Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spilnichenko slikt idee voor donkere fans in: 'Fout van de journalist'

Laatste update:

Stadiondirecteur Volodimir Spilnichenko van Dynamo Kiev is naar eigen zeggen verkeerd geïnterpreteerd. Hij opperde maandag om gekleurde fans een eigen vak te geven in het NSK Olympiysky Stadion van Kiev, zodat zij geen last meer ondervinden van racistische blanke fans. Dat idee kwam tot stand na rellen gedurende het Champions League-duel tussen Dynamo en Chelsea, vorige week.

In een officieel statement probeert de club de uitlatingen van Spilnichenko verder te duiden. “Jammer genoeg heeft de betreffende journalist alleen de eerste zin gebruikt om zijn verhaal aan op te hangen. De rest van het verhaal is genegeerd”, staat er. “Daarin heeft de stadiondirecteur zijn zienswijze verder uiteengezet. Hij is juist een tegenstander van het idee. Deze woorden zijn niet gebruikt in het interview.”

De UEFA kondigde onlangs een onderzoek aan naar gedragingen van Oekraïense fans tijdens het Champions League-duel met Chelsea (0-0), afgelopen dinsdag. Op videobeelden is onder meer te zien dat hoe donkere fans worden belaagd. Het vreemde voorstel van Spilnichenko kon rekenen op veel hoon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het waren trouwens geen donkere fans die werden aangevallen. Waren 'gewoon' blank, maar hadden capuchons op. Toen ze op de trap zich omdraaiden was dat duidelijk te zien. En eentje had een bivakmuts op geloof ik.

Slechte journalistiek dit zeg. Dat ze dat nog niet hebben gezien.

Als dit klopt moeten ze de desbetreffende persoon voor altijd uit zijn of haar functie ontheffen. Wat een schande zou het zijn om puur voor de sensatie zulke dingen aan te passen, ik weet dat dat vaker gebeurd, erg vaak zelfs, maar over zulke zaken vind ik het echt helemaal fout. Dit doe je gewoon niet. Vind het trouwens sowieso een schande hoe sommige media te werk gaan, alles aanpassen, dingen weglaten of dingen toevoegen, zaken in andere contexten plaatsten etc etc.. Alles voor de cijfers, daar verkopen die gasten hun ziel nog voor denk ik.

27 oktober 2015 om 17:51

Herinner je het verhaal van AT5 en 101 TV? Waarbij ze een experiment uitvoerden met een bak fruit laten vallen. In de eerste situatie gewoon westers gekleed en in de volgende situatie een boerka. Beiden werden geholpen maar ze knipten alles van de boerkamevrouw weg, waardoor het beeld heel racistisch en eenzijdig overkwam. Dit filmpje werd uitgezonden op televisie en internet.

Directeur is hiervoor trouwens ontslagen.

27 oktober 2015 om 18:00

Wauw neen dit wist ik niet? Is het iets dat in Nederland gebeurd is dan? Ik woon in België dus vandaar misschien dat ik er niks van heb meegekregen. Wat een schande..

27 oktober 2015 om 18:47

Zo voerde de NOS ook een keer anti-Rusland propaganda door een stukje weg te knippen. In het filmpje van de NOS zie je dat Putin bij een vraag over de betrokkenheid bij Oekraïne de betreffende journalist negeert en wegloopt, terwijl op een filmpje van een andere zender te zien is dat hij gewoon uitgebreid antwoord geeft. Zelfs op de publieke omroep gebeurt het dus.

27 oktober 2015 om 19:03

@sniewaar: Kon ik jouw maar een duimpje geven.

Ot:
Ik weet niet welke kant ik moet kiezen. Ik ken de betreffende journalist niet en deze beste man zelf ook niet.

27 oktober 2015 om 19:18

Dan doe ik het wel voor je!

Het klopt dat de NOS dat deed en kon er smakelijk om lachen, dat zelfs het nieuws in Nederland zo bekrompen is.

Wel lees ik elke dag het nieuws op nu.nl, maar na dat stukje hou je wel rekening met het éénzijdige verslaggeven.

Eigenlijk kan je het best niks zeggen.

Dat zou deze man ook moeten weten. Journalisten willen dat hun artikels gelezen worden, hoe meer sensatie erin staat, hoe vaker het gelezen wordt(hoe meer advertentieinkomsten..)
De journalist zal waarschijnlijk slim geprofiteerd hebben van een onhandige uitspraak, en die uit zijn verband hebben getrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren