Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spurs en Liverpool tonen interesse in voormalig publiekslieveling FC Groningen

Laatste update:

Ko Itakura heeft de interesse van enkele Engelse grootmachten gewekt. De voormalig verdediger van FC Groningen staat in de belangstelling van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur. Dat meldt Fabrizio Romano op X.

De centrumverdediger annex defensieve middenvelder speelt momenteel zijn wedstrijden voor Borussia Mönchengladbach. Daar zal hij deze winter waarschijnlijk nog niet vertrekken.

De 26-jarige Japanner heeft een afkoopclausule in zijn contract staan, maar die is in de winter nog niet geldig, zo weet Romano. Liverpool zou al meerdere keren scouts naar Duitsland hebben gestuurd om Itakura te bekijken.

Bij the Reds zou hij na Wataru Endo de tweede Japanner in de selectie worden. Ook Spurs toont belangstelling voor Itakura. Manager Ange Postecoglou zou tijdens zijn baan bij Celtic al gecharmeerd zijn geraakt van de verdediger.

Itakura speelde tussen 2019 en 2021 zijn duels bij FC Groningen. De van Manchester City gehuurde Japanner was zeer geliefd in de Euroborg. Na zijn verhuurperiode bij De Trots van het Noorden ging Itakura tijdelijk aan de slag bij Schalke 04, waarna Mönchengladbach hem in de zomer van 2022 definitief overnam.

Cyril Ngonge
Hij is niet de enige speler met een verleden bij FC Groningen die voor een overstap naar de top van de Premier League staat. Cyril Ngonge zou namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van Aston Villa staan.

Volgens Tuttomercatoweb heeft Hellas Verona reeds een bod van tien miljoen op de Belg geaccepteerd. Ngonge zelf zou echter zijn twijfels hebben bij de overstap, daar hij liever in Italië blijft. Ook Fiorentina heeft naar verluidt interesse in de aanvaller.

Groningen zal de situatie in elk geval nauwlettend in de gaten houden. Zij hebben bij de verkoop van Ngonge een doorverkooppercentage bedongen en kunnen dus zomaar één of enkele miljoenen tegemoet zien komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kunt mijn berichten over itakura terugkijken, maar deze interesse verbaast me niks. Voordat hij verhuurd werd aan schalke zei ik al ajax/psv/feyenoord sla je kans. Dat die het een stap hoger weer laat zien bij gladbach, zat in de lijn van verwachting. Ook dit gaat die naar een aanpassingsmaandje weer volledig kantelen. Al zou die bij liverpool backup worden achter konate en vvd en bij tottenham de toch onbesuisde romero er uit spelen

3 januari 2024 om 14:43

Speelt hij bij Mönchengladbach centraal achterin dan? Ik dacht me te herinneren dat hij bij Groningen voornamelijk als defensieve middenvelder speelde en dan zou hij bij Liverpool een mooie kans op de basis maken. Een echte stofzuiger hebben ze daar niet meer sinds het vertrek van Fabinho en zowel Gravenberch als Endo zijn niet onbetwist als zes, al lijkt Endo het wel beter en beter te gaan doen.

Tottenham zou wel redelijk vergaande interesse hebben in Jean-Clair Todibo als extra versterking achterin en Romero is wel echt een goede verdediger natuurlijk. Dat af en toe de stoppen bij hem doorslaan zal een manager niet blij mee zijn, maar Pepe had hetzelfde en die heeft ondanks dat ook jaren in de basis gespeeld bij Real Madrid omdat hij verdedigend bijna onklopbaar was. Als 6 zou hij daar op korte termijn misschien wel basis kunnen spelen met de blessure van Sarr, maar dat zal dan nog tijdelijk zijn waarschijnlijk

3 januari 2024 om 14:56

Hij kwakkelende bij Groningen eerst wat aan als linksback of indd als defensieve middenvelder. Maar stond uiteindelijk altijd centraal achterin

3 januari 2024 om 15:21

Ah okee, dank voor de opheldering!

Dan zou hij bij zowel Spurs als Liverpool denk ik wel louter back-up blijven, al zijn er natuurlijk wel meer en meer clubs die met inschuivende backs voetballen naar voorbeeld van Guardiola en dan kun je als centrale verdediger ook opeens op de linksback terechtkomen als je voetballend maar goed bent.

Lijkt het nou maar zo? Of zijn er steeds meer goeie Japanse spelers actief in de (sub)top van het Euopeese voetbal?
Hebben ze stevig in de opleidingen geinvesteerd?
Hebben ze toevallig een goeie lichting?

3 januari 2024 om 15:20

Ik heb het idee dat er vanuit bepaalde clubs gewoon intensiever gescout wordt in de J-League en dat zijn ook clubs die daadwerkelijk jonge spelers de kans geven zoals Brighton wat natuurlijk sowieso over de hele wereld scout, Celtic wat een historie met Japanners heeft (furuhashi is ook een Japanner toch?) en Bundesligaclubs die in dat soort gebieden moeten scouten om competitief te blijven aangezien ze financieel niet meekunnen met de andere competities.

3 januari 2024 om 15:46

Er zit sowieso een goede lichting, het nationaal elftal speelt enorm sterk.

3 januari 2024 om 15:57

De huidige lichting is wellicht de beste ooit. Afgelopen WK was natuurlijk een fantastische verassing, maar ook daarna in de oefenwedstrijd doen ze het geweldig. Duitsland thuis vernederd (al is het in een oefenpotje), Turkije makkelijk over de knie gelegd.

Als je dat elftal ook bekijkt vergeleken met 10 jaar geleden. Toen hier en daar een speler bij een prima club, maar veel opvulling van Japanse clubs. Nu is het andersom. Ze spelen of in de top van landen buiten de top 4 of in de subtop van topcompetities.

Klopt niet wat VZ hier schrijft, hij is geen voormalig publiekslieveling. Hij is nog steeds publiekslieveling, alleen voormalig speler.

De overstap naar de PL was een kwestie van tijd voor deze topper. Mooie mix van lengte, kracht, snelheid en voetballend vermogen.

Bovendien een uitstekende persoonlijkheid, goeie kop erop, zoals ze zo mooi zeggen en nog maar 26 dus zijn beste jaren moeten nog komen.

Dat wordt een basisspeler in de top van de PL, let maar op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren