Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC slaat laat toe tegen Willem II en maakt titelstrijd weer spannend

Laatste update:

Roda JC Kerkrade is in de Keuken Kampioen Divisie op vier punten gekomen van koploper Willem II. De nummer twee poetste vrijdagavond in Tilburg een achterstand weg en won uiteindelijk met 2-3. ADO Den Haag en FC Groningen moesten het op eigen veld doen met slechts een punt.

Willem II - Roda JC Kerkrade 2-3


Roda JC sloeg in de beginfase direct toe. Een afgeslagen hoekschop kwam terecht bij Enrique Peña Zauner, die de bal vervolgens in de bovenhoek ramde: 0-1. Willem II rechtte de rug en maakte vijf minuten later alweer gelijk. Jeredy Hilterman bracht de gelijkmaker op zijn naam. De koploper rook bloed en kwam halverwege de eerste helft op 2-1 door een rake kopbal van Erik Schouten. Roda JC gaf zich niet gewonnen en kwam na 65 minuten spelen op 2-2 dankzij een harde knal van Vaclav Sejk. De ingevallen Lennerd Daneels was kort voor het einde de Limburgse held door een vrije trap van 25 meter raak te schieten: 2-3.

ADO Den Haag - MVV Maastricht 2-2


Henk Veerman kopte kort voor rust zijn zeventiende goal van het seizoen binnen, uit een afgemeten voorzet van Daryl van Mieghem. Het bleek uiteindelijk weinig waard te zijn voor de Haagse club, want MVV Maastricht poetste de achterstand na rust weg. Mart Remans tikte tien minuten na de hervatting bij de tweede paal binnen. Dailon Livramento bracht twintig minuten voor het einde de 1-2 op het scorebord. Justin Ché leek in de slotminuut de gelijkmaker te maken, ware het niet dat doelman Romain Matthys fabelachtig redde. De 2-2 kwam er ver in blessuretijd alsnog via Alex Schalk.

De Graafschap - FC Den Bosch 2-0


FC Den Bosch was de bovenliggende partij in het eerste halfuur. Desondanks kwam De Graafschap op 1-0 via Jeffry Fortes, die toesloeg toen doelman Krisztián Hegyi de bal losliet. Mimoun Mahi verdubbelde de voorsprong van De Superboeren met nog ruim een kwartier te spelen. Een voorzet ging aan alles en iedereen voorbij, maar niet aan de aanvaller, die van dichtbij de 2-0 binnentikte. De Graafschap stijgt dankzij de driepunter naar plaats vier in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Emmen - SC Cambuur 2-0


Een slecht generale voor SC Cambuur, dat volgende week aantreedt tegen NEC in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Maikel Kieftenbeld leidde de geslaagde avond van FC Emmen in door van afstand en via de binnenkant van de paal raak te schieten: 1-0. Het bleef lang spannend in Drenthe, tot de 75ste minuut. Joey Konings kopte de 2-0 binnen, waardoor Emmen nu twaalfde staat in de Keuken Kampioen Divisie.

VVV-Venlo - FC Eindhoven 2-2


VVV verraste FC Eindhoven na ruim een kwartier met een snelle inworp. Daardoor kon Levi Smans zo doorlopen tot in de zestienmeter en de bal onder doelman Jorn Brondeel door schieten: 1-0. In de tweede helft draaide FC Eindhoven de wedstrijd binnen mum van tijd om. Na een onderschepte pass van VVV-doelman Delano van Crooij kon Jasper Dahlhaus in minuut 49 de 1-1 binnenschieten. Zes minuten later viel de 1-2 via Ozan Kökçü, die in de rebound profiteerde nadat Van Crooij een schot niet klemvast wist te pakken. Een minuut voor tijd redde Michail Kosidis een punt voor de thuisploeg. De spits kopte een voorzet van Smans binnen: 2-2.

FC Groningen - Helmond Sport 0-0


FC Groningen, volgende week tegenstander van Feyenoord in de halve finale van de TOTO KNVB Beker, wist op eigen veld niet te scoren tegen het stugge Helmond Sport. Bijna 20.000 toeschouwers in de Euroborg zagen Groningen goed wegkomen toen de bezoekers in de slotminuut van de eerste helft de paal raakten. Hidde Jurjus hield de thuisclub na rust op de been met een indrukwekkende redding. Het opgeleefde Groningen moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schakel programma was best vermakelijk. Maar die 2e goal van ADO kan toch nooit goedgekeurd worden 😂

23 februari 2024 om 23:49

Mijn idee....

Huilen met de pet op bij groningen, dachten er alweer even zijn. Hopelijk nu weer beide benen op de grond en volle bak richting feyenoord. Maar op Groningen na had ik nog een grotere ergernis en dat was dat het vrouwemvoetbal ook op het schakelprogramma was. Waarom wordt dat aan ons opgedrongen

23 februari 2024 om 22:20

ja eens heel irritant, die 1e goal van Spanje werd echt 6x opnieuw laten zien. Ik wil gewoon naar dat heerlijke Kkd schakelkanaaltje kijken.

Als Groningen nou de drie punten hadden gepakt, werd de strijd om de tweede plek nog een stuk spannender, maar Roda heeft een goede slag geslagen en Groningen heeft verzaakt!

Ontzettend blij met de overwinning op Willem 2. Klasse geknokt die tweede helft.

Wat was trouwens aan de hand bij die 2-2 van ADO, dat ging toch helemaal nergens over, of ben ik nou gek? 🤣

We moeten we met z’n alle toch niet aan denken dat Den Haag promoveert. Garant voor ongeregeldheden , capuchonnetjes , vuurwerk , wapens ( categorie b/c ). We hebben het met z’n alle gezien in de promotie wedstrijden waar ze gelukkig verloren hadden.Zal de eredivisie echt geen goed doen. Laat Willem 2 , Roda en de graafschap maar promoveren. Clubs met historie en waar de mensen iets meer fatsoen hebben.Samen met Urk toch wel het afvoerputje van Nederland.

23 februari 2024 om 22:31

Welke historie heeft De Graafschap?

23 februari 2024 om 22:39

Jarenlang eredivisie gespeeld. De beste en mooiste supportersgroep van Nederland. Mooiste en beste sfeeracties, altijd een bijna vol stadion. Kampioen wordt je er niet gemakkelijk getuige twente (2010) en ajax het er niet werden. Zeker een club die in de eredivisie hoort! Kan ook aan mijn clubvoorkeur liggen hoor!

23 februari 2024 om 22:46

Je klinkt wel erg objectief moet ik zeggen

24 februari 2024 om 07:41

Alleen al omdat ze de oudste betaald voetbalclub zijn horen ze er in...

24 februari 2024 om 08:22

Qua voetbal absoluut niet...

24 februari 2024 om 08:24

Dat is Sparta, volgens mij. Daarna Vitesse, Willem II.

24 februari 2024 om 09:44

Betaald voetbal is er pas vanaf 1954 en de graafschap is speciaal daarvoor opgericht. Je kunt dus niet al eerder betaald voetbal in Nederland gespeeld hebben

24 februari 2024 om 13:09

Inderdaad...

24 februari 2024 om 15:41

Dat ze daar speciaal voor zijn opgericht maakt ze toch niet de oudste betaald voetbalclub van Nederland?

25 februari 2024 om 10:01

De vraag stellen is 'm beantwoorden. Welke van de toenmalige clubs bestaan er dan nog?

Al weer 6 jaar Roda absent in de Eredivisie. Wordt tijd dat ze weer terugkeren waar ze horen te zijn. Prachtig resultaat

Heerlijke overwinning van Roda! De eerste helft was Willem II de betere ploeg en hadden we het lastig, maar na rust nam Roda langzaam maar zeker de controle en met name de laatste 20 minuten kwam Willem II er eigenlijk amper nog uit. Op basis van de tweede helft win je hem ook nog verdiend, en dat met drie van de vier basisverdedigers die afwezig zijn.

Over twee weken een ongelooflijke kraker tussen Roda en ADO op het programma. Ik heb er nu al zin in!

23 februari 2024 om 23:23

Top overwinning! Belangrijkste pot wordt echter volgende week tegen Telstar, precies zo’n ploeg waar je normaal punten laat liggen..

Gevaarlijkste is als RJC nu al met z’n hoofd bij ADO zit.

23 februari 2024 om 23:27

Verdomme maar wat zou het mooi zijn als Roda weer zou promoveren! Stadion vol, potje pils, potje eredivisie!

24 februari 2024 om 08:18

Gelijkspel was meer op z'n plaats geweest. Maakt Oosting die onmisbare bal, dan is het klaar, maar zo werkt het helaas vandaag niet. Willen II ging teveel leunen en er vliegen 2 standaard situaties in. Verder werd er weinig gecreëerd door beide ploegen.

24 februari 2024 om 11:56

Dit compenseert de wedstrijd in Kerkrade. Weet me te herinneren dat Roda daar ook onverdiend verloor toendertijd, dacht 0-1.

Die 2-2 van ADO is gewoon schandalig .

Blij dat we niet groots hoeven te spelen om te winnen. Nu weer in vorm komen om de reeks tegen top oss en daarna zowel cambuur als groningen uit goed door te komen! Dan maken we nog een kans. Ik blijf er echter bij wat ik vorige week al zei. We komen in de play-offs en komen dan in de halve finale in een top uitgangspositie om die dan te verprutsen. Maar voor nu zeer blij met de overwinning. Kom op superboeren!

Lekker Groningen 0-0 thuis tegen Helmond. Er hoefde niks meer bij in de winterstop. Van Veen weggepest en nu sta je met die stuntelaars van Bergen en Postuma voorin, die geen duel winnen en alleen een ren je rot show van maken.

Sinds wanneer wordt er ook vrouwenvoetbal op het schalelkanaal uitgezonden. Ik ben er niet in geïnteresseerd maar het moet je koste wat het kost door de strot geduwd worden. Continu ook 5 herhaling, hou er mee op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren