Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Saviola duikt weer op in Europa en kiest voor rol als speler/trainer

Laatste update:

Javier Saviola leek te zijn gestopt met voetballen, maar hij gaat toch weer door. De 34-jarige aanvaller van Argentijnse komaf wordt speler/trainer bij het bescheiden FC Ordino uit Andorra. Die club is pas zes jaar oud en kom momt momenteel uit op het hoogste niveau in het land, de Primera Divisió.

/

In 2013 won Ordino, drie jaar nadat het was opgericht als voetbalacademie, de Segona Divisió al in Andorra. Daardoor promoveerde men en inmiddels doet de club dus alweer drie seizoenen mee in de Primera Divisió. De hoofdcoach is Miguel Ángel Lozano: als oud-prof van onder meer Barcelona B, Málaga en Real Betis geldt hij als een grote naam.

Saviola neemt het roer echter niet van hem over, maar gaat zich bezighouden met de jeugd en wordt dus coach in de academie. El Conejito zat sinds januari van dit jaar zonder club: hij vertrok toen bij River Plate. Saviola zal ook beschikbaar zijn als speler voor het eerste en gaat kijken of die rol hem goed bevalt. “Het is voor mij iets geheel nieuws, ik ga proberen mijn ervaringen door te geven aan de jongeren”, zegt de aanvaller.

Saviola debuteerde eind jaren negentig in Argentinië als prof en maakte vlot naam bij River Plate. Barcelona haalde hem in de zomer van 2001 naar Europa en Saviola maakte 44 doelpunten in drie jaar in LaLiga. Toch leende de Catalaanse club hem daarna uit aan AS Monaco en Sevilla in 2007 maakte de spits een veelbesproken overstap naar Real Madrid. Nadien stond de veertigvoudig international nog onder contract bij Benfica, Málaga, Olympiacos, Hellas Verona en tenslotte dus weer River Plate.

Javier Saviola heeft het maximale uit zijn loopbaan weten te halen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
20 september 2016 om 15:53

Hij had echt talent om groot te worden jammer genoeg niet voldoende uit zijn carriere gehaald net als aimar

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren