Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rellen ontsieren derby: ‘Geschokt en beschaamd, dit moet stoppen’

Laatste update:

De Brabantse streekderby in de Jupiler League tussen FC Den Bosch en FC Oss werd zaterdag ontsierd door supportersrellen. Buiten het stadion werden zes supporters van Oss aangehouden. Scheidsrechter Eric Braamhaar moest het duel twee keer onderbreken en stuurde de spelers na 73 minuten zelfs voor even de kleedkamer in. De mobiele eenheid moest ingrijpen bij een supportersvak van de thuisploeg, die het duel met 0-1 verloor.

Schokkend en beschamend. Met die woorden vat Maarten de Gruyter, president-commissaris van FC Den Bosch, de derby samen. “Geschokt en beschaamd na een teleurstellende voetbalmiddag. Dit kan en mag niet gebeuren. Spoedberaad en maatregelen volgen. Dit moet stoppen”, maakte De Gruyter op Twitter duidelijk. Het is vooralsnog onduidelijk of de aanklager betaald voetbal een onderzoek zal instellen. Een zegsman vande KNVB kon daar zondag tegen Omroep Brabant nog geen informatie over verschaffen.

"Ik denk dat deze fans onredelijk zijn, dus kan ik er beter niets over zeggen", vertelde Den Bosch-coach Ruud Kaiser aan de regionale zender. Hij noemde het ‘een trieste avond', maar twijfelde of de Bossche club een statement kan en moet maken. Collega Wil Boessen wilde niet inhoudelijk ingaan op de rellen. “Ik ben voetbaltrainer en wil vragen krijgen over het voetbal en niet over de supporters.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
2 november 2014 om 15:00

Tsja ik sluit me volledig bij je aan. Trieste figuren.

2 november 2014 om 15:04

Te triest voor woorden inderdaad, maar dit soort hersenlozen zullen er altijd zijn. Gaat van generatie op generatie en het word alleen maar erger. Enigste manier om dit in ieder geval in en rondom de stadions te weren is de Engelse aanpak van hooligans. Een stadionverbod van 3 jaar is en blijft natuurlijk een lachertje, een verbod voor het leven daarentegen......

Zowel de wedstrijd als de rellende gasten zijn van laag niveau.

Als Bosschenaar pleit ik al jaren voor een kooi, waarin beide hardste kernen in worden gezet, zonder schotten. Want juist het bijmekaar zetten van kernen in afgesloten vakken leidt tot 'vijanddenken'.
Ook zonder wedstrijd, maar wel harde kernen, loopt het uit de hand. Voetbal is aanleidi g geen oorzaak.

Den Bosch fans staan bekend om dit soort gedrag
en nu gaat t een keer mis dan hoor je ineens dat moet stoppen
dit had je al van te voor aan zien komen , maar ze hebben hun kop in het zand gestoken, omdat het een paar jaar rustig was

2 november 2014 om 17:50

Paar jaar rustig? Vorig voor de beker een kist met de tekst Utrecht dood erop. Rellen met Utrecht ( in den bosch ) en er zullen vast wel meer rellen zijn geweest

2 november 2014 om 21:06

Wij hebben het ook wel gezellig in Den Bosch gehad

Sommige supporters van FC Den Bosch zijn gewoon flink gestoord, dus dan krijg je deze rellen.

2 november 2014 om 17:49

graafschapfan9,

Bent u psychiater?

2 november 2014 om 20:23

Bent u een betweter? U weet heel goed wat meneer met "gestoord" bedoeld.

2 november 2014 om 20:58

ge·stoord (bijvoeglijk naamwoord)

(geestelijk) abnormaal: geestelijk gestoord

Bron: vandale.be

Den Bosch is niet de eerste keer, tegen Willem2 ook al met promotie/degradatie. En ook lekker sneu om de confrontatie met FC Oss te zoeken die al amper supporters hebben. Zielig gedoe altijd die vechtpartijen, je schiet er niks mee op en over 2 weken zijn we allemaal weer vrienden als we tegen Letland voetballen, onbegrijpelijk

2 november 2014 om 17:41

Ehm laat ik hier ff op reageren, aangezien ik in het stadion was. Het waren toch echt de Ossenaren die door het hek braken om het nog maar met kwart gevulde Mside aan te vallen, daarna was de stempel gezet voor deze hersenloze gasten

2 november 2014 om 18:06

Ah oke, ik kreeg het gevoel dat de Den Bosch-fans hadden uitgelokt.

Je bent er maar klaar mee als Den Bosch zijnde. Die aanhang van hun zitten een paar goede idioten tussen die de club vaker negatief in het nieuws brengen. Ook al met die oerwoudgeluiden.

2 november 2014 om 20:43

Al die oerwoudgeluiden???? Dat was echt maar een keer tegen AZ in de beker 2 jaar geleden, neemt niet weg dat dat beschamend is maar het is nooit meer voorgekomen. En by the way, overal zitten randebielen kijk maar eens op Facebook bij dutch ultra hooligan...

Fijn als je er een keer met je kinderen heen wilt. Dat die gasten zichzelf zó serieus nemen is toch te triest voor woorden.

2 november 2014 om 21:07

Klopt. Naar sommige clubs neem ik mijn kinderen gewoon niet meer mee.

Het zijn ook altijd dezelfde clubs waar je die zever hebt.

2 november 2014 om 21:24

Sorry hoor maar ik kom elke thuis wedstrijd naar Den Bosch met mijn 7 jarige zoon en er gebeurt nooit niks tot gisteren en het viel nog reuze mee, media maakt het ook weer groter dan het is, neemt niet weg dat het aan beide kanten mensen zonder enig verstand zijn, die hun club te schande maken. Ps ik zit niet bij de harde kern maar gewoon op het familie vak

Zoals in diverse interviews te lezen is op o.a. Omroep Brabant (o.a. een vd buschauffeur ).waren de Osse "fans" op de heenweg
al de buschauffeur aan het bedreigen,snelweg af aan het sluiten, vuurwerk aan het gooien, cocaine aan het snuiven etc..
Bij Oss waren een flink aantal gasten die nooit naar het voetbal gaan,alleen bij deze wedstrijd zijn die gasten aanwezig ( komen van het woonwagenkamp in Oss)

Daarna kwamen ze aan bij het uitvak,wat naast het speelveld van BVV ligt (niet erg slim maar goed)
en beginnen zwaar vuurwerk (cobra's enzo) te gooien naar het veld van BVV waar op dat moment kinderen aan het voetballen zijn.
Oss probeert ook nog 2 hekken te forceren (wat bij 1 hek lukt) om zo met zn allen de M-Side op te stormen.
Enzo waren er nog meer dingen.

Dit is allemaal Voor de wedstrijd goed en wel begonnen is.

Alles had voorkomen kunnen worden door de bussen met misdragende Osse "fans" op de heenweg al terug te laten keren naar Oss.

Wat er aan Bossche kant allemaal gebeurt is probeer ik hiermee absoluut niet goed te praten, maar deze kant moet ook belicht worden vind ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren