Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sierhuis leidt Fortuna met hattrick en assist in 21 (!) minuten langs Excelsior

Laatste update:

Dé man van het weekend is Kaj Sierhuis. De spits van Fortuna Sittard leidde Excelsior zondag hoogstpersoonlijk naar de slachtbank. Met drie goals en een assist in slechts 21 minuten tijd (!) kwelde hij Excelsior in zijn eentje. In de tweede helft schroefde de spits zijn rendement nog maar eens omhoog door ook de assist bij de 5-1 te verzorgen. Richie Omorowa tekende voor het slotakkoord: 5-2.

Ten opzichte van het duel met RKC Waalwijk (0-1 winst) wijzigde Danny Buijs zijn elftal behoorlijk. Zo hoefden onder meer Alen Halilovic en Kristoffer Peterson niet op een basisplek te rekenen. Justin Lonwijk en Ragnar Oratmangoen verschenen wel aan de aftrap.

Al na dertien minuten spelen greep Fortuna voor het eigen publiek de leiding. Lonwijk betaalde het vertrouwen van een basisplek direct uit met een doelpunt. En wat voor een. Sierhuis legde de bal voor het doel, waar Lonwijk die met een hakje promoveerde tot doelpunt: 1-0.

De tweede treffer van Fortuna - en de eerste van Sierhuis - viel twee minuten na de openingstreffer. De spits kopte een voorzet van de behendige Lonwijk er van dichtbij in: 2-0.

De derde treffer volgde al snel. In minuut 29 tekende Sierhuis voor zijn tweede treffer. Na een fijne voorzet van Rodrigo Guth kopte hij de bal in de kruising: 3-0. Een hattrick leek in de maak. Vijf minuten extra had Sierhuis daarvoor nodig.

En die hattrick completeerde hij niet zomaar. Met een werkelijk schitterende volley maakte hij zijn derde en Fortuna's vierde. Na een afvallende bal nam Sierhuis de bal in een keer op technisch perfecte wijze op de volley. Stijn van Gassel bleek kansloos op de prachtige inzet van Sierhuis: 4-0.

Na een donderspeech van Marinus Dijkhuizen betrad Excelsior in Sittard voor de tweede 45 minuten het veld. Het redde na ongeveer een uur spelen enigszins de eer. Derensili Sanches Fernandes ontving de bal na een vlotlopende aanval en krulde de bal in de verre hoek: 4-1.

De marge werd door Fortuna al snel weer teruggebracht tot vier. Wederom had Sierhuis een aandeel in het doelpunt, ditmaal een assist: zijn tweede. Hij leverde een voorzet af op Guth, die de vijfde Sittard-goal maakte: 5-1.

Excelsior deed toch nog een schamel duit in het zakje. Vijf minuten voor tijd zette Omorowa de eindstand op het scorebord: 5-2. Zo moeten de Kralingens blijven vrezen voor degradatie. Concurrenten FC Volendam, Vitesse en RKC Waalwijk verloren ook allemaal, waardoor de club boven de degradatiestreep blijft staan. Fortuna neemt de elfde plek in op de ranglijst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Tjongejonge we hadden er met gemak 7 of 8 kunnen maken vandaag. Uitstekende pot van vrijwel iedereen.

Hopelijk voor Kaj heeft hij het licht gezien. Groot talent bij Ajax en was er van overtuigd dat hij het zou maken. Het liep helaas anders. Leuk dat hij een hattrick weet t maken.

Wanneer gaat niels van duinen inzien dat marinus niet geschikt is al trainer?

3 maart 2024 om 19:47

Wat is er met Excelsior aan de hand man, na de wedstrijd tegen Sparta was ik ervan overtuigd dat directe handhaving wel veilig was. Het is dat Vitesse en Volendam zo matig zijn dat je je in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over directe degradatie maar het gaat nu wel spannend worden of ze erin weten te blijven. En dat had ik van tevoren niet verwacht.

3 maart 2024 om 22:06

Ze hebben ook wel veel blessureleed momenteel.

Die is weg aan het einde van het seizoen.. Maar, jee wat heb ik gekeken. Zoals sierhuis zegt na de 4-0 is de concentratie weg en dan krijg je alsnog twee goals tegen. Excelsior had je met 7-0 naar huis kunnen sturen in deze. Denk dat we de basiself na 3 kwart seizoen eindelijk gevonden hebben. Halilovic hoort daar gewoon niet bij. Al is dit voor Fortuna begrippen absurd dat je zoiets op de bank kunt hebben..

3 maart 2024 om 19:03

Wie is weg de trainer ?

3 maart 2024 om 19:24

Sierhuis bedoelde ik (;

3 maart 2024 om 19:43

Hij is sws weg want hij is gehuurd

3 maart 2024 om 21:29

Is niet gehuurd

3 maart 2024 om 19:38

Ik denk dat dit juist het niveau voor Sierhuis is. Wellicht het buitenland voor meer geld, maar dan heb je het gevaar wat bij Reims is gebeurd. Maar bij Utrecht of een andere subtopper denk ik niet dat hij het gaat redden. Hier is ie belangrijk en maakt hij goals. Ik denk dat hij een fout maakt als hij denkt hogerop te kunnen. We moeten niet overdrijven. Hij heeft ook veel onzichtbare wedstrijden gespeeld en 9 doelpunten is niet opzienbarend. Ik verwacht ook dat hij verkocht gaat worden. Maar ik denk dat het van zowel Sierhuis, als Fortuna, een slechte move zou zijn.

3 maart 2024 om 20:14

Ja idd. laten we hopen dat we m voor volgend jaar kunnen behouden. Het is ook fijn voor de spelers om de spits heen die oog heeft voor z’n medespelers. Hij heeft 9 goals gemaakt maar ook tig kansen gehad. laat dit zoals @Ali boembari hierboven al aangeeft het punt zijn waarop hij ziet dat afdwingen van goals gepaard gaat met hard werken.

3 maart 2024 om 21:28

Dan ben je slecht op de hoogte fortuna heeft hem overgenomen en hij heeft voor drie jaar getekend ben zelf fortuna fan

3 maart 2024 om 21:31

Kaj Sierhuis keert terug in de Eredivisie. De 25-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor drie seizoenen.

Sierhuis wordt overgenomen van Stade Reims, uitkomend in de Franse Ligue 1. “Ik heb er zin in,” trapt de nieuwe nummer 9 af. “Ik heb de laatste seizoenen te maken gehad met enkele tegenslagen, daarom is het voor mij belangrijk om weer veel minuten te maken. Dat hoop ik de komende seizoenen te kunnen doen in het shirt van Fortuna. Daarnaast is het fijn om met de trainers bekende gezichten tegen te komen in Sittard. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging.”

3 maart 2024 om 21:32

Kaj Sierhuis keert terug in de Eredivisie. De 25-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor drie seizoenen.

Sierhuis wordt overgenomen van Stade Reims, uitkomend in de Franse Ligue 1. “Ik heb er zin in,” trapt de nieuwe nummer 9 af. “Ik heb de laatste seizoenen te maken gehad met enkele tegenslagen, daarom is het voor mij belangrijk om weer veel minuten te maken. Dat hoop ik de komende seizoenen te kunnen doen in het shirt van Fortuna. Daarnaast is het fijn om met de trainers bekende gezichten tegen te komen in Sittard. Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging.”

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren