Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse rechter scheldt rode kaart van veelbesproken arbiter Mateu Lahoz kwijt

Laatste update:

Een Spaanse rechter heeft de rode kaart die Antonio Mateu Lahoz vorig seizoen aan Real Betis-middenvelder Sergio Canales gaf kwijtgescholden. Het is voor het eerst dat een rechter een kaart in het voetbal schrapt.

Canales kreeg in oktober 2022 twee gele kaarten van Mateu Lahoz in de 98ste minuut van de wedstrijd tegen FC Cádiz (0-0) omdat hij volgens de scheidsrechter, die in Nederland bekendstaat om zijn rol in de kwartfinale tussen Oranje en Argentinië op het WK in Qatar, aan het tijdrekken was.

Daar kon de speler zich allesbehalve in vinden, waardoor hij de rode kaart en boete van ruim 600 euro aanvocht bij de Spaanse rechtbank. Canales zei na afloop van de wedstrijd dat de kaart met voorbedachten rade gegeven was door Mateu Lahoz.

De rechtbank heeft Canales woensdag in het gelijk gesteld. “Ik weet dat ik geen fouten heb gemaakt. Anders had ik mijn excuses aangeboden”, aldus de middenvelder. Het was ook nog eens de eerste rode kaart voor de elfvoudig international van Spanje in zijn carrière, wat het voor hem extra zuur maakte.

“Mijn gedrag tegenover scheidsrechters is zowel op als naast het veld altijd voorbeeldig geweest. Ik heb maximaal respect getoond”, liet Canales optekenen na de uitspraak in de rechtbank.

De linkspoot zat één van de drie wedstrijden schorsing uit wegens zijn rode prent vorig seizoen. De andere twee duels werden voorlopig geschrapt in afwachting van de zaak.

Canales speelt sinds deze zomer voor Monterrey in Mexico. De club betaalde tien miljoen euro aan Betis. De Spanjaard staat na tien duels op vijf doelpunten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit vind ik toch wel heel frappant, een rechter die tussenbeide komt. Al helemaal voor iets zeer subjectief als tijdrekken.

27 december 2023 om 20:44

Het gaat hier meer om een principe-kwestie,
Canales vond dat hem hier onreglementair een €600 boete is aangenaaid en daarnaast zijn rode-kaartloze carriere aangetast. Natuurlijk is naar de rechter gaan een grote stap, maar hiermee zorgt hij ook voor precedent in vergelijkbare gevallen waar voetballers in de toekomst op terug kunnen vallen als ze in beroep gaan bij de bond zelf ipv. een rechterlijke macht.

27 december 2023 om 22:11

Ik dacht dat de fifa zo erg tegen was dat rechters invloed hebben binnen het voetbal. Dacht ik laatst in een artikel over een Braziliaanse bondslid of iets dergelijks te lezen.

27 december 2023 om 23:36

@D.Pranjic

Klopt, over het algemeen willen sportbonden het liefst alles intern regelen en anders via arbitragecommissies, met name het CAS. Dat heeft ook voordelen (bijvoorbeeld dat arbitors over het algemeen meer specialistische kennis hebben, het proces sneller wordt afgehandeld en dat het vaak goedkoper is), maar een dergelijk toewijzing van exclusieve bevoegdheid aan een tribunaal kan niet onder alle omstandigheden of in alle gevallen.

Overigens heeft het Europees Hof van Justitie deze week een belangrijke en heel interessante uitspraak hierover gedaan, tegelijk met de beslissing in de SuperLeague-zaak, in een zaak die was aangespannen door onder meer Mark Tuitert, maar daar zal ik mensen hier verder niet mee vervelen, haha.

Heeft hij eigenlijk een wedstrijd moeten missen hierdoor? Of is doordat hij het voor de rechter bracht de schorsing uitgesteld?

27 december 2023 om 20:49

Dat staat onderaan in het artikel.

De Spaanse arbitrage is toch wel het dieptepunt van Europa. Echt, die Jose Maria Sanchez is de enige fatsoenlijke. Voor de rest is het of het hele scheidsrechterskorps bestaat uit Bas Nijhuizen. De één nog incapabeler dan de andere.

Dan heb je daar vervolgens nog een scheidsrechtersbond boven zitten die het allemaal maar toelaten en nergens verantwoordelijkheid nemen.

Dat het dan tot aan een rechter moet komen is natuurlijk lachwekkend. Maar wel tekenend voor de staat van de Spaanse arbitrage en bond. In ieder geval wordt een scheidsrechter eens verantwoordelijk gehouden en een fout toegegeven. Kan mij niet herinneren dat dat überhaupt ooit is gebeurt. In dat opzicht juich ik dit van harte toe, al heb je er als Canales en Betis verder natuurlijk weinig aan.

Hopelijk is dit ook een wake-up call voor die scheidsrechtersbond om eens wat kritischer naar het presteren te kijken..

27 december 2023 om 22:01

Bas Nijhuizen zie ik eerlijk gezegd liever dan de Joey Kooij's en de Allard Lindhouten.... Maar goed, Das mijn mening.

Wat ben ik blij dat deze scheidsrechter gestopt is. Vooral met de Classico maakte hij er vaak een bende van. Nederland Argentinië was ook
Schandalig hoe die floot.

Ben echt blij dat die Lahoz is gestopt. altijd kaarten zo onnodig uitdelen en de vreemdste beslissingen maken.

Ook op het WK niet normaal slecht hoe die floot.

27 december 2023 om 23:21

Ja aan Lahoz mis je helemaal niks, is eigenlijk bizar dat deze man van UEFA en FIFA zulke grote wedstrijden heeft mogen fluiten. Is binnen die 2 organisaties heel veel mis, maar goed dat is een ander onderwerp.

27 december 2023 om 23:27

@eric Dev

Precies alleen maar beter dat ie stopt met fluiten. want het kon gewoon ook echt niet verbaast mij eigenlijk dat ie niet veel eerder wegging maar goed..

28 december 2023 om 09:22

Die foto bij het artikel ook.. helpt 'm ook niet echt qua beeldvorming.

De Fifa wilt niet dat rechters zich bemoeien met beslissingen op het veld. De club of speler kan in beroep gaan tegen de beslissing bij een beroepsinstantie maar niet bij de rechter. Kan nog een staartje krijgen. Zie de straf die Brazilie heeft gehad.

27 december 2023 om 23:22

FIFA wil de machthouden als een soort voetbal monopolist. Met een dictator aan het roer.

Wat is dat toch met de journalistiek tegenwoordig. In zowat elk artikel op welke nieuwssite dan ook wordt de essentie van het artikel niet meer aangeboord. Voor dit artikel zijn dat de twee vragen: waarvoor werden de gele kaarten gegeven en wat is de motivatie om het geven van de rode dan wel (een van) de gele kaart(en) als onrechtmatig te bestempelen? In plaats daarvan worden alinea's besteed aan oude koeien uit de sloot halen. Voor deze uitspraak is het bijvoorbeeld totaal onbelangrijk om te melden dat deze scheids op het wk een wedstrijd van oranje floot. Je leest uets en daarna zit je met meer vragen dan voorheen. Zonde.

27 december 2023 om 23:25

Voor de uitspraak idd. onbelangrijk, dat deze meneer oranje floot, maar voor de context zeker wel belangrijk om een beeld te hebben bij wie deze meneer is.

28 december 2023 om 10:30

Volledig eens. Ik mis precies dezelfde punten

Nu is dit natuurlijk geen website waar journalistiek wordt gedreven. Dit is in principe een verzameling van nieuws van andere media. Het verdienmodel ligt hier op de kwantiteit.

Ik vind het kwalijker van Driessen en co. die alles maar de wereld in slingeren zonder ook maar enigszins onderzoek te doen.

Ik begrijp dat Ajax veel te veel geld uit heeft gegeven aan spelers. Maar ik mis wel veel antwoorden op vragen en diepgang:

- Wat zou een meer representatieve waarde zijn van de aankopen vorig jaar?
- Wat zou je met het besteedde geld aan alternatieven kunnen halen?
- Hoe heeft Mislintat gehandeld en gewerkt?

En ik haal de Telegraaf aan, maar ook andere voetbaljournalisten hebben er een handje van om maar gewoon stront tegen de muur aan te gooien in de hoop dat er wat blijft plakken. Het is gewoon triest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren