Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ster van kampioensteam Leicester City stopt op 33-jarige leeftijd

Laatste update:

Danny Drinkwater houdt het voor gezien als profvoetballer. De 33-jarige middenvelder, die al een jaar zonder club zit, krijgt niet meer de aanbiedingen waar hij op hoopt. Daarom hangt hij liever zijn schoenen aan de wilgen. Drinkwater was een van de sterren in het Leicester City van Claudio Ranieri, dat boven alle verwachtingen in 2016 de Premier League won.

De Engelsman maakte zijn besluit bekend in The High Performance Podcast. Daarin gaf hij toe al lang te twijfelen om te stoppen. "Het zat misschien al wel lang in de pijpleiding, maar het is tijd om het officieel aan te kondigen. Ik heb te lang in een spagaat gezeten."

"Ik wilde wel doorgaan, maar kreeg de kans niet om op een standaard of niveau te spelen waarbij ik me gewaardeerd voelde. Ik ben blij zonder voetbal en blij met voetbal, dus moet ik dan gewoon handen schudden met de sport?"

"Het is alles wat ik ken. Voetbal is mijn leven sinds ik zes, zeven ben. Het zou nooit makkelijk zijn geweest om te stoppen, maar als ik week in, week uit speelde en misschien vanwege een blessure had moeten stoppen, was het veel moeilijker geweest", aldus Drinkwater.

De door Manchester United opgeleide middenvelder zette van 2012 tot 2017 de lijnen uit bij het inmiddels gedegradeerde Leicester. Dat werd in het seizoen 2015/16, pas het tweede Premier League-seizoen sinds 2004, boven alle verwachtingen kampioen van de hoogste Engelse divisie.

Een jaar later verdiende Drinkwater een miljoenentransfer naar Chelsea. Dat avontuur werd nooit wat hij gehoopt had. Drinkwater speelde in vijf jaar tijd slechts 23 officiële wedstrijden, en kwam meermaals in opspraak vanwege zijn gedragsproblemen. Zo crashte hij in 2019 zijn Range Rover, terwijl hij met drank op achter het stuur zat.

Na onsuccesvolle uitleenbeurten aan achtereenvolgens Burnley, Aston Villa, Kasimpasa en Reading, liep Drinkwater eind 2022 uit zijn contract. Sindsdien ging de rechtspoot geen enkel avontuur meer aan. Drinkwater debuteerde in zijn succesjaar 2016 ook nog voor het Engelse nationale team. Hij behoorde tot de voorselectie voor het EK dat jaar, maar werd uiteindelijk niet meegenomen naar het toernooi.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan toch wel zeggen dat hij kampioen is geworden en contract speler bij Chelsea, geniet van je pensioen pik!

Wat een team was dat zeg. Deze jongen met Kante, Mahrez en Vardy. Blijft een van de mooiste sprookjes van het voetbal.

30 oktober 2023 om 12:49

Dan vergeet je Schmeichel nog.

30 oktober 2023 om 14:49

En Ranieri.

30 oktober 2023 om 15:05

En Wes Morgan.

30 oktober 2023 om 17:01

En Maguire

30 oktober 2023 om 17:50

En die zat niet in dat team

Is een drinkwater niet goed genoeg voor Ajax?

30 oktober 2023 om 12:56

Dat ben je momenteel al snel.
Die hebben nog wel 2 transfer periodes nodig om het team weer op orde te krijgen.

Maar wat was dat Leicester een geweldig verhaal toendertijd.

30 oktober 2023 om 12:58

Tsja wie niet?
Niet iedereen hoeft en wilt nAar ajax he

30 oktober 2023 om 13:20

Doe maar niet. Laatste jaren nergens gepresteerd en is geen speler die een team op sleeptouw neemt gezien zijn gedragsproblemen.

Denk de beste prestatie van een club die je ooit gaat meemaken. Het kleine Leicester City destijds kampioen van Engeland. Jammer voor Drinkwater dat zijn stap naar Chelsea een totale mislukking was. Want het was echt een goeie speler zeker samen met Kanté was het een waanzinnig duo.

30 oktober 2023 om 13:43

Kaiserslautern 1998Cagliari 1970Boavista 2001Wie vult aan met van die voetbalsprookjes/verrassingen?

30 oktober 2023 om 16:26

Fenerbahce in 2013

30 oktober 2023 om 20:05

Girona 2024

Onderdeel van de allergrootste voetbal stunt aller tijden, toch iets om trots op te zijn.

30 oktober 2023 om 12:57

In Engeland. Wat mij betreft is Griekenland 2004 een grotere stunt, met Charisteas of all people die het toernooi besliste.

30 oktober 2023 om 13:04

Een toernooi waar je 6 wedstrijden speelt met wat geluk winnen of de zwaarste competitie ter wereld over 38 wedstrijden winnen, eindigend boven City, Chelsea, Liverpool, United, Arsenal, Spurs.... Nee, de stunt van Leicester is wat mij betreft vele malen groter dan die van Griekenland.

30 oktober 2023 om 13:13

Nee ben ik het niet met je eens. Zo'n toernooi winnen is dat de bal net ff de juiste kant op moet vallen. Net ff een offday en je bent al gauw uitgeschakeld en daar kun je als "klein" voetballand al gauw profijt van hebben.
Ik vind het een betere prestatie dat een club waarvan je het niet verwacht een jaar lang constant presteert en de top tegenstanders verslaat. Een soortgelijke stunt was destijds met FC Twente. Al is het denk ik wel wat makkelijker om kampioen te worden van NL dan van Engeland. Maar toch een stunt opzich

30 oktober 2023 om 13:15

Twente was toch geen stunt meer te noemen? Ze waren sinds 2008 in opkomst en hadden gewoon met afstand de beste selectie van Nederland in 2009-2010 met 2 van de 3 beste spelers van de Eredivisie (suarez Ajax, Janssen en Ruiz Twente).

30 oktober 2023 om 13:37

Vond jij Twente de beste selectie hebben??

PSV had Afellay, Dzsudzak, Ola Toivonen, Amrabat etc.
Ajax had Suarez, Sulejmani, de Zeeuw, Pantelic, Eriksen, Emanuelson, vd Wiel
AZ had El Hamdaoui, Mousa Dembele, Stijn Schaars, Martens

Dat vind ik betere namen dan alleen Janssen en Ruiz (en Douglas). Dus ja ik vond het opzich wel een stunt. Ik had het iig niet verwacht toen. De stunt van Leicester was uiteraard een stuk groter. Maar in mijn ogen was Twente als kampioen opzich ook als stunt te benoemen. Vooral als je ziet dat ze een aantal jaar geleden zelfs nog laatste werden.. Zo ook weer ineens andere tijden.

30 oktober 2023 om 13:57

@fey95

Een toernooi waar een team dat met wat geluk mee zou doen in middenmoot eredivisie qua spelersmateriaal, met een enkele uitschieter naar subtob Europa Europees kampioen werd door Frankrijk, Tsjechië en Portugal te verslaan op het allerhoogste podium vind ik wel zo'n prestatie ja. Dat team was niet eens getalenteerd. Dat van Leicester had wel topspelers (in de dop).

Leicester had het geluk dat de topteams dat seizoen allemaal niet top presteerden. Met 81 punten wordt je in Engeland maar heel zelden kampioen. In de 4 jaar was het puntenaantal van de kampioen 93, 100 en 99.

Het is een fenomenale prestatie hoor. Zeker als je kijkt waar ze vandaan kwamen.

Maar Griekenland presteerde tegen landen die gewoon op hun best waren. Ze hadden ook geen zwakke generaties ofzo. Portugal was ijzersterk, Frankrijk ook en ook Tsjechië had hun beste generatie ooit.

30 oktober 2023 om 14:08

Je had ook nog Stoch, Perez, Tiote, Nkufo, etc. Twente was misschien niet de nummer 1 favoriet, maar zeker wel een van de favorieten dat seizoen.

30 oktober 2023 om 14:32

@kalmalmo, ja ik denk dat we best mogen zeggen dat Twente in die tijd de beste selectie had. Zeker in de vorm en flow waar dat team bijna 3 seizoenen in gezeten heeft. In 08-09 zijn ze tweede geworden, het lag zeker in de lijn der verwachting dat zij hun goede vorm door zouden trekken naar het seizoen daarna.

Afellay oke, maar verder vind ik het lijstje van Psv'ers verre van indrukwekkend. Datzelfde geldt voor Ajaxm, ja in die tijd speelde een Eriksen wel eens mee maar hij had bij lange na nog geen belangrijke rol. Ajax moest bij de hand genomen worden door Suarez. Pantelic was een drama, Emanuelson speelde nooit meer dan 3 goede wedstrijden op een rij en Sulejmani was zou de miskoop van de eeuw geworden zijn als Ajax niet Bergwijn terug naar Nederland gehaald zou hebben.

Waanzinnig om het mee te hebben mogen maken. Mahrez en Kante waren absoluut wereldklasse dat seizoen en zijn nog bij grotere clubs geslaagd, wat Drinkwater helaas niet is gelukt bij Chelsea. Verder natuurlijk goede speler

Heerlijke speler onder de specifieke omstandigheden bij Leicester van dat jaar! Zonder de lange ballen van Drinkwater is het sprookje van Leicester compleet ondenkbaar. Hij is ooit naar Chelsea gekomen om te zorgen dat de selectie zou voldoen aan de regels omtrent Homegrown Players en daar heeft hij de minuten ook naar gemaakt. Jammer, ik denk dat hij bij een West Ham, Southampton, Villa of Wolves tot in lengte van jaren in de basis had kunnen spelen!

30 oktober 2023 om 13:39

Achja hij heeft zo op die manier ook lekker kunnen cashen bij Chelsea, vast een hoger salaris dan bij een Wolves.

30 oktober 2023 om 14:27

Dat is natuurlijk waar. Menig matig voetballer heeft heerlijk kunnen profiteren van de onkunde van Emenalo.

Wat een verschil ook in tijden he. Van kampioen van de Premier League naar degradatie en Championship voetbal. Zo zie je hoe snel het eigenlijk kan gaan in het voetbal. Ik was in die tijd echt overtuigd van het feit dat Leicester nog jaren mee ging strijden met de top van Engeland. Jammer, vind het wel een hele mooie club. Maar goed, ze staan bovenaan dus die zijn volgend jaar weer terug denk ik.

Een typisch voorbeeld dat je ook geluk moet hebben in je voetbalcarriere. Hij ging van een goed talent naar onzichtbaarheid en redelijk uit het niets kwamen zijn kwaliteiten jaren later bovendrijven in misschien wel het grootste voetbalsprookje van de afgelopen 50 jaar. Dat is dan de gelukkige kant.

De ongelukkige kant is dat hij na Leicester een paar verkeerde keuzes maakte waardoor hij weer in de vergetelheid raakte. Die had het misschien wel buiten de Premier League moeten zoeken, aangezien z'n kwaliteiten elders beter tot hun recht waren gekomen. Z'n overzicht en passing waren prima, maar hij mistte toch dat stukje snelheid in z'n spel voor een club als Chelsea.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren