Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Shakhtar is Europese topclubs te snel af in strijd om Douglas Costa

Laatste update:

Chelsea, Barcelona, Real Madrid en Manchester United zaten achter hem aan, maar Douglas Costa zet zijn loopbaan voort in Oekraïne. Shakhtar Donetsk heeft besloten om de knip te trekken en twaalf miljoen euro neer te tellen voor de talentvolle spelmaker. Gremio, de huidige broodheer van Costa, heeft dit bod geaccepteerd.

/

De negentienjarige Braziliaan was één van de uitblinkers op het WK voor spelers onder de twintig jaar, dat onlangs gehouden werd in Egypte. Costa speelde zich tijdens dit toernooi in de kijker van diverse Europese topclubs en vooral Manchester United was erg geïnteresseerd. Shakhtar was de concurrentie echter te snel af en verzekerde zich van de diensten van de middenvelder.

“Deze transfer maakt iedereen beter”, legde Gremio-president Duda Kroeff uit op een persconferentie. “Douglas vroeg ons om hem te verkopen en wij konden het geld van zijn transfer goed gebruiken. We wensen hem veel succes bij Shakhtar.” Beide clubs maken via de officiële kanalen nog geen melding van de transfer, omdat Costa nog een persoonlijk akkoord moet bereiken met Shakhtar. Problemen worden er echter niet verwacht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We hebben het steeds over Rusland , maar volgens my is Oekraine ook goed bezig!

7 januari 2010 om 15:24

Tjah... als je het op het gebied van voetbalclubs nog 'oekraine' kan en mag noemen...?
Hiermee bedoel ik te zeggen dat Shaktar ”het” nieuwe opleidings instituut is geworden voor talentvolle brazalianen.

Voor Shaktar een geweldige transfer! Costa is een geweldig talent!
En als ze clubs als Man U e.d. voor zijn door gewoon te betalen wat er gevraagd wordt tjah...

Ben benieuwd of hij zich door kan ontwikkelen bij Shaktar? Hoop ganze harte van wel, dan
zien we hem snel terug op de engelse of spannse voetbalvelden!

7 januari 2010 om 15:25

Er zijn niet heel veel goede clubs in Oekraïne, maar Shaktar en Dinamo Kiev zijn daar een dikke uitzondering op. En omdat Shaktar de laatste Uefa cup pakte komen zij steeds vaker in het nieuws. Maar omdat ze zo goed zijn raken ze de sterspelers vaak kwijt aan de Europese top.
Toch heb je wel een beetje gelijk, oost-europa komt langzamerhand ook meedoen om de prijzen.

7 januari 2010 om 16:13

Metalurgh donetsk vergeten?

7 januari 2010 om 22:51

Fc Cherno?

die club waartegen PSV speelde.

Maar Kiev en Shaktar moeten het echt klaarspelen daar, ik vind dit zo zonde al die brazilianen die naar shaktar vertrekken om vervolgens bij - 20 tegen een oekraiense degradatiekandidaat te spelen. lekker.

7 januari 2010 om 22:52

Oost Europa komt meedoen om de prijzen? Ben je Roemenië vergeten??? die deed een paar jaar terug om alle prijzen mee en shaktar doet mee om de EL en Kiev lag al uit de CL. Ik snap je punt niet bepaald.

Oh het zal me niets verbazen als Shaktar een keer tot de halve finales van de CL komt hoor maar meedoen om de prijzen lijkt me zeer stug,

Dat is nou alweer de zoveelste braziliaan bij Shaktar.
Goeie speler maakte veel indruk tijdens het wk.
Veel succes.

Volgens mij had ik ergens gelezen dat Ajax hier een tijd geleden ook interesse in had. In ieder geval een goede aankoop denk ik zo voor Shakhtar. De zoveelste Braziliaan, maar ze halen er wel successen mee.

dat was een andere douglas costa een 25 jarige verdediger waar jij het over hebt nou shakthar en benfica wordt mekant alleen maar brazil

Zonde, puur voor het geld. Wat moet je in vredesnaam in Oekraine doen als Braziliaan.

7 januari 2010 om 20:01

Dit is niet puur voor het geld maar wel omdat shaktar een topploeg in wording is, als ze dat al niet zijn, ze hebben veel ( te veel ) geld, een abnormaal mooi stadion, allemaal goede spelers waaronder veel brazilianen, en douglas zal hier zeker zijn speelminuten gaan maken en zijn kans krijgen.
bij Chelsea, Barcelona, Real Madrid en Manchester United zou dat wel even anders gelegen hebben denk ik dus, een goede keuze van deze jonge jongen en zeker een man voor de toekomst.

Braziliaan nummer 6 ?

Jadson, Illsinho, Fernandinho, Willian, Adriano verder kom ik niet..

7 januari 2010 om 15:33

Ze hadden ook nog Alex Santos gekocht.

7 januari 2010 om 15:37

Fernandinho, Jádson, Ilsinho, Luiz Adriano, Willian, Alex Teixeira en Leonardo staan allemaal onder contract bij Shaktar. Maar voorbeeld Leonardo is uitgeleend als ik mij niet vergis.

7 januari 2010 om 15:37

ze hebben ook alex teixera gekocht paar weekjes terug.

ja,er lopen daar echt veel braziliaanse toptalenten rond,wel jammer,denk dat al die brazilianen beter af waren geweest in een meer europeser land,a la italie,spanje,portugal

7 januari 2010 om 15:32

Meer europeser land? Oekraine hoort gewoon bij Europa, net als Nederland. Niet meer of minder.

Shaktar doet het goed te laatste tijd, ze worden steeds beter.
Ik zie ze graag een keer in de championsleague.

Achja, als wij in Nederland zoveel te besteden hadden, dan hadden wij ook vaker de Uefa Cup gewonnen. Dat is nu eenmaal het verschil tussen kleine en grotere landen. Je, wij hebben gemiddeld per persoon wel meer te besteden. Maar als het op dit soort zaken uitkomt, liggen in grotere landen toch veel meer mogelijkheden. Sinds de verdeling van de sovjet unie waren de oost europeanen even onzichtbaar, maar ze komen nu geleidelijk terug.

7 januari 2010 om 15:31

Eerst geef je aan dat Nederland per persoon meer heeft te besteden maar dan zeg je dat in die landen wel meer mogelijkheden liggen? Kan je dat uitleggen?

7 januari 2010 om 15:42

Ik neem aan dat je begrijpt wat hij bedoelt. Er gaat niet zo veel geld per hoofd van de bevolking naar het voetbal. Daar gaat relatief heel veel geld naar het voetbal. Maar dat komt eerder doordat daar de multinationals vrij spel hebben. In Nederland is dat niet zo makkelijk. Je ziet dat bijvoorbeeld bij NEC waar de geldschieters in de rij staan maar het bestuur het niet toe laat.

Ik vind het persoonlijk niet goed dat er zo verschrikkelijk veel geld in omgaat. Het komt het voetbal niet ten goede. Ik ben zelf een voorstander van het NBA systeem met maximum budgetten en een totaal salaris plafond, dan krijgen we mooi voetbal.

7 januari 2010 om 15:47

Lijkt me toch behoorlijk logisch..
De clubs hebben daar kunnen veel meer salaris betal;en dan wat wij doen en meestal komt dat door de mannetjes achter de clubs.

7 januari 2010 om 15:48

Kijk eerst eens naar het verschil in inwonersaantal tussen Nederland en Oekraine Volgens een meting in 2009 heeft Oekraine 45.700.395 inwoners. Nederland heeft er ongeveer 3x zo weinig. Per persoon meer te besteden hebben is leuk, maar als je 3x zo weinig inwoners hebt schiet het nog niet op he :P

Vervolgens zitten er in het oostblok veel olie en gas baronnen die nog weleens een voetbalclub willen financieren. (heb het nu niet over Shakhtar, maar over het oostblok in het algemeen).

Uiteraard spelen ook zaken als andere beleving van voetbal door de mensen daar, goede scouting etc. een rol.

7 januari 2010 om 16:14

@ Thijs... : je redenering klopt niet. Multinationals hebben evenveel vrij spel in Oekranië als in Nederland. Als het bestuur iets niet toelaat dan hebben ze dikke pech, op dat vlak is er dus geen verschil in Nederland en Oekraïne.

@wehav...: wat heeft dat te maken met het grote van het land? Dus niet zo logisch.

@ Ewoud: als we jouw redenering volgen dan moet pakweg China en India met ruime voorsprong de beste landen zijn voor voetbal. Echter, dat is geen waar. Inwonersaantal is geen graadmeter voor noch niveau noch voor de lonen. Ook grootte van het land is geen graadmeter. Pakweg in de PL zit het meeste geld maar dat uit zich niet in de grootte van dat land.

7 januari 2010 om 16:33

Als je kijkt naar het verschil tussen de populariteit van voetbal in landen als China, de VS en India, en dat vergelijkt met de populariteit van voetbal in Oekraine heb je je antwoord, Je kunt wel 3 miljard mensen hebben, maar als voetbal hen allemaal niet interesseert helpt dat nog geen steek, maar dat had je zelf toch ook wel kunnen bedenken?

De grootte van een land is niet doorslaggevend, maar als een land voetbalgek is, is het makkelijker om een grote club te vormen dan in een kleiner land met dezelfde voetbalbeleving. Een grotere achterban=meer tv kijkers dus meer tv inkomsten, meer supporters die kaartjes kopen, meer supporters die merchandising kopen etc. etc.

In Engeland zitten zelfs in de lagere divisies nog meer toeschouwers dan bij de de gemiddelde eredivisie club. Geen wonder dan ook dat er zoveel kwaliteit rondloopt daar. Het zelfde geld voor Italie en Spanje, en in mindere mate Duitsland. Valt je niets op aan de grote voetballanden? Italie, Spanje, Duitsland, Engeland, Frankrijk; het zijn allemaal grote landen met veel voetbalbeleving Een oliesheikje hier en daar wil de verhoudingen nog wel eens iets schever trekken, maar in algemene zin heeft een groot land waar voetbal de nummer 1 sport is meer geld in de sport omgaan (en dus meer mogelijkheden) dan een klein land waar voetbal de nummer 1 sport is.

Kleinere landen als Nederland hebben nou eenmaal minder inkomsten en dus minder mogelijkheden. Uiteindelijk is het niet zo dat het grootste land automatisch het beste is, maar hoe groter, hoe meer voetballiefhebbers en mensen die er geld aan uit willen geven en dus meer mogelijkheden. Of ben jij er van overtuigd dat, wanneer elke eredivisie club een prachtig beleid voert, de eredivisie als competitie sterker kan worden dan de premier league of de primera division? Ik niet

Edit: Om mn punt even te maken:
In wonersaantal en land:
51.000.000 Engeland
82.329.758 Duitsland
58.126.212 Italie
62.150.775 Frankrijk
46.661.950 Spanje

67.803.927 Turkije
45.700.395 Oekraine
140.041.247 Rusland

16.105.285 Nederland
10.414.336 Belgie
10.707.924 Portugal

Is het dan verwonderlijk dat clubs uit landen als Oekraine, Rusland en Turkije meer geld te besteden hebben dan de Nederlandse en Belgische clubs? De enige uitzondering die ik kan bedenken is Portugal, voor de rest zie ik geen enkel klein land dat echt bij de top aan kan haken op clubniveau. Landen als Zwitserland, Oostenrijk en Ijsland heb ik nog niet eens genoemd. Misschien begrijpen we elkaar gewoon verkeerd; ik beweer nergens dat inwonersaantal en voetbalbeleving de enige factoren zijn die meespelen, maar het helpt wel behoorlijk in je budget als een veel grotere achterban hebt.

7 januari 2010 om 17:18

@ Ewoud: heel je redenering klopt, op een puntje na. Inderdaad, een grotere achterban zorgt voor meer inkomsten. Immers, hoe meer supporters een club heeft, hoe meer mensen die club bezoeken, hoe meer merchandise je verkoopt en hoe interessanter je bent voor (grotere) sponsors.

Echter, het aantal supporters heeft niks, maar dan ook niks te maken met het grootte van een land. (de oorspronkelijke stelling waarmee ik niet akkoord ben). Het is niet omdat pakweg land x groter is dan het land y dat land x meer mogelijkheden heeft (immers grootte in land zegt niks over het aantal inwoners en zelf dan nog). Instelling zelf, de grootte van het land kan soms zelf averechts draaien. Dus logisch dat ik vraagtekens zet bij de stelling van Feankenner.

Ten tweede, een achterban stopt niet eenmaal we de grenzen bereiken. Het is niet omdat pakweg er 46 miljoen mensen in Spanje wonen dat Spaanse clubs dus samen maar 46 miljoen supporters hebben. Grenzen vervagen en spelen in voetbal en zeker door de globalisering amper nog een rol. Voorbeeld Ajax en zelf deels Feyenoord is nog altijd populair in het buitenland.

Dus wat speelt er wel een rol? De aantal supporters en vooral hoe die supporters verspreid zijn. Dit is essentieel. Voorbeeld, als een Duitse club 35 miljoen supporters heeft die alle 35 miljoen in Duitsland wonen gaat die club/competitie minder inkomsten hebben dan een Duitse club die slechts 25 miljoen supporters heeft maar waarvan er 5 miljoen in Duitsland wonen, 5 miljoen in China, 5 miljoen in België en 5 miljoen in Noorwegen, ook al heeft die eerste club meer supporters. Immers, niet alleen zal het tv-geld hoger liggen bij die 2de club omdat er meer landen de tv-rechten willen hebben maar daarnaast zal het ook intressanter zijn voor kandidaat-sponsers omdat ze zo een internationalere publiek aanspreken.

Dus het grootte van land en zelf deels (met nadruk op deels) het aantal inwoners speelt totaal geen rol in je mogelijkheden. Voor wat denk je dat het tv-geld van Engeland zo hoog ligt? Omdat Engelse ploegen zo populair zijn in landen zoals China, India,...

Dus kan Nederlandse competitie ooit sterker worden dan de Spaanse of de Engelse competitie? Ja, zonder twijfel. Die mogelijkheid bestaat (met nadruk op bestaan want ik zie het niet gebeuren).

Edit:

om te reageren op je laatste stelling. Het aantal inwoners heeft niks te maken met het grootte van het land, dus logisch dat ik mijn vraagtekens daarbij zette.

Daarnaast Engeland is de rijkste competitie maar toch hebben Duitsland, Frankrijk, Italië , Rusland meer inwoners,.... Inwoners kan je dus niet echt als graadmeter nemen.

hopelijk door de samenwerking met palmeiras van Ajax,en psv met hun super scouts,komen er in de toekomst wat braziliaanse topspelers,want als een braziliaans internationaal in je competitie speelt,geeft het toch wat extra glans.

Ajax heeft ,als ze hem kopen teminste, een toptalent in huis, Ze Eduardo

Ze zijn goed bezig daar zeg! Douglas Costa is verdomme het grootste talent van de afgelopen jaren uit Brazilie. Natuurlijk zijn Alex Texeira etc. toptalenten, maar deze jongen schijnt echt the real deal te zijn! Real Madrid wilde hem vorig jaar in Januari halen en Man Utd wil hem al jaren binnenhalen.

Een geweldige dribbelaar met een goed overzicht! Deze gaat over een aantal jaar bij een echte topclub eindigen! Mooie vangst voor 12 miljoen! Succes!

na, dat is toch jammer dat hij naar zo'n koud landje gaat waar de kans bestaat dat hij diep ongelukkig wordt en zijn nog prille carriere om zeep helpt

7 januari 2010 om 16:12

koud landje :`?

het is daar in de winter koud ja.. maar voor de rest van het jaar is het daar gewoon lekker weer hoor!

en er zijn daar genoeg brazilianen die hem wel helpen enzo.

Hah, nou kan hij meteen kerst gaan vieren met onze orthodoxe vrienden

Wat jammer voor de "topclubs". Het is een zeer talentvolle speler, werd bij Gremio ook wel de nieuwe Ronaldinho genoemd. Hopelijk maakt hij het waar bij Shaktar en dat hij later alsnog te bewonderen valt in de Engelse,spaanse of Italiaanse competitie.

Goeie keuze..

Wat denken jullie? als hij naar Chelsea, Barcelona, Real Madrid of Manchester United zou gaan dat hij dan nog aan speelminuten komt? bij Shaktar kan hij veel leren van zijn landgenoten die daar spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren