter op rechts, Texeira voegt echt wat toe aan het middenveld, Fer haalt zijn niveau weer, Berghuis is Berghuis... Advocaat kan hier echt wat moois van maken met wat geluk.

10 oktober 2020 om 11:25

@mrkrillin, jouw realiteit is geen feit he? Betekenis van een topclub is een club die tot de top behoort. Dan ligt het er maar aan hoe breed jij je definitie van ‘top’ trekt. Overigens best sneu dat je onder een inhoudelijk prima artikel weer zonodig zonder enige aanleiding een club naar beneden wilt lullen.

10 oktober 2020 om 11:44

Nederland heeft al heel lang geen Europese topclubs meer. Binnen Nederland is Feyenoord gewoon een topclub. Op gepaste afstand van 2 anderen, maar in vrijwel alle vrij ver boven de andere 15.

10 oktober 2020 om 18:20

Hahaha als Feyenoord geen topclub is in Nederland, wat dan nog wel? Laatste vier jaar 5 prijzen gehaald, hadden er zes geweest als de bekerfinale gewoon gespeeld was geworden zoals in ieder ander land, zijn al een jaar ongeslagen. Wie is dan wel een topclub?

Berghuis is een verademing in hoe hij zich presenteert in interviews. Realistisch, zelfkritisch en in staat een wedstrijd direct na afloop objectief te analyseren. Hoop dat hij in Oranje ook kan gaan laten zien wat hij bij Feyenoord al een tijdje doet. En na zijn carrière analist worden, zou direct een van de beste zijn.

10 oktober 2020 om 09:19

En ook kritisch richting de journalisten. Hij laat ook merken wanneer iets hem niet bevalt qua vraagstelling of ondertoon. Dat waardeer ik ook wel, want spelers hoeven echt niet overal braaf antwoord op te geven. Leuk ventje ja.

De Boer moet gewoon met Berghuis verder bouwen. Ben altijd al gecharmeerd geweest van zijn kwaliteiten en baalde dat Ajax hem niet overnam van Watford enkele jaren geleden, maar zo goed en stabiel als hij nu presteert had ik ook niet verwacht. Hij is momenteel één van onze beste aanvallers en hoort in de basis. Ik ben daarnaast erg benieuwd naar een eventuele connectie tussen hem en Promes als linksbuiten, want ik denk dat Berghuis in staat is om Promes net zo voor de keeper te zetten als Ziyech deed. Ook moeten we op links dan iemand met diepgang/loopactie zonder bal hebben, omdat het anders te voorspelbaar wordt. Promes kan dat denk het beste van de huidige opties, maar kwalitatief zijn Bergwijn en andere talenten als Dilorsun, Danjuma, Gakpo en Kluivert wellicht ook opties tegen die tijd. Zeker in Gakpo zie ik wel potentie voor die positie. Ook vind ik dat we Depay best ter discussie mogen stellen. Met hem erin kunnen we, voor mijn gevoel althans, weinig vastigheden in ons aanvalsspel creëren, omdat hij zich te pas en te onpas terug laat zakken naar de flanken. Hierdoor wordt ons aanvalsspel zeer wisselvallig en moeten we het vooral van momenten/persoonlijke oplevingen hebben. Soms heeft Depay dat en is hij terecht gelijk de man, maar als hij dat niet heeft wordt het voor het hele team moeilijk om iets klaar te spelen voorin. Wat mij betreft mag er best eens met Weghorst gespeeld gaan worden, want die bewijst zich toch steeds weer en is een goede Bundesliga spits geworden. Hoe dan ook, Berghuis basis lijkt mij een zekerheidje en mits in vorm zou ik het eens willen zien samen met Promes, hopelijk kunnen ze een connectie krijgen. De Boer heeft ruim voldoende aardige tot goede opties voorin, maar het zijn ook geen wereldtoppers dus hij moet wel een samenstelling vinden die complementair is en elkaars sterktes optimaal benut. Anders gaan we het heel erg lastig krijgen.

Zo dan is Berghuis erg kritisch door te stellen dat hij voor 10-15 clubs wil nadenken over een transfer. ... De Top 10 van de premier League zou al een droom moeten zijn, laat staat de Top van de Bundesliga - Serie A, Primera Division.

10 oktober 2020 om 09:27

Wie zegt er dat Berghuis zich alleen richt op de grootste clubs? Ik kan me namelijk voorstellen dat hij, gezien zijn verleden bij Watford, vooral ook kijkt naar de competitie en speelstijl van de club. Ik zie hem zo een sterspeler worden bij clubs als Sevilla, Betis, Villareal qua Spaans voetbal en speelstijl van die clubs. Zo'n sierlijke speler zou het daar erg goed kunnen doen, terwijl hij hopelijk zelf ook wel weet dat hij qua speelstijl niet past in de Bundesliga of Premier League..

10 oktober 2020 om 09:32

Als ik moet kiezen (puur op naam en of je voor de prijzen speelt, geld is anders) tussen Feyenoord of Aston villa dan zou ik t wel weten. Lekker voor de prijzen spelen en Europa in.

10 oktober 2020 om 09:45

Aston Villa dus? 😋

Overigens heeft hij geen gelimiteerde transfersom in zijn contract. Feyenoord mag vragen wat het wil. Echter is het wel zo dat boven de acht miljoen de som 50/50 verdeeld wordt tussen Berghuis en Feyenoord. Maw bij een bedrag van 20 miljoen pakt Feyenoord 14 en Berghuis 6. En Feyenoord moet gaan praren bij een bod van 8 miljoen of meer. Hij is dus niet even voor acht miljoen op te halen.

Berghuis z’n interviews zijn altijd zo goed. Realistisch, (zelf)kritisch en heel vaak ook sterke analyses direct na een wedstrijd. Hoop echt dat hij lang bij Feyenoord blijft en ook na zijn carrière als speler aan de club verbonden blijft. Als je zulke zinnige dingen over voetbal zegt, kan je dat ook vast overdragen aan anderen of op andere wijze je inzicht nuttig aanwenden. Maar realistisch gezien ben ik bang dat hij na dit seizoen echt niet meer te houden is voor Feyenoord.

Voor in het Nederlands elftal lijkt het me wel dat hij ook aan basisplaats toe is. Brengt iets anders dan alle krachtmensen die er nu voorin lopen. Zie het ook wel zitten met Dumfries erachter.

Prachtig om deze nationale Berghuis adoratie te zien na de laatste interland. Zelfs Ajacieden willen hem in Oranje zien hehe.

10 oktober 2020 om 13:43

Logisch toch. Geweldige voetballer, daar hoef je alleen maar een wedstrijdje Feyenoord voor te kijken. Heeft naast zijn uitstekende cijfers ook altijd oog voor de opkomende back. Ik houd daar wel van. Hetzelfde als bij Idrissi icm Wijndal. (Waarvan ik verwacht dat hij minder zal presteren komend seizoen zonder Idrissi)

10 oktober 2020 om 19:26

Migi achja, als het om Oranje gaat geloof ik in één front. En dan gaan de clubgevoelens tijdelijk de koelkast in. 😜

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren