Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rode kaart wordt Ajax fataal: ‘Dat was niet slim van hem’

Laatste update:
/

Niklas Moisander treurde na afloop van de verloren Champions League-thuiswedstrijd tegen Barcelona (0-2) over twee momenten in de Arena. De verdediger van Ajax treurde sowieso over de 0-1 in de eerste helft. “Omdat we in die fase goed speelden. Het was ook nog eens een lullige tegengoal. Na de rode kaart voor Joël Veltman in de tweede helft was de wedstrijd gedaan.”

Moisander vond Barcelona aanmerkelijk beter spelen dan vorig seizoen in de Amsterdam ArenA, toen Ajax met 2-1 won. “Maar we boden goed partij. We konden goed druk zetten en ook paar halve kansen afdwingen. In de tweede helft liet Barcelona de grote kwaliteiten zien. Al met al is deze uitslag toch een teleurstelling gezien de wedstrijd.”

Veltman werd vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen Barcelona ook al van het veld gestuurd. “Hij moet slimmer worden”, erkende Frank de Boer. “Maar dat lukt alleen als hij blijft spelen. En die kans wil ik hem graag geven.” De Boer snapte dat Veltman in de eerste helft aan de noodrem trok. “Anwar El Ghazi had een trap tegen zijn hoofd gekregen. Dan moet een scheidsrechter volgens mij het spel stil leggen. Barcelona speelde verder en Veltman maakt daarom een overtreding. Maar in de tweede helft was het niet slim dat hij Messi blokte. Dat was niet handig.”

Ajax verdiende minimaal een gelijkspel

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer was eigenlijk niet nodig want de steekpaas van Leo Messi kwam niet goed aan dus totaal onnodig domme overteding..

Veltman was wel ongelofelijk sterk bezig, hij is ontzettend aan het groeien ik zal niet verbaast opkijken als ie een De Vrij uit Oranje speelt bijvoorbeeld.

5 november 2014 om 23:56

Inderdaad het was nog dommer omdat de pass niet eens aan kwam. Hij heeft dit zo vaak maar vandaag verder wel erg sterk, mag ook gezegt.

6 november 2014 om 00:01

Kun je nog zo goed spelen maar als je na 60 min zo rood pakt, scoor je nog steeds een onvoldoende. Tegen barca met 10 man spelen is dodelijk

6 november 2014 om 00:16

Dit soort domme acties heeft hij vaker. Tegen AZ in de beker ook al vorig jaar. Hij leert niet echt van die fouten.

6 november 2014 om 00:09

Ontzettend aan het groeien???! Misschien je rood witte bril eens afzetten... Het is een zeer matige verdediger die grossiert in fouten. Continue wordt hem op onbegrijpelijke wijze de hand boven het hoofd gehouden maar kom er niet mee aan dat hij groeiende is. Ik ben zeker ook geen fan van de zvrij of BMI maar Veltman hoort zeker niet bij de Oranje selectie...

6 november 2014 om 01:43

Nee het wordt tijd voor Van Dijk zeker. Ik weet dat door je groen witte bril rood een lastig te herkennen kleur is, maar hier is geen sprake van een rode bril. Veltman is gewoon een uitstekende verdediger die grote stappen maakt en van een onzekere verdediger met een zwak debuut is uitgegroeid tot een verdediger die alleen fysiek nog niet tot de top van de Eredivisieverdedigers hoort.

6 november 2014 om 01:44

Och hou toch op met dat brilgezeik. Ajacieden hebben een Ajax bril op en jij hebt zeker geen bril op ? Iedereen is gekleurd, een objectieve mening bestaat niet.

Akkoord ?

6 november 2014 om 00:09

Hij mist klasse en gogme maar de fout begint bij de dramatisch slechte serero. Keeper maakt een ongelooflijke blunder. Hoe kan een keeper met zijn lengte en rijkwijdte die bal niet hebben. El gasi was geweldig. Klaassen al eeken lang uitblinker had zijn avond niet. Ik had het hem zeer gegund. Als team een goede prestatie. Complimenten ik had deze weerstand niet verwacht. Oh ja Boilessen blijft toch teveel cruciale fouten maken.

6 november 2014 om 00:33

Veltman mag als hij zo goed is als je zegt, zijn plaats in de selectie van Oranje behouden, er is een aardig concurrentie, maar die verslaat hij dan.
Deze wedstrijden zijn natuurlijk wel lekkere wedstrijden om ervaring te krijgen.

6 november 2014 om 09:00

De Vrij uit de basis ? Laat me niet lachen joh. De Vrij is op alle fronten beter als Veltman. En als Vlaar weer terug is vormer De Vrij en Vlaar een prima defensief duo. Veltman heeft gister met momenten goed gespeeld , maar maakt ook weer cruciale fouten. Een kopduel verliezen van Messi en een domme 2e gele kaart , waardoor je eigenlijk kansloos bent.

Het is ook een van de domste verdediger op de Nederlandse velden! Hij heeft alleen Bruma voor zich als domkop. Veltman kan geweldig indribbelen, maar meer kan hij niet! Leest verdedigend het spel heel slecht. Aanvallend kan hij het leuk camoufleren

5 november 2014 om 23:57

Ik heb ook het gevoel dat bij Ajax verdedigen niet brlangrijk is. Je bent een goede verderdiger als je kun opbouwen. Verdedigen kunnen ze niet bepaald.

5 november 2014 om 23:58

Maar meer kan hij niet? Heb je tegen de achterkant van je TV lopen kijken.

Veltman was met El Ghazi de beste aan Ajax zijden. Toonde druf met tackles in de 16. En dekte goed door. Suarez kwam er niet aan te pas. Kwam mede ook doordat Moisander geweldig een paas steekballen onderschepte.

5 november 2014 om 23:58

Deze reactie..... Veltman was 1 van de beste en is enorm gegroeid in zijn aanvallende en verdedigende spel. Spel niet lezen? Die man heeft zulke belangrijke onderscheppingen verricht, dat gewoon durf te zeggen dat hij beter is dan Moisander.

6 november 2014 om 00:26

Beter dan Moisander? Misschien in aanvallend opzicht, maar verdedigend zeker niet. Elke spits in de eredivisie staat graag op Veltman

5 november 2014 om 23:59

Jij heb zeker niet gekeken vandaag..

"Leest verdedigend heel slecht het spel" Veltman zat overal tussen man verder vind ik Veltman zeker geen domme jongen (ookal was deze overtreding niet handig)

Geef deze jongen nog wat tijd en dan komt hij er wel!

6 november 2014 om 00:24

Volgens mij is dit niet de eerste domme fout. Vorig seizoen had hij ook van die domme slippertjes waardoor tegenstanders een grote kans kregen.

5 november 2014 om 23:59

Ga je mond spoelen en ga slapen. Veltman is, net als Moisander positioneel heel sterk en heeft ook een zeer goede staande tackle. Verder heeft hij inderdaad een leuke dribbel en dito inspeelpass. Van der hoorn mag het laten zien tegen Paris.

6 november 2014 om 00:06

Haha gozer.. Welke wedstrijd keek jij? Als je de rode kaart er niet bij denkt speelde Veltman een dijk van een wedstrijd.

6 november 2014 om 00:23

Als als... Feit dat hij z'n domme rode kaart pakt en zijn team erg benadeelt en jij komt met als...

6 november 2014 om 00:14

Wat een onzin. Hij wordt steeds beter. Heeft inderdaad af en toe nog eens een slippertje als deze.. Ik was eerst niet zo'n grote fan van hem, maar de manier waarop hij bijv tegen PSG en vandaag tot die domme tweede gele speelde was gewoon erg goed. Een van de domste verdedigers van de NL velden.... Ga dan gewoon een andere sport volgen als je er zo weinig kijk op hebt..

6 november 2014 om 00:21

Ga jij maar een andere sport volgen als het jou zo veel pijn doet als een speler van jou club kritiek krijgt en niet als de nieuwe wereld ster wordt gezien! Er zullen vaker spelers van Ajax kritiek krijgen, hoop dat je de pijn kunt verdragen!

6 november 2014 om 00:29

Een slippertje? Een enorme fout! Hierdoor verlies je de wedstrijd definitief en dit is zeker niet de eerste keer van hem, voorbeelden vorig seizoen Barca en AZ. Hij leert het niet af. Je kunt nog zo goed spelen, je weet dat hij een keer iets stoms doet. Of het nou gevolgen heeft of niet, hij brengt vaak zijn verdediging of keeper in de problemen. Voetballen kan hij prima voor een verdediger maar dat is alleen belangrijk hier in Nederland. We missen echt de meedogenloze types als Stam, Materazzi en Terry. Anders kom je nooit verder in Europa als Ajax zijnde. Ook dat kopduel van bijna de kleinste op het veld verliezen, schandalig.

6 november 2014 om 02:26

Wat is dat nou voor onzin? Ten eerste mag je beste kritiek hebben, maar als je daadwerkelijk vindt dat het enige wat hij kan indribbelen is en dat hij 1 van de domste verdedigers van NL competitie is, dan kan ik je kijk op de situatie niet serieus nemen. Ten tweede, wereldster?? Waar zie je me iets over Veltman als wereldster zeggen? Je legt me woorden in de mond die ik helemaal niet zeg vriend. Dus ga nou niet net doen of ik zielig doe en de pijn niet kan verdragen maar kom met normale argumentatie met inhoud, zoals -NEC- dat hierboven doet. Daar ben ik het namelijk grotendeels mee eens. Ik vind alleen dat hij wel degelijk groeit in z'n rol. Dat neemt niet weg dat hij hier Ajax de das om heeft gedaan.

6 november 2014 om 10:16

Jij was het er niet mee eens dat ik vond dat hij voor een verdediger alleen kan indribbelen! Hij veroorzaakt een rode kaart en verliest een kopduel. Hij is groter en hoort op dat moment het spel zo te lezen dat hij dat duel gaat winnen. Dus 2 domme fouten en daar beoordeel ik hem op. Een spits kan 5 domme fouten maken, maar als een spits toch 2 goals maakt is het een voldoende. Een verdediger hoort niet bij tegengoals betrokken te zijn en al helemaal niet bij zulke goals. Vorig seizoen verloor hij van spitsen die groter waren, dat kan, maar dan moet hij er van leren. Nu staat hij tegen iemand die kleiner is en verliest het alsnog!
Bijv van Rhijn in de laatste minuut die kopt de bal niet weg bij het duel met Messi, maar maakt het hem moeilijk waardoor hij niet kan koppen!

Is het nu duidelijker? Jij was de gene die begon met aanvallen dus nu jiet opeens met je vinger naar mij wijzen!

6 november 2014 om 16:52

Volgens mij wijs ik naar helemaal niemand. Ik reageer gewoon op jouw reactie. Waarbij ik ook bij deze argumentatie nogal m'n vragentekens heb. Vorig jaar stond ie tegen grote spitsen dan mag je een duel verliezen. Nu staat ie tegenover een kleine en dan mag dat niet? Maakt dus verder niet uit wat de kwaliteiten van die persoon zijn? Je speelt tegen fu.....g Barcelona! Om het over kopgoals te hebben, die maakt Messi gewoon regelmatig. Kan ie wel klein zijn maar hij is gewoon gigantisch slim in het positioneren. Vetlman had die fout inderdaad niet mogen maken maar je gaat nu alleen af op die schaarse fout die hij inderdaad zo af en toe nog eens maakt, terwijl hij over het algemeen gewoon steeds stabieler begint te spelen. En nogmaals als hij voor een verdediger volgens jou alleen maar goed kan indribbelen dan zet ik mijn vraagtekens mij ofwel je kennis ofwel het aantal keren dat je hem daadwerkelijk ziet spelen. Zijn inzicht bij het maken van slidings bijvoorbeeld is gewoon goed. Hij durft daarin risico te nemen waardoor hij vaak aanvallen onschadelijk maakt. Hij staat deze wedstrijd tegenover een paar van de slimste aanvallers ter wereld en die weten dat risico te gebruiken waardoor hij inderdaad twee keer geel pakt. Dan zijn wel erg veel verdedigers de domste van NL of waar dan ook, als je iemand afrekent op een fouten tegen Barcelona. En tuurlijk zal hij daarnaast ook wel eens zijn foutjes maken, maar naar mijn mening worden die fouten bij hem steeds schaarser.

Tsja, stom. Ajax was meestal te laat en dan trekken ze aan de handrem. Jaspers actie vond ik nog stommer.

6 november 2014 om 00:32

Maar daarna dat kopduel van een klein ventje verliezen is lachwekkend. Door de rode kaart raak je de volledige wedstrijd kwijt. Daarna was er geen een kans meer voor Ajax om de gelijkmaker te maken en krijg je de 0-2 om de oren.

6 november 2014 om 00:44

Ajax was vaak te laat en maakte daardoor veel overtredingen. Dit staat los van het technisch aspect van de wedstrijd. Ajax speelde inderdaad goed maar dit doet geen afbreuk aan mijn eerste zin. Kijk je pas sinds maandag voetbal ofzo?

6 november 2014 om 15:53

Welterusten kereltje. Slaap lekker onder je anti Barca dekentje. Sommige mensen zijn echt hopeloos.

Niet de rode kaart was fataal maar de doelpunt waar cillisen de fout in gaat

6 november 2014 om 06:47

Cillessen zit zelden zo mis, kan gebeuren elke keeper maakt wel eens fouten.
Bij Vermeer was het echter zo dat bij elke hoge bal hij de fout in ging.
Onterecht dat er zo negatief wordt gedaan over Veltman hij is nog jong en hij wordt toch steeds opgeroepen voor het Nederlands elftal dus hij zal vast wel iets van een ontwikkeling meemaken he

6 november 2014 om 09:03

Als Cilessen dit nog een paar keer achter elkaar doet dan komt hij er ook niet mee weg.
Verder een prima keeper maar hoge ballen is duidelijk niet zijn sterkste punt

Als Ajax als mijn tweede club na Cambuur zal ik volgens het merendeel van jullie wel niet meer objectief zijn, maar die constante kritiek op Veltman is toch wel zo ongelooflijk onterecht. Alhoewel de tweede gele kaart wel onnodig was, heeft Veltman zich echt ongelooflijk ontwikkeld ten opzichte van vorig seizoen. Elke wedstrijd vorig seizoen bevatte wel een foutje van hem, maar dit seizoen is hij absoluut één van de beste verdedigers van de Eredivisie. Maakt zelden fouten meer, in tegenstelling tot Moisander.

In plaats van de suggesties aan te nemen om een 'rood-witte' bril af te zetten suggereer ik de 'anti-Ajax-bril' eens af te zetten en objectief te kijken naar prestaties van spelers. Veltman speelt dit seizoen gewoon heel goed.

Een lullige tegengoal bestaat niet - als je die tegenkrijgt en niet genoeg weerstand biedt om vervolgens zelf goals te scoren, dan ben je gewoon de mindere. Geluk dwing je af.

Ik heb zelden een speler meegemaakt die zo overschat word als deze man! Ik zie echt niks in hem en heb er ook nooit wat in gezien echt onbegrijpelijk dat hij basis blijft en zelfs in Oranje uit komt en nee het heeft niks met kinderachtig haat naar Ajax te maken maar gewoon ongelofelijk irritant vind ik dit mannetje en hoe lovend velen zijn hier op VZ en de voetballerij zijn.

6 november 2014 om 05:36

Heb jij een andere wedstrijd gekeken of moet je naar de oogarts?
Hij had vandaag een aantal zeer goede ingrepen daarnaast is hij opbouwend heel sterk. Nu zag je een aantal keren zijn inspeelpass naar het middenveld terug die hij eerste periode had. Dreigen naar zijkant en dan binnendoor de man aanspelen, iets wat je zelden ziet bij een verdediger.

6 november 2014 om 11:45

Allemaal leuk en aardig maar na een bepaald deel van de wedstrijd kan hij weer douchen door weer is een onnodig en domme rode kaart te pakken. Dus zo kun je een aardige wedstrijd toch compleet verneuken. En leuk al jou inspeel pass punten maar waar was hij toen Suarez 1 op 1 op de keeper afging? dat zijn de momenten dat je CV het meest nodig bent en niet om een schijn actie waardoor je een opbouwende middenvelder in kan spelen..echt waar heb je het over?

Het CL avontuur zit er weer op. 2 veredelde trainingswedstrijden als avond opvulling.
De rode kaart is niet voor niks gegeven en nu niet meer interessant of belangrijk.

Ik vind dit ook gewoon een fout van De Boer. Als je tegen zo'n topaanvalstrio speelt, weet je gewoon dat je verdedigers een paar keer aan de noodrem zullen moeten gaan trekken. Moisander en Veltman hadden al een uur lang een gele kaart op hun naam staan. De Boer had een van hun er gewoon uit moeten halen voor Denswil/riedewald.

De tweede gele kaart van Veltman ontstaat doordat Serrero loopt te slapen...en dan moet Veltman iets doen.

De titel had ook gewoon mogen zijn, arbitrage wordt Ajax fataal, als de scheids normaal het spel stil legt omdat el ghazi aan zijn hoofd geraakt is valt die gele kaart nooit. En de 0-1 ook niet. Daarnaast weigerde hij 1 of 2 pingels te geven en had Barca ook gewoon 2x geel moeten krijgen. Dan sta je zelf voor en met beetje mazzel 11-10

6 november 2014 om 08:43

Had Ajax zelf de bal maar over de lijn moeten trappen, maar nee, ze speelden zelf ook gewoon door. Had Veltman maar gewisseld, valt die tweede gele kaart ook niet. Maar nee, het is de schuld van de scheids.

6 november 2014 om 08:51

De regels zijn doorspelen en indien nodig legt de scheids het spel stil.....en dat moet dus als iemand aan zijn hoofd geraakt is. Met een normale scheids heb je dit probleem dus inderdaad niet.

6 november 2014 om 09:02

Wat of wie belet Ajax om die bal het stadion uit te rossen? Dan ligt het spel stil. Ajax vond dit klaarblijkelijk niet nodig en speeelde gewoon door. Maar achteraf wel naar de scheids wijzen, terwijl er niet veel aan de hand was met de speler, want Ajax moest aan de noodrem trekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren