Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Süley looft ex-Feyenoorder: ‘Een van de weinigen die Messi in zijn broekzak had’

Laatste update:

Süleyman Öztürk heeft genoten van het spel van Renato Tapia. De voormalig speler van Feyenoord en FC Twente won afgelopen zondag met zijn ploeg Celta de Vigo met 0-3 op bezoek bij Osasuna, dat twaalfde staat in LaLiga.

Tapia was van 2014 tot 2020 op de Nederlandse velden te bewonderen. Twente nam hem ruim tien jaar geleden over van Esther Grande de Bentin, een voetbalacademie waarmee de Tukkers een samenwerkingsverband hadden. Tapia speelde uiteindelijk 34 officiële duels voor Twente, 69 voor Feyenoord en kwam op huurbasis ook nog 19 keer uit voor Willem II.

3,5 jaar geleden maakte de 84-voudig international van Peru transfervrij de overstap van Feyenoord van Celta. Öztürk zag Tapia afgelopen weekend aan het werk en raakte onder de indruk van de rechtspoot.

“Celta is al jarenlang tegen de onderkant van LaLiga aan het vechten en weet er telkens net in te blijven”, begint Süley in een video-item van Voetbal International. “Tapia is daar aanvoerder en staat centraal in de verdediging, Rafa Benítez is zijn trainer. Als je Tapia ziet, dan denk je: die is 44 jaar oud. Hij heeft een flink bos haar, maar dan zoek je het op en zie je dat hij pas 28 is.”

“Hij speelt rechts centraal achterin in een driemansdefensie. Hij is verdedigend sterk en zijn kwaliteit is dat hij ook van achteruit de opbouw kan verzorgen. Hij is enorm van waarde voor dit elftal van Celta, dat bezig is om lijfsbehoud te realiseren.”

Het is niet de eerste keer dat Tapia Öztürk in positieve zin opviel. Zo zag de journalist hem een keer in 2017 uitblinken in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië (0-0). “Tapia heeft natuurlijk bij FC Twente en Feyenoord gespeeld en is een van de weinige spelers die ik ooit Messi goed heb zien dekken”, geeft Öztürk aan.

“Met Peru speelde hij ‘s nachts om een uur of twee Nederlandse tijd tegen Argentinië in La Bombonera (het stadion van Boca Juniors, red.). Tapia is echt een van de weinigen die ooit Messi in zijn broekzak had. Het is leuk om te zien dat hij bij Celta zo belangrijk is.”

Tapia was overigens niet de enige voormalig Eredivisionist die zondag sterk speelde tegen Osasuna. Jørgen Strand Larsen (ex-FC Groningen) was belangrijk met een doelpunt en een assist, terwijl Anastasios Douvikas, die vorig seizoen nog in de punt van de aanval bij FC Utrecht stond, ook trefzeker was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon een heel goede speler. Was begin van het seizoen een hele poos geblesseerd maar wanneer hij speelt is hij eigenlijk standaard een van de sterkhouders. Speelt meestal overigens gewoon op het middenveld, op 6. Dit was zijn eerste wedstrijd dit seizoen dat hij achterin stond. Ik zag hierin ook best een goed alternatief voor Henderson bij Ajax. Brengt andere kwaliteiten met zich mee, maar heeft veel ervaring, pit en voetballend vermogen.Ik zou deze jongen overigens best graag in de Premier League zien. Ik denk dat hij dat prima aankan. Bij een Bournemouth, Crystal Palace, etc.

7 februari 2024 om 12:05

Tapia is een prima speler. Heb altijd gedacht in de tijd dat hij bij Feyenoord speelde dat hij meer een Ajax speler was. Mooie slimme speler die van een risicotje aan de bal houdt. Alleen soms een error in zijn verdedigende spel maar dat zal er nu wel meer uit zijn denk ik.

Deze man kan het altijd mooi brengen, maar zak zout is toch wel nodig. Gisteren met vermeeren verhaal, nu ook weer. Celta vecht al jaren tegen de onderkant maar weet er altijd net in te blijven. Van de 20 ploegen in afgelopen 3 jaar 8, 11 en 13de. Dat is dus gewoon middenmoot. 2 jaar jn afgelopen 10 werden ze idd 17de maar in dezelfde periode ook 4 keer top 10.
“Tapia is daar aanvoerder”.. 1 keer toevallig de wedstrijd die hij ziet omdat Aspas niet speelde.
“Hij speelt daar rechts centraal in een driemans verdediging”… toevalig de wedstrijd die je ziet, want normaal gewoon op het middenveld.
En dan refereren naar een wedstrijd van 8 jaar terug met specifieke tijd en locatie gegevens maar 0 inhoud over de wedstrijd. Teveel van dit soort loze details wijzen vaak op niet geheel volledige waarheid zeggen ze weleens.

Als Suleyman niet zo interessant doet met extreme uitspraken, is het gewoon een zeer goede analist. Zou prettig zijn als hij dat gewoon altijd deed. En Tapia.. die was ik nou echt uit het oog verloren. 28 had ik ook niet verwacht haha

Ik heb de samenvatting nog eens gekeken tussen Argentinië en Peru maar Messi was bij alle belangrijke aanvallen betrokken en vergat om te scoren, waarna ze die laatste wedstrijd moesten winnen in Ecuador, dus wat Suley zegt is gewoon onzin.

7 februari 2024 om 09:28

Prima Eric, lekker baseren op een samenvatting!

7 februari 2024 om 12:43

Waarom niet? Zoals je aan de opsomming van onjuistheden van 'zonde' hierboven ziet, baseerd Suley zijn uitspraken ook op slechts 1 wedstrijd. En dat noemt zich dan professioneel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren