Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronaldo loopt onderscheiding voor beste sporter van 2014 mis

Laatste update:
/

Cristiano Ronaldo heeft de onderscheiding voor beste sporter ter wereld aan Novak Djokovic moeten laten. De Servische tennisser werd in Shanghai beloond met de Laureus Award voor zijn prestaties in het kalenderjaar 2014. Eerder op de dag werd bekend dat De Duitse nationale ploeg die in Brazilië het WK won, is verkozen tot beste sportteam van 2014.

Een tweede prijs voor het voetbal zat er dus niet in. Ronaldo behoorde tot het selecte groepje van zes genomineerden, waartoe naast Djokovic ook formule 1-coureur Lewis Hamilton, atleet Renaud Lavillenie, motorcoureur Marc Márquez en golfer Rory McIlroy behoorden. De beste tennisser ter wereld kwam dus al winnaar uit de bus.

Voor Djokovic is het de tweede keer in zijn carrière dat hij de onderscheiding krijgt. Sinds de Laureus Award in 2000 in het leven werd geroepen, werd deze nog nooit door een voetballer gewonnen. Ook vorig jaar behoorde Ronaldo tot de kanshebbers, maar toen moest hij de eer aan autocoureur Sebastian Vettel laten. Lionel Messi greep ook al diverse keren naast de hoofdprijs.

Vind jij het terecht dat Cristiano Ronaldo niet heeft gewonnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deed niets in het WK. Terecht niet gewonnen. simpel zat.

15 april 2015 om 17:20

Ja man, want in het hele jaar heeft er alleen een WK plaatsgevonden. Overigens vind ik het terecht dat hij het niet geworden is omdat Djockovic het allemaal alleen doet.
Zou toch eens een prijs voor beste sporter van het jaar willen zien voor teamsport EN individuele sporten.

15 april 2015 om 18:31

Nee vind ik niet. Hoewel je afhankelijk bent van het team, zul je zelf wel degelijk beter moeten zijn. Heel simpel: Djokovic scoort zelf een punt, maar Ronaldo scoort toch ook echt zelf het doelpunt. Nu kun je zeggen dat hij afhankelijk is van de pass, maar wie moet de bal goed aannemen? Wie moet het overzicht bewaren bij assists? Wie moet er optimaal gebruik maken van de ruimte, of zelfs de ruimte creëren. Als je puur naar dit individuele gedeelte kijkt kun je ook concluderen dat Ronaldo in dit rijtje hoort.

Je kunt ook zeggen dat coureurs afhankelijk zijn van hun voertuig, ruiters van hun paarden, zwemmers van het zwempak, wielrenners van hun fiets, tennisser van hun racket? Maargoed dat is mijn mening.

15 april 2015 om 18:40

@RVP-: Ik niet. Teamsporten zijn onmogelijk te vergelijken. Daarnaast is hier voetbal heel populair, maar in veel andere landen bijv. weer cricket. Laat alle sporten lekker zelf hun eigen winnaar kiezen van die specifieke sport.

15 april 2015 om 18:44

als een voetballer die pass nooit van zn teamgenoot had gekregen was ie waarschijnlijk nooit in staat geweest te scoren. Overigens snap ik niet waar die rare vergelijkingen van komen en worden coureurs gerekend onder teamsport, zoals je Team Mercedes hebt.. als je die vergelijking van je toepast op voetbal dan krijg je "een voetballer is afhankelijk van zn schoenen".

15 april 2015 om 18:45

Klopt, maar je zou kunnen kijken naar welke persoon een grotere aandeel heeft gehad in de succesen van zijn/haar team in dat jaar??

18 april 2015 om 02:56

Je hebt gelijk man

Vind dat niet eens zo erg, Ronaldo is een geweldige atleet en was afgelopen jaar weerzinwekkend, maar die prestaties waren natuurlijk ook te danken aan het team dat geweldig functioneerde. Djockovic is echt een top atleet hoewel ik een nadal fan ben moet ik nageven dat djockovic hem echt verdiend hij presteert altijd op top niveau en is altijd constant en kent een top seizoen en bijna elk jaar.

Ik vind het wel terecht. Novak heeft een geweldig 2014 gehad. Ronaldo ook natuurlijk, maar het verschil is dat Ronaldo het in een team deed en Novak alleen.

Het lijkt me sowieso schier onmogelijk verschillende sporten met elkaar te vergelijken omdat de standaard en de concurrentie bij elke sport verschillend is.

je wist van tevoren al dat de prijs niet na een voetballer ging, en ronaldo op het wk na een fantastische seizoen. djokovic met alle respect nummer een van de wereld,maar het was niet zijn beste jaar van zijn carrière, won alleen maar 1 grandslam (weet mensen blijft nog steeds knap),maar het is niet dat hij er drie won of zo.

Novak heeft een heel goed jaar gehad, al ben ik wel een beetje verbaasd, ik had toch verwacht dat Marc Marquez de prijs in de wacht zou slepen.
Overigens logisch dat Ronaldo 'm niet geeft gewonnen, voetbal blijft een teamsport en daardoor vind ik dat zulke prijzen naar individuen moeten gaan.

Ronaldo is niets langs grootmacht Djokovic! Harde feit

15 april 2015 om 17:38

toch blijf ik zeggen dat novak niet zoveel grandslams de laatste jaren zo winnen als nadal fit was geweest

15 april 2015 om 17:55

je bent niet de enige die dat denkt. Nadal zou meer winnen als hij zijn slechte knie niet had en zn spierblessures.

15 april 2015 om 18:09

Twee jaar geleden versloeg Djokovic Nadal 7x op rij. Zeker op hard court weet ik niet of het veel zou schelen. Daarnaast hoort fitheid ook bij het spelletje.

15 april 2015 om 18:29

Dat zou best kunnen, maar fit zijn hoort natuurlijk ook bij de sport. Als Messi in 2014 geen blessure had was Ronaldo ook kansloos geweest voor de ballon. Dat maakt achteraf gezien niemand meer iets uit.

15 april 2015 om 18:57

Het was 6x en daarvoor won Nadal bijna altijd van Djokovic. Nadal is veel langer een topspeler dan Djokovic en heeft ondanks die 6 nederlagen op rij vaker van hem gewonnen dan andersom.

15 april 2015 om 18:01

feiten*

Is sws erg lastig. Teamsporten vs. individuele sporten. Daarom wel logisch dat het altijd een tennisser, coureur etc. is.

beetje raar sat djokovic hem gewonnen heeft. hij misdraagd zich heletijd maar weer.

15 april 2015 om 18:19

Dat doet Ronaldo ook in het veld hoor de laatste tijd, slaan, natrappen, tegenstander provoceren en zijn eigen spelers provoceren dus zie het verschil niet.

15 april 2015 om 18:35

Het gaat om wie de beste sportman was. niet de sporter die zich het best gedraagt. Djokovic 100% terecht verkozen boven CR.

Mensen vergeten dat cr portugal naar het wk schoot maar goed , ik praat niet veel over cr want die man is te erg

Jongens Messi zou deze prijs toch een keer gewonnen moeten hebben in die jaren. Kan deze prijs daardoor niet serieus nemen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren