Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Reglementaire nederlaag voor Tottenham Hotspur lijkt een serieuze optie

Laatste update:

De Conference League-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes wordt donderdag niet gespeeld, bevestigt de Premier League-club woensdagavond. De club stond woensdag in contact met de UEFA in een poging de bond ertoe te bewegen het duel later af te gelasten vanwege het grote aantal besmettingen met het coronavirus. Over een nieuwe datum is nog niets bekend. Tottenham gebruikt zelfs het woord 'uitgesteld' niet in het clubstatement, maar meldt enkel dat de wedstrijd geen doorgang vindt.

Een reglementair verlies lijkt een serieuze mogelijkheid; Tottenham meldt dat er 'gesprekken met de UEFA' gaande zijn een 'update' zal volgen, maar het vinden van een nieuwe datum is ogenschijnlijk onmogelijk in de komende weken. Er staan voor Tottenham wedstrijden gepland op 12 december, 16 december, 19 december, 22 december, 26 december, 28 december en 1 januari. Vorig seizoen miste Qarabag te veel spelers voor het laatste groepsduel met Villarreal in de Europa League, kon er geen nieuwe datum gevonden worden en verloor Qarabag reglementair met 3-0. Toen stond er echter minder op het spel dan nu het geval is.

Het aantal spelers van Tottenham dat is besmet met het coronavirus zou zijn opgelopen tot elf, meldde de Daily Mail woensdag al. Eerder werd melding gemaakt van acht geïnfecteerde spelers en vijf leden van de technische staf, maar de Daily Mail sprak van 'dertien besmettingen, waarvan elf bij spelers'. Het is niet duidelijk wat precies de stand van zaken is. Het aantal positieve tests fluctueert, omdat besmette spelers de afgelopen dagen met elkaar in contact zijn geweest en er dagelijks wordt getest.

Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd van donderdag toonde trainer Antonio Conte zich al voorstander van het uitstellen van de wedstrijd. "Het moge duidelijk zijn dat dit een serieus probleem is. Iedereen is een beetje bang. Mensen hebben gezinnen. Waarom zouden we het risico nemen? Dat is de vraag. Wie is er morgen aan de beurt? Ik? Ik weet het niet. Beter ik dan een speler, zeker, maar ik denk dat het voor niemand goed is", zei de oefenmeester.

Tottenham zou tegen Stade Rennes spelen om een plek in de knock-outfase van de Conference League. De reglementen van de UEFA schrijven voor dat een team met ten minste dertien fitte spelers en een geregistreerde keeper aan de wedstrijd moet beginnen. Volgens de Daily Mail heeft Tottenham ternauwernood genoeg spelers tot zijn beschikking om te voldoen aan de regels van de UEFA, ook met de schorsing van Ryan Sessegnon in het achterhoofd. Daardoor zou de wedstrijd doorgang kunnen vinden, maar de selectie is dusdanig verzwakt, dat men hoopte op de common sense van de UEFA.

Tottenham en Vitesse strijden samen voor een plek in de knock-outfase van de Conference League. De ploeg van Conte zou het in eigen huis opnemen tegen het al geplaatste Stade Rennes, terwijl Vitesse, dat net als the Spurs op zeven punten staat uit vijf duels, thuis tegen NS Mura speelt. Het doelsaldo is in het voordeel van Tottenham (+3 tegenover +1). De resultaten zijn dus met elkaar verweven, maar het lijkt erop dat Vitesse donderdagavond wel gewoon gaat spelen.

Neemt de UEFA in jouw ogen de juiste beslissing?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi klote voor Vitesse dit..Zelf maar zo dik mogelijk winnen morgen, en dan hopen.

8 december 2021 om 23:08

Dit is toch goed voor Vitesse? Als Tottenham reglementair verliest heeft Vitesse zelfs aan een gelijkspel genoeg.. Of zie ik dat nu verkeerd

8 december 2021 om 23:09

Ik denk dat het artikel is aangepast haha.. Nu staat er namelijk dat Tottenham waarschijnlijk 0 - 3 verliest.

9 december 2021 om 08:46

het artikel is inderdaad aangepast

Als ik het goed lees heeft Tottenham besloten niet te willen voetballen. Het is nu aan UEFA hoe ze op dit besluit reageren. Enige logische beslissing zou een reglementair verlies zijn!

11 december 2021 om 05:53

Je mag met 7 spelers op het veld staan.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren