Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sporting hijgt FC Porto in de nek na zege in topper, Benfica knoeit

Laatste update:

Sporting Portugal kende een rampseizoen en eindigde als zesde, maar na een zomer vol veranderingen lijken os Leões dit seizoen mee te doen om de landstitel. De ploeg van Leonardo Jardim won zondagavond de topper van Sporting Braga met 1-2 en staat na zes speelronden op de tweede plaats. De achterstand op FC Porto bedraagt slechts twee punten. Benfica verspeelde dure punten tegen Belenenses (1-1), zonder Ola John. De aanvaller behoorde niet tot de wedstrijdselectie.

/

Sporting Braga - Sporting Portugal 1-2
Ricky van Wolfswinkel vertrok naar Norwich City, maar zijn opvolger Fredy Montero heeft nu al de harten van de fans van Sporting veroverd. De Colombiaan maakte seizoenstreffer nummer zeven door na vijf minuten de 0-1 binnen te koppen. De thuisploeg was echter wel sterker in de beginfase en kwam na een halfuur op gelijke hoogte door een krulbal van Alan. Kort na de 1-1 moest Braga met tien man verder door een rode kaart voor Aderlan Santos. Desondanks konden de bezoekers niet echt overtuigen en hanteerden zij een veel te laag tempo. Vier minuten voor tijd bezorgde Cedric Soares de groenwitte equipe alsnog de volle mep: 1-2. Sporting is dit seizoen nog ongeslagen, terwijl Braga zijn tweede nederlaag in de Liga Sagres leed.

/

Benfica - Belenenses 1-1
De ploeg van Jorge Jesus liet in de beginfase uitstekend voetbal zien in Estádio da Luz, waar 25.000 supporters een kuipje hadden opgezocht. De ploeg zette steevast druk en doelman Matthew Jones moest redding brengen op een van richting veranderd schot van Óscar Cardozo. Na zeventien minuten kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong: na een voorzet van Enzo Pérez kopte Cardozo via de lat binnen: 1-0. De stadsgenoot trok na een half uur de stand gelijk door een kopbal van Mourtala Diakité uit een hoekschop. De bezoekers weigerden zich in te graven en lieten uitstekend voetbal zien.

Jesus greep na rust in en bracht Nicolas Gaitán in de ploeg voor Lazar Markovic, maar Benfica kon in de tweede helft niet imponeren. Cardozo kreeg nog wel twee mogelijkheden: hij kopte over en schoot naast. Ook met voormalig Ajacied Miralem Sulejmani in de ploeg, die na 65 minuten inviel voor Nemanja Matic, lukte het Benfica niet om te scoren. Belenenses, waar de Nederlandse coach Mitchell van der Gaag deze week ontslag nam wegens hartproblemen, verlaat de laatste plaats. Benfica blijft in de subtop hangen en treft woensdag Paris Saint-Germain.

Stelling: Ola John moet in de winterstop vertrekken bij Benfica

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat waren we weer lekker slecht in verdedigen zeg..... ik kan hier dus gewoon heel erg boos om worden.
en dan heb ik het nog niet eens over het aantal toeschouwers.
Zo heb ik niet eens meer vertrouwen in PSG uit.

Vind die wedstrijd selecties van benfica geen pijl meer om op te trekken.... Vind het raar dat een speler de ene week basis speler is en 1 a 2 weken later gewoon op de tribune zit... Ben sowieso al geen fan van die coach... rare man.

28 september 2013 om 21:40

Wij hebben over 't algemeen gewoon een vaste selectie. Maar we kampen met wat blessure's daarom lijkt dat mischien wel .

Mooi, met een beetje geluk wint Sporting en kunnen we een gaatje trekken :-)

Valt me op dat de grootste club van Portugal zo weinig supporters trekt. Ligt dat aan de dure kaartjes of aan het matige spel van Benfica?

Oscar Cardozo. Op het nippertje ketste zijn transfer naar mijn club af. Wat had ik hem toch graag in het Fenerbahce shirt gezien!

28 september 2013 om 21:54

Het ligt aan de crisis onder andere het.op een na armste land van Europa

28 september 2013 om 21:56

Extreme crisis in Portugal. Ze hebben daar wel wat anders in hun hoofd dan een wedstrijd!

29 september 2013 om 00:10

Het zijn successupporters, daar ligt het aan!

29 september 2013 om 14:07

Oja want jullie stadion zat altijd vol toen het zo slecht ging vorig jaar...

29 september 2013 om 20:32

Voller dan die van jullie nu

Moet toch wat veranderen daar bij John. Ik dacht dat hij het best aardig deed? Wat is er gebeurd? Kan iemand met iets meer kennis over Benfica mijn meer vertellen?

28 september 2013 om 23:43

Ja, echt vreemd dat John niet aan de bak komt. Hij is echt een groot talent en kan erg goed voetballen. Kapitaalsvernietiging om hem geen kans te geven. Hetzelfde geld voor Labyad bij Sporting Portugal.

29 september 2013 om 02:14

Labyad is maar matigjes. Porto staat nu gewoon redelijk, labyad heeft er op het moment niks te zoeken

29 september 2013 om 02:15

Sporting bedoel ik natuurlijk

dat waren dan smaakmakers in Nederland, in Portugal komt geen van allen aan de bak...

matig van benfica. in da luz zijn ze vaak sterk en moeilijk te kloppen. ben benieuwd wat ze tegen psg gaan doen

Toch wel jammer dat Ola John niet meer aan de bank komt na een behoorlijk 1e jaar. En die Sulejmani hebben ze er volgens mij puur bij genomen om de zaakwaarnemer van dat servische talent te paaien.

Hoe is de situatie van Labyad bij Sporting Portugal. Waarom komt hij niet aan spelen toe?

29 september 2013 om 00:12

Zit bij het tweede elftal op dit moment...

raar dat die fredy montero nooit definitieve overstap heeft gemaakt naar europa.

in amerika maakte hij ze ook vrij gemakkelijk.

29 september 2013 om 00:46

Was toen der tijd Freddy adu ook niet een groot talent uit Amerika die het nooit waar heeft kunnen maken in europa ... Speelde hij niet ff bij Benfica?

Goed om te zien dat Sporting Clube de Portugal op de weg terug is. Benfica blijft echt sukkelen.

Ik zat vnvd in estadio da luz. Tot 1-0 was het eenrichtingsverkeer. Daarna was het bedroevend. Voorspelbaar, statisch en apathisch. Lage toeschouweraantal had ook te maken met het feit dat het hier vandaag noodweer is.toch 25k toeschouwers in ponchos. Hekkensluiter belenenses is ook niet direct een affiche. Niet meteen jammeren en blaten over crisis enz. Dat is wel zo, maar dat was vandaag niet de oorzaak.

Sporting stikt van het talent en ook zeker van eigen bodem, gelukkig worden er nu geen rare buitenlanders meer gehaald zoals Bojinov etc maar richt men zich op de fantastische eigen opleiding.
Ze hebben daarnaast met Jardim ook gewoon eindelijk een trainer die heel goed weet wat die doet en overal succesvol is geweest, daar zit de grootste verandering in mijn ogen, iemand met visie aan het roer.

Zeer jammer dat Bruma is vertrokken want met hem er bij had ik Sporting nog hoger ingeschaald.

De wedstrijden die ik van Benfica heb gezien vind ik er gewoon iets missen vooral op het middenveld ontbreekt bepaalde genialiteit die er wel was met een Witsel bijvoorbeeld, er mist gewoon iemand die goed is voor 10 doelpunten daar op het middenveld.
Talentvolle flankspelers meer dan genoeg maar er gaat op Matic na zo weinig van het middenveld uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren