Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman neemt één verrassende naam op in voorselectie Oranje

Laatste update:

Ronald Koeman heeft zijn 32-koppige voorselectie voor de wedstrijden van Oranje in de Nations League bekendgemaakt. De verrassendste naam is die van Tijjani Reijnders. Het Nederlands elftal speelt in juni in eigen land de Final Four van de Nations League, waarin het in de halve finale tegen Kroatië zal uitkomen. Spanje en Italië zijn de overige deelnemers.

Koeman liet gisteren bij Goedemorgen Eredivisie al optekenen dat hij met een grote voorselectie zou komen, zodat met alle scenario's rekening gehouden kan worden. Uiteindelijk is er een groep van 32 spelers die nog mogen hopen op een plekje in de definitieve selectie van Oranje, die naar alle waarschijnlijkheid over twee weken bekend zal worden gemaakt. Een aantal spelers waren, gezien de uitspraken van de bondscoach van zondagochtend, al zeker van een plekje bij de voorselectie.

Zo kreeg Donyell Malen alle lof voor zijn prestaties bij Borussia Dortmund van de laatste weken en liet Koeman zelfs weten dat het 'probleem op rechtsbuiten misschien wel opgelost is'. De voormalig PSV-aanvaller zal dus ook rekening kunnen houden met een plekje in de definitieve selectie. Of dat ook voor Jasper Cillessen op zal gaan, is nog maar de vraag. De goalie van NEC heeft de voorselectie gehaald, maar Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks zijn geschrokken van zijn fouten van de afgelopen weken.

De opvallendste naam in de selectie is die van Reijnders, omdat hij nog moet debuteren voor het Nederlands elftal en überhaupt nog niet in de voorselectie heeft gezeten. De middenvelder van AZ maakt een prima seizoen door en is ook de laatste weken goed in vorm. Hij maakte onder meer het Alkmaarse doelpunt in de heenwedstrijd van de halve finale in de Conference League tegen West Ham United (2-1). Koeman is klaarblijkelijk overtuigd en wil Reijnders in elk geval in zijn voorselectie hebben.

Oranje bereikte de Final Four van de Nations League door als eerste te eindigen in een poule met België, Polen en Wales. Nederland en Kroatië nemen het op woensdag 14 juni in De Kuip tegen elkaar op tijdens de eerste halve finale. De andere halve finale tussen Spanje en Italië vindt een dag later plaats in de Grolsch Veste. Het stadion van FC Twente vormt op zondag 18 juni ook het decor voor de troostfinale. In De Kuip wordt aansluitend de finale gespeeld. De Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion waren vanwege andere evenementen niet beschikbaar in juni.

De volledige voorselectie van Oranje:

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg) en Bart Verbruggen (Anderlecht).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Bayern München), Sven Botman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United), Jurriën Timber (Ajax), Kenny Tete (Fulham) en Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AZ), Marten de Roon (Atalanta), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (AS Roma).

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (PSV) en Wout Weghorst (Manchester United).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kun je nou Blind en Tete oproepen maar nog steeds geen Frimpong?

15 mei 2023 om 13:08

Kenny Tete valt zeker wel wat voor te zeggen. Heeft een uitstekend seizoen gedraaid bij een stabiele middenmoter in de Premier League.

15 mei 2023 om 13:11

Ik kan me bijna geen situatie voorstellen waar je Tete opstelt ipv Dumfries. Frimpong kan je toch veel beter brengen als je een goal nodig hebt??

15 mei 2023 om 13:12

Maar hem boven Frimpong verkiezen is simpelweg bizar. Frimpong zou in de basis moeten staan maar zit niet eens in de voorselectie. Schandalig

15 mei 2023 om 13:23

die zijn we zo kwijt.. waar is koemand mee bezig. Zou hier meer achter zitten, doet hij dit bewust? blind speelt niet maar zit er bij op een positie waar ontzettend veel concurrentie is. gravenberch zit er niet bij omdat hij te weinig speelt maar speelt meer dan blind op een positie waar we zwaar te kort hebben..

15 mei 2023 om 13:50

Frimpong ga je toch sowieso niet inbrengen als je een goal nodig hebt? Mocht je een rechtsback nodig hebben, zou ik frimpong er wel graag inzetten ja.

15 mei 2023 om 13:55

Frimpong is de beste rechterwingback van Europa. Hem niet selecteren is een gotspe.

15 mei 2023 om 14:07

@Psv-er!; Ik kan er twee bedenken; schorsing of blessure van Dumfries .... Staat toch nergens dat Tete een basisplek gaat krijgen ? Je hebt nu eenmaal backups nodig. Of je dan kiest voor Tete of Frimpong is een andere discussie.

15 mei 2023 om 14:09

Dit slaat nergens op. Juist verdedigend is Frimpong niet op zijn sterkst. Aanvallend op dit moment de beste op zijn positie.

15 mei 2023 om 14:14

Tete is echt niet ineens een beduidend betere speler geworden hoor. Die past gewoon bij het Engelse voetbal met zijn verdedigende arbeid en alles wat hij dan verder nog toevoegt, is leuk mee genomen. Een beetje een gevalletje Erik Pieters. Die deed het ook jarenlang leuk bij Stoke City in de Premier League. Echter kan Dumfries veelal wat Tete kan, maar dan beter.

15 mei 2023 om 23:28

Frimpong is de beste rechterwingback van Europa, Gravenberch is een betere speler dan Bellingham en Memphis is een betere spits dan Haaland. Hoe we het WK niet gewonnen hebben, ik snap het niet.

15 mei 2023 om 13:10

Valt gewoon niet te verdedigen, echt schandalig.

15 mei 2023 om 13:12

Nu ontgaat het verband tussen de oproep van Blind en het niet selecteren van Frimpong mij. Frimpong is immers een rechtsback, en daar speelt Blind niet. Wel eens dat je met Malacia en Ake twee toppers hebt op links en dat je Blind, zeker in een viermansdefensie, dan beter niet kan oproepen.

15 mei 2023 om 13:16

Gaat in deze niet zozeer om Blind, al kun je zijn selecteren ook nauwelijks nog verdedigen. Gaat meer om het niet oproepen van Frimpong in z'n algeheel.

15 mei 2023 om 13:36

Frimpong speelt het hele seizoen al als rechtermiddenvelder, niet als rechtsback.

15 mei 2023 om 14:02

@ VitesseASR
En dumfries?
Frimpingpong hoort de nr1 te zijn na zijn geweldige seizoen.
Dumfries niet eens onbetwist basis speler.

15 mei 2023 om 14:40

Als ik Frimpong was zou ik lekker voor Ghana gaan ballen. Wat een belediging is dit aan zijn naam zeg.

15 mei 2023 om 18:49



Dumfries is wel degelijk basis speler

15 mei 2023 om 13:12



Ik denk dat het voor Koeman echt een no-go is dat Frimpong geen Nederlands spreekt. Maar dat argument wordt eigenlijk meteen weer ontkracht als ik zie dat de heetste jongen van Brugge erbij zit.

15 mei 2023 om 15:39

Is natuurlijk ook lastig als je collega's in het NL elftal je antwoorden niet kunnen bevragen omdat je de taal niet spreekt.

15 mei 2023 om 16:29

Tja dat kan maar bespreek dat dan met de speler, dan kan hij daar aan werken. Open communicatie.......

15 mei 2023 om 17:05

Zijn concurrent Dumfries vertaald: Koeman only expects you to stay in the front. you don't have to defend...gna gna

15 mei 2023 om 18:52

@oortap

Daarentegen is de heetste jongen van Brugge erbij. Dat is dan mooi. Sambal bij de maaltijd.

15 mei 2023 om 13:18

Koeman, Koeman, Koeman. Brobbey, Klaassen, Wieffer, Blind.... Niemand binnen de KNVB die de scouting eens gaat aanpakken. Wellicht kunnen we een crowdfund actie starten. Kopen we een ziggo en viaplay abonnement voor de Oranje scouts. Want het lijkt alsof ze alleen de NOS samenvattingen kijken.

15 mei 2023 om 13:25

Wieffer is toch logisch? Hij heeft zich in 1 seizoen van KKD speler naar basis speler bij de kampioen gespeeld . Ik ben ook wel benieuwd waar zijn max ligt.

15 mei 2023 om 13:50

Wat is er mis met Wieffer? Alternatieven zijn Koopmeiners (geblesseerd), Clasie en de Roon. Ik wil best experimenteren met Ludovit Reis hoor.

15 mei 2023 om 13:54

Brobbey is gewoon onze beste spits dus heel logisch. Klaassen zit er nog bij op basis van het verleden en is gewoon nog basisspeler bij Ajax. Wieffer wil heel nederland erbij hebben (ben zelf geen fan). Blind zou er niet bij moeten zitten, want hij speelt niet. En dat zeg ik als echte Blind aanhanger.

15 mei 2023 om 14:03

En wat denk je van Bergwijn? Die komt nog geen pakje boter voorbij. Onbegrijpelijke keuzes soms.

Maar het zal allemaal wel bij "het plan" en "de visie" horen.

15 mei 2023 om 14:15

@feye_88 - Koopmeiners zit er gewoon bij en is niet geblesseerd?

15 mei 2023 om 14:27

Musi26. Klaassen erbij op basis van het verleden? Alsof hier wordt gesproken over 1 of andere vedette. Hoort echt niet thuis bij het Nederland elftal. Laat hem maar lekker verstoppertje spelen en balverlies lijden bij Ajax. Heeft en zal nooit het niveau hebben van het Nederland elftal. Mislukt in het buitenland en is nu op zijn retour. Enige reden dat die erbij zit is omdat die bij Ajax zit. Zou die op het niveau spelen waar die thuishoort, dan zou die nog geen uitnodiging krijgen voor de oud internationals

15 mei 2023 om 14:39

Het zit wel diep bij jou he wat betreft Klaassen. Je bent net Japie, zo vaak als je in herhaling valt. Het klopt dat hij er nu niet bij zou moeten overigens.

15 mei 2023 om 14:44

Dabor. Zolang mensen over Klaassen nog dingen verkondigen als 'op basis van het verleden' dan bestrijd ik dat ja. Ik ben niet begonnen over Klaassen.

15 mei 2023 om 16:42

Ik vind Wieffer zelf helemaal niet zo logisch. Heeft nog geen volledig seizoen in Feyenoord 1 gespeeld. Waar blivjen jongens als Spierings en Van den Bomen die topprestaties in Frankrijk leveren?

15 mei 2023 om 16:43

Koopmeiners is niet geblesseerd en er zijn meer alternatieven zoals Spierings of als je een aanvallender alternatief wilt Van den Boomen.

15 mei 2023 om 16:44



Brobbey is dus gewoon niet onze beste spits. Memphis is sowieso beter. Gakpo speelt bij Liverpool in de spits en is sowieso beter. Eerder zou Dallinga een kans moeten krijgen. Rijgt de goals aan elkaar in Frankrijk. En Klaassen? Is toch een schande dat hij basisspeler is bij ajax? En dat je basis bent bij een club maakt je niet opeens een goede voetballer.

15 mei 2023 om 19:19

Je vergeet Reijnders van AZ. De Roon kun je nu toch wel thuis laten. Had gehoopt dat Koeman flink door zou selecteren en afscheid zou nemen van De Roon, Blind, Klaassen, Cillissen en Bergwijn en jongens als Fimprong, Dallinga en van den Boomen zou selecteren. Cillissen, Blind, Klaassen en Berghuis kunnen toch echt niet meer. Koeman wordt wakker!!!

15 mei 2023 om 19:51

Ducktaildo of Calimero? Ik ben het met je eens dat Klaassen er niet bij hoort te zitten maar je gedraagt je nu echt als een klein kind.

15 mei 2023 om 13:25

Blind blijf ik ook echt niet begrijpen. Cillessen is voorselectie maar daarna laat je hem toch zitten? Blijft onbegrijpelijk. Maar ook wat te denken van Brobbey en Klaassen?

15 mei 2023 om 13:34

Ik moet zeggen dat ik Brobbey nog wel begrijpt. Wie wil je anders in de spits zetten? Er is gewoon weinig keuzes voorin. Alleen dat gedoe met Blind, Tete Klaassen moet echt afgelopen zijn.

Achterin maakt het nu echt niet veel uit of er Dumfries staat of Frimpong daar ga je echt niet het verschil mee maken.

Voorin hebben we geen keuzes en niet komen met Dalinga etc. Die jongen speelt redelijk bij Toulouse, wat maakt hem zoveel meer beter dan Brobbey.

Het is jammer dat Zirkzee een verkeerde carriere keuze gemaakt heeft.

15 mei 2023 om 13:45

Dalinga presteert tenminste. Brobbey is pas net basisspeler en presteert niet. Dan hoor je ook niet opgeroepen te worden.

Frimpong is echt vele malen beter dan Dumfries. Dan maakt je dus echt wel een verschil.

15 mei 2023 om 14:07

Zo kan je ook Hooijdonk oproepen of Kramer. Het moet ook een toegevoegde waarde zijn. Dat is Dalinga nog niet, misschien in toekomst.

Dit is jouw mening, Dumfries is misschien in mindere vorm. Het lijkt erop dat iedereen vindt dat Frimpong de missing link is. Verschil ga je echt niet maken met een RB. Dumfries is ook vaak in scoringspositie en Frimpong moet nog blijken.

15 mei 2023 om 14:13

Dallinga heeft 12 doelpunten 34 wedstrijden 183 minuten per doelpunt.
Brobbey 11 doelpunten 29 wedstrijden 130 minuten per doelpunt.
Dit seizoen.

15 mei 2023 om 14:57

Dallinga legt die ballen er wel in. Ken 90 minuten spelen en speelt in een fysiek sterke competitie. Hij verdient zeker weten een kans!

15 mei 2023 om 14:58

En kost je 100% een wissel. Brobbey kan geen 90 minuten volmaken.

15 mei 2023 om 15:28

@leon Tijssen: Brobbey kan prima 90 minuten vol maken, hij wil gewoon niet. Ongeacht de spiermassa die hij met zich meedraagt zou het sowieso echt ridicuul zijn dat een voor de rest fitte (anders kwam hij ook niet door medische keuringen) gast van 21 die zijn hele leven voetballer is geen 90 minuten kan spelen. Dit werd overigens ook prima duidelijk in de bekerfinale waar hij er zelfs 120 uithield. Zijn penalty was niet best wat misschien wel door de vermoeidheid kwam, maar zelfs in de verlenging kon hij nog loopacties maken.

Dallinga weet ik niet. Ja, sterkere competitie dan de Eredivisie (al is het maar ietsje) en het is zijn debuutseizoen, maar 12 goals in 34 wedstrijden is nou ook weer geen moyenne dat je er absoluut direct bij moet toch? Weghorst is heeft jarenlang niet gespeeld bij Oranje terwijl hij betere statistieken had in de Bundesliga (tikte vaak de 20 goals wel aan). Dallinga is nog jong en zijn kans komt echt nog wel, maar of dat nu de verlosser is weet ik ook niet.

Sowieso snap ik de discussie niet echt. Memphis wordt Koeman kennende mits fit gewoon onze eerste spits en dan heb je eventueel Brobbey en Gakpo die daar ook kunnen spelen.

15 mei 2023 om 13:28

Frimpong moet lekker kiezen voor Ghana. Dit is niet meer serieus te noemen.

Clubs als Man U, Mardid willen deze geweldenaar, maar Koeman kiest liever middelmaat.

15 mei 2023 om 13:31

Ben meer verbaasd dat klaassen erbij zit.

15 mei 2023 om 13:34

Ja bizar

15 mei 2023 om 13:40

Het is een voorselectie. Zegt niets over wie er opgeroepen wordt. Daarbij spelen Blind en Frimpong beide even weinig als back, dus zal Blind obv bewezen diensten en ervaring krediet hebben tov Frimpong. Toch denk ik dat Blind niet bij de definitieve selectie zal zitten als de rest fit blijft.

15 mei 2023 om 13:47

Frimpong is een rechtsback/rechter wingback. Dus wat is dat voor een vergelijking met blind? Daarnaast is Frimpong vaste basisspeler.

15 mei 2023 om 13:45

Blind speelt Klaasen is helemaal niks. elke bondscoach blijf zijn vriendjes oproepen er is er geen 1 die zeg jij speelt niet of je ben uit vorm ik roep je niet op

15 mei 2023 om 13:47

Spelers die al een jaar niks laten zien worden nog beloond ook.

15 mei 2023 om 13:51

Tete speelt echt goed, Blind is wel erg raar.

15 mei 2023 om 13:57

Blind kan je simpelweg niet verkopen aan de mensen die nog op te roepen. heeft 3 maanden niks gespeeld, dit is lachwekkend.

15 mei 2023 om 13:58

Gaat helaas niks worden met Koeman. bondscoach zonder ballen die niet door durft te selecteren en harde beslissingen durft te nemen. maw hetzelfde foutje wat Schreuder en Heitinga maken, en we zien wat ervan terechtkomt.

15 mei 2023 om 14:03

Geen Frimpong is echt niets minder dan een schande.

15 mei 2023 om 14:27

5 Ajax spelers die niks hebben gepresteerd en worden nog beloond ook. Elke keer worden dezelfde spelers opgeroepen

Op zich weinig verrassingen alleen een schande dat Blind hier weer tussen staat

15 mei 2023 om 13:49

Blind maakt momenteel inderdaad totaal geen minuten bij Bayern en hem oproepen kan gewoon echt niet! Liet eerder dit jaar ook meermaals te schutteren tegen Gladbach en ook op het WK stond hij Molina aan de verkeerde kant te dekken. Kortom, als hij speelt dan is het vrijwel een garantie voor tegengoals!

Wederom geen Frimpong? Voor je het weer kiest hij voor Ghana… Wel goed dat Taylor niet is opgeroepen, die verdient het ook absoluut niet.

15 mei 2023 om 13:11

Precies. Die kiest straks gewoon voor Ghana. Wat voor onnozele bondscoaches hebben wij dat ze topspelers zo willen verneuken dst ze voor andere landen gaan kiezen. Eerst met ziyech en nu weer frimpong. Onvoorstelbaar.

15 mei 2023 om 13:12

Klaassen ook niet toch

15 mei 2023 om 13:23

Ja misschien gaat klaassen ook wel voor Ghana kiezen😂

15 mei 2023 om 13:12

Frimpong spreekt geen Nederlands, misschien dat het dat is?

15 mei 2023 om 13:22

Wat zou dat moeten uitmaken dan? Ik neem aan dat iedereen een beetje Engels kan spreken bij Oranje. En bij Everton moest Koeman ook niets anders dan Engels spreken, echt een schandalig dat Frimpong weer niet mee is.

15 mei 2023 om 13:56

Het betreft het NEDERLANDS elftal. Het zou schandalig zijn om iemand op te roepen die geen Nederlands spreekt.

15 mei 2023 om 14:10

Daarom wilde velen Asensio’-Willemsen’ wel hebben toch? Laat me niet lachen aub

15 mei 2023 om 14:14

De helft van de selectie kan geen fatsoenlijke Nederlandse zin uitspreken. Als hij een Nederlands paspoort heeft is hij toch gewoon Nederlander en mag hij voor Oranje uitkomen ?
Ik ben erop tegen om spelers te nationaliseren om ze in Oranje te krijgen, maar spelers die een Nederlands paspoort hebben moeten ook gewoon voor Oranje kunnen uitkomen.

15 mei 2023 om 15:13

@musi26: Hahaha wat is dit nu ineens voor misplaatst chauvinisme dan? Frimpong heeft genoeg banden met Nederland om voor Nederland te kiezen, meer dan met Ghana in ieder geval. Als je af zou gaan op jouw criteria zou hij voor Engeland moeten kiezen (wat hij volgens mij officieel ook nog mag).

Enfin, het is werkelijk ridicuul dat Frimpong niet is opgeroepen. Die jongen komt niet uit het niets hè, is al sinds de jeugd een groot talent, bij al zijn clubs geslaagd, heeft altijd gezegd voor Nederland te willen kiezen en is nota bene al met een Oranje naar een WK geweest. Sinds dat WK is hij alleen nog maar beter gaan presteren, je hebt aan de andere kant twee backs die verdedigender zijn ingesteld (Aké of Malacia), dus zijn aanvallende intenties kunnen prima opgevangen worden en ga maar door.

Ik vind dit werkelijk nog een achterlijker beslissing dan het niet oproepen van Ziyech destijds. Daarvan zag je ook dat het een rasvoetballer was, maar die deed het in de Eredivisie (een slechtere dan nu). Frimpong is de beste rechtsback van de derde competitie van Europa dit seizoen, wat betekent dat het gewoon één van de best mogelijke spelers is die je kunt selecteren. Dan kun je wel lullen over dat hij niet in je speelwijze past; het is een landenteam dus je past je speelwijze maar op hem aan. Net alsof dat ook niet nog eens heel makkelijk is, zelfs met de tactische kwaliteiten van Koeman.

15 mei 2023 om 15:16

Wat een onzin, snap niet wat hier schandalig aan is. Dit doet bijna elk land in de wereld en hij zat al in de definitieve WK-selectie. 99.9% van de mensen zou Asensio (Had een Nederlandse moeder, wordt nooit echt duidelijk vermeld?!) direct in onze selectie opnemen.

15 mei 2023 om 15:16

Bambelaar. De reacties die ik voornamelijk las over Asensio was dat het vrij weinig met Nederland te maken had en hij ook niet hoefde te komen. Waar haal jij 'velen' vandaan?

15 mei 2023 om 15:23

Beste Musi, zonder hoofdletters begrijp ik je ook nog wel.😅 Wat zijn je argumenten dan? Dat mis ik, die jongen heeft een Nederlands paspoort. En kan zich de Nederlandse taal nog altijd eigen maken. Ben benieuwd wat je zou zeggen, als we een buitenlandse coach hadden gehad.

Terecht dat Reijnders opgenomen wordt. Speelde ook tegen West Ham weer een super wedstrijd. Ik geloof er in dat Reijnders een laat bloeier is en dit niveau kan vasthouden of zelfs nog beter kan worden.

15 mei 2023 om 13:32

Beter dan Klaassen. Bizar dat die man er nog steeds bij zit. Zelfs Guus Til is beter dan Klaassen en dat zegt genoeg. Daley Blind zit er ook weer bij en die man is ook passé. Speelt nooit bij Bayern en z'n laatste wedstrijden bij Ajax en Oranje waren ook niet denderend. Die moeten we gewoon niet meer oproepen. Genoeg andere opties op linksback of centrale verdediger.

15 mei 2023 om 13:39

Klaassen is op topniveau altijd afwezig en wint geen enkel duel. Ben absoluut geen fan van hem, ik gun Ajax, maar vooral NL beter. Til? Nee die is echt niet beter dan Klaassen.

15 mei 2023 om 15:29

Ik vind Til geen sterke voetballer, maar absoluut niet minder dan Klaassen. Daarbij een stuk jonger, en heeft betere statistieken in goals en assist dan Klaassen. Denk dat Guus ook een leukere jongen in de groep is. Klaassen is wel absoluut beter in mekkeren, maar daarop zouden we niet moeten selecteren. Als je één van de twee moet kiezen, gewoon voor Til gaan. Al moet je ze allebei niet selecteren, zijn genoeg spelers die op 10 of 8 kunnen spelen die beter zijn dan deze koekenbakkers.

Hahahahahah zie ik nou geen Frimpong????

15 mei 2023 om 13:30

Bizar he

OOk gewoon Blind en Malacia boven een Bakker.. Man speelt gewoon veel in Duitsland.

Een de Vrij die er ook nog bij zit, terwijl hij geen basisspeler meer is in Italie

15 mei 2023 om 13:40

Jong Oranje heeft gewoon een gelijkwaardige zo niet betere invulling op de back posities met Hartman en Frimpong dan het grote Oranje met Blind en Dumfries.

🥲

15 mei 2023 om 13:46

Bijna wel.

Snap Koeman echt niet.

Jongens als de Struijk, Schouten, Schuurs, Bakker, Frimpong moet je gewoon belonen voor hun ontwikkeling en prestaties dit seizoen.

Blind, Klaassen, de Roon gewoon bedanken.
Jongens als Malacia komen nu nog te kort.

Je krijgt gewoon geen zin meer om te kijken als je weer een Klaassen, Blind of de Roon moet zien opdraven terwijl ze gewoon te kort komen.

15 mei 2023 om 15:18

Struijk maakt anders op clubniveau ook geen geweldig seizoen door hè. Dat Koeman niet wil belonen is wel te verdedigen wat mij betreft, maar hoe hij weigert Frimpong te selecteren is niets meer dan een ontzettend kinderachtige egokwestie van Koeman, daar ben ik van overtuigd.

Frimpong is nota bene meegeweest naar het WK met Oranje en gaat alleen maar beter presteren sindsdien, maar Koeman heeft een keer publiekelijk zijn mening gegeven over Frimpong als bondscoach en wil daar niet van afwijken.

Schouten had er naar mijn mening wel bij moeten zitten trouwens, gekeken naar wat je nodig hebt aan kwaliteiten op verschillende posities. Doet het weliswaar op een stuk lager niveau, maar ik denk dat hij één van de weinige spelers is die zowel naast Frenkie als op de positie van Frenkie kan spelen.

Frimpong verdient nog steeds geen oproeping? Draait een prima seizoen naar wat ik heb gezien, het lijkt mij toch wel dat hij op zijn minst nummer 2 achter dumfries is?

Frimpong dus niet eens in de voorselectie. Wordt een Ziyech 2.0

Zucht. Hetzelfde liedje als altijd, met dezelfde uìtgerangeerde spelers. Frimpong nu niet eens meer in de voorselectie? Wat mij betreft is dat al een ontslag waard.

Haha geen Frimpong. Hij zit in de Bundesliga TOTS en nog steeds neemt Koeman hem niet op. Absolute grap die man. Wel Blind, Klaassen en Cillessen oproepen. Wat een grap en dit gaat een Ziyech 2.0 worden zo…

15 mei 2023 om 13:32



Voeg ook toe een Malacia en een de Vrij.
Zijn ook geen basisspelers (meer) bij hun clubs.

Frimpong, Bakker (heeft meer laten zien dan Malcia) worden gewoon genegeerd.

Die gast van Leeds speelt ook veel (wilde liever NL dan Belgie) of een Schuurs. Genoeg mensen die meer verdienen obv dit seizoen.

Middenvel Schouten ipv Klaassen en de Roon zou ook eerlijker zijn

15 mei 2023 om 13:48

We hebben zo'n conservatieve coach zeg. Klaassen, Wijnaldum, De Roon, Blind die totaal niet goed genoeg zijn. En zoals je zegt Malacia en De Vrij die amper bij hun clubs spelen. Spelers zoals Bakker, Hartman, Frimpong, Schouten, Dallinga en Van den Boomen verdienen het toch meer zou je zeggen...

15 mei 2023 om 13:54

Bundesliga TOTS is niet echt een goed argument, is gewoon bepaald door EA om zoveel mogelijk geld te verdienen aan pakketjes, neemt niet weg dat hij absoluut had opgenomen moeten worden in de selectie.

15 mei 2023 om 13:57

Dat zegt niet alles nee maar dat Frimpong erin zit is wel terecht. Met afstand de beste rechtsback in de Bundesliga dit seizoen. Blijft bizar waarom hij niet is opgenomen...

15 mei 2023 om 14:01

Ja had er gewoon in gemoeten. Wat mij betreft voor Dumfries. Tete is zeer overtuigend als je het mij vraagt bij Fulham

15 mei 2023 om 14:05

Helaas heeft Koeman zijn lievelingetjes. Maakt niet wat ze doen of als ze nooit spelen maar spelers zoals Blind, Cillessen, Wijnaldum, Depay en Dumfries worden altijd opgeroepen...

15 mei 2023 om 14:10

Depay is gewoon je beste aanvaller dus dat is gewoon terecht. Die andere namen is wat voor te zeggen. Verbaas me ook dat Klaassen er bij zit

15 mei 2023 om 16:21

Ik zou Frimpong eerder oproepen voor de rechtsbuiten positie. Daar hebben we nu alleen Malen voor... Maar Koeman kijkt sowieso nooit verder dan zijn gebruikelijke spelers. Neem een Gustavo Hamer, die is dit seizoen bij 19 goals betrokken als centrale middenvelder en speelt nu momenteel met Coventry om een plekje in de Premier League. Dat niveau is gewoon degelijk niveau en niks minder dan de Eredivisie.

Op dit moment Cillessen niet in de definitieve selectie meenemen helaas.. Ondanks dat hij ons (nec) in het begin van het seizoen punten heeft opgeleverd, de laatste weken toch wel wat punten gekost.
Je merkt ook dat dit gewoon veel met hem gedaan heeft, speelt onzeker. Tegen Twente een prima pot gekeept ondanks 4 tegengoals maar in het begin van de wedstrijd had het weer een enorme blunder kunnen zijn als die bal die hij tegen de spits aanschiet wel richting goal ging.

We hebben een aantal keepers die niet veel voor elkaar onder doen, maar dan dus de keepers meenemen die in vorm zijn en daar hoort Jasper op dit moment zeker niet bij.

15 mei 2023 om 13:43

Ik begrijp dat het erg jammer is om Jasper er niet bij te zien als supporter. Als hij alles weer op de rit heeft, dan gaat hij het Koeman gewoon weer erg lastig maken. Gun het zon nuchtere jongen als Cilessen wel, ondanks dat hij voor jouw club speelt

Geen Frimpong in de voorselectie? Een van de beste backs in Europa momenteel speelt in een halve finale van de Europa League? Man United, Liverpool en Real die hem willen hebben? Maar niet goed genoeg voor de voorselectie van NL??

Ff serieus wat moet Frimpong nog doen om opgeroepen te worden…

Heel verrassend is dat natuurlijk niet, volledig terecht dat Reijnders erbij zit. Is dit seizoen echt geweldig. Wat wel gelijk opvalt is dat Frimpong er niet bij zit en Blind (een bankzitter) word verkozen boven Hartman.

15 mei 2023 om 13:11

Hartman, Frimpong en Dallinga horen hier natuurlijk ook gewoon bij te zitten.

15 mei 2023 om 13:38

Waarom Hartman boven Bakker die veel speelt in Duitsland op een hoger niveau? of een Pascal Struijk basisspeler bij Leeds. Schuurs die in belangstelling staat van grotere clubs.

Dallinga speelt bij een club wat subtop niveau zou zijn in NL. Komt nu nog te kort.

Frimpong is gewoon een misdaad.

15 mei 2023 om 13:46

Ik vind Hartman wel echt een toevoeging met ze felheid kan tegen grotere landen van pas komen net zoals Malacia. Bakker is inderdaad ook een kandidaat om een keer op te roepen en te bekijken. Bij Leeds speelt Firpo vaker als linksback dan Struijk toch?

Dallinga vindt ik op dit moment zeker niet minder dan Brobbey. Speelt in een sterke competitie en pikt daar zijn doelpuntjes mee ook laatst in de bekerfinale. Verdiend wel een voorselectie.

15 mei 2023 om 14:12

Dan nog liever Bakker die het in de Bundesliga laat zien, ook nog eens bij een relatief grote club. Dallinga of Brobbey vind ik om het even. Frimpong is wel een schande. Die moet er gewoon bij.

Waar is Frimpong? wat een drama weer.. Koeman kijkt duidelijk geen voetbal

15 mei 2023 om 13:39

Die gaf al aan dat hij zo min mogelijk wil doen.

Gewoon wat wedstrijden kijken van de usual suspects en tegenstander analyseren.

Koeman selecteer is door. Eruit met die middelmaat Blind Klaassen de Roon.

Reijnders is logisch. Je hebt op dit moment een aantal eredivisie en ligue 1 middenvekders die (nog) geen wereldtop zijn maar wel prima aanvulling van de selectie zijn. Dan gewoon kiezen voor de spelers die in vorm zijn.
Op dit moment denk ik Veerman, VD Boomen (van horen zeggen), Reijnders, Wieffer en Clasie.

Brobbey wel oproepen maar Thijs Dallinga niet haha

Misschien een vreemde optie, maar als Frimpong verdedigend volgens Koeman te zwak is en we hebben een probleem op rechtsbuiten: Is Frimpong dan ook niet geschikt om eens te testen als ouderwetse rechtsbuiten die de achterlijn haalt?

15 mei 2023 om 13:15

Malen is nu beschikbaar voor die rol. Anders was ik het roerend met je eens geweest.

15 mei 2023 om 13:39

Nee niet gaan misbruiken op rechtsbuiten

En alsof Dumfries een verdedigende wonder is.



Hele grote schande dat Frimpong er wederom niet bijzit.

Blind heeft 131 minuten gespeeld tijdens 4 potjes bij Bayern.
Hoe kun je in vredesnaam Blind nog selecteren en vervolgens Frimpong niet eens bij de voorselectie selecteren.

15 mei 2023 om 13:52

Ze spelen op andere posities he.

15 mei 2023 om 18:41

Dan nog verdienen Hartman of Bakker het meer dan Daley Blind. Blijft gewoon vaag hoe Koeman Frimpong blijft negeren. Hij is veel beter dan Tete, Geertruida en Timber daar. En dit seizoen ook boven Dumfries...

Werkelijk schandalig als het ontbreken van Frimpong puur een keuze is en dus niet wegens een blessure oid. Ik vrees een gevalletje Ziyech.

Totaal ridicuul dat Frimpong niet eens bij de voorselectie zit.

Ik ben overigens een Blind-fan maar op basis waarvan moet hij hier bij zitten? Koeman speelt met vuur.

Geen Frimpong en ook geen Schouten. Werkelijk waar een grote grap. Keek een tijdje terug Atalanta-Bologna en laatstgenoemde was een klasse beter dan De Roon. Vriendjes politiek bondscoach dit. Eredivisie spelers oproepen die vaak onder matige weerstand spelen en spelers van iets minder goede buitenlandse clubs links laten liggen die om de paar weken tegen echte topploegen spelen. Vind je het gek dat je dikke rammel krijgt van Frankrijk. Matusiwa zien spelen tegen PSG en was fantastisch. Koeman is veels te eensgezind

15 mei 2023 om 15:25

@wk020 even los van het feit wie er bij moet zitten, want ik had het prima gevonden als Schouten mee was i.p.v. de Roon, baseer jij dat blijkbaar op één momentopname, hoop toch dat Koeman er wat aandachtiger naar kijkt

ON:
Ik had gehoopt op wat meer vers bloed in de selectie om eerlijk te zijn. Ik zie al de nodige alternatieven langskomen, maar het probleem is meer dat die alternatieven vaak niet per se veel beter zijn, maar wel minder ervaren.

Blind blijft natuurlijk een vrij unieke speler op zijn positie(s) en dat zal de reden voor zijn selectie wel (weer) zijn in combinatie met zijn staat van dienst, maar vers bloed had van mij wel gemogen, zeker omdat Blind dit seizoen vooral de bank warm heeft gehouden, vrij traag is en aan't aftakelen is. Ik reken er eigenlijk wel op dat Blind onderhand buiten de definitieve selectie zal vallen.

Spelers als De Roon, Klaassen, Tete en Bergwijn zijn spelers die je niet gaat missen als ze er niet bij zitten. De eerste twee zijn wel spelers met een zeer goede instelling en daardoor altijd nuttig. Bergwijn kent een zeer teleurstellend seizoen, vooral ook door zijn prijskaartje, maar wat zijn de alternatieven, gaan die nou zo'n groot verschil maken, niet per se, maar geef ze eens de kans zou ik zeggen.

Wijnaldum en de Vrij hebben i.m.o. een grotere staat van dienst bij Oranje dan eerder genoemde, maar zitten ook niet meer in hun top jaren.

Schande dat Blind nog word opgeroepen. Neem dan Hartman mee of Bakker

Wel Brobbey en Blind en geen Frimpong en Dallinga. Schandalig. Echt schandalig. Ik was er al bang voor na de rare teksten van Koeman gisteren, maar hij voegt daad bij woord. Hoe kan je dit doen?!

15 mei 2023 om 14:09

Dallinga vind ik zeker niet schandalig. Laten we niet doen alsof hij aan de lopende band scoort. Die staat op 12 doelpunten en een assist in de vijfde competitie van Europa. Zo indrukwekkend is dat nou ook weer niet. Enkel z'n leeftijd spreekt met 22 jaar wat dat betreft voor hem.

Frimpong thuislaten is wel lachwekkend en een blunder van jewelste. Daar kun je als bondscoach niet meer omheen. Het blijven vasthouden aan namen die eigenlijk al een tijdje klaar zijn, begint ook steeds irritanter te worden. Wijnaldum kan ik dan nog wel snappen gezien z'n verleden, maar spelers als Blind, De Roon e.d. Dat kan echt niet meer.

15 mei 2023 om 14:35

Het komt ook omdat Brobbey werkelijk niet kan voetballen. Dallinga is voetballend ook niet sterk trouwens, maar zeker niet minder dan Brobbey. Al zijn sommige goals van Dallinga wel van grote klasse

Agjaa al die mense die roepe cillissen er niet bij , dan ook maar gaan roepe om geen blind berghuis timber allemaal. Uitvorm of niet goed genoeg

15 mei 2023 om 13:25

Wat toch ook gezegd

Cilessen, Blind, Klaassen, Berghuis, Wijnaldum haha en mensen dachten dat hij eenmalig deze mannen zou oproepen om te bedanken voor bewezen diensten, wat een aanfluiting is deze bondscoach.

Ik hoop echt dat Frimpong voor een ander land kiest, met grote afstand onze beste rechtsback zelfs Dumfries komt niet eens in een beetje in de buurt dit seizoen.

Begin het krediet van de spelers een beetje zat te worden. Dat Blind er met zijn huidig aantal speelminuten bij zit is echt schandalig, vooral met de alternatieven die er zijn op zijn posities. Ik ben daarnaast fan van Memphis in Oranje en waardeer zijn aandeel, maar de beste man eerst fit worden i.p.v. hem laten aankloten terwijl hij duidelijk ritme nodig heeft. Wel blij voor Reijnders dat hij erbij zit, uitstekende wedstrijden gespeeld afgelopen tijd. Het ziet er tot slot uit dat Frimpong bijna gedwongen wordt om te kiezen voor Ghana, want zijn prestaties dit seizoen verdienen op zijn minste een plek in de voorselectie.

Blind, Klaassen, Brobbey, Bergwijn, de Vrij, Wijnaldum… op basis van wat dan?

Je zou bijna denken dat Koeman iets tegen Frimpong heeft. Hem niet eens opnemen in de voorselectie is gewoon echt schandalig.

Of is Koeman echt zo'n bekrompen boeren Hollander die verlangt dat Frimpong Nederlands moet spreken?

Prima selectie op zich. Enige (zoals hierboven al veel vermeld) wat vreemd is, is het niet oproepen van Frimpong en wel het oproepen van Blind.
De basisopstelling is zo wel goed in balans, waarbij ik Xavi Simons dan op 10 wil zetten, Frenkie op 6 en Koopmeiners op 8.
De aanval is momenteel goed in vorm en ook verdedigend hebben we een sterke basis. Ik zie ons zomaar de Nations League pakken.

Bijlow
Dumfries
De Ligt
van Dijk
Ake
Koopmeiners
Frenkie
Simons
Malen
Memphis
Gakpo
15 mei 2023 om 13:51

Ik vind het ook een prima selectie. Ik had ook Frimpong boven Tete gekozen. Ik vermoed dat Koeman redeneert dat hij nog een verdedigende rechtsback wil hebben in de voorselectie. Maar goed. Je hebt ook nog Geertruida en Timber die daar als verdedigende back kunnen spelen dus ik zou eerder nog een voetballende rechtsback selecteren. Begrijp dat ook niet helemaal. Blind vind ik dan weer niet zo'n gekke keuze. Althans voor de voorselectie. De alternatieven zijn ook nog niet 100% onomstreden. Ik zou inmiddels menen dat Malacia en Ake de voorkeur boven Blind zouden moeten hebben maar Ake gebruikt Koeman misschien al als linker centrale verdediger en als je voetbal nodig hebt op linksback of centraal achterin is er nog steeds geen betere. Of misschien moet ik beter zeggen: er is geen minder slechtere. Het is natuurlijk niet het niveau (meer) wat het Nederlands Elftal zou moeten hebben.

15 mei 2023 om 15:27

Maar is dat zo Redbaron?

De selectie criteria van Koeman zijn zo wispelturig als maar kan. De ene speler selecteert hij niet omdat die weinig speelt en geen ritme heeft, de andere speler kan ongeacht speelminuten standaard rekenen op een uitnodiging.. Hij praat het allemaal zo dat het hem goed uitkomt.

Ik ben het niet eens met jou premisse dat Blind nog je ''minst slechte'' alternatief is, maar zelfs al was dat zo. Hij heeft heeft bij Bayern sinds januari 131 minuten over 4 wedstrijden in de Bundesliga gespeelt en in de DFB-Pokal slechts 26 minuten. Dan is het gewoon ronduit belachelijk dat je wordt geselecteerd. Zeker als je als speler zelf al ontzettend op je retour bent. Afscheid nemen dus.

Als je in de Bundesliga kijkt, dan verdient Mitchell Bakker het toch veel meer? Is ook geen wonder, maar heeft 26 wedstrijden in de benen met 3 goals en 2 assists. Speelt gewoon een sterk seuizoen. Waarom verdient Blind dan de voorkeur boven hem bijvoorbeeld?

En het voetballende vermogen van Blind wordt ook schromelijk overdreven. Alsof we het per sé nodig hebben om een has been linksback op te stellen omdat we anders voetballen tekort komen. Frenkie is er gewoon weer bij voor de opbouw. Aké kan goed van achteruit voetballen. Van Dijk en De Ligt idem. Simons op het middenveld idem. Waarom heb je dan een linksback nodig die de opbouw moet gaan verzorgen?

15 mei 2023 om 14:00

Ik zou De Ligt en Botman wel eens centraal willen zien samen, verder meer dan prima deze opstelling

Justin Kluivert niet goed genoeg blijkbaar. Snap het echt niet soms.

15 mei 2023 om 14:26

Tuurlijk joh, roep maar eens een naam. Kluivert is toch ook geen Oranje materiaal…

15 mei 2023 om 16:24

Kluivert doet het gewoon prima bij Valencia. Op dit moment is de halve selectie geen oranje materiaal... Het elftal is helemaal niet zo bijzonder meer, het is geen Frankrijk die 5 elftallen vol kwaliteit kan opstellen.

15 mei 2023 om 18:42

Kluivert doet het beter dan Bergwijn. Die had het zeker wel verdient en kan ook nog is op rechtsbuiten als het moet.

Serieus géén Frimpong??? Kom op heb je Leverkussen überhaupt zien spelen Koeman? Selecteren deze kanjer!

Blind erbij is wel echt lachwekkend. Ik ben altijd wel fan van hem geweest, maar nu is er echt geen enkel argument meer te bedenken om hem er bij te houden. En zoals iedereen al zegt Frimpong achterwege laten is ronduit bizar.

Het is als bondscoach ook gewoon je taak om zulke jongens aan je te binden. Je bent namelijk verantwoordelijk voor het oproepen van de spelers, dus dan moet je ook als je hem nog niet direct voor de basis (wat natuurlijk ook al opmerkelijk is) ziet op zijn minst een aantal interlands mee laten spelen zodat hij gewoon aan Oranje verbonden is. Regeren is vooruitzien.

Wat blind en klaassen hierin doen en geen frimpong en branco van der boomen bijvoorbeeld dat snap ik echt niet.

Laten we hopen dat er nog een mooie trein langskomt voor Ronald...! Wat een beleid diep triest

Bizar. Je speelt een dijk van een seizoen, blinkt uit in de halve finale CFL en speelt je in de belangstelling van grotere clubs dan AZ. En dan noemen ze jou, Tijani Reijnders - tussen Daley Blind, Davy Klaassen en Kenny Tete - de verrassende naam in de selectie...

15 mei 2023 om 14:02

Zo gek is dat toch niet? Dit is zijn eerste selectie en buiten de landsgrenzen kende niemand hem waarschijnlijk. Verder moeten we het ook niet overdrijven.

Het is gewoon jammer dat Koeman destijds in zijn eerste periode redelijk succes heeft gehad met Oranje, want je ziet ook nu weer dat het maar een matige trainer is, maakt echt alleen maar verkeerde beslissingen.

Wanneer grijpt de KNVB eens in en nemen ze een trainer aan die simpelweg de beste 23 selecteren. Frimpong kiest straks voor Ghana en dat is zo zonde, die is gewoon beter dan Dumfries. Mitchell Bakker speelt alles in Duitsland ook, en moet ook nog steeds Blind en Malacia voor zich zulden, terwijl die nauwelijks spelen bij hun club.

Reijnders snap ik, die is in topvorm

15 mei 2023 om 14:00

In zijn eerste periode waren z'n keuzes ook eigenlijk altijd logisch en goed. Zijn tweede periode begint niet heel overtuigend, al wacht ik nog even af tot ik een oordeel vel.

Geen Frimpong, Bakker en Danjuma, maar wel Blind, Lang en Klaassen..... dat valt niet te verdedigen toch?!

15 mei 2023 om 14:03

Danjuma? Die speelt amper

Als dit zo doorgaat, ben je Frimpong snel kwijt aan Ghana. Blind selecteren is helemaal lachwekkend. Die speelt niet en was bij Ajax al helemaal niet goed meer.

Verder is het niet gek dat Oranje niet draait als je constant dezelfde kleurloze (uiteraard spreekwoordelijk) voetballers oproept. Enkel omdat ze in een top 5 competitie spelen of het aardig doen in de Eredivisie, komen ze Oranje binnen. Je hebt toch werkelijk niets aan spelers als De Roon, Lang, Blind, Tete en Klaassen op het moment? Wat Tete kan, kan Dumfries al, Blind speelt nauwelijks en is al een poos niet goed, Lang is (overigens net als Bergwijn) erg wisselvallig en ook nog in een middelgrote competitie. De Roon heeft nooit echt iets toegevoegd aan Oranje naar mijn mening. Die zou een slot op de deur moeten zijn, maar is dat vaak niet eens.

Frimpong had er sowieso bij gemoeten. Die doet het als back prima, maar is ook een betere aanvaller dan bijvoorbeeld Lang en Bergwijn. Zelfs als je hem niet als back kunt gebruiken, kun je hem altijd nog voorin posteren.

Hoeveel spelers staan hier tussen die geen (of weinig) minuten maken bij hun club? Blijf ik iets bijzonders vinden. Zijn genoeg mannen die het in andere landen goed doen (bijvoorbeeld Frankrijk). Moeten wij Promes ook niet uitnodigen misschien? :-). Brobbey wel talent maar maakt geen doelpunten. Cillessen? We willen echt niet winnen he :-). Och kan wel bezig blijven....

15 mei 2023 om 14:20

Brobbey heeft anders een hoger rendement dan Dallinga, zeker als je nagaat dat Brobbey beduidend minder minuten gemaakt heeft.

Verder hoor ik niemand klagen over namen als Reijnders, Wieffer en Veerman, dus waarom zou je dan Spierings en/of Van Den Boomen er nog bij nemen? Je hebt namelijk ook al De Jong, Koopmeiners en Wijnaldum. Het is of-of.

15 mei 2023 om 15:34

Tja, dat is natuurlijk wel een beetje appels met peren vergelijken Sirius. Je vergelijkt namelijk de Ligue 1 met de Eredivisie, waarbij de Ligue 1 gewoon een betere competitie is. Dus de stats van Brobbey zijn beter, maar ook tegen minder tegenstanders. Dus hoeveel waarde dien je daar aan te hechten?

Brobbey speelt in een kwakkelend Ajax en blinkt daar niet eens uit. Dallinga speelt in een bovengemiddeld goed presterend Toulouse en is daar één van de uitblinkers. Dan is het toch niet gek dat zo iemand een keer een uitnodiging verdient boven een Brobbey die al weken niet in vorm is?

En het gaat natuurlijk niet specifiek op de namen, maar vooral om de eventuele beloning voor het goed in vorm zijn t.o.v. niet hoeven te presteren. Dat geeft ook een compleet verkeerd signaal af aan de selectie in mijn optiek. Bepaalde spelers worden onbegrijpelijk onaantastbaar gemaakt en zijn ten alle tijden verzekerd van een uitnodiging. Die zal je juist moeten prikkelen door ze een keer niet te selecteren nadat ze al weken slecht spelen.

Bergwijn is dramatisch in vorm. Laat hem lekker thuis een keer. Laat hem maar voelen dat hij harder moet werken ervoor.
Blind speelt niet eens en krijgt toch een oproep. Waarom? Het is passé.
Brobbey is niet in vorm en heel Ajax is al maanden bagger. Idem voor bijvoorbeeld Klaassen. Maar ze zijn sowieso verzekerd van een uitnodiging voor Oranje. Waarom? Geen ze eens een incentive te gaan presteren.

Kwalitatief heb ik niet de illusie dat Van Den Boomen, Spierings en Dallinga de nieuwe 6e wereldwonderen zijn voor Oranje. Maar waarom zou je ze nooit de kans geven? Ze presteren tenminste in het buitenland. Idem voor een Schouten. Had een prima debuut onder Van Gaal en heeft daarna nooit meer een oproep gekregen. Waarom? Presteert een stuk stabieler dan anderen.

Ik denk dat er een aantal namen, waaronder Frimpong en Dallinga, niet bij zijn ivm het EK -21 deze zomer. Een andere verklaring lijkt me niet logisch om deze jongens niet mee te nemen en van dichtbij te observeren

Op de positie van Blind kan ik uit de losse pols zo'n 146 betere spelers opnoemen, maar op de positie van Frimpong.... Laten we zeggen dat die op 1 hand te tellen zijn.

15 mei 2023 om 14:16

Daar ben ik dan wel benieuwd naar 😉

Ik snap soms niks van de voorselectie.
Waarom weer Blind? Kan goed opbouwen maar speelt het afgelopen half jaar niet of nauwelijks. Wellicht dat Koeman hem erbij wil voor zijn functionaliteit? Toegegeven toen hij erin kwam in de laatste wedstrijden zat er wel gelijk een betere passing in de ploeg. Maar waarom dan geen Hartman of Bakker?

Frimpong, daar kan je toch niet omheen? Selecteer hem dan desnoods als middenvelder.
Daling speelt top daar in Frankrijk, zou ik toch ook wel aan het werk willen zien.

Hopelijk met de selectie wat uitleg, want ik snap er niets van. Van Gaal kon zijn antwoorden tenminste tactisch verklaren.

Hofleverancier ajax , wie verzint het.

Oranje moet ververst worden, maar de aankomende interlands lenen zich hier niet voor. Eerst spelen we een toernooi, en daarna meteen alweer cruciale kwalificatiewedstrijden. Dat verklaart de conservatieve keuzes van Koeman. Zelf ben ik sommige spelers van die oude garde zo zat dat ik me erger alleen al aan het idee dat zij het Oranje weer gaan dragen.

Hoop voor Koeman dat die Nations League succesvol wordt, want voor hetzelfde geld gaan we met twee verliespartijen naar huis, en dan is de negatieve spiraal definitief ingezet. Veel zal afhangen van de eerste basisopstelling. We kunnen ons nu wel groen en geel ergeren aan deze voorselectie, maar er valt wel wat te zeggen voor ervaring op de bank.

15 mei 2023 om 15:38

Maar ga je er per direct in kwaliteit op achteruit Mt87? Dat betwijfel ik namelijk ten zeerste. Het gaat hier niet om de basisposities namelijk. En ik denk persoonlijk dat je er als selectie wel op vooruit zou kunnen gaan.

Je kunt sowieso al een flink aantal namen invullen: Aké, Van Dijk, Dumfries, Frenkie, Simons, Depay, Gakpo en Malen spelen sowieso. Dan heb je De Ligt die ook een grote kans maakt, mits Koeman Aké op linksback gaat zetten. Op het middenveld zal Wijnaldum wel spelen, maar zou Koopmeijners ook kans maken.

Wat kan het dan kwaad om als wissels niet de uitgebluste nep vedettes mee te nemen, maar ''jonge honden'' die zich maar al te graag willen bewijzen? Ik denk persoonlijk dat die een stuk betere invalbeurten op de mat zullen leggen als types als Klaassen en Blind...

15 mei 2023 om 23:26

We zeggen ongeveer hetzelfde. Het boeit niet zo omdat het niet om basisposities gaat. Ikzelf had ook voor de jonge honden gekozen, maar snap Koemans gedachtengang ook wel (omdat het om een toernooi en een prijs gaat).

Klaassen, Blind, Bergwijn, De Roon, Tete, Cillessen... ik denk dat die allemaal wel een betere vervanger hebben rondlopen. Of in Bergwijns geval, iemand die misschien minder getalenteerd is, maar er wel voor wil lopen.

Ik had Dallinga opgeroepen ipv Brobbey. En misschien Olij ipv Cillesen. Verder wel logische selectie. Veltman en Frimpong hadden ook wel een selectie verdiend maar onze verdediging is gewoon van wereldniveau

15 mei 2023 om 14:21

Omdat Dallinga zo abnormaal veel scoort? Die heeft een veel lager rendement dan Brobbey als je naar het aantal speelminuten kijkt.

15 mei 2023 om 14:26

In de beker 1 op 1. In de competitie inderdaad wat lager. Maar niet slecht voor bij een middenmoter. Neem daarbij de vorm van Brobbey en dan is Dallinga gewoon een logischere optie op dit moment.

15 mei 2023 om 15:07

In de beker scoorde hij tegen een laagvlieger uit de Ligue 1, een laagvlieger uit de Ligue 2 en een leuke ploeg in de regionale divisie. Ook niet bepaald iets bijzonders.

15 mei 2023 om 15:49

En waar scoort Brobbey tegen dan Sirius? Dat is ook gen bijzondere tegenstand.

Fortuna Sittard (1), Utrecht (1), Heerenveen (1), Volendam (1), Excelcior (2), RKC (2), Cambuur (2), RKC (1) en dat was het. Tussen RKC en Cambuur heeft hij 7 wedstrijden op rij niet gescoord en ook geen assist gegeven. Na de laatste keer RKC heeft hij 9 wedstrijden op rij niet gescoord en geen assist gegeven en 1x niet van de bank afgekomen in wedstrijd 10.

Sterker nog, sinds 22 oktober 2022 heeft hij slechts 3x gescoord in de competitie (over 2 wedstrijden verspreid).

Dallinga is geen wereldwonder, maar die heeft in 2023 in totaal 9x gescoord tegenover 3x van Brobbey. Daar zitten ook goals bij tegen Marseille (die 3e staan) en Rennes (staat 6e). Dat zijn teams die boven Toulouse staan. En tegen een aantal concurrenten waarmee Toulouse om dezelfde plekken strijdt.

Dat is niet mega bijzonder inderdaad, maar je vergelijkt het met Brobbey. Dan vind ik persoonlijk dat Dalligna wel degelijk beter presteert dan Brobbey. Dan kun je naar speelminuten wijzen, maar dat heeft bij Brobbey ook met zijn eigen longinhoud te maken. Dus dat vind ik eerder een debet van Brobbey dan een pluspunt van Brobbey t.o.v. Dallinga...

Koeman is toch niet serieus te nemen. Hoe in hemelsnaam kan je zo’n trainer serieus nemen.
Frimpong heeft interesse vanuit alle topclubs in Europa, speelt halve finale Europa League en is naar mijn mening in de top 5 rechtsbacks van de hele wereld, waar Dumfries zijn enige concurrent zou kunnen zijn qua niveau. Tete draait een ok seizoen, maar alsnog geen recente internationale ervaring.

En de grap is: hij was wel opgeroepen door LvG op het WK, maar niet voor Nations League, hahaha I rest my case.

Van doorselecteren heeft Koeman geen kaas gegeten… Ik vrees echt dat zijn tweede periode als bondscoach een ramp gaat worden. Het begin zei al genoeg en dan maar weer vasthouden aan de oude garde waar geen gif meer in zit…

Mijn wissels:
Gustavo Hamer / Zian Flemming > Klaassen & Wijnaldum
Jeremie Frimpong > Daley Blind
Joel Piroe > Brian Brobbey

Gadverdamme zeg, wat een rot selectie is dit zeg.
Natuurlijk is Frimpong de grote afwezige, die moet Mbappe 15x uitschakelen en zelf 3 hattricks maken in de CL om een kansje te krijgen of zo... als ik de verhalen moet geloven zit half Europa achter hem aan, maar Koeman heeft dat typische oude Nederlandes coachachtige van ik weet het beter dan alles en iedereen.
Blind er wel bij, geen Frimpong.
Klaassen er wel bij, geen Clasie of Van den Boomen
Geen Dalinga maar wel Brobbey... het is oprecht triest, Justin Kluivert had ook mee gemogen van mij, maar die komt net terug van blessure.
Het slaat gewoon helemaal nergens op. En dan weer met dezelfde spelers beginnen. Kan niet wachten om weer wijnaldum depay en van dijk te zien stuntelen..

Ik zie geen Bakker? Speelt wekelijks bij Bayer Leverkusen
Ik zie geen Frimpong? Speelt wekelijks bij Bayer leverusen?
Ik zie geen Schouten? Speelt wekelijks bij Bologna, en ja het is 'maar' Bologna, maar je kunt die jongen op zn minst toch een keer voor selecteren? als blijk van zijn prima seizoen? Zelfde geldt toch ook voor Dallinga. Wat heeft die Cillissen er in godsnaam nog te zoeken? wat heeft die Koeman liggen te doen de afgelopen 2 weken?

Bijzondere keuzes, maar dat is mijn mening.

Malen natuurlijk meer dan terecht, helemaal on fire in Duitsland.

Koeman is een parodie op een trainer. Dat hebben ze bij Barcelona al snel ontdekt, die gaan sinds zijn vertrek als een tierelier. Een capabele coach maakt het verschil, zie Feyenoord met Slot en ten Hag met Ajax en nu United. Nog een leuk verschil waarin je het verschil ziet tussen een toptrainer en middelmaat: ten Hag ziet dat Frimpong een speciaal talent is, en probeert al een jaar hem naar Manchester te krijgen. De middelmatige coach denkt dat hij een rechtsbuiten is (???), wat laat zien dat hij of de speler niet kent, of het hem allemaal niets uit maakt. Hij noemde Malen de eerst goede rechtsbuiten van Nederland in 160 jaar, maar vergat daarbij de beste speler van Nederland sinds Cruyff stopte. Bankzitters gaan mee voor spelers die geweldig presteren bij hun club, omdat de middelmatige coach deze spelers denkt en dat is makkelijker schijnbaar. Vriendjespolitiek hebben we wel vaker gezien bij het Nederlands elftal, dat heeft ons ook tegen gehouden bij het winnen van een WK en Koeman doet daar vrolijk aan mee. En nee, ik denk niet dat Nederland het komende EK wint met welke bondscoach dan ook, maar ik denk wel dat er (veel) meer uit het elftal te halen valt dan de treurigheid van de vorige 2 interlands.

Koeman is niet de man voor Oranje blijft maar op ze "oude" hap vertrouwen bouw een jong sterk team

Blind en Brobbey? Koeman is de weg kwijt

Koeman ongeloofwaardig geworden met het selecteren van blind

Ik zou het liefste zo'n selectie hebben gezien:

Keepers: Bijlow, Flekken, Verbruggen

Verdediging: Dumfries, Geertruida, Van Dijk, De ligt, de Vrij, Botman, Aké, Malacia

Middenvelders: Wijnaldum, Koopmeiners, de Roon, Wieffer, van Boonen, Xavi

Aanvallers: Malen, Depay, Weghorst, Gakpo, Dallinga/van Hooijdonk, Danjuma/summerville/lang

Heb je ervaring, kwaliteit, vorm en talenten imo. Goede mix al zeg ik het zelf.

Feel free to react.

15 mei 2023 om 15:16

Ps Frenkie vergeten, die kies ik ipv van Boonen

15 mei 2023 om 17:17

Branco is ook al 27 en nog nooit in Oranje gespeeld, imo zijn er jongere alternatieven. Veerman hoort er bij, qua passing en spelinzicht een van de beste in de Eredivisie. Zijn lange passes zijn buitenaards. Nadeel is alleen dat hij traag is, maarja dat was Zidane ook

Cilessen, Blind, Wieffer en Weghorst thuis laten en er staat een aardig team.

Ik hoop een keer op een opstelling met deze spelers:

Verbrugge,
Ake,
Dijk,
Ligt,
Dumfries,
De Jong,
Wieffer,
Simons,
Malen,
Depay,
Gakpo.

15 mei 2023 om 17:13

Prima opstelling, alleen niet onder Koeman. Ik vrees dat hij zijn lieverjes niet los gaat laten

15 mei 2023 om 19:54

Misschien van Dijk er eens uit. Veerman eens in de ploeg voor de passing. En Depay eens banken.

Tijani naar ajax 💪🏽

Dit is de reden dat ik geen Koeman als bondscoach wilde. Houdt teveel vast aan spelers die goed presteerde in zijn eerdere periode. Maar je zult toch echt moeten doorselecteren. Schande dat een Frimpong er niet bij zit en wel wéér een Blind, al ga ik er wel van uit dat hij gaat afvallen.

Frimpong zo negeren is schandalig. Die man is in beeld bij Man Utd en Real Madrid.

Koeman, aub stap op een mooie trein, en Knvb, vraag of Arne Slot wil. Ten Hag of Bosz ook prima. Het zier naar uit dat Koeman niet door durft te selecteren. Althans niet voor de Nations League. Dit team zou kapot maken tegen Kroatië en eventueel Spanje of Italië in de finale.

Verbruggen is een groot talent, kan nog jaren mee. Misschien nog iets minder dan Bijlow, maar die is dan weer blessuregevoelig. Achter spelen met Frimpong, de Ligt, van Dijk en Aké. Controlerend op het middenveld met natuurlijk Frenkie de Jong, en Veerman (voor de buitenaardse passes en inzicht), kan je eventueel nog wisselen met Wieffer de verdedigend sterker is of Koopmeiners. Aanvallend spelen met Gakpo, Xavi, Memphis en Malen. Die is nu in topvorm, maar kan je eventueel nog wisselen met Lang, Summerville, Berghuis of Danjuma. De andere 3 laten staan, alhoewel ik Dallinga wel graag wil zien in de spits.

Verbruggen
Frimpong
de Ligt
van Dijk
Aké
F. de Jong
Veerman
Malen
Xavi
Gakpo
Memphis

Volgens mij heeft Jong Oranje wel een EK of iets dergelijks. Dat zou dan ook de enige reden zijn om Jeremie Frimpong niet op te nemen, maar hem bij Jong nog het EK mee te laten spelen...

Wat moet een Daley Blind nu ingodsnaam nog in de selectie. Draagt niks bij. Speelt nooit bij Bayern en daarvoor ook al niet meer bij Ajax.

Ik hoop dat Frimpong nog niet bedankt voor het grote Oranje, maar zou het echt wel kunnen begrijpen hoor...

Dumfries speelt nu wel weer relatief veel, sinds Darmian de helft van de tijd als RCV speelt, maar daarvoor speelde hij ook een tijdje niet...

Ik zou Frimpong en Dumfries gewoon voor de RB gebruiken, met een Timber of Geertruida als back-up (die zijn ook back-up als Rcv).

Verder snap ik ook niet wat een Klaassen in deze selectie doet. Draagt niks bij aan zowel Ajax als Oranje in mijn ogen. Dertien in een dozijn voetballer, meer niet. Scoort af en toe een doelpuntje, maar voetballend is het 3x niks in mijn ogen.

Dan had ik nog liever een Vd Boomen aan het werk gezien. Presteert nu al 2 jaar achter elkaar constant. Zowel Ligue 2 en dit jaar een stapje hoger ook in de Ligue 1.

Frimpong niet oproepen is schandalig, tenzij met hem is afgesproken dat hij het EK met Jong mag en wil spelen.

Koeman per direct aanspreken op zijn gedrag! Hij laat een topspeler kiezen voor Ghana of Engeland. Het bizarre is dat hij de beste rechtsback is op dit moment ongekend dit.

Klaassen en Blind hebben hier echt helemaal niets te zoeken.

Zullen Koeman maar niet meer serieus nemen. Als je Klaassen en Blind selecteert, de eerste presteerd al weken niet meer in de Ned competitie de tweede zit al het hele seizoen op de reservebank bij Bayern. Tel daar bij op Cillesen die al diverse malen in de fout is gegaan. Geeft alles bij elkaar nog maar weinig hoop

Geen Frimpong? Wel vasthouden aan vergane glorie? #KoemanOut

Eigenlijk vind ik dit best wel een logische voorselectie. De enige rare naam is Brobbey.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren