Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ruslan Malinovskyi voelt zich ‘bedrogen’ en ‘verraden’ door Racing Genk

Laatste update:

De mogelijke transfer van Ruslan Malinovskyi houdt de gemoederen bezig in België. De middenvelder heeft een ijzersterk seizoen achter de rug bij landskampioen Racing Genk en kan daar de vruchten van plukken middels een transfer naar Atalanta. Naar eigen zeggen wordt de Oekraïner echter 'bedrogen', omdat Genk niet wil meewerken aan een transfer. Eerder was hem beloofd dat de club daar wel voor zou openstaan.

Malinovskyi was het afgelopen seizoen goed voor 16 doelpunten en 16 assists in 51 officiële wedstrijden. Daarmee had hij een wezenlijk aandeel in de landstitel van Genk en dus stelt de club zich halsstarrig op. Een eerste bod van twaalf miljoen euro van Atalanta werd direct van tafel geveegd, waarna een nieuw voorstel van vijftien miljoen euro plus bonussen kwam. Over dat voorstel zouden beide clubs nog onderhandelen, al meldt La Gazzetta dello Sport dat Genk twintig miljoen euro wil zien.

Daarmee zou Malinovskyi de opvolger worden van Sergej Milinkovic-Savic als duurste speler ooit van de club; in 2015 vertrok Milinkovic-Savic voor achttien miljoen euro naar Lazio. Afgaande op de woorden van de 26-jarige spelmaker, die vijf jaar geleden namens Zorya Luhansk nog tweemaal scoorde in De Kuip tegen Feyenoord in de laatste voorronde van de Europa League, is een transfer echter ver weg. "Ik weet dat er bij Genk een bod van Atalanta op tafel ligt, maar dat ze bij Genk niet van plan zijn om erover te onderhandelen, ook al is het bod hoger dan wat ze vorig jaar aan een Spaanse club vroegen", treurt hij in gesprek met Het Nieuwsblad.

"Genk liet me het voorbije jaar niet gaan, maar beloofde me dat ze mij deze zomer niet zouden tegenhouden als ik zou willen vertrekken. Daarom voel ik me bedrogen", aldus de middenvelder, die een 'ontgoochelde' indruk maakt op de krant. Hij stipt aan dat Genk hem vorig jaar vroeg om te blijven, om de club te helpen in de jacht op de landstitel. Omdat hij de belofte van de clubleiding had gekregen, stemde hij daarmee in en zag hij in januari tevens af van een overstap naar AS Roma. "Nu ik hoor dat Genk me niet wil laten gaan en een enorme prijs vraagt, voel ik me verraden", foetert Malinovskyi .

De international wilde 'op een goede manier' vertrekken, maar merkt op dat Genk dat blijkbaar niet wil. Hij spreekt de ambitie uit om op een hoger niveau te voetballen; bij de nummer drie van het afgelopen Serie A-seizoen is hij zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League. "Ik vraag Genk gewoon om hun beloftes na te komen en me voor een redelijke prijs laten gaan. Niet gratis, hè. Maar een bod waarbij ze tot 15 miljoen kunnen krijgen is meer dan correct in mijn ogen. 20 miljoen, hetgeen zij vragen, is niet oké en niet eerlijk." Malinovskyi ziet zichzelf na de soap niet meer voor Genk voetballen, voegt hij eraan toe. "Ik kan echt niet blijven na alles wat er gebeurd is."

Moet Racing Genk meewerken aan een vertrek van Ruslan Malinovskyi?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Erg goede speler! Toch halen Belgische clubs vaak goede spelers uit oost-Europa, iets wat je bij Nederlandse clubs nauwelijks ziet. Zou een goede toevoeging zijn voor Atalanta, die over een uitstekende jeugdopleiding en scouting beschikken.

Meewerken is iets anders dan een belachelijk bod van 12M moeten aanvaarden. 20M is een normale prijs voor Malinovskyi, zelfs niet duur. 15M is erg goedkoop. Maar als ze hem een belofte gedaan hebben zullen ze genoegen moeten nemen met 17-18M. Ze komen er wel uit deze zomer. Zeker omdat hij al 26 is zullen ze geen hoofdprijs vragen.

16 juni 2019 om 20:33

Blijkbaar was de afspraak dat hij mocht vertrekken deze zomer als er voor beide partijen een goed bod uit de bus kwam. Waar ziet Malinovskyi dat goed bod dan ? Ik zie enkel clubs die proberen te pingelen hier.

16 juni 2019 om 21:21

Dit is wellicht ook zo'n typisch spelletje van de zaakwaarnemer om de prijs wat te kunnen drukken en alles zo snel mogelijk rond te kunnen krijgen.

16 juni 2019 om 21:51

Ik vind 12M helemaal niet belachelijk maar een logisch openingsbod. Zijn waarde volgens transfermarkt is 12,5M als je een objectieve bron wil. Als openingsbod lijkt 12M me dus heel redelijk, om dan op een akkoord rond de 16M uit te komen, desnoods nog met enkele bonussen. Malinovskyi is een topspeler in Belgie maar mist zoals bijvoorbeeld Vanaken bepaalde kwaliteiten om het in de grote competities echt te maken (en hij is ook al 26). Ik zie Maehle, Lucumi, Trossard en vooral Berge als de spelers met het meest potentieel, maar voor Malinovskyi is 20M gewoon erg veel geld dus ik kan begrijpen dat hij kwaad is.

16 juni 2019 om 22:40

"ik zie Maehle, Lucumi, Trossard en vooral Berge als de spelers met het meest potentieel"

Laat je Marin er bewust buiten en zo ja, waarom twijfel je aan hem? Toch niet zo goed?

16 juni 2019 om 22:44

Ik begrijp de verwarring, ik had het daar specifiek over de grootste talenten van Racing Genk.

16 juni 2019 om 22:49

Ja ik zat net op wiki en kreeg door dat ze allemaal bij hetzelfde team spelen. Mooi elftal dan, want ik heb ook goede dingen gehoord over Trossard en Sander Berge.

17 juni 2019 om 01:03

Mali kan het zeker maken in Italië. Welke kwaliteiten mist hij dan? Vraag maar eens aan de internationals van Italie welke kwaliteiten hij mist. De vergelijking met de Gouden Schoen is ver zoek. De stilstaande fases van Mali zijn voor elk team een grote meerwaarde.

17 juni 2019 om 20:32

@Bon Jovi
"Malinovskyi is een topspeler in Belgie maar mist zoals bijvoorbeeld Vanaken bepaalde kwaliteiten om het in de grote competities echt te maken" dit klinkt als een speler van 20miljoen tegenwoordig... en ik ben het niet met u eens, je weet zelf wel dat Malinovskyi de reden was dat Genk PO1 overleeft heeft, na het degoutante vertrek van Pozuelo is het vooral dankzij de rol van Malinovskyi dat Genk in PO1 nauwelijks iets liet liggen. Hij en niet Trossard of Samatta enz. Kampioen met 1 punt verschil, Malinovskyi heeft Genk de titel gepakt. (Denk maar aan de titelwedstrijd in de Luminus arena tegen Club en Mali vs Rits.)

17 juni 2019 om 20:37

@Fiodor
volgens De Conde is het aanbod van Atalanta 10miljoen en ze willen het nog in 5 keer over een periode betalen...! Belachelijk voor woorden dus

Speler heeft zelf zijn contract getekend bij genk. Genk kan vragen wat zij willen, dat is hun goed recht. Speler ruikt natuurlijk meer geld maar daar had hij eerder aan moeten denken

Snap dat ze zo'n speler niet voor een appel en een ei laten gaan. Hij moet niet zo zeuren. De transfermarkt is nog niet eens open en ze hebben nog tijd zat om eruit te komen. Het is ook niet dat er een wereld van verschil tussen vraag en aanbod zit.

Typische transferperikelen na een succesjaar. Hij was de beste speler van Genk dus mogen ze wel even onderhandelen voor de beste prijs. Geduld Mali. Het wordt echt moeilijk voor mijn team zonder Trossard Berge Mali Samatta en mss ook Maehle. Wel veel vertrouwen in de opvolging maar het wordt weer bouwen dus. Dat belooft voor de CL... . Normaal gezien blijft onze topper Lucumi (ook op de copa america met Colombia) en met Heynen en Ito staan er sowieso al enkele erg goede spelers.

16 juni 2019 om 20:46

Ze hebben met Bongonda al een klepper in huis gehaald en gezien de scouting en het grotere budget waar Genk nu mee kan werken denk ik dat het wel goed komt. Gewoon hopen dat ze er nog zo veel mogelijk kunnen houden, inderdaad.

16 juni 2019 om 21:05

Een van de redenen waarom Genk dit jaar kampioen werd was juist omdat de groep al lang samen was. Als je dan op een half jaar tijd potentieel 6 spelers verliest (pozuelo, Mali, Trossard, Berge, Samatta, Maehle) dan ga je, zelfs met perfecte aankopen, in de problemen komen.

16 juni 2019 om 21:54

Zei men dat ook niet na de titel in 2011? Geld van Courtois, de Bruyne en de CL herinvesteren en systematisch meedoen aan de top? Is toch wat anders gelopen. Zo simpel werkt het niet, een halve ploeg vervang je niet zomaar. Ik denk dat Clement dat goed gezien heeft.

16 juni 2019 om 23:25

We zullen zien, de transferperiode is nog lang. Ik hoop in ieder geval dat ze competitief genoeg kunnen blijven om Belgiã« volgend seizoen op een waardige manier in de Champions League te kunnen vertegenwoordigen.

17 juni 2019 om 00:55

De Bruyne speelde nog bij Genk het jaar na de titel. Het verschil is dat er nu een stabieler bestuur aan het roer zit met een sterkere scouting. Bovendien is de spaarpot veel groter. Het wordt zeker weer bouwen net zoals bij elk andere Belgisch team met toppers in hun kern. De ambitie zal toch po1 bereiken zijn op een comfortabele manier. De ambitie van kampioen spelen kunnen alleen de historische topploegen Brugge en Anderlecht. Al zal Anderlecht het mss niet doen volgend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren