Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sarina Wiegman leidt Engeland op volgepakt Old Trafford naar openingszege EK

Laatste update:

Engeland heeft de eerste groepswedstrijd van het EK voor vrouwen gewonnen. Op Old Trafford was de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman met 1-0 te sterk voor Oostenrijk. Beth Mead maakte in het volgepakte stadion de enige treffer van de wedstrijd. Er waren 68.871 toeschouwers aanwezig in het stadion waar Manchester United zijn thuisduels speelt. Nooit eerder trok een wedstrijd op een EK voor vrouwen dusdanig veel bezoekers.

Na zeventien minuten spelen opende Mead de score. De aanvaller controleerde een boogbal van Fran Kirby op de borst en schoot via de onderkant lat binnen. De doellijntechnologie moest geraadpleegd worden, daar het leer niet overduidelijk achter de doellijn belandde. Uiteindelijk bleek het doelpunt zuiver. Oostenrijk kwam nog dichtbij met een scherpe voorzet, maar de bal werd net voor spits Nicole Billa weggekopt door de Engelse defensie.

Oostenrijk begon met bravoure aan de tweede helft, al wist men niet direct gevaar te stichten. Hoewel Engeland het grootste gedeelte de controle over de wedstrijd had, konden the Lionesses niet voorkomen dat de spanning nog opliep in de slotfase. Een hard schot van de Oostenrijkse Barbara Dunst werd uit de verre hoek getikt door keepster Mary Earps. Ook in de laatste minuut moest de sluitpost een schot vanaf de rand van het strafschopgebied keren, maar de drie punten werden uiteindelijk over de streep getrokken.

Beide landen hervatten het toernooi op maandag 11 juli. Dan speelt Oostenrijk tegen Noord-Ierland en neemt Engeland het op tegen Noorwegen. De Oranje Leeuwinnen spelen zaterdagavond de voor hen eerste wedstrijd van het toernooi. Daarin is Zweden de tegenstander. Daarnaast deelt Oranje poule C met Zwitserland en Portugal, die het eerder die avond tegen elkaar opnemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig hoor dit Vrouwen voetbal . Ik heb me echt vermaakt op deze woensdagavond. Wat ben ik blij dat het vrouwenvoetbal zo in opmars is. En dat op volgepakt Old Trafford het was echt genieten vanavond.

Ik ben echt benieuwd wie het EK gaat winnen. Ik vond Engeland vandaag een zeer solide indruk maken. Maar is Football Coming Home? Wat denken jullie? Denken jullie dat Football is coming home? Ik denk van niet want ik denk dat onze leeuwinnen het klusje opnieuw weten te klaren. Football is coming huis!

Ik vond trouwens die keeper van Oostenrijk zeer goed spelen. Het is natuurlijk raar om te zeggen op basis van 1 wedstrijd, maar zal deze keepster slechter zijn dan de gemiddelde Eredivisie keeper? Vond haar echt een solide indruk maken.

6 juli 2022 om 23:39

Je hoeft dit echt niet te vergelijken met mannen. Niet vergeten dat vrouwen verliesen van 16 jarige jongens van een goede jeugdploeg. Dat is het niveau. Dus de gemiddelde eredivisie keeper is beter dan dit. Mannen schieten harder en kunnen de bal beter plaatsen. Wat het moeilijker maakt voor de keepers om de bal uit het doel te houden.

6 juli 2022 om 23:43

Dat mannelijke spelers beter zijn kan ik inkomen. Die zijn nu eenmaal vaak wat sterker gebouwd. Maar een keeper moet toch niet zoveel uitmaken? Een vrouw kan toch betere reflexen hebben dan een man?

Daarnaast is het ook zo dat mannelijke spelers veel meer professionele trainingen hebben gehad.

6 juli 2022 om 23:48

Dat een vrouwelijke keeper beter reflexen heeft moet ik nog zien. Vooralsnog zijn er bar weinig vrouwen die echt een krachtig schot hebben. Wat per definitie betekend dat vrouwelijke keepsters het makkelijker hebben. Wat voor training ze ook gehad hebben. Zijn ze momenteel dus nog ver verwijderd van het niveau van de mannen. Als ze zelfs verliezen van 16 jarige dan is er nog een lange weg te gaan. Enige voordeel bij vrouwen is dat er minden theater wordt gespeeld. Maar verder is het niveau gewoon te slecht.

6 juli 2022 om 23:51

Vrouwen hebben vaak betere reflexen dan mannen. Mannen daarentegen zijn vaak atletischer en langer. Dus ik denk dat vrouwen het vaak (enorm) afleggen tegenover mannen. Wellicht als de doelen wat kleiner gemaakt worden dat het meer gelijk is. En het theater zal ook ongetwijfeld meer worden nu de belangen ook. Groter worden

7 juli 2022 om 05:42

@juvedeef……En ja hoor er moet weer vergeleken worden met mannen. Hou aub gewoon eens op met die vergelijkingen en hoe veel slechter vrouwen voetballen tegenover mannen en reageer gewoon op het artikel.
Elke keer weer over het niveau beginnen. Dat weten we nu wel.

7 juli 2022 om 07:05

@soccer hij reageert toch gewoon op Hein, niks mis mee.

En waarom mag je t niet over niveau hebben.

@hein Nederland is natuurlijk volstrekt kansloos met die waardeloze keepster

7 juli 2022 om 07:53

Het wereldrecord op de 100 meter sprint voor 16-jarige jongens is ook veel sneller dan het wereldrecord voor de dames (gelopen door een behoorlijk onder de doping zittende dame). Is daarmee dames atletiek ineens niet van niveau?

7 juli 2022 om 08:44

Dat staat er toch volledig los van, Oelie Wapper? Hein vraagt zich af of deze keepster niet van hetzelfde niveau is als een eredivisie keeper. Dat is natuurlijk vrij lachwekkend. Dat is echt een wereld van verschil. Niks mis mee ook. Maar laten we daar niet zo moeilijk over doen.

8 juli 2022 om 07:56

Heb je een bord voor je kop? Daar gaan de discussie vanaf het begin over. Verder zou ik het niet weten waarom ik het er niet over mag hebben.

7 juli 2022 om 00:52

Hahahah gast… bij de mannen wordt iemand als lamprou al helemaal belachelijk gemaakt. En die zou bij de vrouwen gewoon lang zijn.

7 juli 2022 om 01:33

Ik wens je veel plezier dan Hein, bij de absolute kraker van vandaag Noorwegen vs noord-Ierland!

7 juli 2022 om 08:47

"Football is never coming home" ... alleen daarom hoop ik altijd al dat Engeland niet wint 😉

8 juli 2022 om 12:04

Mijn god, deze vraag is serieus?Heb je zelf ooit gevoetbald, want gezien je vraag is je kijk erop niet best.Een gemiddelde B1 ploeg, tegenwoordig de Onder 17, wint met speels gemak van dit Nederlandse 11tal.Tijdje geleden zag ik de dames van Twente met 7-0 verliezen van Tubantia O17.En dan een vraag stellen of de keepster van Oostenrijk wel ff in de eredivisie kan keepen.Keep it real.

In ieder geval veel leuker om te zien dan de copa libertadores met al dat gemekker/toneelspel etc
Gisteren beiden gekeken, vrouwenvoetbal echt een verademing hoor

7 juli 2022 om 17:44

Een verademing? Ik heb voor het eerst een hele wedstrijd gekeken in het vrouwenvoetbal en ik vond het niet om aan te zien. Gaat helemaal nergens over. En daardoor wordt de avondetappe pas om 23.00 uur uitgezonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren