Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sébastien Haller schiet Ivoorkust op Afrika Cup naar finale tegen Nigeria

Laatste update:

Ivoorkust heeft zich geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. The Elephants wonnen in de halve finale met 1-0 van DR Congo. Matchwinner was Sébastien Haller, die veel kansen liet liggen maar dus ook in positieve zin bepalend was. Ivoorkust speelt zondag de finale tegen Nigeria, dat zich eerder op de dag in de andere halve finale ontdeed van Zuid-Afrika.

Aan de kant van Ivoorkust begon Haller in de punt van de aanval. De spits van Borussia Dortmund werd gesteund door Max Gradel, Seko Fofana en Simon Adingra. Voormalig PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré begon op de bank. Bij Congo was Cédric Bakambu de voorste man. Onder meer ex-Vitesse-aanvaller Gaël Kakuta stond in zijn rug opgesteld.

Congo begon sterk aan het duel met het gastland en dacht zelfs aan een vroege voorsprong, nadat de Ivoriaanse goalie Yahia Fofana een ogenschijnlijk makkelijke voorzet niet in een keer kon klemmen. Fofana had de bal vlak daarna alsnog net op tijd vast, waardoor het de scheidsrechter het uit de handen schieten van de bal van Bakambu werd beoordeeld als een overtreding.

Ivoorkust begon niet zeer overtuigend aan het duel, al had het wel op voorsprong kunnen komen via Adingra, die hoog sprong maar naast het doel van Congo kopte. Ivoorkust kwam langzaam maar zeker beter in het duel en dat leidde tot de nodige kansjes. Zo probeerde Haller het na een matige eerste aanname met een spectaculaire omhaal, die hoog over vloog.

Vlak voor rust had Haller Ivoorkust op voorsprong moeten koppen, maar net als Adingra eerder bleef ook deze enorme kopkans onbenut. Franck Kessié was vlak voor rust eveneens dichtbij. De defensieve middenvelder schoot verwoestend richting de verre hoek, die niet bereikt werd. Het schot spatte uiteen op de paal.

Congo kwam via de voor Kakuta ingevallen Theo Bongonda vrijwel direct tot een enorme kans. De aanvaller van Spartak Moskou dribbelde fraai langs enkele Ivorianen en deed zijn schot in het zijnet belanden. Ook Ivoorkust liet zich gelden. Kessié nam een voortrekkersrol op zich en zag zijn schot prima gekeerd worden door Lionel Mpasi-Nzau.

Halverwege de tweede helft was het alsnog raak voor Haller. De spits volleerde uit de stuit over de doelman heen: 1-0. De lange aanvaller kreeg enkele minuten later alweer zijn volgende mogelijkheid, al moest hij net een stapje achteruit zetten om bij de eerste paal uit een hoekschop te kunnen koppen. Zijn inzet ging dan ook naast.

Wéér Haller kreeg een grote kans na een dramatische terugspeelbal van een Congolese verdediger. Dit keer ging het lobje van Haller ternauwernood naast. Het maakte echter niet veel uit, daar Congo er niet in slaagde de gelijkmaker aan te tekenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dat na zo'n vreselijke poulefase, het is ze gegund. Een mooi finale in elk geval, Nigeria - Ivoorkust.

7 februari 2024 om 23:06

Ha, stel je toch voor. Ik denk niet dat er ooit een land kampioen is geworden dat zijn coach tijdens het toernooi ontslagen heeft 😅

Ondanks dat Ivoorkust al meerdere malen dood en begraven leek, en met kunst en vliegwerk naar deze finale gegaan is, is Nigeria-Ivoorkust wel echt een heerlijk affiche op papier. Twee absolute Afrikaanse powerhouses in de finale is wat Afrika en de wereld verdiend zou ik zeggen! Wederom een schitterende editie van de Africa Cup, als je hier niet vrolijk van wordt ben je in mijn ogen een zuurpruim!

8 februari 2024 om 11:28

Absolute powerhouse? In welke jaar leef jij? 1998?
Er zijn geen Absolute powerhouse meer in Africa en dit maakte dit toernooi juist mooi. Ik had liever Congo - Nigeria in de finale gezien. Ivoorkust stelt alleen maar teleur.
Ik vrees dat het geen spannende finale wordt.

8 februari 2024 om 11:47

Wat wordt het dan. Nigeria en Ivoorkust zijn volgens mij best gelijkwaardig qua niveau.

Was ook mooi gebaar van Congo betreft hun statement over de ‘stille’ oorlog die er gaande is in Congo. Hopelijk dat de hele wereld zich nu afvraagt waarom de Congolezen een hand voor hun mond deden en een wapen gebaar naar hun hoofd deed! #FreeCongo

8 februari 2024 om 11:30

Zoals altijd telt Africa niet. We worden gebombardeerd met Palestine maar zwijgen over Congo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren