Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rico Verhoeven genoemd als redder: ‘Waarom nodigen ze hem niet uit?’

Laatste update:

Robert Maaskant maakt zich zorgen over Sparta Rotterdam. De momenteel clubloze coach weet als ervaringsdeskundige dat collega Henk Fraser door een zware periode gaat op Het Kasteel en in dat kader komt Maaskant met enkele adviezen. Volgens hem zou het helemaal geen kwaad kunnen als de het naar de dertiende plaats afgezakte Sparta hulp zoekt buiten de voetbalwereld.

"Ik ken een oud-militair die in de oorlog levensgevaarlijk gewond is geraakt, tóch de drive heeft gehouden, en daar geweldig over kan vertellen", vertelt Maaskant donderdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En wat te denken van snowboardster Bibian Mentel, een hele krachtige vrouw, voor wie je enorm veel respect hebt na alle tegenslagen die ze heeft moeten doorstaan?" Mentel vecht al jarenlang tegen kanker, maar desondanks blijft de voormalig topsportster positief naar de toekomst kijken. "Dát soort verhalen kunnen heel motiverend zijn voor voetballers bij wie het nu even wat minder gaat. Ze leren je namelijk dat een paar keer verliezen, zoals Sparta heeft gedaan, niet het einde van de wereld is", geeft Maaskant mee aan de Sparta-spelers.

Maaskant denkt dat het zelfvertrouwen bij Sparta, dat slechts vijf punten overhield uit de laatste negen competitieduels, momenteel ver te zoeken is. "Waarom zou je Rico Verhoeven niet eens uitnodigen als Sparta?", vraagt de voormalig coach van onder meer FC Groningen, NAC Breda en VVV-Venlo zich hardop af. "Tegen zo’n vent kijken al die voetballers op, hoor. Ik vermoed dat hij precies de boodschap kan verkondigen die de Sparta-spelers nodig hebben. En dat is de boodschap dat ze lang genoeg hebben laten zien genoeg kwaliteit te hebben. Dat ze geen angst moeten hebben."

"En dat ze zó dat veld op moeten stappen in Drenthe. Met de insteek dat FC Emmen echt geen Real Madrid is", verwijst Maaskant naar de uitwedstrijd van Sparta van vrijdagavond. De analist denkt dat het een voordeel is dat Fraser de trainer is van de Rotterdamse club, zeker in deze lastige tijden. "Hij weet hoe hij met stressvolle situaties moet omgaan, hoe hij op trainingen succesbeleving kan creëren. Spanning werkt namelijk verlammend", zo besluit Maaskant.

Denk jij ook dat Rico Verhoeven Sparta Rotterdam kan helpen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsof spelers beter gaan voetballen na een lezing van een bekend persoon. Sparta heeft een overwinning nodig, wat het vertrouwen zomaar terug kan geven. Je ziet dat ook bij clubs als Willem II en Emmen.

4 maart 2021 om 15:18

Het kan echt wel helpen, maar het is sowieso geen tovermiddel en je kan het maar zeer beperkt inzetten. Of het helpt, hangt ook van de personen af. De een is er gevoelig voor, de ander totaal niet.

Laat ze daar maar mee wachten tot volgende week, eerst even eraf bij Emmen.

Rico Verhoeven is nu al een van de grootste vechters ooit en imposante verschijning, maar ik zie hem niet echt als een mental coach type. Wellicht kan hij inspireren hoe dedicated hij op zijn voeding let, leeft voor zijn sport en work outs, maar of Sparta daar beter van gaat voetballen betwijfel ik.

4 maart 2021 om 10:41

Sneijder ging ook vooruit toen hij een basisplaats wilde bij van Gaal in oranje, juist door kickbox training. een andere mindset is goed. Zie je wel vaker dat spelers daarnaast kickbox training doen, zie Zlatan. De voetbaltechniek zal niet vooruit gaan, maar het lichaam wel en dit kan toch wel iets extra's geven.

4 maart 2021 om 17:32

Hij heeft wel het geluk dat hij in een tijdperk vecht zonder grote namen. Niemand die hem echt kan uitdagen. Ik noem o.a. een Sem Schilt, Remy Bonjaski maar ook een Badr Hari die enkele jaren geleden levensgevaarlijk was. En dan vergeet ik gemakshalve nog veel buitenlanders waaronder Saki, Samedov, Zimmerman etc. Wat was het niveau in die tijd hoog!! Maar ben met je eens: Ook Rico behoort tot de grootste vechters ooit.

Als het ‘creëren van succesbeleving’ zo goed werkt, dan vraag ik me af waarom Maaskant dit niet zelf heeft toegepast in zijn eerdere periodes bij NAC, FC Groningen, Go Ahead en VVV-Venlo. Ik kan me daar aardig lange reeksen van nederlagen herinneren die hij niet wist om te draaien.

Ik denk dat Henk Fraser als trainer ervaren genoeg is om voor zichzelf te bepalen hoe hij met deze situatie waarin het zelfvertrouwen van de selectie laag is het beste om kan gaan. Daarvoor heeft hij geen adviezen nodig van iemand die geen betere trainer dan hem zelf is.

Sparta heeft zeker hulp nodig. Fraser redt het niet. Als het goed gaat, dwz Sparta veilig staat kan je hem wel gebruiken, maar zodra het mis gaat zie je een andere trainer. Natuurlijk kan je het nog even aanzien, maar dan zal het te laat zijn. Spelers hebben iemand anders nodig die ze kan motiveren om het uiterste uit zichzelf te halen (en niet iemand die zegt dat hij dat zelf ook ooit eens deed)

Dit is toch ook een beetje zielig. Kom op zeg, dan moet een of andere vechter je ineens gaan vertellen wat je moet gaan doen. Dan betalen ze duizenden euro's voor zo'n Verhoeven en houdt iedereen zichzelf voor de gek. Hoe word je ooit profvoetballer als je geen flinke dosis interne motivatie hebt?!

Bij RBC stopte Maaskant zijn spelers briefjes toe met opbeurende teksten en schreef hij een boek "mentale training en coaching in het voetbal". Overal mislukt. Genoeg gezegd.

4 maart 2021 om 11:15

Inderdaad, waardeloze trainer. De man met een lange reeks nederlagen met RBC Roosendaal gaat nu de boel oplossen😂

Liggen de prestaties van Sparta niet gewoon een beetje in lijn met de verwachtingen? Kwalitatief gezien is de spelersgroep gewoon geen materiaal voor de middenmoot. Bovendien heeft Sparta een lastig programma gedraaid en krijgen ze nu wat tikkies hier en daar. Een oppepsessie van Rico zal toch niet het verschil gaan maken? Die ongevraagde advies van Maaskant is nergens op gestoeld.

Maaskant had nou maar wat mensen laten komen die je konden vertellen wat mooi voetbal is. Ouwe betontrainer

je kan er 300 mental coaches op zetten maar uiteindelijk bepaald de kwaliteit van je selectie 99 van de 100 keer waar je op de ranglijst staat en Sparta staat op een vrij logische plek momenteel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren