Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SM Caen zet onvoorstelbare reeks voort en laat Stade Vélodrome huilen

Laatste update:

Olympique Marseille is vrijdagavond tegen kostbaar puntverlies aangelopen in de Ligue 1. L’OM ging slecht van start tegen SM Caen, herstelde zich toch nog, maar stapte uiteindelijk met nul punten van het veld. De kampioenskandidaat gaf in de slotfase een 2-0 voorsprong definitief uit handen tegen de nummer veertien van de Franse competitie (2-3). Die zette zo zijn formidabele reeks van de laatste tijd door. Twee maanden geleden stond de club nog allerlaatste in de Ligue 1.

/

Caen verloor op 10 januari bij Lille, maar daarna ging de knop helemaal om. Het versloeg achtereenvolgens Stade Reims, Stade Rennes, het Saint-Étienne van Ricky van Wolfswinkel en Toulouse FC en pakte vervolgens een punt bij Paris Saint-Germain. Vorige week werd ook RC Lens aan de zegekar gebonden en nu moest Olympique Marseille er dus ook nog eens aan geloven. In de eerste helft zag het er helemaal niet naar uit dat het zo zou lopen in het Stade Vélodrome.

In minuut twee kreeg Marseille al een penalty toegekend, toen Alaedine Yahia zijn handen niet af kon houden van spits Michy Batshuayi. Die faalde vervolgens van elf meter, dat wil zeggen: Rémy Vercoutre pakte de bal. Gesterkt door de redding van de keeper ging Caen vervolgens zelf op jacht, maar het raakte slechts de lat via Emiliano Sala. Aan de overkant trof André Ayew de lat boven Vercoutre en dus ontbrak het zeker niet aan spanning in Marseille. In de blessuretijd sloeg Ayew echt toe met een rake rebound, nadat Vercoutre nog uitstekend redde op een poging van Dimitri Payet.

/

Na rust kwam Marseille in gevaar. Bernard Mendy moest op de lijn redden op een inzet van Sala en Steve Mandanda hield een schot van de linkervoet van Nicolas Benezet eruit. Na iets meer dan een uur zorgde André-Pierre Gignac, kort tevoren ingevallen voor Batshuayi, voor de 2-0 en leken de punten in Marseille te blijven. Via Nicolas Seube vond Caen echter snel de aansluitingstreffer na een hoekschop van Thomas Lemar. En de meegereisde fans van Caen werden helemaal gek, toen Sala drie minuten daarna de stand gelijktrok.

De Argentijnse aanvaller, die in de winterstop op huurbasis overkwam van Girondins Bordeaux, tekende alweer voor zijn vierde goal in vijf wedstrijden, toen hij Mandanda door diens benen passeerde. Daarna ging het over en weer: Florian Thauvin dwong Vercoutre tot een goede redding, Ayew probeerde het spectaculair met een omhaal. Uiteindelijk viel de winnende aan de overkant en hij was heel mooi: Benezet trok van buiten naar binnen en haalde met rechts hard en precies uit. De bal vloog in de rechterhoek en bezorgde Caen zo de zesde zege in zeven wedstrijden. Bij het ingaan van de winterstop stond de club nog onderaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is gewoon om van te huilen, die verdediging is echt drama, en die Mendy die moet echt eens leren te verdedigen. Daarnaast maken Morel en Fanni ook ongelofelijk veel fouten en oogt het gewoon zo onstabiel de verdediging. Het is nog te hopen dat Marseille derde blijft, want Monaco zie ik zo marseille passeren

Dit zier niet goed uit voor Marseille, als Paris en l'ol geen punten verspillen denk ik dat Marseille een eventuele titel nu wel kan vergeten.

27 februari 2015 om 22:51

Ben al blij als ze nu nog derde worden, kampioen worden ze sowieso niet en tweede heel waarschijnlijk ook niet, en Monaco hijgt ook stevig in de nek.

Zo slecht weer dit .. keek net even de wedstrijd terug.. onze verdediging weer

27 februari 2015 om 23:48

Waarom is het weer zo slecht? Regent het in Frankrijk?

Niveau van de Franse competitie is net zo slecht als die van de Eredivisie. Zonde.

27 februari 2015 om 23:18

dat valt dan ook wel weer mee, een erdevisie club zou nooit 3 goals kunnen scoren in het emirates in de knock out fase van de CL.

27 februari 2015 om 23:20

Nou nou en jou psv tegen zenit dan he. Ligue 1 is echt velen malen beter dan de eredivisie. Kijk naar spelers cavani zlatan payet gignac joa moutinho etc. Kijk naar tempo. En stadions.

27 februari 2015 om 23:38

Wat een onzin weer, heb je uberhaupt wel gekeken dan? Of baseer jij je conclusie gewoon op het feit dat een titelkandidaat thuis met 2-3 verliest van een middenmoter? Qua zo'n beetje alles is de Franse competitie nog een maatje groter dan de Nederlandse.

28 februari 2015 om 00:13

Helemaal mee eens Southwinners! Franse competitie natuurlijk veel beter dan eredivisie.die PSV kerel zwamt maar wat natuurlijk! Hoe speelde Marseille?

28 februari 2015 om 00:17

Was enigste match die ik nodig had voor 400€.... Ziek gewoon... En gisteren ook 400€ gemist omdat olimpiakos in de 93' minuut de 2-2 slikte.... Echt ook om te huilen

28 februari 2015 om 10:33

Sommige mensen hebben nog nooit een Ligue 1 wedstrijd gekeken en gaan bij voorbaat zeggen dat de Eredivisie gelijkwaardig is... Logica?

28 februari 2015 om 08:24

Haha grappig. Alleen PSV en Ajax zouden in Frankrijk kunnen strijden om Europa Ligue plaatsen. Vele clubs uit de eredivisie zijn te slecht voor de Ligue 1 en zouden direct degraderen. Zo zou FC Metz die nu laatste staan in de Ligue 1 wel ergens in de middenmoot belanden in de eredivisie. En heb je gezien hoe de nummer 4 van de competitie, Monaco, met 3-1 van Arsenal wist te winnen. Ik zie dat geen een eredivisie club nadoen.

28 februari 2015 om 09:45

Ik ben helemaal eens met je aubame.

28 februari 2015 om 09:38

Ha, wat rook je? Dat spul wil ik ook

28 februari 2015 om 10:27

Onzin. Echt onzin. Waar baseer je dit op?

28 februari 2015 om 10:29

Helaas is het nog een 1 april voor jouw, wat een onzin is dit zeg wat je zegt. Met alles kan je de Ligue 1 niet vergelijken met de Eredivisie. Ten eerste kan een Eredivisie ploeg nooit winnen van Arsenal uit. En dan was het ook nog eens de nummer vier van de Ligue 1. Daarnaast spelen er in de Ligue 1 veel meer betere spelers. Daarnaast ik zie ik de nummer laatst, Metz gewoon in de subtop/middenmoot meedoen in de Eredivisie. En eigenlijk mag jij helemaal niks zeggen want Psv werd afgedroogt door Zenit. Kan er gewoon tegen dat de Eredivisie gewoon niet veel voorsteld in Europa.

28 februari 2015 om 10:30

* geen 1 april, stomme mobiel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren