Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sébastien Haller krijgt serieuze concurrent in de spits bij Dortmund

Laatste update:

Borussia Dortmund gaat zich op de laatste dagen van de zomerse transferwindow versterken met Niclas Füllkrug, meldt Sport 1. De spits komt voor 13 miljoen euro exclusief bonussen over van Werder Bremen, waar hij nog een contract had tot medio 2025. Füllkrug moet in het Signal Iduna Park gaan concurreren met Sébastien Haller.

Duitse media schrijven dat Füllkrug donderdag medisch gekeurd gaat worden bij Dortmund, waarna er een meerjarig contract klaarligt voor de dertigjarige aanvaller. BVB leek in eerste instantie niet verder te willen gaan dan 10 miljoen euro voor een nieuwe aanvalsleider, maar gaat nu alsnog overstag. Middels bonussen kan de som in de toekomst verder oplopen.

Met de aanstaande transfer van Füllkrug komen de totale uitgaven van Dortmund deze zomer uit op 62 miljoen euro. Eerder verzekerde de club zich onder meer van Felix Nmecha (voor 30 miljoen overgekomen van VfL Wolfsburg) en Marcel Sabitzer (voor 19 miljoen overgekomen van Bayern München). Dit bedrag komt nagenoeg overeen met wat de club wilde herinvesteren na het vertrek van Jude Bellingham.

Volgens BILD past Füllkrug naadloos in het profiel dat trainer Edin Terzic zocht. De veertigjarige oefenmeester wilde een serieuze concurrent voor Haller, die ook is in te brengen in het slot van een wedstrijd om nog iets te forceren. Getwijfeld wordt wel of hij tweede viool kan spelen achter Haller. Dortmund is komend seizoen echter in drie competities actief, waardoor genoeg speeltijd in het verschiet ligt voor Füllkrug.

Füllkrug doorliep de jeugdopleiding van Werder Bremen, waar hij na uitstapjes bij 1. FC Nürnberg en Hannover 96 in 2019 terugkeerde. De spits liet de laatste jaren zien over scorend vermogen te beschikken en kwam om die reden in beeld bij de Duitse nationale ploeg, waar hij vorig jaar debuteerde. Afgelopen seizoen kwam hij tot 30 wedstrijden in het shirt van Werder, waarin hij 16 keer scoorde en 6 keer aangever was.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien zijn leeftijd en kwaliteiten lijkt het me in eerste instantie de back up van Haller te worden.

Met Haller heb je dan twee sterke kapstokken voorin waar spelers als Nmecha dan omheen kunnen zwerven.

Wat voor concurrentie? Is gewoon een speler voor de bank

31 augustus 2023 om 12:38

Ik volg Bremen en dit is echt een aderlating. Fullkrug gaat iedereen verrassen en komt gewoon in de basis te staan.

31 augustus 2023 om 12:42

Echt wel een enorm gemis voor Bremen. Ik vrees er toch een beetje voor dit seizoen.

31 augustus 2023 om 13:04

Dit seizoen word helemaal niks en dat kan je de coach niet verwijten. Als ik zo na de aankopen kijk is het wel bedroevend voor een Bundesliga team.. Keita van Liverpool is natuurlijk gekomen maar bij de 1e training was die al weer geblesseerd. Word dus een flinke strijd tegen degradatie.

31 augustus 2023 om 13:41

Nou inderdaad. Mensen volgen de bundesliga niet als ze fullkrug zo naar beneden praten. Echte spits die zeker zijn goals gaat meepakken. Vind het wel jammer want had hem graag Bremen zien blijven.



En maar blijven klagen op Bayern, maar zelf een herinvesteringsbeleid hebben van lik me vestje. In 2021 Sancho verkocht, minder dan 50 werd geinvesteerd in Malen en Kobel. Malen lijkt nu naar 1,5 jaar eindelijk impact te creã«ren bij Dortmund. Echter ben je er wel flink op achteruit gegaan.

In 2022 verkoop je Haaland en Akanji voor dat geld haal je o.a. Haller, Adeyemi en Schlotterbeck. Vooral Haller is tot op de dag vandaag nog onbegrijpelijk. In mijn optiek weer een (zware downgrade).

In 2023 verkoop je Bellingham en voor 70 van het geld haal je Sabitzer, Fullkrug en Nmecha. In mijn optiek op de positie van Bellingham wederom een zware downgrade. En dan heb ik nog niet eens benoemd dat ze Hakimi ooit hebben vervangen voor Meunier.

Prima dat je dat een verkoopclub bent maar herinvesteer je het dan wel in de juiste spelers. Als je dat momenteel ziet bij een Leipzig en Leverkusen die doen dat echt stukken beter.

Gingen van Upamecano en Konate naar Gvardiol en Simakan. Vervangen nu Gvardiol voor Lukeba. Van Werner naar Nkunku en nu weer naar Openda. Van Szbosozlai naar Simons en halen er ook nog Carvalho en Baumgartner bij. Van Laimer naar Seiwald.van Demme naar Schlager, van Keita naar Haidara, van Angelino naar Raum. Van Poulsen naar Silva en toen weer Sesko. Niet dat het allemaal upgrades zijn, maar het zijn wel allemaal spelers die in dezelfde spelersprofiel passen en veel meer op elkaar aansluiten.

Bij Dortmund doen ze maar wat en lijken ze alleen maar in de Bundesliga te kijken voor transfers.

31 augustus 2023 om 12:35

Je hebt het wel over spelers als Haaland en Bellingham he? Dan is elke speler een downgrade

31 augustus 2023 om 12:50

Dus had je geen betere spelers dan Haller en Nmecha kunnen halen? Voor dat geld van Nmecha had ik eerder een Kokcu gehaald (nog goedkoper ook). Boniface had je ook oppikken spot goedkoop. Beter dan Fullkrug en Haller.

31 augustus 2023 om 12:57

Nmecha is misschien nog wel beter als kokcu die het alleen in de eredivisie heeft laten zien en wat europa league. Qua Haller ben ik het met je eens, maar deze Füllkrug kan hem goed vervangen. Dit is een meevoetballende spits en een hele goede spits. Haaland en bellingham vervangen is natuurlijk niet mogelijk en al die aankopen van leipzig die je opnoemt dat moet je ook nog maar zien of dat wat wordt. Dat ze hun geld misschien anders hebben moeten uitgeven oke, maar om elke aankoop af te kafferen gaat tever. Deze spelers zouden in de rest van de Buli ook gewoon in de basis staan. Ofja misschien bayern niet. Maar die hebben ook wel wat meer te makken.

31 augustus 2023 om 13:50

Wat heeft Nmecha bewezen dan op paar leuke potjes bij Wolfsburg nagelaten?

31 augustus 2023 om 14:08

Boniface, ondanks hij goed begint bij z’n nieuwe club, vind ik niet zo interessant, maar mee eens dat er betere spitsen te vinden is dan Haller

31 augustus 2023 om 12:37

Stiekem toch met een jaloers oog naar de transfers naar Leverkusen gekeken dit seizoen. Grimaldo transfervrij opgehaald. Zou bij ons perfect Guerreiro kunnen opvolgen. En Boniface ken ik van bij Union, topspits. Met Alonso ook een uitstekende coach. Die ploeg gaat verrassen als ze fit blijven.

31 augustus 2023 om 12:57

Spelers als Haaland en Bellingham zijn simpelweg niet op de markt verkrijgbaar ongeacht geld. Daarbij heeft Dortmund juist jaren fantastisch hun spelers weten te vervangen.

Je geeft zelf al aan dat de andere clubs ook niet allemaal upgrades hebben kunnen halen. Deze clubs moeten het hebben van talentvolle spelers die toppers kunnen worden. Dat gaat niet altijd goed.

31 augustus 2023 om 13:09

@Derkaiser123
Hoe kijken jullie eigelijk tegen rijkhof aan? Zit hij al dicht tegen het eerste aan of moet hij nog veel stappen maken?



Niet bepaald een ambitieuze transfer van Dortmund. Goede spits maar niet een meerwaarde wanneer je een Haller daar al hebt staan. Hiermee kan je een Bayern niet bestrijden. Gaan dit jaar ook onder Leverkusen en Leipzig eindigen is mijn verwachting.

31 augustus 2023 om 20:11

Leverkusen en Leipzig schat ik inderdaad hoger in dit seizoen.

Prima speler voor BvB. Is denk ik voorlopig nog wel back-up van Haller. Is ook iets bonkiger in mijn ogen dan Haller, die toch nog wel wat flexibeler over komt dan Fullkrug. Maar hij heeft zeker de kwaliteiten om uit te groeien tot een basisspits bij BvB gok ik!

Prima transfer. En nog Duits ook!

Momenteel hebben we 3 centrale verdedigers en 3 backs. Maar hey, laten we een spits halen voor 15M en hem een 3-jarig contract geven waarbij hij 6M opstrijkt per jaar. De concurrentie is sterker dan vorig jaar, benieuwd waar wij gaan belanden.

leuk voor erbij.
voor de dortmund/bundesliga volgers, klopt het dat moukoko de omgekeerde weg gaat bewandelen op huur basis?

31 augustus 2023 om 13:58

Is niks concreets vooralsnog wat ik begrepen heb.

31 augustus 2023 om 20:13

In de geruchtenkuche van Transfermarkt.de heb ik inderdaad zoiets gelezen. Maar geen concrete berichten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren