Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Stem hier: Kökçü heeft één grote uitdager, maar wie is de beste spelmaker?

Maandag, 5 juni 2023 om 23:55 • Laatste update: 23:58

Het reguliere seizoen in de Eredivisie zit erop. Feyenoord is kampioen, PSV heeft zich verzekerd van een plekje in de voorronde van de Champions League en vooral voor Ajax was het een teleurstellende jaargang. Voetbalzone stelde de afgelopen weken steeds een Team van de Week samen en is nu op zoek naar het Team van het Jaar. Stem op de speler die jij dit seizoen het beste vond, met vandaag de zoektocht naar de beste spelmaker.

Voetbalzone gaat op zoek naar elf spelers en een trainer voor het Team van het Jaar. Daar is jouw hulp bij nodig, want de stem van de community bepaalt voor een groot deel de uitslag. Per positie zijn er vijf nominaties, waar op gestemd kan worden. Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moet een speler tenminste negentien volledige wedstrijden (1710 speelminuten) op het veld hebben gestaan. Je kan stemmen in de poll onderaan dit artikel en onder onze post op Instagram. De resultaten van die twee polls worden gecombineerd en leveren een gemiddeld percentage op. Dat percentage is het aantal punten dat de speler vanuit het publiek krijgt. De redactie stemt ook, en het percentage dat daar uit rolt is het aantal punten dat bij de publiekspunten worden opgeteld. Dat levert dan een totaalscore op. Jullie stem telt dus voor vijftig procent!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Jordy Clasie (AZ)
Er was dit seizoen niemand bij AZ die aan het aantal succesvolle passes van Jordy Clasie kon tippen. De kleine captain verstuurde er 2040, waarvan er 1788 aankwamen bij een teamgenoot. Met 88 procent passnauwkeurigheid nestelt Clasie zich in de top tien van de Eredivisie. De volgende stap voor de Haarlemmer is die succesvolle passes omzetten in rendement, want met drie goals en twee assists draagt hij eigenlijk net iets te weinig bij aan het aantal doelpunten dat AZ dit seizoen maakte. Zo kun je je als 31-jarige middenvelder toch nog verbeteren.

Carel Eiting (FC Volendam)
De hoekschoppen van Carel Eiting waren dit seizoen een van de belangrijkste wapens van Volendam. Het is alsnog ontzettend knap dat de middenvelder van het bescheiden Volendam tot tien assists en drie goals is gekomen. Eiting miste maar een handvol minuten dit seizoen, legde van alle spelers in totaal de meeste kilometers af (442) en hield Het Andere Oranje bijna eigenhandig in de Eredivisie. Volendam heeft een optie om het contract van Eiting, dat nog tot en met de zomer van 2024 loopt, met een jaar te verlengen. Dat zullen ze toch wel gaan doen?

Stem hier voor het VZ Team van het Jaar: de controleur

Stem hier op jouw favoriete controleur!Lees artikel

Thom Haye (sc Heerenveen)
De cornerkoning van Heerenveen (maar liefst 132 genomen dit seizoen) heeft zich in de belangstelling gespeeld van Sunderland en Toulouse. Het geeft wel aan dat Haye, die anderhalf jaar geleden nog voor een kleine acht ton van NAC Breda naar Friesland ging, zich dit seizoen goed ontwikkeld heeft. Ondertussen kan de 28-jarige Amsterdammer een transfersom van richting de drie miljoen euro gaan opleveren en lijkt Heerenveen al rekening te houden met een vertrek.

Orkun Kökçü (Feyenoord)
Als Feyenoord het afgelopen seizoen een kans bij elkaar speelde, dan was de kans groot dat Orkun Kökçü daarbij betrokken was. De Turks international creëerde 89 keer een grote mogelijkheid voor een ploeggenoot en daarnaast was hij onderdeel van maar liefst 229 unieke aanvallen uit open spel die eindigden in een schot. Dat betekent dat Kökçü in al die gevallen of de aanval opzette, een goed vervolg aan de aanval gaf, met een geslaagde voorzet kwam, een schot loste of een doelpunt op zijn naam zette. Met die cijfers staat hij op eenzame hoogte in de Eredivisie.

Joey Veerman (PSV)
De grote uitdager van Kökçü speelt in Eindhoven en heet Joey Veerman. De cijfers die de Volendammer kan overleggen, zijn bizar goed te noemen. Zo leverde Veerman dit seizoen tien assists af als centrale middenvelder (vierde op de ranglijst) en creëerde hij over de hele voetbaljaargang 101 kansen voor zijn ploeggenoten. In dat laatste rijtje moet hij alleen Dusan Tadic, die daar tot buitenaardse cijfers komt, voor zich dulden. Veerman is er zo een die drie keer per wedstrijd een ploeggenoot alleen voor de keeper kan zetten. Die kun je er wel bij hebben.

Breng je stem uit in onderstaande poll. Je kan ook stemmen onder onze post op Instagram!


Poll

Wie verdient een plekje in het Team van het Jaar van VZ?


72 reacties (laatste reactie door snoek1974)

Uiteraard gaat dit kokcu wordenZ ook geheel terecht.

5 juni 2023 om 18:32

Hoe is het mogelijk dat Veerman zoveel stemmen heeft gekregen? Heeft heel Volendam een account aangemaakt?

Zonder twijfel Kokcu, de rest komt niet eens in de buurt.

5 juni 2023 om 12:03

Eiting staat behoorlijk voor

5 juni 2023 om 12:06

Voor wat precies?

Uiteraard kokcu ook al had ik het eiting gegund als spelers buiten de top 4!

Hahaha eiting aan kop! Zal over 2 minuten anders zijn. Kan natuurlijk alleen kokcu zijn.

Dit hoort als je het mij vraagt gewoon kokcu te worden al moet ik wel zeggen dat veerman ook echt goede statistieken kan voorleggen

Xavi stond misschien niet altijd op het middenveld, maar in uitvoering is hij toch echt wel een spelmaker. Vreemd om hem hier niet in mee te nemen, maar volgens mij weten we allemaal wie de beste is.

5 juni 2023 om 12:51

Het gaat hier uiteraard om de “nummer 8” positie, dat leek me toch wel duidelijk.

Dat kan alleen maar Eiting zijn natuurlijk... geweldig slimme speler.

5 juni 2023 om 12:35

Je maakt een grap zeker of is het meer door het team, dat je steunt. Het is hetzelfde als dat ik als PSV supporter Veerman de beste zou vinden maar gelukkig ben ik net even objectiever...

Hou nou eens op met die sturende titels bij een verkiezing. Slaat toch helemaal nergens op.

Had international Kenneth Taylor wel verwacht 😉

Bijzonder dat er nog zoveel % van de stemmen naar andere spelers dan Kokcu gaan. Stemt men dan puur uit clubvoorkeur of zien deze het echt niet? Kokcu was in alles de belangrijkste spelmaker van de Eredivisie en loopt echt mijlenver voor op de overige kandidaten.

Kan iemand die niet op Kokcu heeft gestemd mij dit uitleggen? Ik ben oprecht benieuwd naar de gedachtengang.

5 juni 2023 om 12:33

Zei je dit ook toen Hartman boven Smal en Kerkez werd verkozen, of was clubvoorkeur toen ineens minder belangrijk?

5 juni 2023 om 12:44

Hartman valt nog uit te leggen. Maar dit is gewoon overduidelijk.

5 juni 2023 om 13:04

Hartman valt helemaal niet uit te leggen. De beste jongen voldeed niet eens aan de eisen die VZ zelf had gesteld.

Daarnaast eindigde hij in alle belangrijke polls en statistieken achter Gijs Smal. Je weet wel. Die back die in de verkiezing achter Hartman eindigde.

5 juni 2023 om 13:10

Als Hartman is gekozen op basis van clubvoorkeur vind ik dat ook onzin. Als mensen Hartman daadwerkelijk beter vonden, vind ik dat prima. Vandaar dat ik nu ook om een uitleg vraag. Moet wel zeggen dat ik dat verschil minder groot vindt dan het verschil tussen Kokcu en zijn concurrenten.

Heb jij niet op Kokcu gestemd? Dan zou je ook kunnen uitleggen waarom niet ipv een andere situatie aanhalen.

5 juni 2023 om 13:15

Ik heb op Kokcu gestemd. Was veruit de beste speler op zijn positie en misschien wel de beste speler van de gehele competitie. Hoeven we niet moeilijk over te doen.

Maar ik kan me best voorstellen dat als Hartman de verkiezing wint, dat sloeg wat mij betreft echt nergens op, mensen dan niet op Kokcu stemmen. Hoe triest dat dan ook moge zijn.

Ik houd van een divers team. Spelers die echt daadwerkelijk hebben uitgeblonken. Unnerstall, Small, Hancko, Kokcu, Simons en Tadic bijvoorbeeld. Ik zal ook niet op iets anders kiezen puur gebaseerd op clubvoorkeur.

5 juni 2023 om 13:21

Als je niet op kokcu gestemd hebt, dan snap je er ook niet veel van. Maar datzelfde geld voor hartman kiezen boven smal en kerkez. Ik vond hartman 1 van de minste feyenoorders van afgelopen seizoen die basis stond. De laatste wedstrijden werd hij wel wat beter, maar dan kan je hem nooit kiezen boven smal en kerkez die heel het seizoen al goed spelen.

5 juni 2023 om 15:04

Ben ik met je eens hoor. Ik vind het ook het leukste om een zo sterk mogelijk elftal te kiezen zonder clubvoorkeur een te grote rol te laten spelen. Simons zal er wel bij zitten lijkt me. Tadic qua statistieken wederom een prima jaar gedraaid, maar heeft als linksbuiten Simons als concurrent en in de spits ook veel concurrentie.

5 juni 2023 om 14:26

Clubvoorkeur speelt toch altijd een rol. Zo is zoals hierboven benoemd Hartman op basis van clubvoorkeur op linksachter verkozen. En Alvarez om precies dezelfde reden niet als controleur. Omdat men het hem/Ajax gewoon niet gunt.

Was ik voor Feyenoord geweest, had ik hier ongetwijfeld op Kokcu gestemd. Ik betwijfel ook niet dat dat op zijn positie de speler is met de meeste kwaliteiten momenteel.

Maar ik vind het seizoen van Eiting eigenlijk indrukwekkender. Was echt héél erg goed. Heeft een Volendam, wat iedereen als gegarandeerde degradant zag, helemaal naar zijn hand gezet. En met fantastisch spel bijna eigenhandig in de Eredivisie gehouden.

Kokcu zal wel de betere speler zijn, maar zonder hem zag ik Feyenoord ook nog wel kampioen worden dit jaar. Over "belangrijkste" zoals jij het zegt, kan je dus wel twisten.

Op basis van prestaties vind ik dat Eiting relatief gezien het hoogst gepresteerd heeft op zijn positie. Waardoor ik hem de voorkeur geef. Dat jouw keuze hier te verdedigen en als "juist" gezien kan worden, maakt de mijne niet per definitie fout.

5 juni 2023 om 15:01

Thanks voor je heldere uitleg. Zelf vind ik het inderdaad het leukste om het beste Eredivisie team op te stellen en probeer ik hierbij clubvoorkeur niet in mee te nemen.
Waarschijnlijk is Smal dan inderdaad een betere keuze dan Hartman.

Ik snap nu wel waarom je voor Eiting heeft gekozen. Heeft inderdaad een prima seizoen gedraaid en het elftal naar zijn hand gezet. Persoonlijk blijf ik toch bij me keuze voor Kokcu omdat ik, zoals hier boven aangegeven, voor het sterkte elftal ga.

5 juni 2023 om 20:54

Dat klopt niet, ik heb zelf op Alvarez wel gestemd. Je mist soms zijn instelling bij sommige spelers. Beetje gif, soms gaat hij iets te ver maar goed dat moet je dan maar meerekenen. En LB vind ik kerkez van az een hele sterke. Je moet je club voorkeur beetje op zij kunnen zetten.

Had Clasie graag als optie van gisteren gezien. Deze is zonder twijfel voor Kokcu. Wat een geweldig seizoen heeft die gedraaid

Het verdedigende blok van AZ maakt weinig kans om in het team te komen als Reijnders en Clasie niet in het goede rijtje gezet worden.

Zegt ook wel weer genoeg over hoe analisten en media over het algemeen naar AZ kijken. Het liefst zo min mogelijk

Tja moet wel kiezen op kokcu. Vind de rest wel veel minder.

Kökçu zonder twijfel hij was ook het meest constant

Alle Ajacieden stemmen natuurlijk op Eiting... Zielig hoor

5 juni 2023 om 12:49

Dan doen feyenoorders toch ook op hartman, die minder was dan smal en kerkez.

5 juni 2023 om 13:02

@FCTwenteRSD: dat vind jij. Ik vind Hartman echt niet minder dan die twee. Nou heb ik niet alle wedstrijden van AZ en Twente live gezien, dus misschien heb ik iets gemist.

5 juni 2023 om 14:13

Onloopt elkaar weinig idd, alleen is het toch overduidelijk dat Kökçu de beste speler van het seizoen is. Daarom is de keuze op een leuk spelertje van Volendam in mijn ogen lachwekkend

5 juni 2023 om 13:42

De meerderheid van de Ajacieden stemt op Kokcu, vandaar dat ie ook met straatlengte voorsprong bovenaan staat met meer stemmen dan de andere vier opties bij elkaar opgeteld. Je hebt er altijd wel een paar pipos bij die niet objectief stemmen maar dat heeft niks met Ajacieden te maken. Waarom zouden die eigenlijk per se op Eiting stemmen, omdat die vroeger in de Ajax jeugd speelde, of? En wat met de mensen (vrijwel evenveel) die op Veerman hebben gestemd?

6 juni 2023 om 07:13

Ik vind de prestatie van Eiting bij zijn team en het belang en zijn rol voor zijn team groter dan de invloed van Kokcu op Feyenoord.
Dat is de reden dat ik op Eiting heb gestemd. Buiten het feit dat Kokcu stoom begint te blazen en zich niet meer kan beheersen als de woorden Amsterdam of Ajax vallen. Vind ik erg triest voor een "professional". En dan hebben we het nog niet over andere akkefietjes..

6 juni 2023 om 15:18

Zegt een fan van een club met spelers als Klaassen en Alvarez, de grootste aanstichters van de kinderachtige opstootjes van de laatste wedstrijden.
Kökçu was dit seizoen de heerser van het middenveld, gewoon de beste!

Volgens hemzelf mist Suslof in dit rijtje.

Als we niet waren gedegradeerd had ik gezegd johan hove. Dit is een ideale middenvelder en bovendien een harde werker. Denk dat die makkelijk mee kan bij een twente

Als psver moet ik ook zeggen dat kokcu een stuk beter was. Zeer belangrijk geweest dit seizoen voor feyenoord.

Tja, al een aantal keren genoemd, maar Clasie is de controleur/6, Reijnders is de spelmaker/8, dus als je ze allebei bij de verkeerde nomineert, dan worden ze dus bij geen van beiden gekozen. Als je het had omgedraaid denk ik dat Clasie gisteren een goede kans had gemaakt, maar hier lijkt me Kokcu de meest logische keuze. En dat was ook zo geweest als Reijnders hier had gestaan.

Heb Eiting gedaan, maar dat is meer de volwassenheid en stappen die hij heeft gemaakt.
Natuurlijk wint Kokcu dit en terecht.
Clasie mij betreft nummer 3, heeft ook goede stappen gemaakt, Veerman was mij te onzichtbaar of misschien onder mijn verwachting.

5 juni 2023 om 14:26

Met je hele reactie eens. Clasie was ook ontzettend goed. En Kokcu duidelijk de beste.

Na Geertruida en Hancko moet ik ook nu op een Feyenoorder stemmen.
Met pijn in mijn hart 😂😂 maar eerlijk is eerlijk Kokcu heeft mij verrast en is gewoon de beste spelmaker vd eredivisie.

5 juni 2023 om 21:39

Het is al mijn vierde... Vind het wel absurd dat Hartman er straks in staat. Maar Bijlow had ik er nog bij (had misschien Unnerstal moeten zijn?). Straks komt Gimenez ook nog. Ellende 😂!

Hoeveel breedte passes of passes achteruit zaten er bij die 1788 die Clasie " verstuurde " .

@ mitch dat zijn ook de drie die duidelijk zijn .
Vind dat Gimenez de beste spits is maar die was vooral top na de winterstop.

Van Ajax komt Alvarez in aanmerking , enige echt constante , al heeft Tadic uiteindelijk prima statistieken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren