Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Spurs ziet Son en Moura wegvallen door corona en overweegt uitstel’

Laatste update:

Tottenham Hotspur is getroffen door een corona-uitbraak binnen de club, zo wist football.london maandagavond al te melden. Bronnen rondom de Londense club bevestigen een dag later aan Football Insider dat onder meer Son Heung-min en Lucas Moura een positieve test hebben ingeleverd, al blijft een officiële mededeling van de club voorlopig uit. The Spurs zijn in voorbereiding op de cruciale Conference League-wedstrijd tegen Stade Rennes van aanstaande donderdag. Ook voor Vitesse wordt dat duel bepalend voor overwintering in het toernooi.

Naast Son en Moura zijn volgens Football Insider ook ploeggenoten Emerson Royal, Bryan Gil, Ben Davies en de momenteel geblesseerde Cristian Romero besmet geraakt met het coronavirus. Ook de assistent-managers Ryan Mason en Cristian Stellini zijn positief getest. Verschillende Engelse media melden dat Tottenham later deze dinsdag op grote schaal extra coronatests wil gaan uitvoeren. De verwachting is dat er nog zeker drie coronagevallen aan de lijst zullen worden toegevoegd. Spelers met corona moeten minstens tien dagen in quarantaine verblijven, wat Tottenham dus voor problemen stelt.

Als de corona-uitbraak daadwerkelijk wordt bevestigd, zal Tottenham hard getroffen worden. De regels van de UEFA schrijven voor dat wedstrijden pas uitgesteld mogen worden indien een club minder dan dertien spelers van de A-lijst ter beschikking heeft, of als er geen enkele doelman beschikbaar is. Tottenham voldoet naar verwachting niet aan die criteria, waardoor de wedstrijd tegen Rennes waarschijnlijk door zal gaan. Er is echter wel twijfel over de eerstvolgende Premier League-duels met Brighton & Hove Albion (12 december), Leicester City (16 december) en Liverpool (19 december). Onder meer de Daily Mail meldt dat Tottenham overweegt om uitstel aan te vragen bij de Engelse voetbalbond wat betreft het treffen met Brighton van zondag.

Tottenham en Vitesse hebben beide zeven punten verzameld in Groep G van de Conference League en vechten donderdag om de tweede plek. Daarbij kan het doelsaldo van doorslaggevend belang zijn. De Londenaren hebben op dit moment een marge van twee treffers op de Arnhemmers: als Tottenham met 2-0 wint, moet Vitesse met 4-0 winnen om door te gaan. Rennes is al verzekerd van groepswinst, terwijl NS Mura, de tegenstander van Vitesse komende donderdag, onderaan zal eindigen.

Stand in Groep G:
1. Stade Rennes - 11 punten (doelsaldo 10-7: +3)
2. Tottenham Hotspur - 7 punten (doelsaldo 11-8: +3)
3. Vitesse - 7 punten (doelsaldo 9-8: +1)
4. NS Mura - 3 punten (doelsaldo 4-11: -7)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit dan het jaar dat alles meezit voor de Nederlandse clubs? Ajax dat enkele tegenstanders treft met blessuregevallen, waaronder een Besiktas dat met de halve A1 naar Amsterdam komt. PSV dat Sociedad zich opeens ziet stuklopen op een matig Sturm Graz en eerder ook al eens goed wegkwam. AZ dat totaal niet overtuigend speelt maar door een mazzel-loting simpel doorgaat en Feyenoord dat profiteert van het Dessers-effect, een blunderende doelman en in de tweede voorronde al geluk had dat enkele semi-profs uit Kosovo het vizier niet op scherp hadden staan... Hopelijk komt de corona-uitbraak van Spurs op het lijstje. En ook het wonder van de zesde speelronde: Benfica dat zich stukloopt op Kiev en Porto dat toch vierde eindigt in de poule ;-)

7 december 2021 om 06:53

Hou toch op man. Besuktas was er sowieso wel af gegaan. Alsof ajax steeds compleet was.

7 december 2021 om 06:55

Je hebt ongetwijfeld gelijk, maar je hoeft niet zo te happen. Suarez vat vooral mooi samen dat het meezit. En dat is toch ook zo? Dat doet verder niets af aan de prestatie van Ajax.

7 december 2021 om 08:31

Gedeeltelijk waar. Hij vat het samen, maar wel erg negatief tov de prestaties van de clubs. Oftewel, met een hoog sensatie gehalte. Daar mag best een reactie op gegeven worden.

7 december 2021 om 08:42

Excuus, het was niet als sensatie bedoeld: ik chargeer alleen een beetje. De Nederlandse clubs hebben ook wel veel pech gehad in het verleden en nu zit het mee. Dat is mooi. Om het dan bij mijn club te houden, in 19/20 zijn ons zes punten door de arbitrage door de neus geboord en misten we in het cruciale duel drie vleugelspelers. In 20/21 misten we in het cruciale duel met Atalanta vijf basisspelers. Hoe mooi is het dan dat je selectie nu intact is en tegenstanders soms wat kuren vertonen. Als je Europees ver wil komen heb je geluk nodig. Dat geldt ook voor PSG, Bayern, City en Chelsea. Bayern mist vorig jaar Lewandowski en gaat er onterecht uit. Chelsea piekt op het juiste moment, loot enigszins gunstig en wint opeens de CL. Het is niks ten nadele van de Nederlandse clubs ofzo.

7 december 2021 om 11:52

Het is maar hoe je jouw tekst wil lezen..... strekking was duidelijk hoor en idd dan zit echt alles mee. Zou wel lekker zijn voor de punten als ook Vitesse verder gaat en voor de club financieel gezien natuurlijk ook.

7 december 2021 om 14:03

Vond ik wel meevallen hoor. Las het negatieve er echt niet in. Gewoon de feiten dat de Nederlandse clubs meevallers hebben gehad die je niet altijd verwacht.

Vond het een leuk stukje die het goed samenvatte, het is wel eens anders geweest qua geluk voor Nederlandse clubs.

7 december 2021 om 12:16

Als een niet Ajacied dit zegt is het meteen een hater? De clubs hebben nu genoeg mee, dat zeg ik al tijden. Maar dan nog steeds zijn de prestaties knap. Hierboven noem je wat dingen wat tegenzat voor Ajax. Maar dan benoem je niet de dingen die tegenzaten bij die clubs? Het werkt allebei de kanten op hè.

7 december 2021 om 14:02

Ja gelukkig kwam Besiktas met de halve A1 naar Amsterdam. Anders had Ajax nu voor de 3e plek gespeeld..

Zou het even schitterend als verdiend vinden als Vitesse doorgaat. Buiten de traditionele top 3 en AZ eindelijk eens een club die ook buiten de grenzen Nederland sterk vertegenwoordigt. Wat de Arnhemmers neerzetten is naar mijn idee zonder meer de verdienste van Letsch, die - net als Slot bij Feyenoord - met opmerkelijk gemak een doorgaans turbulente club rust brengt sinds zijn komst. Nu zullen er wel weer mensen beginnen over de rel met Tannane, maar de eenheid en het resultaat dat de rest van de selectie ondanks dat brengt laat zien dat Vitesse de winter wel doorkomt als dat de problemen zijn.

7 december 2021 om 11:56

Ik moet inderdaad terugkomen van enkele uitspraken die ik vorig seizoen deed over Letsch. Toen was ik gefocused op de onrust met Tannane en Bazoer. Maar Letsch heeft de teugels wel degelijk strak in handen bij Vitesse. Deze club laat ontwikkeling zien en wat mij betreft bekert Vitesse nog ven mee in Europa.

We hebben al heel erg van Vitesse kunnen genieten en dat ze tot de laatste dag meestrijden om overwintering is al een enorme prestatie om trots op te zijn. Deze Corona-uutbraak maakt de kans groter om door te gaan, maar zelfs als dat niet gebeurt blijft het een topprestatie van Vitesse. Ze hebben het beter gedaan dan heel veel andere clubs de laatste jaren in Europa.

Nu hopen dat Vitesse niet gemakzuchtig wordt want dit soort berichten zijn ook bij de spelersgroep bekend. Uit gaan van eigen kracht en probeer zelf maar alvast met 3-0 of meer te winnen. Dit is natuurlijk een lekkere bonus, zeker als er een paar sterspelers bijzitten, maar overwintering is nog lang niet binnen. Maar het zit voorlopig wel allemaal mee, eigenlijk bij elke NLse ploeg. Is er dan toch 1 club die een Europese beker omhoog mag houden dit jaar?

7 december 2021 om 10:11

Gemakzuchtig lijkt me niet kunnen, ze kunnen namelijk ook op eigen kracht overwinteren door een paar goals meer te scoren dan de Spurs. En aangezien ze er tegen Cambuur 6 maakten, lijkt me dat een nieuw realistisch doel. Van gemakzucht zal daar geen sprake zijn..

7 december 2021 om 11:54

Ik denk niet dat je bedoeld dat tegen Spurs 6 keer scoren een nieuw reeel doel is wel? Maar begrijp je strekking alleen kun je het ook interpreteren dat 6 keer scoren tegen spurs een reeel doel is :-)

7 december 2021 om 13:57

@xajacfa, er staat dat ze meer moeten scoren dan tottenham dit om het doelsaldo in een positief resultaat tov tottenham om te zetten, ze spelen niet tegen tottenham maar tegen de al uitgeschakelde nummer 4 van de poule. dus met wat geluk zou dat zomaar kunnen

7 december 2021 om 14:13

Wij moeten tegen Mura, niet tegen Spurs. Het is niet erg als Spurs wint, maar zij hebben nu een beter doelsaldo. Wij moeten met twee doelpunten verschil meer winnen dan Spurs in dat geval. Aangezien wij nogal moeite hadden met scoren afgelopen seizoen, is het wel prettig dat we nu eindelijk eens een keer veel scoren. Mura is echt niet beter (veel) dan Cambuur heb ik het idee.

Die krijgen geen uitstel. Lopen ten eerste al wedstrijd achter in competitie en ten tweede zijn 5 gevallen niet uitzonderlijk. Tenzij dat aantal oploopt tot +10 gevallen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren