Sparta overleeft onterechte strafschop en laat Emmen ontredderd achter

Sparta Rotterdam blijft in het spoor van lijstaanvoerder FC Dordrecht. In de uitwedstrijd tegen FC Emmen maakte Steef Nieuwendaal ver in blessuretijd de winnende treffer voor Sparta, dat volgende week op Het Kasteel aantreedt tegen de koploper van de Jupiler League: 0-1. Door de zege in Emmen heeft Sparta vier punten minder dan Dordrecht, dat wel een duel meer heeft gespeeld.

/

In de openingsfase ging het meeste gevaar uit van FC Emmen. Roland Bergkamp en Alexander Bannink waren dreigend, maar konden Khalid Sinouh niet verschalken. De thuisploeg hield de gehele eerste helft het overwicht, ook omdat Sparta niet lekker in de wedstrijd zat. Na de onderbreking kwam Sparta anders voor de dag. Johan Voskamp, Soufian El Hassnaoui en Donovan Deekman konden het team van trainer Adri Bogers echter niet op voorsprong zetten.

Voskamp kreeg de grootste kans van de wedstrijd toen hij de bal uit de draai op de lat schoot. Het was daarna aan Sinouh te danken dat Sparta niet op achterstand kwam. Kaj Ramsteijn beging een overtreding buiten het strafschopgebied, maar scheidsrechter Reinold Wiedemeijer legde de bal op de stip. Invaller Wouter Weghorst zag zijn inzet gekeerd worden door Sinouh. In de vierde minuut van de extra tijd sloeg Sparta zelf toe. Na voorbereidend werk van invaller Mario Bilate schoot Nieuwendaal raak: 0-1.

Promoveert Sparta Rotterdam dit seizoen naar de Eredivisie?

1
2

Weer de laatste minuut voor Sparta.......

Sparta is echt een zielige club aan het worden, de strafschop tegen had raak moeten zijn, wie deze onterecht vind moet echt gewoon stoppen met voetbal kijken. Als je de bal in bezit had daar, was het geen strafschop, dit was het dus wel.

2 november 2013 om 19:22

Misschien dat het aan de geur van je zweetsok ligt dat ik niet begrijp wat je bedoelt.

Dus omdat FC Emmen een penalty mist, is Sparta een zielige club?
En hoe zit dat nu? Als je de bal hebt, is het geen penalty en als je de bal niet hebt wel?

2 november 2013 om 19:48

Pijnlijk als je voor Dordt bent en je denkt dat je concurent punten gaat verspelen , maar om Sparta een zielige club te noemen slaat nergens op .

2 november 2013 om 22:06

Onterecht was het alleen omdat het buiten de 16 was het was veder een overtreding dat valt niet teonkennen , Maar gewoon gerechtigheid dat die gestopt word Sinouh , En dat je dan in de blessuretijd nog wint is gewoon heerlijk.

Hoezo zijn ze zielig dan ? omdat ze gewoon netjes de 0 houden en met 3 punten terugkomen naar Rotterdam ?

Leuk potje zaterdag! Sparta - FC Dordrecht

Onverdiende 3 punten, Emmen vergat te scoren. Met het spel van vanavond heeft Sparta niks te zoeken in de Eredivisie.

2 november 2013 om 19:23

Emmen vergat te scoren?
Sparta in de tweede helft duidelijk de betere.
Als je dan op de lat schiet en een onterechte strafschop tegen krijgt zijn dit zeer verdiende punten.

2 november 2013 om 19:38

Als je een onterechte strafschop tegen krijgt verdien je de punten meer? Dat is een rare denkwijze. Verder vergeet je de 1e helft en de reddingen van Sinouh.

2 november 2013 om 19:52

Ik zeg toch ook dat Sparta de 2de helft de betere was. Emmen de eerste helft beter dan Sparta maar minder dan Sparta in de tweede helft.
En ja als je een onterechte strafschop tegen krijgt en je daarna de winnende maakt vind ik het zeker meer verdiend.

2 november 2013 om 19:42

Altijd zo'n rare reactie die je vaker ziet. Dat ploegen op basis van hun jupiler wedstrijden beoordeeld worden of ze wel of niet iets in de eredivisie te zoeken hebben. Iedere ploeg die promoveert versterkt altijd zijn selectie.

2 november 2013 om 19:46

Wat is onzin verkoop jij zeg, Pec had zeker ook niks te zoeken in de eredivisie?

2 november 2013 om 19:51

FC Emmen vergat te scoren ?, Nou Sparta trouwens ook in de 2ehelft , bal van de doellijn , bal onderkant lat er uit, Deekman die 2 vrije spelers over het hoofd ziet ,

Sparta had de 2e helft allang moeten afmaken met 0-3 , penalty sloeg nergens op schwalbe buiten de 16 en dan nog beloond worden met een penalty , verdiende overwinning al waren ze de eerste helft niet bij de les

Emmen was de eerste helft vele malen beter en had ook continue balbezit.
Sparta kwam zo nu en dan er gevaarlijk uit

2e helft begon Sparta sterker maar gedurende de wedstrijd kreeg Emmen weer meer balbezit.
Sparta had een aantal gevaarlijk kansen en Emmen had een aantal gevaarlijke kansen.

91e min, kreeg Emmen een strafschop die er buiten had gelegd moeten worden
94e min schiet Sparta hem erin.

Rare wedstrijd
Gelijk spel was terecht geweest.

Net terug uit Emmen, erg opgelucht. Heerlijk einde aan de wedstrijd, met Wiedemeijer die bewijst dat hij een dramatische scheidsrechter is, Sinouh die bewijst dat hij een van de betere keepers van Sparta is geweest de afgelopen jaren, en Nieuwendaal die op Spartaanse wijze de 0-1 maakt. Eerste helft was erg matig, tweede helft hadden we 3-4 100% kansen, echter werden die allemaal niet afgemaakt. Nogmaals, erg blij met deze overwinning. Overigens ook props naar Emmen, speelde sterk en hebben 2 leuke buitenspelertjes. Op naar Achilles en dan de topper tegen Dordrecht!

Yes yes yes die periode titel gaan ze ziezo pakken daar ben ik van overtuigd gaat goed met Sparta