Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robin van Persie in beeld om hoofdtrainer te worden bij Eredivisie-ploeg

Laatste update:

Robin van Persie kan op interesse rekenen van sc Heerenveen, zo weet Omrop Fryslân maandagavond te melden. De Friezen zijn op zoek naar een vervanger van Kees van Wonderen, die aan het einde van het seizoen vertrekt, en zijn dus uitgekomen bij de huidige trainer van Feyenoord Onder 18.

Sportverslaggever Roelof de Vries meldt het nieuws in de podcast Sportcast. "Het schijnt dat er een gesprek is geweest met Robin van Persie. Hij is op dit moment bezig met de opleiding om coach in het betaalde voetbal te worden."

De Vries zet gelijk zijn vraagtekens bij een mogelijke aanstelling van de oud-spits. "Hoe Van Persie praat over voetbal, vind ik wel heel interessant. Maar hij heeft het nog niet bewezen. Hij moet eerst maar laten zien dat hij een goede trainer is", aldus de journalist.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Van Persie is sinds enkele jaren actief in de jeugdopleiding van Feyenoord. Sinds de zomer van 2023 is hij hoofdtrainer van het Onder 18-elftal.

Ondertussen is hij dus nog bezig met het behalen van de juiste papieren om hoofdcoach te worden bij een betaald voetbal-organisatie. Zolang hij daar niet over beschikt, zal hij niet aan de klus bij Heerenveen kunnen beginnen.

Van Persie is niet de eerste die wordt genoemd als mogelijke opvolger van de vertrekkende Van Wonderen. Eerder werd al bekend dat Heerenveen sprak met Maurice Steijn en ook de naam huidig Almere City-trainer Alex Pastoor passeerde de revue.

Begin maart werd bekend dat Van Wonderen na dit seizoen vertrekt uit Friesland. Hij en zijn werkgever zouden 'gezamenlijk' tot die beslissing zijn gekomen. De 55-jarige coach is sinds de zomer van 2022 de oefenmeester in het Abe Lenstra Stadion. Daarvoor was hij verdienstelijk trainer bij Go Ahead Eagles.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dit zou een perfecte stap zijn. Ervaring opdoen in de Eredivisie om dan over een paar jaar Slot op te volgen.

9 april 2024 om 04:26

Vooral perfect voor Feyenoord en Van Persie toch? Ik zou het voor Van Persie een heel vette move vinden, maar voor Heerenveen is het wel een beetje een experiment. Ik dacht bij de titel aan Excelsior, waar van Persie ook een verleden heeft.

9 april 2024 om 08:37

Ik had persoonlijk ook gehoopt op Excelsior. Toch een club waar minder druk op zit dan bij een Heerenveen en heel goed bekend bij RvP.

9 april 2024 om 10:19

Afbreukrisico is wel groot als je het slecht doet, hij heeft immers een tribune die naar hem vernoemd is.

9 april 2024 om 10:50

Van Persie is populair in Rotterdam, maar hij is nog populairder buiten de grens. In de Engeland is hij een god. Als hij het redelijk goed doet bij Heerenveen zijn jullie kansloos om hem terug te halen.

9 april 2024 om 11:24

/Als hij het redelijk goed doet bij Heerenveen zijn jullie kansloos om hem terug te halen./

Ik heb dit niet helder voor ogen, maar hoeveel trainers hebben de stap vanuit SC Heerenveen naar bijvoorbeeld de Premier League gemaakt?

Zeer verrassende keuze die voornamelijk wordt gedaan op zijn naam? Heeft nog niet eens z’n papiertjes behaald en dan moet hij een eredivisie club leiden? Op basis waarvan? Zo veel vragen..

8 april 2024 om 21:31

Dit zegt nog niet zoveel. Heerenveen heeft eerder ook al met Steijn en Kruys gesproken en ook Van Nistelrooij is benaderd. Er worden wat hengeltjes uitgegooid. Eerder kwam dit nooit naar buiten bij Heerenveen. Nu ligt alles meteen op straat. Al was het bij Steijn ook niet handig om zo'n gesprek in een Van der Valk hotel vlakbij Heerenveen te doen...

Aan een kant denk ik, waarom iemand zonder ervaring als je hogere ambities hebt dan middenmoter. Aan de andere kant heeft Van Persie inmiddels wel 4 jaar trainerservaring (al dan niet bij de jeugd) en is hij niet zozeer compleet onervaren. Het is denk ik een gok, maar in het geval van Heerenveen misschien een die goed kan uitpakken.

8 april 2024 om 22:29

Beter dat Heerenveen gokt op Van Persie, want de rest belooft niet veel goeds

Van die dooddoeners: "Laat eerst maar zien..." Elke topper of specialist nu, was ooit een beginner.

Daar kan ik een cliché tegenin brengen: "wat goed is, komt snel". En om dat te bewijzen heeft hij een kans nodig. Laat Heerenveen hem maar die kans geven.

Als voetballer was het een slimme speler. Is van positie verwisseld en had altijd als spits een goede overzicht. Had ook op tien kunnen spelen.
Ik weet verder niet wat voor voetbal kennis hij heeft maar het zal me niet verbazen als hij slaagt als trainer. Ben benieuwd of hij van de Wenger school is wat Arteta ook een beetje is. Wie weet.

Geen ervaring + wel aanvallend voetbal = eindelijk spektakel! Ik ben veur!

Ik word daar altijd zo moe van. "Plaatst wel vraagtekens..." en "hij moet het eerst maar laten zien". De enige mogelijkheid om het te laten zien is dan toch echt door ook de kans te krijgen lijkt me.

Persoonlijk verwacht ik dat Maurice Steijn de opvolger wordt van Kees van Wonderen bij SC Heerenveen. Steijn heeft een meer dan uitstekende tijd achter de rug bij Sparta Rotterdam. Dat het vervolgens voor Steijn bij Ajax kommer en kwel was, zal niemand verbazen. Welke trainer zou in Amsterdam met het door Sven Mislintat opgetrommelde materieel wel succes hebben gehad? .

8 april 2024 om 22:22

Ik zou ook eerder voor Steijn gaan. Heerenveen is toch een ploeg waar iets verwacht wordt. Kun je dat van een onervaren trainer vragen ?

9 april 2024 om 00:01

Maar wij willen helemaal geen Steijn, we moeten terug naar 433 met aanvallend voetbal, dat gaat Steijn niet brengen.

9 april 2024 om 08:36

Er zijn weinig Heerenveen fans die zitten te wachten op een trainer als Steijn na Kees van Wonderen. We willen weer een keer leuk aanvallend voetbal zien. Als de resultaten dan wat minder zijn dan met een trainer als Steijn, so be it. We moeten terug naar het DNA van Heerenveen.

Vindt het meer iets voor Excelsior heeft daar gespeeld hoeft niet te verhuizen en heeft zijn eigen tribune die voor hem zingen

Ik zie in Van Persie wel een trainer, benieuwd of ie het wordt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren