Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Selectie en directie Swansea City waren Laudrup al maanden zat’

Laatste update:

Swansea City maakte dinsdagavond een einde aan de samenwerking met Michael Laudrup. De Deense oefenmeester stond anderhalf jaar aan het roer bij de club uit Wales. “Het is een beslissing die we met tegenzin hebben moeten nemen", lichtte voorzitter Huw Jenkins toe. "Dit besluit is echter in het belang van de club en onze supporters." Jenkins voelde zich genoodzaakt om maatregelen te nemen. “Er was constant onzekerheid over de lange termijn met Michael.” De oud-voetballer van onder meer Real Madrid en Barcelona krijgt een ontslagvergoeding van liefst 5,4 miljoen euro.

/

Britse media speculeren woensdag over de daadwerkelijke reden van het ontslag van Laudrup, die met the Swans de Capital One Cup veroverde, in Europa overwinterde en het met een twaalfde stek ook niet heel slecht deed. Jenkins zou naar verluidt woedend zijn geweest over een trip van Laudrup naar Parijs, afgelopen weekend. Swansea City verloor zaterdag met 2-0 van West Ham United, maar de spelers kregen desondanks toch twee dagen vrij. Laudrup zou vervolgens naar Parijs zijn vertrokken en dinsdag zijn teruggekeerd, om vervolgens het slechte nieuws van Jenkins aan te horen.

De lakse houding van Laudrup was Jenkins naar verluidt al langer een doorn in het oog. De directie zou al enkele weken geleden hebben besloten om de oefenmeester aan het einde van het huidige seizoen te ontslaan. Er zou namelijk sprake zijn geweest van een gebrek aan discipline, voortdurende opstootjes, groepjesvorming in de kleedkamer en een slechte relatie tussen Jenkins en Laudrup. De hoogste sportbestuurder zou tijdens de winterse transfermarkt zelfs aan beoogde versterkingen en diens zaakwaarnemers hebben laten weten dat men voor de club Swansea City moest kiezen en niet voor Laudrup, omdat de samenwerking niet lang meer zou duren.

Vanwege de groepjesvorming tussen met name Spanjaarden moest er naar verluidt zelf een nieuwe lunchregel worden geïntroduceerd: maximaal drie Spaanse spelers per tafel. De voetballers klaagden bij Jenkins over de afstandelijkheid van Laudrup, het gebrek aan interesse in trainingen en het schrappen van trainingen als het regende. Tijdens het trainingskamp in Dubai wilden de voetballers discipline, maar die was ver te zoeken. De enige regels waren: ‘s ochtends om 11.00 uur in de bus om te trainen en om 13.00 uur weer in de bus om terug te gaan. De rest van de dag hadden de spelers vrij. De reis van Laudrup naar Parijs was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

Een verzinsel van de media?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje makkelijk praten zo achteraf. Ik ben benieuwd wie er nu trainer word en hoe het verder zal verlopen bij Swansea, 5,4 miljoen krijgt hij nog staat er. pff das een hoop geld. Weet iemand tot hoelang hij onder contract stond nog bij Swansea ?

5 februari 2014 om 11:02

Anderhalf jaar staat bovenaan de tekst, waarschijnlijk over het hoofd gezien. Kan gebeuren.

5 februari 2014 om 11:44

Hij vraagt ook hoelang zijn contract nog duurde, niet hoelang hij al bij de club was.

Met een ontslagvergoeding van 5,4 miljoen hoeft laudrup in ieder geval niet te klagen.

5 februari 2014 om 10:18

Kan die zijn belastingschuld in Nederland afbetalen

Ik heb geen idee of het waar is maar de maximaal 3 spanjaarden per tafel vind ik ver gaan, natuurlijk gaan Spanjaarden meer met elkaar om. Het is niet makkelijk om opeens in een ander land te wonen, dan is het fijn als je met mensen uit je oude omgeving kan hangen. Dat verandert vast wel naarmate spelers gaan accomoderen/aanpassen aan het cultuur in Engeland. Als spelers meer discipline willen dan doe je echt iets verkeerd als coach, het is meestal andersom. Maar hier valt weinig over te zeggen want het lijkt me best onwaarschijnlijk.

5 februari 2014 om 10:01

Met z'n drieen zit je toch nog redelijk in je comfortzone lijkt me.. Afhankelijk van de grote van de tafels dan

Wow dit had ik niet verwacht. Leek mij aan het begin van het seizoen een goede keus maar zo zie je maar weer wat er allemaal achter de schermen gebeurd.
Jammer dat Laudrup als trainer niet de passie kan tonen die hij tijdens zijn voetbalcarriere had. Hopelijk krijgen ze nu een goede, geïnteresseerde trainer die dit bovengemiddelde materiaal weer aan de praat krijgt!

5 februari 2014 om 13:57

Laudrup moet gewoon een topclub trainen waar de druk er continu opstaat. Als voetballer kon die makkelijk teren op zijn ongelooflijke talent. Als trainer lijkt hij me ook wel meer dan capabel heeft zijn teams mooi laten spelen. Maar aan de andere kant zegt het ook wel wat dat die tot nu alleen maar middenmoters/ subtoppers heeft getraind en nog nergens de kans heeft gekregen om zijn de top aan de slag te gaan.

Voetballers die zelf discipline willen op een trainingskamp? Geloof ik bijna niet. Daar zijn er altijd maar heel weinig van binnen een selectie. Lijkt me een heerlijke trainer, iemand die veel vrijheid geeft aan de groep maar wel resultaat haalt.

5 februari 2014 om 10:03

Vrijheid kan ook de mogelijkheid zijn om meer te trainen.. Als je trainer continu eerder naar binnen gaat dan jijzelf wekt dat irritatie op, dat is wel logisch.

Maar de helft zal er vast bij verzonnen zijn.

5 februari 2014 om 10:32

Als een trainer geen interesse toont tijdens trainingen, continu vrijaf zou geven en zou zeggen: 'jullie zijn vrij, bekijk maar wat je doet' kan ik wel begrijpen dat je op een gegeven moment meer discipline of iig duidelijkheid wil.

Ik had hem denk ik het seizoen wel af laten maken om vervolgens te hopen op van Gaal.

Had nooit gedacht dat een trainer zoals Laudrup ontslagen kon worden.
Iemand die heel rustig oogt, slim is. Weet wat voetballen is. Zo kwam hij ook over. Erg jammer want ik zag best een lange termijn trainer zitten daar bij Swansea. Hopelijk kan swansea de filosofie van martinez, rodgers, en laudrup voortzetten.
Zal niet gebeuren, maar ik vind De Boer een geschikt kandidaat.

5 februari 2014 om 10:14

Denk zelf dat Frank de Boer niet trainer zal gaan worden van Swansea denk als hij een keer vertrekt bij Ajax dan gaat hij niets doen of hij word Coach bij een grotere club.

5 februari 2014 om 10:17

Dat zeker en ik zeg ook verder niks, alleen dat ie er wel geschikt voor zou zijn ivm met de voetbal visie. Deels dan.
Zou het niet verstandig zijn om eerst een middenmoot ploeg te trainen die meedoet om de Europese plaatsen? En dan naar een grotere club.
Perfecte carrière opbouw voor een trainer lijkt mij.

Ik zie dat er hier alweer mensen zijn die waanideeen hebben mbt de opvolger van Laudrup: van Gaal, de Boer, Lol.

Als dit allemaal waar zou zijn dan waren er genoeg redenen en geweest om Laudrup in een dergelijke situatie (na meermaals te hebben gewaarschuwd) op staande voet te ontslaan. Ik denk dan ook dat de ontslagvergoeding van 5,4mln larikoek is.

Een stel overgewaardeerde spelers die te lam zijn om te lopen denken dat ze gods gift on earth zijn zijn een wereldspeler als laudrup beu wat een zijkers moeten god op hun knieen danken dat ze met zo'n icoon mogen werken

Edgar Davids is vrij!

''...en het met een twaalfde stek ook niet heel slecht deed.''

In dit geval gaf de stand op de ranglijst gewoon een heel vertekend beeld weer. Hij stond wel twaalfde, maar daarmee ook slechts twee punten boven de degradatiestreep. En hij stond bijvoorbeeld ook slechts drie punten boven de nummer 19; een heel matig Cardiff City. Met dit materiaal had hij er veel meer uit kunnen en moeten halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren