Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sam Lammers schiet FC Utrecht naar zege op onherkenbaar NEC

Laatste update:

FC Utrecht heeft een belangrijke zege geboekt in de Eredivisie. De Domstedelingen waren in eigen huis dankzij een treffer van Sam Lammers na rust met 1-0 te sterk voor NEC, dat bijzonder matig voor de dag kwam. Dankzij de zege klimt FC Utrecht naar plek acht, terwijl NEC, dat zesde staat, moet hopen dat het als vijfde geklasseerde Ajax zondagmiddag verliest van Sparta Rotterdam.

Aan de kant van FC Utrecht had trainer Ron Jans geen grote verrassingen in huis. Wel viel op dat Zidane Iqbal op het middenveld de voorkeur kreeg boven Ryan Flamingo. Spits Lammers werd in zijn rug gesteund door Jens Toornstra, terwijl Othmane Boussaid en Marouan Azarkan de flanken bestreken. Bij NEC evenmin reden tot gefronste wenkbrauwen. Koki Ogawa was de centrumspits en zag Kodai Sano, Rober González en Sontje Hansen achter zich.

De eerste helft mocht bepaald niet spectaculair genoemd worden. FC Utrecht was de de ploeg die het meest overtuigde, al kwam dat niet door het aantal schoten op doel: nul. De Domstedelingen zetten echter prima druk en zorgden er zo voor dat NEC ongevaarlijk bleef.

Het niveau ging echter ook bij FC Utrecht omlaag, dat steeds meer teruggreep op de lange bal. De thuisploeg werd daar niet gevaarlijk uit. NEC, dat de laatste weken toch frivool voetbal op de mat legde, verscheen amper voor het doel van Vasilis Barkas. De Griek moest voor rust wel eenmaal ingrijpen. De goalie had een antwoord op een vrije trap van Calvin Verdonk.

Na rust gebeurde er beduidend meer in Stadion Galgenwaard. Zo probeerde Can Bozdogan het vlak na rust met een schot, dat ondanks een listige stuit een prooi was voor Jasper Cillessen. Het bleek het startsignaal voor een dominant FC Utrecht na rust. Zo werd een poging van Boussaid met door Flamingo verlengd met de hak, maar ook ditmaal had Cillessen een antwoord.

Na een uur spelen greep Utrecht toch de voorsprong. Een uitstekende voorzet van Souffian El Karouani werd binnengelopen door Lammers: 1-0. NEC bleef ook na rust bijzonder tegenvallen. De ambitieuze Nijmegenaren kwamen in eerste instantie niet verder dan een kopbal van Nuytinck, waar Barkas nog maar net een antwoord op had.

Victor Jansen viel goed in en kwam eveneens dicht bij de 2-0, maar Cillessen, de uitblinker aan NEC-zijde, stond paraat. Jensen werd vlak daarna opnieuw gevaarlijk. De Deen nam de bal heerlijk op zijn pantoffel en zag zijn inzet niet ver over het doel van Cillessen vliegen. Utrecht bleef de bovenliggende ploeg en kwam wéér voor het doel van Cillessen terecht. Flamingo, die net als Jensen een uitstekende invalbeurt kende, gaf mee aan Boussaid. De vleugelspeler legde terug op Lammers, die van dichtbij net naast schoot.

De kans op de gelijkmaker voor NEC zou alsnog komen. Invaller Sylla Sow kreeg in de zestien een vrije schietkans. De aanvaller kreeg de bal echter iets te veel onder zich en kon niet veel meer dan slap rollertje produceren, waardoor Barkas eenvoudig redding kon brengen. Daarmee was het grootste gevaar voor Utrecht geweken en boeken de Domstedelingen een vrij overtuigende zege.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Allereerst gefeliciteerd aan Utrecht. Meer dan verdiend. Wat heb ik me weer zitten ergeren aan nuytink. Hoe kan deze man tegen ronaldo gespeeld hebben en hem van scoren af weten te houden. Staat wekelijks verkeerd te dekken en nu ook weer Lammers uit z'n rug pffff zet maar gewoon Ross erin

Verdiende 3 punten. 1e helft was echt niks aan, 2e helft kwam Utrecht goed voor de dag. Iedereen had er ineens zin in, goede wissels ook van Jans. Lammers had er minimaal wel 1 meer mogen scoren. Al met al goede 3 punten.

Kon al aan de opstelling zien dat NEC dit ging verliezen. Schöne opstellen haalt het hele dynamiek uit het elfal. Ook makkelie en het veld hielpen aan beide kanten niet mee om er een mooie pot van te maken.

NEC helaas vandaag terecht verloren dus mijn felicitaties aan Utrecht. Maximaal haalbare zou vandaag een brilstand zijn waar wij/nec niet veel mee zouden opschieten.

Je kan merken dat je de smaakmakers Proper en Chery en(/of een Dost nog steeds) mist.
Zonder hen heb je weinig te zoeken in de Po's, maar we staan op een keurige plek en meedoen aan de Po's moet altijd mogelijk zijn en wellicht de underdog zijn als Proper en Chery weer op tijd fit zijn.

Schöne die een zeer slechte wedstrijd speelde, wat mij betreft niet basisspeler waardig.
Cillessen speelde vandaag goed, dit verlies kan ik hem niet aanrekenen.

De laatste 15 minuten van de eerste helft begon NEC wat op voetbal leek wat te doen, tweede helft was niet veel beter.
Sontje moegestreden, gaat altijd wel dreiging van uit, maar daar blijft het vaak ook bij.

Daarentegen wel genoten van 2 Utrecht spelers.

Utrecht heeft geluk gehad dat we proper en Chery miste.. alle balans en creativiteit was meteen uit het elftal. Voor de bekerfinale ook maar hopen dat iedereen Fit is wil je nog enige kans hebben. Ik had er gelijkspel dikke prima gevonden want dan hadden we Utrecht een stuk onder ons gehouden.

Wat was dit saai zeg!
Maar de mooiste club van de wereld pakte de winst!
Ik hou van fc Utrecht

17 maart 2024 om 18:55

Ach, 2e helft was best prima toch? Eerste helft doe ik maar alsof die niet gespeeld is (en dat scheelt weinig met de werkelijkheid)

17 maart 2024 om 23:10

Utrecht speelt sinds Ten Hag in 90% van de gevallen alleen maar saaie wedstrijden.

Ik hoop dat Jans goed heeft gekeken, iqbal en Azarkan maar op het bankje laten zitten volgende keer, beide invallers waren veel beter.
Jammer dat Lammers er niet een of twee meer in kon schieten, vind dit een hele goede voetballer, maar een goalgetter is het zeker niet, denk dat hij meer tot zijn recht komt met een spits naast hem waar hij de ballen aan kwijt kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren