Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real-spelers brengen mooi eerbetoon aan Vinícius, die zelf in het stadion is

Laatste update:

Vinícius Júnior krijgt hartverwarmende steun vanuit Real Madrid. De spelers van de Koninklijke kwamen woensdagavond voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano het veld op in een shirt met daarop de naam en het rugnummer van de steraanvaller. Vinícius, die tegen Valencia (1-0 verlies) slachtoffer werd van racisme, kan vanwege een blessure niet in actie komen, maar is wel aanwezig in het Santiago Bernabéu.

Zondag werd Vinícius in Mestalla door een gedeelte van het publiek van Valencia voortdurend uitgescholden voor 'mono' (aap). De Braziliaan kreeg geen steun van de autoriteiten of de scheidsrechter: de wedstrijd ging gewoon door. In de slotfase werd Vinícius hevig geprovoceerd door de spelers van Valencia en bij zijn keel gegrepen. De linksbuiten van Real Madrid deelde daarop een klap uit, waarna hij met rood van het veld moest.

De spelers van Real Madrid betreden het veld met het shirt van Vinícius.

Er ontstond wereldwijd veel ophef naar aanleiding van de incidenten. Dinsdag werd de rode kaart al geseponeerd door de Spaanse voetbalbond. Ook vanuit de clubleiding van Real Madrid komt woensdag steun voor Vinícius. In het eigen stadion, dat nog altijd voor een gedeelte verbouwd wordt, werd een spandoek opgehangen met de boodschap: Wij zijn allemaal Vinícius, genoeg is genoeg. Dezelfde tekst stond op een banner die door de spelers het veld op werd gedragen.

"Wij zijn allemaal Vinícius, genoeg is genoeg"

Het RFEF-comité besloot dinsdag om Valencia een boete van 45.000 euro te geven. Ook moet een deel van het stadion vijf thuiswedstrijden leeg blijven. Valencia noemt die straf 'oneerlijk en buitenproportioneel'. Los Ché vindt het onterecht dat de straf is opgelegd zonder dat het zich heeft kunnen verdedigen. "We werken volledig samen met de politie en veroordelen wat er gebeurd is in ons stadion", meldt de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel mooi en zo hoort het te zijn.. Gisteren ook een mooi gebaar van Raphina van barca trouwens en natuurlijk uit Brazilië waar het bekende Christus beeld in rio op zwart stond. Hoop dat ze wakker worden in Spanje .. zondag had de Scheids vini in bescherming moeten nemen en de wedstrijd had stil gelegd moeten worden. Ook Valencia liet dit de gehele wedstrijd gebeuren en had b v die megafoon kunnen afpakken en die gast een schop onder zijn kont moeten geven . Wat er voornamelijk dit seizoen is gebeurd kan echt niet . Het ergste nog is dat het gewoon volwassen kerels zijn met waarschijnlijk een gezin en baan en dan je zo tijdens een wedstrijd misdragen .

24 mei 2023 om 20:29

Gelukkig eindelijk wat straffen.
Ook bij Atletico 4 jonge gasten opgepakt voor het racisme jegens Vini.

24 mei 2023 om 20:56

Hoewel ik het racisme tegen Vinicius walgelijk vind, is het is mijn ogen onbegrijpelijk dat zijn rode kaart nu geseponeerd is en Valencia zonder wederhoor een boete is opgelegd. Dan hadden de bondsleden beter direct een Real shirt aan kunnen trekken. Dat hij racistisch bejegend werd staat buiten kijf en dat Valencia daar iets aan moet doen ook, maar geef ze de kans om de daders op te sporen en een stadionverbod te geven. Doen ze dat niet kun je altijd nog een boete geven.
En het deponeren van de rode kaart? Hij sloeg toch gewoon? Is dat nu opeens gerechtvaardigd omdat hij slachtoffer was van racistische spreekkoren? Dat vind ik werkelijk waanzinnig en een blunder van de voetbalbond. Andere woorden heb ik er niet voor.

Dit gezegd hebbende hoop ik dat de Spaanse bond er lering uit trekt en wedstrijden stil gaat leggen als er dit soort spreekkoren zijn. En wat ook helpt is Vinicius bij elke duikeling of elke keer als hij om een kaart vraagt direct geel te geven….. dan doet hij gemiddeld niet langer dan 10 minuten mee in een wedstrijd (dat laatste is mijn antipathie tegen deze speler, omdat het de lafhartigste speler op de internationale velden is; en staat los van de racistische spreekkoren).

24 mei 2023 om 21:28

"maar geef ze de kans om de daders op te sporen en een stadionverbod te geven".

Hebben ze (valencia) ook gedaan. De daders (maar 2, terwijl het om veel meer ging) hebben een stadionverbod gekregen.
La Liga had allang moeten ingrijpen. Ik bedoel, 2 seizoenen lang racistisch bejegend worden is absurd. En niet alleen Vinicius. Maar ook (in mindere mate) Inaki, Diakhaby, Rudiger, Camavinga om maar een paar op te noemen.

Voor de rest niet met je eens. Maar goed, laat ik het maar hierbij houden.

25 mei 2023 om 07:38

Lijkt mij niet meer dan logisch dat Vini wordt vrijgesproken. 1 omdat hij niet hard sloeg en de regel is aangepast naar dat er kracht bij moet zitten. Hij kon niet met kracht slaan omdat hij en gewurgd werd en werd geduwd.

Achteraf rode kaarten uitdelen doen ze in Spanje ook nagenoeg nooit, eigenlijk alleen wanneer er sprake is van een dwaling jegens een arbiter.
Bijvoorbeeld het uitschelden na afloop.

Waarom ze een Real Madrid shirt aan moeten trekken is mij een raadsel, volgens mij is Real Madrid dubbel genaaid? En geen rode kaarten voor Valencia en alleen Vini onterecht gestraft.

Mee eens dat dat ze op moeten treden tegen schwalbes en om kaarten vragen maar waarom noem je alleen Vini in dit verhaal? In Spanje is het een gewoonte om elke beslissing aan te vechten en het minste geringste te gaan duiken, dat is niet alleen Vinicius maar 90% van de spelers.

Je haat jegens Real Madrid is volgens mij groter dan realistisch blijven. Nogal een eenzijdig verhaal. Weliswaar ook van mij maar dat is blijkbaar nodig om het te verdedigen.

Toch wel bizar dat Valencia gewoon deze straf krijgt zonder zich te kunnen verdedigen? Ze zitten volgens mij overal, bij elke club. Wat kan een club doen aan dergelijk maatschappelijk probleem dat zich ook (jammer genoeg) in hun stadion voordoet? Natuurlijk moeten de daders in kwestie gestraft worden. Ik blijf het ook bizar vinden want in je eigen ploeg spelen toch ook gewoon zwarte spelers... maar oke misschien is het overbodig logica te proberen zoeken in de beweegredenen van dergelijke pannekoeken.

24 mei 2023 om 21:38

Ik vind straffen van clubs voor wat individuen doen ook altijd lastig. Al waren het in dit geval wel echt veel individuen.

25 mei 2023 om 11:31

Maar wat kan een club proactief doen? Een racismetest aan de ingang? Vind het ook een moeilijke kwestie. Er is natuurlijk ook sprake van kuddegedrag. Mensen die 'gewoon' mee roepen met de echte racisten lijkt me. Moeilijk wat aan te doen op voorhand imo

25 mei 2023 om 11:55

Ja eens hoor. Daarom ben ik doorgaans dus ook tegen straffen van clubs voor wat supporters doen.

Bizarre straf voor valencia

Mooi zo, er is geen ruimte voor racisme. Er moet een andere manier zijn om dit aan te pakken. Je zal het nooit volledig weg krijgen, maar harder optreden kan wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren