Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rentree Luca Zidane wekt verbazing: ‘Dit is niet goed voor zo’n jongen’

Laatste update:

Niet Keylor Navas of Thibaut Courtois maar Luca Zidane verdedigde zondagavond het doel van Real Madrid in het competitieduel met Huesca (3-2). Courtois zit in de ziekenboeg en Zinédine Zidane wilde Navas naar eigen zeggen rust geven na zijn verplichtingen voor Costa Rica in de interlandperiode. Zodoende maakte de twintigjarige zoon van Zinédine Zidane zijn opwachting tussen de palen en dat was niet de eerste keer.

Zidane gunde zijn zoon in mei vorig jaar al zijn debuut in de hoofdmacht, in LaLiga bij Villarreal (2-2). “Ik ben blij voor hem én voor zijn thuisdebuut met een overwinning. Hij is de derde doelman. Courtois is geblesseerd en ik wilde Navas rust geven. Het is goed gegaan”, verklaarde Zidane na afloop. “Ik heb Luca niet laten spelen omdat hij mijn zoon is. Ik heb een voetballer van Real Madrid in het veld gezet.”

“Thuis zullen we het over de wedstrijd hebben. Ik denk dat het een mooie kans was en dat hij het goed heeft gedaan. Hij heeft karakter en persoonlijkheid. Hij maakt al zestien jaar deel uit van de jeugd van Real Madrid en dat is veelzeggend”, vervolgde de oefenmeester. “Ik praat niet als een vader. Ik praat als een trainer, dat is mijn vak. Ik vind dat hij erg volwassen is en dat hij ook klaar is om te spelen. Hij is niet bang, daar houd ik van. Als ze niet de druk van het Santiago Bernabéu voelen, verdienen ze om te spelen.”

Luca Zidane zelf was zeer te spreken over zijn eerste wedstrijd voor eigen publiek. “Ik ben erg trots op datgene wat tot op heden is gebeurd. Ik kom uit de jeugd en na veel jaren werken heb ik mijn debuut in het Bernabéu kunnen maken. Dat is een droom.” Op sociale media zetten de dit seizoen toch al niet verwende supporters van Real Madrid hoe dan ook volop vraagtekens bij de beslissing van Zidane. Bernd Schuster heeft ook zo zijn bedenkingen over de beslissing van Zidane senior.

“Dat gedoe met een vader als trainer en een zoon als voetballer heeft mij nooit kunnen bekoren”, beaamde de oud-voetballer en -trainer van Real Madrid in gesprek met diverse Spaanse media. “Dit is niet goed voor zo’n jongen.” Luca Zidane is de eerste doelman van Real Madrid Castilla, dat op het derde niveau van Spanje uitkomt. Na het winterse vertrek van Kiko Casilla naar Leeds United schoof de in Marseille geboren Zidane een plek in de pikorde op.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

keylor navas heeft de hele 1e seizoenshelft al rust gehad man...

1 april 2019 om 09:46

Echt vreselijk hoe ze daar omgaan met Navas. Moet hij eerst zijn basisplek opgeven aan die Belgische clown die wel echt de mindere keeper is, en wordt hij ook nog eens gepasseerd voor de zoon van Zidane.

1 april 2019 om 09:52

Keylor Navas is geblesseerd teruggekomen van de interlandperiode met Costa Rica.

1 april 2019 om 10:23

er staat toch echt: "wilde naar eigen zeggen rust geven na zijn verplichtingen voor Costa rica"

1 april 2019 om 10:56

Het een sluit het ander niet uit natuurlijk! Hij kan hem rust willen geven omdat hij met pijntjes oid kampt

2 april 2019 om 14:32

Hij is 16 jaar geleden in de jeugdopleiding gekomen omdat hij de zoon van is en al die tijd mogen blijven om dezelfde reden. Ook mogen spelen om die reden.
Neemt niet weg dat hij in al die jaren geen kwaliteiten ontwikkeld kan hebben. Kijk naar Blind die bakte er de 1e jaren echt niks van. Puur op naam maar intussen toch wel aardig.

Als deze keeper niet de zoon van Zizou was geweest vraag ik me erg af of hij dan ook bij Real zou hebben gespeeld.

1 april 2019 om 11:25

Maakt toch niet uit ? Hij heeft hem opgesteld en ze hebben de wedstrijd gewonnen. Volgende match staat Navas weer op doel.

*kuch* nepotisme *kuch*

''ik heb Luca niet laten spelen omdat hij mijn zoon is. Ik heb een voetballer van Real Madrid in het veld gezet.''

We kunnen het nooit honderd procent zeker weten natuurlijk, maar het zal toch wel een rol hebben gespeeld. En waarom zou je Navas in vredesnaam rust willen geven? Hij heeft dit seizoen al amper gespeeld haha!

1 april 2019 om 11:53

Keylor Navas is geblesseerd ( of niet helemaal 100 % fit) uit Costa Rica gekomen. Denk dat Zizou weinig risico wil nemen omdat hij helemaal geen fan is van Belgische Clown.

1 april 2019 om 14:15

Aha vandaar dat hij rust kreeg. Dan is dat logisch. Bedankt voor de verheldering!

Ik vind het dan ook onverstandig om je eigen zoon in je selectie te hebben. Je krijgt altijd scheve gezichten en dat wil je gewoon niet hebben. Diego Simeone heeft dat met zijn eigen zoon ook. Die jongen doet het heel goed, wil graag naar Atletico, maar Diego Simeone zelf wil dat gewoon niet. Wat mij betreft gewoon een zeer verstandige keuze, want als vader ben je dan opeens deels verantwoordelijk voor de carrière van je zoon.

1 april 2019 om 09:37

Zidane krijgt niet zo veel scheve gezichten hoor. Ze zijn al lang blij dat hij terug is.

1 april 2019 om 10:01

Nee, maar richting die jongen wel. Het is natuurlijk 'het zoontje van de coach'. Als hij niet Zidane als vader had gehad, had hij hier nooit gestaan. En ik vraag me af of teamgenoten het dan kunnen waarderen dat een klasbak als Navas aan de kant word gezet voor zo'n snotneus.

1 april 2019 om 10:24

Ik denk dat er binnen de selectie genoeg liefde en begrip is voor Zidane om te begrijpen dat hij zijn zoon er in wilt zetten tegen nota bene Huesca (het slechtste team van de Primera Division) Tegen de grotere teams zal Navas er wel weer staan.

1 april 2019 om 11:26

Inderdaad, van een mug een olifant maken. Daarbij, als hij echt zo slecht was, hadden ze hem begin van het seizoen wel van de hand gedaan.

Zidane mag lekker doen wat hij wil, Van mijn part zet hij zijn hele familie er in.
Zidane is toch de verlosser van Real Madrid, en Real was zo wanhopig om hem terug te hebben en hij is de beste dus waarschijnlijk zet hij zijn zus in de spits de volgende keer. En natuurlijk zou die keeper nooit gespeeld hebben als het niet je zoon was, Maar als je toch zo veel macht hebt binnen de club en je houdt van je zoon dan zet je jouw zoon er toch lekker in

1 april 2019 om 10:43

Ahahaha heerlijke reactie

1 april 2019 om 11:35

Volgend seizoen; “en daar is Pedro zich warm aant lopen, Pedro is een klasgenootje van Zidane’s neefje die een potje tienen had gewonnen met als inzet een basisplaats in El classico”

1 april 2019 om 12:48

Als verlosser kan je beter "je zus" in de spits zetten ipv zijn zus.

Dit is gewoon puur nepotisme, als vader wil je toch het beste voor je kind(eren). Dat excuus over het rust geven van Keylor is ook pure onzin, zoals hierboven is aangegeven heeft Navas bijna niets gekeept dit seizoen dus die kan echt wel meespelen na wat interlands. Als Zidane zijn zoon zo nodig speeltijd moet gunnen, doe dat dan in de laatste wedstrijd van het seizoen wanneer de eindstand waarschijnlijk al is bepaald.

1 april 2019 om 12:34

Als je echt de reacties hierboven had gelezen, had je geweten dat Navas niet helemaal fit is teruggekeerd na de interlandperiode.

Niemand zegt hier eigenlijk iets over hoe de beste jongen keepte. Twee goals tegenkrijgen bij Huesc-thuis is niet fantastisch, kon ie iets aan de goals doen?

1 april 2019 om 13:53

Hij keepte prima, had weinig te doen en loste voetballend bijna alles goed op. Fouten kun je meer aan de verdediging wijten en dan met name nacho bij de 1e goal, die 2e is de organisatie niet helemaal goed na een corner en wordt de bal net van richting veranderd alvorens hij binnengekopt wordt. Weet niet zeker of navas of courtious die ballen wel gehad zouden hebben. En ik weet zeker dat de selectie deze keuze wel accepteert, navas weet echt wel dat hij 1e keus zal zijn.

Wat heeft Courtois dan?
Een gekwetst ego of is ie echt geblesseerd?

1 april 2019 om 10:06

Een gebroken ego als ik het me niet vergis. Zal een aantal weken rust moeten pakken

Geen idee of hij echt geblesseerd is. Hij zit natuurlijk niet in zijn beste vorm van zijn leven, dus wellicht dat hij daarom niet keept en dit een politiek antwoord is van Zidane.

Ik weet dat hij meerdere zoons heeft in de jeugd, maar is dit die keeper die bang is voor de bal? Meen me te herinneren dat ik een keer zulke rare beelden zag van hem waarbij hij angstig wegdook voor de bal i.p.v. te redden hahaha.

Beetje off topic, maar toch wel leuk genoeg om mede te delen vind ik zelf.

F2 uploadde laatst een video met deze Luca Zidane, waarbij 1 van de F2 zei: "We all know Luca is one of the best goalkeepers in the world".

Hij bezorgde me wel een lach op mijn gezicht moet ik zeggen 😂

Zo zie je maar, zelfs in de absolute top komt de vooral in het amateur(jeugd-)voetbal beruchte vriendjes politiek voor. Behalve dit geval is ook Van Marwijk - Van Bommel destijds bij het Nederlands elftal een goed voorbeeld.

Zidane heeft meerdere spelers rust ge geven die interlands gespeeld hebben dus als je dat niet begrijpt dan ben je een echte supporter.

wat de reden ook is, ik vind het mooi dat zidane een jonge gast op goal zet (ook al is het zijn eigen zoon).
seizoen is toch al verloren, CL plek hebben ze zo goed als binnen.

gewoon lekker de talenten laten spelen zo nu en dan.

Cruijff gaf ooit al aan dat de zoon van het doorgaans juist zwaarder heeft. Om te beginnen om het gezever dat je hier leest. De zoon van moet het altijd beter doen dan een normaal talent om erkent te worden. Daarnaast zou geen enkele (fatsoenlijke) vader zijn kind voor schut willen zetten.
Als Zidane hem op doel heeft gezet, dan heeft ie dat gedaan omdat ie denkt dat zijn zoon het kan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren