Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Stem hier: is Steven Berghuis misschien wel de beste nummer 10 van het jaar?

Dinsdag, 6 juni 2023 om 23:15 • Laatste update: 23:37

Het reguliere seizoen in de Eredivisie zit erop. Feyenoord is kampioen, PSV heeft zich verzekerd van een plekje in de voorronde van de Champions League en vooral voor Ajax was het een teleurstellende jaargang. Voetbalzone stelde de afgelopen weken steeds een Team van de Week samen en is nu op zoek naar het Team van het Jaar. Stem op de speler die jij dit seizoen het beste vond, met vandaag de zoektocht naar de beste nummer 10.

Voetbalzone gaat op zoek naar elf spelers en een trainer voor het Team van het Jaar. Daar is jouw hulp bij nodig, want de stem van de community bepaalt voor een groot deel de uitslag. Per positie zijn er vijf nominaties, waar op gestemd kan worden. Om in aanmerking te komen voor een nominatie, moet een speler tenminste negentien volledige wedstrijden (1710 speelminuten) op het veld hebben gestaan. Je kan stemmen in de poll onderaan dit artikel en onder onze post op Instagram. De resultaten van die twee polls worden gecombineerd en leveren een gemiddeld percentage op. Dat percentage is het aantal punten dat de speler vanuit het publiek krijgt. De redactie stemt ook, en het percentage dat daar uit rolt is het aantal punten dat bij de publiekspunten worden opgeteld. Dat levert dan een totaalscore op. Jullie stem telt dus voor vijftig procent!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

View this post on Instagram

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Steven Berghuis (Ajax)
Het was voor fans van Ajax zoeken naar lichtpuntjes dit seizoen. Edson Álvarez was er een en ook Steven Berghuis speelde, zeker in de fase vlak voor het WK, niet onaardig. De 31-jarige Apeldoorner werd in die periode als nummer 10 gebruikt en ook na de lange winteronderbreking kwam hij vaak op die positie uit. Als aanvallende middenvelder word je afgerekend op je statistieken en daar zit het bij Berghuis wel snor. Met negen assists en negen doelpunten in 29 competitieduels is hij per 3 wedstrijden bij iets minder dan twee treffers betrokken geweest.

Sven Mijnans (AZ)
Op 31 januari van dit jaar telde AZ tweeënhalf miljoen euro neer voor Sven Mijnans. Op dat moment had de aanvallende middenvelder uit Spijkenisse in negentien competitiewedstrijden drie keer gescoord en vijf assists afgeleverd. De vraag was of hij die cijfers ook in het Alkmaarse shirt kon aantikken en het antwoord was al gauw duidelijk. In de vijftien duels die Mijnans voor AZ speelde, maakte hij er vier en bereidde hij ook nog eens drie treffers van ploeggenoten voor. De winterse transfer midden in het seizoen heeft de 23-jarige international van Jong Oranje goed gedaan.

Stem hier voor het VZ Team van het Jaar: de spelmaker

Stem hier op jouw favoriete spelmaker!Lees artikel

Sebastian Szymanski (Feyenoord)
In Rotterdam-Zuid en omstreken hoopt men dat Feyenoord volgend seizoen opnieuw kan beschikken over de diensten van Sebastian Szymanski. De 24-jarige Pool kwam met hoge verwachtingen naar De Kuip en maakte ze grotendeels waar, want in het kampioenselftal van de Rotterdammers kwam hij tot negen goals en vier assists. De productie stokte de laatste maanden wel, want zijn laatste assist dateert van 29 januari en maar drie van de negen goals werden in 2023 gemaakt. Als Szymanski een heel seizoen in topvorm is, gaat hij qua goals én assists de dubbele cijfers in.

Oussama Tannane (NEC)
Oussama Tannane is terug in de Eredivisie en dat hebben we dit seizoen geweten. De nummer 10 van NEC staat vaak in het middelpunt van de belangstelling en dat heeft soms een negatieve reden. Dit jaar was het echter nog veel vaker zo dat Tannane de mensen in het Goffertstadion en ver daarbuiten op de banken kreeg met zijn geniale ingevingen. Met negen assists, zes goals, twee rake vrije trappen, 61 geloste schoten en een sloot aan gecreëerde kansen mag hij met recht de beste speler bij de Nijmegenaren worden genoemd.

Arno Verschueren (Sparta Rotterdam)
Het binnenhalen van Arno Verschueren was een van de vele gokjes die Sparta Rotterdam afgelopen zomer deed. Die Belgische middenvelder kenden we nog wel van NAC Breda, maar zo goed was hij toen toch niet? Verschueren bleef stoïcijns en groeide uit tot een steunpilaar in het elftal van Maurice Steijn. Vooral zijn kopkracht werd geroemd, want samen met spits Tobias Lauritsen vormde hij de tweemans-luchtmacht van Sparta. Uiteindelijk kwam Verschueren tot negen goals en vier assists in 31 Eredivisie-wedstrijden.

Breng je stem uit in onderstaande poll. Je kan ook stemmen onder onze post op Instagram!


Poll

Wie verdient een plekje in het Team van het Jaar van VZ?


60 reacties (laatste reactie door 4fredondo)

Geen Simons op 10?

6 juni 2023 om 12:05

Zal wel linksbuiten worden dan.

6 juni 2023 om 12:06

Simons heeft wel driekwart van zijn wedstrijden voorin gespeeld

6 juni 2023 om 12:13

Nou, niet helemaal. Hij speelde 14 duels als CAM, 13 als linksbuiten, 4 als (valse) spits en 3 als rechtsbuiten. Berghuis bijvoorbeeld speelde met 16 duels maar 2 potjes meer op 10 dan Xavi Simons. Wat mij betreft had Simons wel in dit overzicht mogen staan opzich, dan had je ook een sterker team of the year kunnen samenstellen, op linksbuiten heb je immers meer alternatieven dan op 10.

6 juni 2023 om 12:32

Eens. Voor mij is Simons de speler van het jaar, en de beste nr 10.

Voor de volledigheid, zo zou ik hem invullen:

Olij
Van Ewijk, Geertruida, Hancko, Smal
Kokcu, Reijnders, Simons
Cerny, Douvikas, Tadic

6 juni 2023 om 12:35

Tadic als spits is de beste speler van de Eredivisie. Tadic als linksbuiten is niks speciaals.

6 juni 2023 om 12:42

Bijna helemaal eens met bovenstaande opstelling. Rechtsback had ook Geertruida of Brenet kunnen zijn. En ik zou Clasie ipv Reijnders kiezen.

Alvarez hoort er ook in maar ik weet niet waar haha.

6 juni 2023 om 16:40

@grensneus30: Laten we nou niet gaan doen alsof het lachwekkend is om de MVP van de ED -die ook nog by far de meeste kansen creerde in de hele competitie- op te nemen in het team van het jaar.

6 juni 2023 om 20:17

vCrooij als linksvoor, toch hele sterke statistieken bij een club als Sparta

6 juni 2023 om 12:07

Die zal ergens als vleugelspits staan, verwacht ik.

Dan moet hij concurreren met Alireze en Idrissi ... voorwaar geen abc-tje ...

6 juni 2023 om 22:52

Sorry NjfromVOL, ik zou veel Feyenoorders in het elftal van het jaar opnemen, maar die twee heren leggen het toch dik af op Simons. Die moet sowieso in het elftal.

6 juni 2023 om 23:11

Zou je werkelijk denken?

6 juni 2023 om 12:09

Niet echt consequent van VZ inderdaad, Simons is immers iets meer wedstrijden (14) op de 10 positie gestart dan op linksbuiten (13) in de Eredivisie dit jaar. Berghuis heeft met 16 basisplaatsen op 10 niet eens heel veel meer daar gespeeld, die stond ook nog 13 keer als CM of rechtsbuiten opgesteld namelijk. Als Xavi erbij had gestaan hier dan was de keuze makkelijk uiteraard, nu zal het tussen Berghuis en Szymanski gaan neem ik aan.

6 juni 2023 om 13:38

Maar Simons heeft wel weer een stuk of 20 potten als aanvaller gespeeld, tegenover 14 als middenvelder. Daarom zou de keuze om hem een plek op het middenveld te geven ook weer een beetje vreemd zijn.

Ik kies voor szymanski. Vond hem dit seizoen wel beter dan berghuis. Maar waar is vlap. De allerbeste speler van Europa kan natuurlijk niet ontbreken🤣

6 juni 2023 om 12:05

Ja? Ik weet het niet, ben zeker onder de indruk van Szymanski en heb hem er graag weer bij, maar voor mijn gevoel was hij dit jaar niet de beste 10. Ik zou toch voor Berghuis gaan denk ik.

6 juni 2023 om 12:06

Ik ben ook voor Berghuis gegaan. Szymanski was zeker goed, maar echt niet één van de uitblinkers bij Feyenoord voor mijn gevoel. Bij Berghuis merk je echt dat hij enorm veel toevoegt aan het elftal.

6 juni 2023 om 12:08

Berghuis heeft toch maar een half jaar goed gespeeld? 2e seizoenshelft was het niet veel (nog los van blessure)

6 juni 2023 om 12:08

Ja mee eens, maar voelt toch raar om iemand uit je eigen team niet te kiezen die je kampioen heeft gemaakt

6 juni 2023 om 12:09

Berghuis heeft na de winterstop vrijwel niks laten zien en zakte zwaar door de ondergrens.

6 juni 2023 om 12:12

We hebben in Nederland niet echt goede aanvallende middenvelders. Berghuis vond ik de 2e seizoenshelft niet zo goed. Mijnans vind ik ook niet geweldig. Voor mij was de keuze tussen szymanski of tannane. Maar vond szymanski net wat beter.

6 juni 2023 om 12:34

Szymanski heeft ook niet veel langer dan een halfjaar goed gespeeld. Heeft een hele lange vormdip gehad. Zijn pieken liggen ook lager dan de pieken van Berghuis voor mijn gevoel. Tel daarbij op dat ik Berghuis meer een 'rasvoetballer' vind dan Szymanski en dan kom ik op Berghuis uit. Mijnans was wel oke dit seizoen, maar echt niet goed genoeg voor het team van het seizoen. Tannane had ook gekund, heeft ook een heel sterk seizoen gehad.

6 juni 2023 om 12:45

Dan wordt de spits positie ook nog wel een dingetje. De drie grote kanshebbers hebben in mijn ogen ook maar een half jaar goed gespeeld. Twee daarvan zelfs een half jaar nauwelijks basis gestaan.

6 juni 2023 om 12:49

Ik kan met beide opties leven, maar ben voor Szymanski gegaan. Los van de assists en goals waar Berghuis er meer van heeft, was Szymanski wel heel belangrijk in het spel van Feyenoord.
Waar Til vorig seizoen met het op-/ afjagen heel belangrijk was, neemt Szymanski die rol over, maar vind ik hem voetballend veel sterker, Gewoon een erg belangrijke speler geweest voor Feyenoord dit jaar.

Berghuis vond ik (net als Szymanski overigens ook wel wat had) erg wisselvallend en die vind ik ook niet echt een 10. Hij gaf daar wel assists en scoorde er ook, maar vond hem niet erg bepalend op die positie zelf.
Berghuis vind k aan de rechterkant een stuk beter uit de verf komen, en gewoon geen echte 10.

7 juni 2023 om 09:04

Hoe komen mensen erbij dat Szymanski een wisselvallig seizoen heeft gehad?
Hij is een tijdje geblesseerd geweest, en heeft hooguit een aantal wedstrijdjes tussendoor gehad waar hij niet echt opviel. Maar die wedstrijden heeft letterlijk elke speler.
Szymanski is , voor zover ik me kan herinneren, geen enkele keer door de ondergrens gezakt.
Zn pieken waren hoog maar zn dalen waren ook relatief hoog.

6 juni 2023 om 14:58

Ik voor Verschueren. Sparta kent een wereld seizoen en Szymanski was wel goed en misschien in potentie een betere speler. Maar wat Sparta doet dit seizoen is bijzonder. Daarom ook een Spartaan in mijn basis szymanski

6 juni 2023 om 16:23

Waarom kiest iedereen bij elke positie voor een Feyenoorder ze zijn dan kampioen geworden maar vind op Wieffer, Kökcu, Hancock en Geertruida hun spelers beter dan die van andere ploegen

7 juni 2023 om 08:02

Gimenez is ook echt een klasbak

Dit is voor mij Sven Mijnans. Langzaam omhoog aan het groeien en heeft na zijn transfer naar AZ bewezen daar ook het niveau aan te kunnen. Heeft uiteraard ook mazzel dat de Wit eruit ligt, maar zonder meer voor mij de beste 10 van dit seizoen in de Eredivisie.

6 juni 2023 om 12:42

Hij groeit wel, maar heeft niet beter gepresteerd dan Berghuis. Die is echt een stuk beslissender geweest. Wat mij betreft Simons, maar bij afwezigheid Bergosso

6 juni 2023 om 14:41

Ik vond het niveau van de spelers die genoemd worden niet je van het, dus deze ronde sla ik even over. Niet één die ik echt beter vond.

Berghuis speelde een vlak jaar, Szymanski heeft hele goede potten gespeeld, maar toch ook wel aardige periode niet heel bijzonder (wel ok). Zou toch bijna voor Svennetje kiezen ofzo. Had met de punt naar achter gespeeld zodat Veerman (of Reijnders) en Kökcü beiden erin konden

Ik had Xavi Simons hier verwacht. Wellicht wordt hij een optie op linksbuiten dan. Toch voor Szymanski gekozen. Overal beslissender dan de andere genomineerden. Zijn goals tegen Ajax uit en Eagles uit waren heel belangrijk. Daarnaast een hele verfijnde speler met oog voor teamgenoten.

Ik vond Vlap en Berghuis gelijkwaardig. Szymanski speelde maar 60 procent van de wedstrijden in de basis

Broeder Tannane vond ik eruit springen. Ondanks zijn gedrag zo nu en dan heeft die NEC wel op sleeptouw genomen. Zijn collega keeper Cilissen had een slecht jaar. Tannane was het enige lichtpuntje van NEC.

Berghuis en szymanski waren niet opvallend. Vooral de tweede seizoenshelft was Berghuis dramatisch slechte.

6 juni 2023 om 12:18

Om die reden ook voor Tannane gekozen. Geweldige voetballer en heeft NEC echt op sleeptouw genomen. Berghuis en Szymanski zijn goede spelers, maar vielen niet echt op. Tannane speelt in een veel slechter elftal en valt wel op met het goede spel.

6 juni 2023 om 12:24

Ik vind Tannane het eigenlijk ook het meest verdienen. Als die gozer niet zo'n steekje los had dan was hij echt goed genoeg voor de top-3, bij vlagen gewoon een geniale voetballer en dat heeft hij dit seizoen meermaals laten zien.

Berghuis vond ik zeker de tweede seizoenshelft echt niet thuis geven in de belangrijke wedstrijden. Vind hem sowieso weer meer net als vroeger een speler voor de kleinere wedstrijden aan het worden, waar hij zijn stastistieken dan leuk op krikt. Szymanski vond ik ook te sporadisch echt veel klasse tonen om deze prijs te winnen.

7 juni 2023 om 07:57

Berghuis die heeft ook meerdere steekjes los , wie slaat er nu een fan ?

Lastig. Dan ga ik op stats af en kies ik Berghuis met meer goals en assists dan Mijnans en Szymanski. Maar dat ligt ook aan wie je op welke positie verkiesbaar maakt.

6 juni 2023 om 13:48

Die statistieken geven natuurlijk een vertekend beeld omdat Berghuis ook minuten heeft gemaakt als aanvaller. Daarmee dus direct ook een lastige keuze dit.

Als creatieve aanvaller kies ik hiervoor ook voor Xavi Simons ! Betrokken bij de meeste goals en topscorer van de eredivisie ! Werd op links gestald, maar iedereen heeft toch gezien dat het een echte creatieve nummer 10 is die overal voorin in het spel betrokken werd! En ook berghuis kan je NIET bestempelen als nummer 10 !

Berghuis was bij Ajax eigenlijk één van de enige spelers die niet systematisch door de ondergrens zakte. Waar Alvarez erg goede wedstrijden (klassieker in de Kuip) afwisselde met een paar afschuwelijke wedstrijden (zoals uit bij Twente bijvoorbeeld). Ik zou eigenlijk voor Mijnans gaan denk ik. Eerste seizoenshelft bij Sparta meer dan behoorlijk gedaan, in de winter naar AZ en zich daar moeiteloos in de basis gespeeld.

Als dit de lijst is kunnen we één ding wel concluderen. Het ontbreekt aan een echte creatieve 10 op de Nederlandse velden. Wat een armoe.

Als Tannane niet de slechtste aanval van de Eredivisie voor hem had staan, had hij misschien wel 20+ assists gehad.

Geweldig seizoen gehad, zonder Tannane had NEC tegen degradatie gespeeld. Heeft zich dit seizoen ook bijna alleen maar in positieve zin laten zien, op Vitesse uit na. Ik denk dat hij makkelijk bij ieder team in de Eredivisie mee kan.

Voor mij overduidelijk Arno.

beetje armoedige lijst aan spelers wat mij betreft.
szymanski heb ik een hoge pet van op, maar vond hem nou niet geweldig. hij was wel goed, zeker beter dan de andere op de lijst.
een berghuis is een beetje een zomeravond speler voor mij.. wisselt zoveel zwakke momenten af met hier en daar een goed moment. maar hij heeft ook de pech dat het hele team dit jaar voor geen meter draaide, is dus niet allemaal zijn schuld.

Voor mij is Tanane nummer 1 een syzmanski
Als die bij een nec of vitesse zou spelen dan zou vz hem niet eens selecteren

Vind Berghuis geen goed seizoen hebben, en beter als buitenspeler. Hoeveel van zn goals en assists waren als CAM? Symmi ben ik nog niet zo van overtuigd, hoop dat hij het volgend jaar echt waarmaakt, ook omdat we Kokcu moeten missen.
Mijnans leuke voetballer, maar moet nog beter worden. Denk dat wat je van een CAM verwacht, Tannane het meest heeft laten zien. Verscheuren heeft ook goede stats voor een Sparta, maar heb hem niet genoeg gezien eerlijk gezegd.

Dit moet dan Mijnans worden imo. Simons had eigenlijk ook hier tussen moeten staan. En dan zou hij fier op 1 moeten staan

Ik heb op Szymanski gestemd, maar eigenlijk hoort Simons hierbij te staan en te winnen. Dat is in de basis geen buitenspeler.

Berghuis was overigens het eerste deel van het seizoen de beste, maar is aan het eind wel flink teruggevallen. Szymanski was iets stabieler..... en ik ben totaal niet objectief, hahaha.

6 juni 2023 om 13:53

Daar ben ik het eigenlijk niet mee eens, omdat Xavi meer wedstrijden als aanvaller geeft gespeeld dan als middenvelder. Daar kan VZ weinig aan veranderen, en daarmee denk ik ook logisch om hem in de aanvalslinie op te nemen.

Dat die in de basis geen buitenspeler is, is vrij subjectief en daar kan je bij zo'n lijst weinig mee. De coach vond m dit seizoen meer een aanvaller dan een middenvelder, dat is in ieder geval duidelijk. Overigens ben ik het wel met je eens dat die meer een middenvelder is/zou moeten zijn.

1 van de top 3 moet het volgend seizoen gewoon met Tannane proberen.

6 juni 2023 om 18:17

Dan hoop ik Ajax of PSV

Simons niet? Die heeft zijn beste potjes op 10 gespeeld.

Mijnans vind ik wel een leuke speler. Leuke techniek, soms bizar lichtvoetig, verder niet heel verfijnd helaas. Typisch voor een jongen die nooit op straat heeft gevoetbald. Anders was het een wereld talent geweest. Ook over zijn karakter heb ik mijn twijfels. Een beetje slappe hap vaak. Durft niet de bal op te eisen terwijl hij de 10 is van AZ en veel beter kan voetballen dan die overhypte Reijnders.

Dit word een heel elftal feyenoorders + simons denk ik

7 juni 2023 om 08:17

Nee niet echt want Unnerstall, Van Ewijk en Zerrouki zijn tot dusver al verkozen in de polls voor keeper, rechtback en controleur. Op linksback staat Hartman weliswaar nipt bovenaan maar dat vind ik toch enigszins een gekaapt polletje moet ik zeggen: denk dat Kerkez of Smal daar beter op zijn plek zou zijn. Verder het centrale duo en Kokcu van Feyenoord geheel terecht, hier lijkt Szymanski er ook bij te komen, dat vind ik dan weer wat overdreven eerlijk gezegd. In de spits maakt Gimenez nog een goede kans natuurlijk, maar de buitenspelers zullen ook zeker geen Feyenoord spelers zijn.

7 juni 2023 om 08:29

Niet alle Feyenoorders zijn even realistisch, geldt voor de meeste supporters. En je bent afhankelijk van de keuze van Voetbalzone. Een Wieffers kan je niet kiezen, terwijl hij by far de beste VM was dit seizoen, maar 17 wedstrijden kom je tekort voor een positie. Simons heeft wel genoeg minuten gemaakt, maar hem kan je kiezen op een positie waar hij op papier staat opgesteld in het systeem van Psv.

Op de 10 positie zou mijn inziens alleen Tannane mogen winnen nu je Simons niet kan kiezen. Zou Tannane zo graag bij Feyenoord willen zien. Als die gozer zijn kop erbij houdt is hij echt gruwelijk goed. Helaas het woord als ... Szymanski is goed, Berghuis is goed, maar Tannane is buitencategorie voor eredivisie begrippen.

Nu wordt Simons gekozen als linksbuiten. Heeft dat tot gevolg dat Tadic voor de spitspositie wordt gekozen, daar hoort die gast van Utrecht te winnen en op rechts Cerny. Op basis van spelbeeld hoort Tadic ook niet geselecteerd te worden, maar o.b.v. statistieken (mvp) is het weer belachelijk als hij buiten de basis 11 wordt gehouden. Waar kijk je naar en wat is doorslaggevend. Ik hoop dat forumleden verder kijken dan alleen statistieken.

Wat een armoede op de 10 positie zeg. Had natuurlijk Simons moeten zijn, maar van het lijstje is Berghuis waarschijnlijk de minst slechte. Maar alleen maar slechte opties stem ik liever niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren