Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanningen bij Ajax: ‘Wat Maurice Steijn heeft gedaan is spelen met vuur’

Laatste update:

De situatie in Amsterdam en vooral de persconferentie die Ajax-trainer Maurice Steijn afgelopen zondag gaf na het gelijkspel tegen Fortuna Sittard (0-0) blijft de gemoederen bezighouden. De oefenmeester leek publiekelijk afstand te nemen van de aankopen van Sven Mislintat en dat heeft hem veel commentaar opgeleverd. Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters was maandagavond aanwezig bij de Eredivisie Awards en vroeg verschillende prominenten hoe zij naar de huidige situatie in Amsterdam kijken.

“Het is een hele lastige tijd waar Ajax nu in zit”, zegt Toine van Peperstraten van ESPN. “Wat Steijn zondag heeft gedaan, dat hij wat afstand neemt van de aankopen van Mislintat en tussen neus en lippen door zegt dat het niet zijn aankopen zijn, dat vind ik wel spelen met vuur.” De presentator vindt dat de trainers en technisch directeuren van Feyenoord en PSV een eenheid zijn. “Bij Ajax lijkt het wel alsof dat twee hele aparte koersen zijn.”

“De resultaten gaan straks alles ten goede doen keren”, vervolgt Van Peperstraten. “Maar als dat niet gebeurt, met een programma van FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord, dan moet het niet tegenzitten voor Steijn. Het is hectisch in Amsterdam op dit moment. Het is ook niet zo dat Steijn nu tien dagen door kan trainen, want de helft van de spelers vliegt uit voor interlands. Er moet veel gebeuren daar in Amsterdam. Of ik het somber in zie voor Ajax? Als je vraagt hoe de topclubs er voor staan, dan staan Feyenoord en PSV er uitstekend voor en Ajax heel slecht.”

Ook Kees Jansma is aanwezig op het gala. De journalist kent Steijn ‘heel goed’. “Je zou, met een beetje goede wil, ook kunnen zeggen dat hij zegt zoals het is”, aldus Jansma. “Ik hoop dat de spelers die zijn aangetrokken goed zijn, maar ik ken ze niet. Is dat meteen een diskwalificatie van het beleid van de nieuwe technisch directeur? Ik weet het niet. Zo wordt het wel uitgelegd, want zo gretig zijn we, maar misschien krijgt Mislintat wel helemaal gelijk over een paar weken. Ik weet het niet, want het merendeel van de spelers ken ik absoluut niet.”

Ook Hans Kraay jr. houdt zijn hart vast voor het programma van Ajax. “Als een club bepaalt dat de trainer een passant is, en zo gedraagt Ajax zich ook... Misschien wist Steijn het van tevoren al. Ik vrees wel voor het rijtje tegenstanders Twente, Marseille en Feyenoord. Nou, succes.” De verslaggever van ESPN moest vijf weken geleden zijn voorspelling van dit seizoen doorgeven aan Voetbal International. “Toen heb ik Ajax als kampioen neergezet, gewoon om dwars te zitten, omdat iedereen Feyenoord en PSV had. Ik Ajax. Maar al die anderen hebben gelijk”, sluit hij lachend af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Drop je voorspellingen ??
Reacties

Hij speelde met vuur door te tekenen, nu heeft hij gewoon gelijk. TD wil trainer, TD luisterd naar trainer en scouting en haalt daarna spelers. TD geeft 2 steunpilaren een gratis transfer (mr 1-0 en Tadic) tja waar is Stein aan begonnen....

5 september 2023 om 19:52

De vette jaren voor Ajax zijn voorbij maar dat geeft toch niet? Gewoon bouwen aan een nieuw elftal. Er is vers bloed gekocht en daar zitten echt wel goede spelers bij hoor. Ik heb er vertrouwen in.

5 september 2023 om 19:56

Precies. Instant succes bestaat niet. Daar moet je eerst voor investeren en hard voor werken.
De komende tijd zal zwaar worden maar op termijn moet het succes opleveren. Dat is het streven.

5 september 2023 om 20:02

Instant succes bestaat misschien niet, maar er worden nu wel te veel foute beslissingen achter elkaar genomen.

Benoemen Schreuder en vervolgens Heitinga.
Hierdoor loopt een Reiziger de deur uit

Benoemen H2 voor de aankopen en hebben een zooitje gemaakt

Benoeming JvH in de RVC.

Aanstellen Dick Advocaat light version met Steijn.

Hoe lang nog voordat de club eindelijk eens kiest voor kwaliteit in de leiding.

5 september 2023 om 20:02

Vind je echt dat dit goede spelers zijn? Buiten de laatste aankoop is het allemaal gokken, en dat kan ajax zich niet permitteren, ja ze hebben geld, maar betalen ook meer salaris, 2 jaar geen CL en ze verliezen de aansluiting met ons en psv. Door de hoge CL gelden, jeugd wil nu al weg bij ajax, steek je kop in t zand maar dit is een domino effect, jeugd gaat straks naar az, psv en Feyenoord. Spelers komen niet omdat er geen "plan" is, jij denkt dat de spelers goed zijn, maar het zijn pure gokken, met een trainer die ze niet wil. Succes

5 september 2023 om 20:54

Dat er na vette jaren ook wel eens een mager jaar tussen kan zitten, OK. Maar je hoeft er niet zo'n bende van te maken zoals het nu gaat bij Ajax. Nog even los van wel of niet goede aankopen - ik vind het een bijeen gekocht zooitje - kan een trainer toch niet een TD openlijk afvallen? Net als de scouting. Dan is er toch gewoon sprake van een onwerkbare situatie? Maar wees eens eerlijk, wie geeft een voormalig scout, die zich nog nooit als TD heeft bewezen, de sleutels van de club in handen. Ook nog eens die in het verleden ook maar iets met Ajax van doen heeft gehad? Dan ben je als Ad/rvc toch helemaal van lotje getikt? Daar hoef je echt geen cursus bedrijfsvoering voor te hebben genoten. Dus simpel gezegd, bij Ajax is het een grote puinhoop....

5 september 2023 om 21:23

Ajax betaald eerder minder salaris. Geen CL is minder salaris. Zou eens dat stuk ban Johan Inan lezen wat Mislintat nu precies gedaan heeft. Beleidsmatig zijn dat hrme goede dingen. Zodat in de toekomst Ajax niet gelijk in de problemen komt bij mislopen CL. Weglopen jeugd zal ook wel loslopen. Steijn zit er niet eeuwig. De aankopen valt ook reuze mee. De laatste 3 zijn allen meer bekende namen die bij meerdere clubs op de radar hebben gestaan. Het is niet allemaal onbekend. Ik heb alleen 0 vertrouwen in Steijn. Echt helemaal niets. Dat is geen trainer die 24/7 met zijn vak bezig is. Slot, Ten Hag en Bosz zijn dat wel. Dat is ook exact wat je nodig hebt om te slagen. Alle drie die trainers weten exact wat de kwaliteiten van een speler zijn. Ongeacht uit welke koker die komt. Zijn middelen genoeg om spelers te kunnen bekijken. Maar het moet je dan wel interesseren.

6 september 2023 om 15:31

Tuurlijk geeft dat wel!
Het is gewoon de manier waarop alles is gegaan.
Het is gewoon teleurstellend dat er vorig jaar geen technisch directeur was, een trainer werd aangetrokken die niet bij ajax paste. Een vd Sar wat een lichtgewicht bleek.
Een blik spelers die werd aangetrokken die allemaal teleurstelden.

Er is zoveel fout gegaan. Het was gewoon een bende. Daarom geeft het wel!

Ik zou er pas niks om geven als alles wel op orde was, maar door een vormcrisis het wat minder zou gaan bijvoorbeeld.

6 september 2023 om 19:19

Dit bedoel ik, je ziet in Stein de fout, wie heeft Stein aangetrokken? Ik heb serieus met Stein te doen. En geloof me, 75% vd ajacieden herkent zich niet in dit beleid, verdedig jij de aankopen maar, nogmaals ik vind het prima, maar willen we 3 rechtstreekse plekken afdwingen hebben we wel baat bij een ajax wat iets minder dan Feyenoord is, en niet ook minder dan az en Twente.

5 september 2023 om 20:42

Pfff wat aardbeving zeg. Maurice Steijn heeft gezegd dat hij niet tevreden was tegen Fortuna. Als hij niks meer mag zeggen heb je ook geen trainer nodig. Ze spelen bij een grote club. Dan moeten ze zich professioneel gedragen. Daar betaald Ajax vorst voor.

6 september 2023 om 08:39

Het gaat er (volgens mij) vooral om dat hij gezegd heeft dat hij graag andere spelers gezien had en dat het nog maar de vraag is in hoeverre de gehaalde spelers voldoende kwaliteit hebben.

7 september 2023 om 08:53

ja en dat is 100% eerlijk. als je dat over politiek doet noemen ze je domrechts

Wouw, ik hou wel van een artikeltje over Ajax maar inmiddels wordt het ook mij teveel. Is er niemand met een mening over Feyenoord, PSV of de Graafschap voor mijn part?

5 september 2023 om 19:58

Nouja het draait niet echt soepel bij de grootste club van NL, er zijn duidelijk interne strubbelingen, en als je een potentiele beste 11 maakt dan zitten daar 8 a 9 nieuwe namen in tov vorig jaar. Dat leidt natuurlijk tot nogal wat discussie

5 september 2023 om 20:06

Haha, inderdaad. Het houd niet op. Ik begin bijna weer te verlangen naar een nietszeggend artikel over Ihataren of Promes.

5 september 2023 om 21:06

Hold our beer!

6 september 2023 om 10:45

Hi VZ,

Je had hem gekregen, maar het is helaas niet meer mogelijk om een reactie te liken via de Edge browser...

6 september 2023 om 17:31

Elk negatief artikel over ajax lees ik met veel plezier, mag van mij t hele jaar doorgaan

5 september 2023 om 20:06

'T is te hopen dat het weer snel goed gaar daar, want de hoeveelheid aan artikelen als het slecht gaat met Ajax is dus nóg hoger dan in goede tijden.
Wist niet dat 't kon.

5 september 2023 om 20:11

Feyenoord en psv zijn op het oog beter dan ajax

5 september 2023 om 20:49

Dank je

5 september 2023 om 21:24

Nou...ik weet t niet hoor...ik zag wel een paar aanknopingspunten....🤣😂🤣

5 september 2023 om 22:24

Bij de Graafschap loopt het helaas nog niet. Gelukkig hebben wij wel een trainer en TD die overleggen en niet elkaar afvallen.

6 september 2023 om 15:19

Ik snap het opzich wel, mensen praten nou eenmaal graag over Ajax (aan alle reacties te zien) en VZ creëert gewoon content hiervoor. Vraag en aanbod

6 september 2023 om 15:47

Nou ik zal je vertellen dat Feyenoord weer heerlijk voeltbal kan spelen sinds de laatste transfers. Psv heeft beter spelersmateriaal maar een mindere trainer. Het gaat heel erg leuk worden dit seizoen! Groetjes thuis.

Maurice wist waar hij aan begon, maar laten we het noemen zoals het is, dit was voor hem desondanks een stap die hij niet kon weigeren. Een giga salaris vergeleken bij eerst en met Ajax op de cv komt er hierna hoe het ook loopt nog wel minimaal een financieel interessante club voorbij. Ik snap zn punt overigens wel, het blijft vreemd dat hij nauwelijks lijkt te zijn meegenomen. En als ik de aankopen tot nu toe zie dan denk ik hadden we daar echt Sven uit Duitsland voor nodig? Dit had een Sneijder ook wel gekund.

6 september 2023 om 08:19

Steijn zegt gewoon zoals het is. Veel nieuwe spelers die niemand kent. Aan hem om er iets van te maken en lukt dat niet, dan komt in december die Knut uit Noorwegen en krijgt Steijn een leuke bonus voor de moeite.

Ajax kan echt wel een leuk elftal opstellen met deze spelers. De verdediging is er enorm op vooruit gegaan met de doorbraak van Hato en het vastleggen van 2 Kroatische mandekkers. Afwachten hoe goed die Gaaei daadwerkelijk is en/of misschien rendeert Rensch nu wel. Van Avila en Medic heb ik niet zo hoge pet op, maar prima voor de bank.

Middenveld genoeg keus. Blijf wel van mening dat Mannsverk (6), Vos (8) en Berghuis (10) de basisopstelling zou moeten zijn.

Op links zou ik Bergwijn lekker laten banken voor Godst. Brobbey op 9 en die Georgier als rechtsbuiten. Dan heb je ook genoeg wisselmogelijkheden op de bank en hoef je niet een heel elftal om te gooien.

Psv en Feyenoord gaan echt niet ff onderling uitmaken wie 1 of 2 wordt. Ajax mengt zich echt wel in die strijd, al zou het wel leuk zijn om te posten dat Ajax blij mag zijn als ze de playoffs halen, iets wat wij als Feyenoorders zelfs begin vorig seizoen moesten lezen waarbij we waren ingehaald door Vitesse, AZ, Twente en Utrecht. Daarvoor is dit Ajax gewoon te sterk. Geeft het ff de tijd totdat de puzzelstukjes op zijn plek vallen. Je gaat echt geen 110 miljoen aan kneusjes uitgeven, zeker niet in je eerste jaar als Td.

Hoe ouder ik word, hoe meer ik walg van dit soort zaken. Een of andere rukgala waar de mening gevraagd wordt aan een stel (pesudo-)journalisten/analisten die helemaal niets zeggen. Wat is dat wereldje toch vies.

6 september 2023 om 10:27

Gadsie. Dat wist ik niet. Toen ik wat jonger was, bestonden gala's als zodanig al wel, maar die gingen destijds over films, sport, TV programmas en dergelijke. Maar dat ze nu ook al worden gehouden voor zulke ranzige thema's....bah.

6 september 2023 om 13:28

Denk dat je beter moet mikken om de plank te raken, vriend.

6 september 2023 om 15:40

Helaas. Maar, Ik ben niet alleen zie ik

6 september 2023 om 15:06

Voor elke scheet is tegenwoordig ook wel een award voor beschikbaar. De natste, luidste, meest ongepaste en noem maar op. Vooral elkaar nomineren en verwachten dat jij de volgende ontvangt of mag aandragen. Kansloos. Vind dat ook van al die 'beste speler' awards. Daar zijn ook een legio gradaties in.

Dat je van mening verschilt hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, zo lang je beide maar aan de zelfde kant van de kar blijft trekken.
Geen woorden maar daden, de schouders er onder zetten en allemaal stinkend je best doen om er een team van te maken.

Steijn is straks de eerste die het schip moet verlaten. Dat is in mijn ogen niet eerlijk. Zou de ajacieden ook sieren om achter Steijn te blijven staan en hem de ruimte te geven om wat op te bouwen

6 september 2023 om 08:18

Helemaal eens.

Er is geen eer aan te behalen en hij ligt er straks als eerste uit. Je krijgt nu Twente, Feyenoord en Marseille. Er is geen realistische supporter die hier vertrouwen in heeft en als je 1 of 0 punten pakt ligt Steijn z'n hoofd al half op het hakblok.

Ik denk oprecht dat Peter Bosz of andere ervaren trainer nu zijn biezen had gepakt. En dat is exact de reden dat Mislintat voor Steijn heeft gekozen.

6 september 2023 om 15:10

Wat roept mislintat nou al maanden. Tijd! Dit heeft tijd nodig en is niet binnen een paar maanden op de rit. Dat heeft ie nu al meerdere malen aangegeven en dan gaan mensen nu al over Steijn en eruit liggen beginnen. Steijn krijgt alle tijd om dit seizoen iets op te bouwen. Mensen aub sla verdorie toch niet zo door zeg!

Wat is daar oneerlijk aan? Hij heeft zich vooraf geconformeerd aan Mislintat. Blijkbaar zonder voorwaarden vooraf, dus nu niet piepen. Hij moet van de selectie een winnende eenheid smeden, en tot nu toe is daar bar weinig van terecht gekomen. Hij is al wekenlang roerganger, maar het gaat alleen maar slechter en slechter. En dat is Steijn wel degelijk aan te rekenen. Als de volgende drie wedstrijden niets opleveren, is het adieu Steijn. En terecht. En als hij opeens nu het onmogelijk werken vindt, kan hij toch zijn contract gewoon opzeggen? Voor beide partijen het beste. En Mislintat? Er direct achteraan.....

5 september 2023 om 21:28

Klopt ja, Het is beter voor Steijn over na te denken wat hij gaat doen. De kans is groot dat hij zelf gaat opstappen maar over Mislintat gesproken wordt hij nog wel ontslagen, minstens in maart als Kroes aankomt. In elk geval wil Jan van Halst Mislintat niet ontslaan, omdat ze samen goed werken en zeker zijn ze ook al een eenheid samen.

6 september 2023 om 15:09

Serieus....over ontslaan en opstappen beginnen te praten als er nog helemaal niets aan de hand is. Wacht ff af wat er de komende maanden gaat gebeuren. Als alles gaat lopen heeft niemand meer iets te zeuren. Nu worden er dingen vanuit het niets gecreeerd en mensen slaan helemaal door.

Wat Steijn doet is niet netjes.. hou het binnen kamers dan met gal te spuwen over de aankopen. Forbs had ik persoonlijk nooit gehaald. Zeker dat Godts gewoon hetzelfde niveau is. Akpom begrijp ik persoonlijk ook niks van. 1 leuk seizoen gespeeld met veel intikkers. Had dan een ervaren spits er bij gehaald. Mikautadze logisch.. kan links centraal en rechts. En een technische voetballer. Sutalo, Sosa en Gaaei gewoon top aankopen. Medic oke als 2de man achter Sutalo. Avila hetzelfde als Medic dan achter Hato. Van den Boomen kan een voor dit Ajax een belangerijke schakel worden zowel op het veld als in de kleedkamer. Tahirovic jong talentje dit er echt wel gaat komen. Mannsverk had ik niet gehaald. Omdat je Vos nog heb lopen. En vind dat Vos meer speeltijd moet krijgen in Ajax 1. Ramaj.. kan ik niks over zeggen nooit zien spelen. Er zijn genoeg talenten bij Ajax die gewoon bij Ajax op de bank mogen zitten ipv sommige aankopen zoals, Axel van Dongen, Misehouy en Hlynsson

6 september 2023 om 15:42

Wat weet je over Forbs ? Speler van het jaar in BPL2.
Pep die aangaf dat hij na Foden de volgende jeugdspeler zou zijn die het eerste zou halen?
22 Juli jongstleden dat West Ham met City sprak over Rice naar city en hun Forbs met geld. ?
Hele Engelse media is lyrisch over deze speler.
Dus geef hem een kans.

Akpom is gehaald voor Concurrentie en Brobbey wat te leren.

6 september 2023 om 21:58

Zou dat niet een praatje voor de bühne zijn van Pep? Tot op heden zie ik het er niet vanaf, terwijl hij toch een positie inneemt waar hij het minst last heeft van een minder draaiend elftal. Jij wel ?

Ik zou echt weg proberen te gaan want er valt niet veel eer te behalen.

Ik vind het wel raar hoor. Ik bedoel je weet dat je vorig seizoen een giga flater hebt begaan met allerlei transfers. Die je vraag me niet hoe, nog dit seizoen met winst hebt verkocht. Maar dan laat je weer alles van 1 persoon afhangen.

Een ezel in het algemeen....

Dat gezegd hebbende, Maurice Steijn heeft de helft van deze gasten nog niet zien of kunnen laten spelen (overigens vind ik dat wel raar op 6 sept, met dus de eerste 3 a 4 wedstrijden achter de rug)

De meeste spanningen worden vooral door de media gecreeerd want ze weten schijnbaar ineens alles van wat er zich achter de schermen zich afspeelt.

Al die paniek die word gezaaid door de media.

Sven is eerst gaan ruimen en hij weet nog steeds de prijzen te krijgen uit de topjaren gewoon goed gedaan.
Daarnaast haalt hij talenten/ gearriveerde spelers.

Waar zijn die media kereltjes nu ze riepen allemaal keihard die Van de Boomen halen kan niet fout gaan. Het is een speler die nog niks goeds kan laten zien.

En je zou zogenaamd je eigen jeugd wegjagen? Volgens mij gaan er al 15 jaar zat spelers weg ook al krijgen ze wel duidelijkheid en toekomst perspectief.

Ik ben blijer dat er nu een TDer zit met een plan en weet dat deze trainer die te licht voor Ajax is maar een passant blijkt.

ajax komt hier bovenop. als dit team gaat lopen en dat heeft nu nog tijd nodig, dan word het een echte gevaar. het is natuurlijk raar dat het team nu pas rond is. en dat er geen rechtsbuiten is gehaald, maar forbs is zo kneedbaar dat zie je aan alles. die gaat rechtsbuiten spelen. ik heb een opstelling in mijn hoofd. en natuurlijk is het geen typische ajax team, met veel nederlanders en eigen jeugd, maar dat gaat zich in de loop van de jaren weer ontwikkelen. vos, misehouy, aertsen, godts enzovoort

gorter
rensch
sutalo
hato
sosa
mannsverk
tahirovic
forbs
mikaudatze
bergwijn
brobbey

De door sommige genoemde bende van vorig jaar maakte deel uit van de opdracht te saneren en een nieuw team op te bouwen. De verkoop is uitstekend verlopen (Timber, Alvarez, Kudus) , ook met zogenaamde miskopen (Bassey, Wijndal). De doorstroming uit de jeugd is al ingezet (Hato) maar blijft beperkt. De aankopen zijn talrijk en er zal een team moeten opstaan. Dat vereist eenheid, steun supporters en vooral niet luisteren naar figuren als Driessen, gebroeders Kerkhof, Gullit etcetera.

De twee last minute aankopen van Sven - de Noor en de 2e Kroaat - zouden Ajax nog kunnen redden.

Wat Steijn zegt dat hij liever Nederlandse spelers had, vraag ik mij af waar haal je ze dan vandaan want ken er weinig die mee zouden kunnen lopen bij de top 3 van Nederland

7 september 2023 om 13:24

Van de Beek, Schouten, en Noa Lang.
Er waren wel een paar opties. Al moet ik zeggen dat ik geen fan van vd Beek ben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren