Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roda JC lijdt door basisdebutant zeer duur puntenverlies in jacht op promotie

Laatste update:

Roda JC Kerkrade heeft extreem duur puntenverlies geleden in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Koempels stevenden lange tijd af op een 1-0 zege op De Graafschap, totdat basisdebutant Maas Willemsen vlak voor tijd voor de 1-1 eindstand tekende. Door het gelijkspel krijgt FC Groningen de kans om op één punt van Roda te komen.

Roda begon stormachtig en kreeg al binnen een minuut een prima kans via Václav Sejk, die uit de draai schoot en net niet genoeg richting de verre hoek schoot om Thijs Jansen te verschalken. Enrique Peña-Zauner kwam ogenblikken later net tekort. Roda bleef aanzetten en beloonde zichzelf alsnog zeer vroeg in het duel. Sami Ouaissa gaf handig mee aan Peña-Zauner, die met links de verre hoek vond: 1-0.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Graafschap wist niet direct te imponeren, al kreeg het halverwege de eerste helft wel zijn eerste grote mogelijkheid. Basar Önal bevond zich in vogelvrije positie, maar kon niet genoeg kracht achter zijn kopbal krijgen en zag Calvin Raatsie simpel vangen.

Zo scherp als in de beginfase was Roda niet meer, wat De Graafschap houvast bood. De Superboeren zetten steeds meer op en het scheelde niets of de 1-1 verscheen op het scorebord. Önal kwam echter centimeters tekort om binnen te glijden.

De Graafschap vond de weg richting Raatsie steeds beter, al ontbrak het aan het laatste beetje geluk in de voorhoede. In de achterhoede had het dat wel, toen Lion Kaak zich de kaas van het brood liet eten en Peña-Zauner een grote kans onbenut zag laten, mede door goed keeperswerk van Jansen.

De Graafschap begon beduidend beter aan de tweede helft dan de eerste, en werd via andermaal Önal tot tweemaal toe snel gevaarlijk. Eerst stuitte de creatieveling in de korte hoek op Raatsie, die even later opgelucht ademhaalde toen de volgende poging nog geen halve meter naast vloog. Namens Roda liet ook Ouaissa zich zien, maar de creatieveling wist Jansen net niet te passeren.

De wedstrijd leek langzaam maar zeker op een 1-0 zege voor Roda af te stevenen. Met nog vijf minuten voor tijd werd het alsnog plots 1-1. Een hoekschop belandde op het hoofd van Willemsen, die zeer overtuigend binnenkopte. Roda liet nog een enorme kans liggen via Saydou Bangura en dus eindigde het duel in 1-1.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Uitstekend nieuws voor Fc Groningen. Nu zelf nog winnen van Cambuur, maar dat kan ook wel eens lastig worden.

Jezus man, wat een kans mist Bangura daar... nu gaat de promotiestrijd alleen maar spannender worden voor ons.

Yes yes yes.!!.. Groningen Heeft HET IN Eigen Hand!!!
Ik gun het de noordelingen. Altijd een sympathieke club en ze horen in de eredivisie...

19 april 2024 om 22:21

Ze kunnen op 1 punt komen. Noem je dat ze hebben het in eigen hand? Je leest de tekst niet en/of je volgt de KKD niet.

19 april 2024 om 22:22

Groningen laatste wedstrijd thuis tegen Roda.

19 april 2024 om 22:23

Omdat ze zelf nog tegen Roda moeten hebben ze het wel degelijk in eigen hand. Net als Roda trouwens. Met 3 punten achterstand en een nagenoeg gelijk doelsaldo hadden ze het niet in eigen hand gehad.

19 april 2024 om 22:25

Lekker als je iemand op zo’n onvriendelijke toon de les probeert te lezen terwijl je zelf fout zit. 😂

20 april 2024 om 00:48

Dan kan je toch net zo goed stellen dat Roda ook alles nog in eigen hand heeft? Groningen zou pas alles in eigen hand hebben als Roda volledig afhankelijk is van de prestaties van Groningen. Maar dat is het niet. Als Roda vanaf nu alles wint eindigen ze gewoon als tweede. Die hebben het dus net zo in eigen hand als Groningen.

20 april 2024 om 01:18

Je kunt het proberen recht te praten maar dat maakt het nog niet kloppend. Groningen heeft het volledig in eigen hand. Alles winnen en ze promoveren hoe dan ook. Dat is de definitie van het in eigen hand hebben. Dat voor Roda hetzelfde geld is leuk maar veranderd daar niets aan.

20 april 2024 om 02:04

Je kan het proberen recht te praten maar dat maakt het niet helemaal kloppend. Roda heeft alles, nog steeds, volledig in eigen hand. Winnen van Jong Ajax, Cambuur en Groningen en ze promoveren. 3x winnen en garantie gepromoveerd kan toch niet betekenen dat alleen Groningen alles volledig in eigen hand heeft? Maar het zal wel joh.

20 april 2024 om 03:02

Groningen en Roda hebben alles volledig in eigen hand.

19 april 2024 om 23:31

Zeker klaas harrstikke lekker, morgen even cambuur oprollen en nog maar op 1 punt

20 april 2024 om 07:56

Moeten ze nu wel een keer in Tilburg winnen wat meestal niet makkelijk gaat

20 april 2024 om 09:03

Jongstleden in de beker nog gelukt

20 april 2024 om 10:54

Dit is niet helemaal waar he. Wanneer Groningen wint van Cambuur, Telstar en Roda mag het gelijkspelen tegen Willem II. Alleen wanneer Roda meer scoort tegen Ajax en Cambuur dan wij tegen Cambuur en Telstar gaan ze ons voorbij. Kans acht ik niet heel groot. Wanneer de normale potjes gewonnen worden als Groningen-Cambuur, Telstar-Groningen, MVV-Willem II en Willem II-Telstar, heeft Roda gewoon nu echt een probleem. Roda moet echt hopen dat Willem II 3 punten pakt, anders wordt het heel lastig. En heel eerlijk gezegd, ik zie Roda ook nog gewoon in de problemen komen in Amsterdam.

20 april 2024 om 11:40

Ja in de beker wel gewonnen idd maar in de competitie gaat het meestal niet makkelijk.

Dat is erg gunstig! Maakt de vrijdag nog mooier. Proost

19 april 2024 om 22:44

Lastigste wedstrijd van het seizoen krijgen jullie nog bij Willem 2. Roda blijft wel de beste papieren hebben. Alhoewel die nog uit naar Jong Ajax moeten...

19 april 2024 om 23:04

En Willem2 moet nog naar Dortdrecht . Kan alle kanten nog op.

20 april 2024 om 01:41

We hebben in de beker ook uit bij Willem 2 gewonnen met 1-4. Spel van Willem 2 ligt ons wel, die willen voetballen.

20 april 2024 om 07:58

Als Willem II vanavond wint dan zijn ze wel zeker van de eredivisie 5 punten voor dan op de concurrentie.

20 april 2024 om 10:46

Oneens. Verliezen van Groningen en Dordrecht, wat heel, héél goed mogelijk is, en je staat zomaar 3e.

20 april 2024 om 10:56

Nee hoor, wint Groningen en Dordrecht, heb je nog altijd Groningen-Roda. Daar verliest sowieso 1 punten. Willem II is door dit resultaat gewoon gepromoveerd. Of het moet vanavond tegen MVV in de problemen komen. Winst is klaar.

20 april 2024 om 11:42

En jij denkt dat Groningen en Roda al hun wedstrijden wel winnend gaat afsluiten.

Enorm zonde, maar nog geen man overboord voor Roda dat nog altijd de beste papieren heeft. Wervelend begin van Roda, daarna zakte het logischerwijs wat terug. Genoeg mogelijkheden voor Roda maar telkens was die laatste pass niet goed, of werd er in plaats van een voorzet geven toch nog naar binnen gekapt. Echt jammer. Als je het iets beter had uitgespeeld en de 2-0 had gemaakt had je deze wedstrijd makkelijk over de streep getrokken.

20 april 2024 om 00:40

Andere wedstrijd gekeken? De Graafschap had absoluut de betere van het spel. Een overwinning voor hen was een logische uitkomst geweest.

20 april 2024 om 07:32

Oneens. Roda was in de openingsfase beter, de Graafschap was van minuut 70-85 beter. Daar tussenin ging het redelijk gelijkop. Bij Roda klopte de laatste pass alleen niet vandaag. Veel dreigende situaties maar Sejk werd veel te weinig bereikt.

Verdiend puntje voor ons! Zuur voor roda, maar die zijn na de openingsfase vergeten door te drukken om ons echt het leven zuur te maken.... hoop ook dat die speler met de (met de knieschijf uit de kom wat ik dacht te zien) in de laatste minuten snel hersteld! Hopelijk kunnen wij knallen in de play offs zowel op het veld als met sfeeracties!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren