Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid gebruikt Girona als speelbal en bevestigt status als titelfavoriet

Laatste update:

Real Madrid heeft een mogelijk cruciale zege geboekt in de strijd om de Spaanse landstitel. De lijstaanvoerder wachtte op papier een zware pot tegen naaste achtervolger Girona, maar maakte korte metten met de Catalaanse concurrent: 4-0. Jude Bellingham was met twee treffers weer eens van grote waarde, terwijl Vinícius Júnior met een treffer en twee assists ook een enorme bijdrage had. Real Madrid staat nu vijf punten voor op Girona. De voorsprong op FC Barcelona en Atlético Madrid, die allebei nog een duel tegoed hebben, bedraagt respectievelijk elf en dertien punten.

Aan de kant van Real Madrid kent trainer Carlo Ancelotti achterin de nodige personele zorgen. Zo werd zaterdag nog bekend dat Antonio Rüdiger de komende tijd aan de kant staat met een dijblessure. De Duitser voegt zich in de lappenmand bij David Alaba, Nacho Fernández, Éder Militão en doelman Thibaut Courtois. De verdediging tegen Girona bestond uit Lucas Vázquez, Aurélien Tchouaméni, Dani Carvajal en Ferland Mendy. Voorin kreeg Rodrygo de voorkeur boven Joselu.

Aan de kant van Girona ontbraken de geschorsten Daley Blind en Yangel Herrera. Zij pakten in het vorige duel, met Real Sociedad (0-0), cruciale late gele kaarten. Bovendien was ook trainer Míchel geschorst. Flinke meevaller was de terugkeer van Artem Dovbyk, die tegen Sociedad nog geblesseerd moest toekijken. Ook Sávio, ex-PSV, stond aan de aftrap.

De wedstrijd was nog geen zeven minuten oud toen Real op voorsprong kwam. Vinícius Júnior ontving de bal aan de linkerkant en sneed naar binnen. De Braziliaan kreeg de tijd en ruimte om uit te halen en dat bleek een slechte zet van Girona. Vinícius krulde de bal op heerlijke wijze de verre hoek in en bezorgde Real zo een prima start.

Real was de bovenliggende partij en creëerde ook de ruimte om tot gevaarlijke aanvallen te blijven komen. Zo kwam een diepe bal terecht bij Rodrygo, die het overzicht niet behield en de vogelvrije Bellingham bij de tweede paal over het hoofd zag. Girona had echter geen antwoord op het spel van Real. Uit een volgende counter werd Eduardo Camavinga gevloerd op randje zestien, wat Real een vrije trap opleverde.

Tien minuten voor rust kwam Real op prachtige wijze op 2-0. Vinícius stuurde Bellingham diep met buitenkant rechts en zag dat de Engelsman Eric García te snel af was. Bellingham omspeelde vervolgens ook Paulo Gazzaniga, die toezag hoe de 2-0 een onomkeerbaar feit werd. Het was voor Bellingham alweer zijn vijftiende competitietreffer van het seizoen. Real bleef doorgaan met aanvallen, al lag het tempo net te laag om de Catalanen écht stuk te spelen.

Girona was simpelweg een maat of twee te klein voor Real Madrid, dat het duel nog geen tien minuten na rust definitief in het slot gooide. Vinícius Júnior ontdeed zich op schitterende wijze van zijn tegenstander, om vervolgens op Gazzaniga te stuiten. De doelman moest alles geven om de inzet van de vleugelaanvaller te keren en was dan ook kansloos bij de intikker van Bellingham: 3-0. Vlak daarna werd hij naar de kant gehaald voor Brahim Díaz.

De invaller zag Rodrygo er ogenblikken later 4-0 van maken, door de bal af te pakken van Yan Couto en vervolgens keihard raak te schieten na een fraaie dribbel. De wedstrijd was gespeeld en dat was ook terug te zien aan het tempo, dat steeds lager kwam te liggen. Girona wilde de schade beperken, terwijl Real zijn energie spaarde. Dat bleek onder meer uit een slappe poging van Fran García, die onnodig uit een lastige hoek schoot. Brahim Díaz schoot enkele minuten later nog net over.

Vlak voor tijd kreeg Real Madrid vanaf de stip de kans om nog maar eens een treffer te maken. De ongelukkig spelende Couto maakte een overtreding op invaller Arda Güler, die de bal zelf in leek te willen schieten. Joselu eiste de bal echter op en schoot de penalty tegen de paal, waarna de arbiter direct affloot.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Joselu, Laat die jongen dan de penalty nemen sjonge sjonge wrm zelf opeisen en missen???

10 februari 2024 om 20:39

Denk dat Joselu graag topscorer wilt worden😂

10 februari 2024 om 20:41

Schandalig ook, die joselu lijkt ook telkens alsof hij op z’n laatste adem loopt. Dit is ook exact het probleem van die geforceerde hiërarchieën om jongelingen alles maar te laten verdienen in plaats van soms wat te gunnen. Bij een 4-0 gun je een guler die 4/5 maanden geblesseerd is geweest gewoon zo’n mooie opsteker, en dan is zo’n gierigaard en ervaren gozer als joselu niet eens bereid om de bal aan hem te geven.

10 februari 2024 om 21:15

Joselu is gewoon de spits, 1e penaltynemer van alle mensen die toen op het veld stonden en daarnaast een goede penaltynemer. Snap dat iedereen het Guler gunt, maar zo werkt het niet. Op basis van wat moet Guler deze penal nemen? Juist.

10 februari 2024 om 21:22

Jij bent niet heel toevallig Turks van origine ofwel?

10 februari 2024 om 21:40

Allerminst, al was het een endrick geweest of een andere veelbelovende jongeling die met veel bombarie werd binnengehaald en veel tegenslagen te verduren had, dan had ik hetzelfde gezegd. We hebben het niet over een tussenstand van 1-0 of 2-1 het is 4-0 en tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd

10 februari 2024 om 21:52

Daar ben ik het mee eens. Ik deel je mening, maar het persoonlijk aanvallen van een andere speler vanwege die mening is iets dat ik de Turkse wappie fans zie doen doorgaans wanneer het iets rond Arda betreft.

10 februari 2024 om 22:48

Goede penalty nemer? Dan mag hij zich nou echt gaan bewijzen want van de 3 die hij heeft mogen nemen heeft ie 2 verknald..

12 februari 2024 om 09:13

hij is toch niet met veel bombarie binnen gehaald? dit was gewoon een lichte aankoop van real voor een speler eventueel in de toekomst?

10 februari 2024 om 20:50

Omdat deze pikorde is afgesproken door Ancelotti en daar mogen spelers niet zelf van afwijken. Ik had het Arda ook gegund, maar helaas.

11 februari 2024 om 09:22

Op basis van wat moet hij het hem gunnen dan? Waarom niet gunnen aan Lunin omdat hij de 0 heeft gehouden? Of gunnen aan Carvajal omdat hij laatste man stond? Gunnen doe je op exceptionele momenten of redenen. Die was er niet.

We worden met de week beter en beter. Vinicius ook weer magistraal. Het kan een mooie 2e seizoenshelft voor Real worden waarbij CL winst zeker tot de mogelijkheden behoort.

Laat Güler die penalty nemen man

Als je een penalty opeist moet je ook laten zien dat je het kan! Ook al is de voorsprong ruim.

Real was echt geweldig. Konden ze dit iedere wedstrijd maar. Zonder CV’s de 0 houden en Girona eruit laten zien als een promovendus. Echt schitterende goals en ook zeker noemenswaardig: de scheidsrechter. Echt geen fout gemaakt. Wat een mooie avond! Hopen dat het met bellingham meevalt voor aanstaande dinsdag tegen RBL

Prachtig voetbal gezien vandaag zeg. Vini wat een pot zeg. Als hij focust op het voetballen is hij gewoon niet te stoppen. Bellingham geblesseerd. Hoop dat het niet te erg is. Geslaagd dagje vandaag. Vini 3 g/a, bellingham 2 goals, rodrygo goaltje meegepikt. Hoop dat dat hem weer vertrouwen kan geven. Nu op naar dinsdag!

Geen verdedigers, geen probleem. Comfortabel potje.

Vini speelde als een bezetene.

10 februari 2024 om 21:17

Lijp he. Echt genieten vandaag

10 februari 2024 om 21:22

Werelds hoe we aanvallend speelde en vooral Vini zichzelf weer was en natuurlijk heerlijk voor bellingol die weer twee doelpunten maakt. Dat allemaal zonder inderdaad dat vaste achterlinie

Begrijp niet hoe Girona 2e kan staan, Real dominant en Girona kansloos. Alleen Real kan het zichzelf moeilijk maken dit seizoen

10 februari 2024 om 20:42

@poatan

Hoezo niet? Uitstekende ploeg. Real is alleen nog een stuk sterker.

10 februari 2024 om 22:29

Dat Real beter is betekent niet dat Girona niet terecht op de tweede plek staat. Ze hebben gewoon gewonnen van ploegen zoals Atletico en Barcelona. Spelen gewoon prima voetbal. En hebben pas twee keer verloren in La Liga en dat was allebei tegen Real Madrid.

11 februari 2024 om 09:23

Girona hun spel is gemaakt om door Real af te straffen.

12 februari 2024 om 09:18

blind er niet he gelijk een stuk minder

Gefeliciteerd met de titel alvast meer dan terecht. Was overigens een illusie als mensen dachten dat Girona voor de titel zou meedoen. Denk dat ze uiteindelijk wel CL voetbal halen en gun het ze ook.Hopelijk Real-City als CL finale dit jaar ipv een tweeluik in een eerder stadium.

Wat een demonstratie. Dit Real is klaar voor de titel te gaan pakken. En ik ben absoluut niet zijn grootste fan, maar wat heb ik vandaag genoten van Vinicius. En vandaag ook zonder ‘maniertjes’. Vandaag was hij buitengewoon goed!!! De Vinicius van vandaag wil ik elke wedstrijd zien. Voor de rest was heel Real oppemachtig aan Girona, en de weg naar de titel ligt volgens mij open.

10 februari 2024 om 20:43

@wilgenduinAch meer dan de helft van de voetballers heeft maniertjes. We kiezen gewoon op basis van andere dingen op wie we kritiek leveren en wie niet.Ook in amateurvoetbal zelfs op laag niveau zie je dit terug.

Wat had ik gehoopt dat Girona het had volgehouden, maar het mocht niet baten. Competitie is nog niet voorbij natuurlijk, maar zie Real niet gauw de koppositie afgeven. Die CL plek moet haalbaar zijn met deze voorsprong. Tot nu toe echt een leuk seizoen gedraaid. Kijken hoe het zich de komende seizoenen gaat onwikkelen.

Heel comfortabel potje zeg! Niet verwacht als je letterlijk geen centrale verdedigers had. Maar ja Tchouameni en Carvajal perfect gedaan vandaag. Ik vind ze beter spelen dan Nacho daar. Vinicius natuurlijk de MOTM wat een pot speelde hij. De rest ook heel goed en mooi dat je 5 punten los staat van Girona!

Pffff wat een show. En vini vandaag een 10+. Genoten. Het is te hopen dat de blessure van bellingham meevalt Die is hard nodig tegen Leipzig

Heerlijk, genieten! Wat is Bellingham compleetben verschrikkelijk goed.

Je staat 4-0 voor tegen je grootste concurrent. Alles uitgespeeld. Dan zorgt Arda persoonlijk voor een penalty in de 90ste min. 18 jarige talent die met veel blessures heeft gevochten. Gun die jongen die penalty dan! Zou zijn vertrouwen zo goed doen. Viezerik zeg die Joselu bahbah.

10 februari 2024 om 22:09

Viezerik? Omdat de officiële penalty trapper van de ploeg die zelf wisselspeler is en zelf niet altijd mag spelen, notabene een spits die leeft van doelpunten maken zelf de penalty neemt? Daarom is hij vies? Man man man, neem die jongen vandaag nog terug als jullie elke wedstrijd gaan zeiken.

10 februari 2024 om 22:50

@CMG-
Je neemt het op voor Joselu maar bent bereid Arda weg te doen vanwege zijn fanbase?

10 februari 2024 om 23:07

Waar hebben jullie het allemaal over xD. Joselu heeft al wat bewezen als een goede wisselspeler. Arda is pas 18 en heeft nog geen goal. En hij versiert de penalty. Genoeg redenen om hem hier de bal te geven. Officiële penalty trapper wil trouwens niet veel zeggen. Vaak gezien hoe het ook anders kan. Voor de heren hieronder die oordelen, omdat we voor ons landgenoot opnemen. Is dat niet logisch? Vaak zat gezien hoe dat bijv bij een Frenkie ook gebeurt. En dat vind ik heel normaal.

10 februari 2024 om 22:26

Fans als jij doen de Turkse fanbase geen goed.

10 februari 2024 om 22:44

Arda wordt in Turkije wel enorm gehyped. Het is een enorm talent, maar je weet hoe Turken kunnen zijn. Erg chauvinistisch. Arda heeft meer talent of even veel talent als Messi als je ze moet geloven.

11 februari 2024 om 03:44

Groot talent en heel lastig te zeggen waar zijn plafond ligt maar het talent van Messi zit ie uiteraard lichtjaren vandaan.

11 februari 2024 om 09:25

Je zou bijna hopen dat Arda Guler niet meer invalt vanwege het overdreven gedoe rondom Turkse fans.

11 februari 2024 om 14:59

@real8madridLichtjaren valt ook weer mee. De matigste profspeler is dichterbij Messi dan de normale man bij de matigste profspeler. Oftewel als Arda Real Madrid blijkt aan te kunnen, dan is hij per definitie niet lichtjaren vandaan van Messi.Op dit niveau is specifieke dingen net wat sneller en beter doen het verschil tussen absolute wereldtop en 'middelmaat'.

11 februari 2024 om 15:33

Haat jegens turken hier is zodanig groot dat real fans een van hun grootste talenten zwart gaan maken. Waar gaat de wereld naar toe man jeetje!

11 februari 2024 om 21:42

Arda een groot talent maar niet niveau Messi noemen is hem zwart maken? En dat dan nog vanwege een haat jegens Turken? Soms verbaasd het lage niveau van mensen toch maar weer hoor.

11 februari 2024 om 21:43

Hangt er van af wat je spectrum is. Als je gewoon kijkt naar prof spelers dan is het verschil in talent tussen hem en Messi echt wel gigantisch.

Pwoaaahhh, wat heb ik genoten van Real Madrid. Weergaloze wedstrijd. Iedereen was steengoed. Grote wedstrijd waar veel op het spel staat? Bel Vinicus Junior. Sjezus wat was hij goed zeg. 100% van overtuigd dat we met Vinicius in de basis, vorige week van Atletico ook hadden gewonnen. Dan stonden we in de competitie er helemaal goed voor.

Dikke respect ook man naar Carlo Ancelotti. Letterlijk met 0 centrale verdedigers dit Girona zo wegspelen? Petje af, echt waar. Helaas is Rudiger 2 weken geblesseerd, dus we zullen het moeten doen met Nacho tegen Leipzig en Rayo.

Voor de Arda fans; viel in, speelde veilig, maar had 1 prachtige solo waar die een penalty won. Die had die natuurlijk ook gewoon zelf moeten nemen. Heel erg jammer dat Joselu hem dan opeist en ook mist. Hier had Arda van dat hatelijk nul kunnen afkomen, gezien hoe weinig speeltijd hij krijgt bij Real.

Vandaag is La Liga niet beslist, maar een goede dreun uitgedeeld aan Girona. Ben benieuwd ook hoe Girona deze klap gaat verwerken. Volgende week zie ik ze uit bij Bilbao niet winnen, dus het kan hard gaan als Real zelf hun wedstrijden blijven winnen.

Hopelijk valt het mee met Bellingham. Die linkerenkel van hem ging twee keer dubbel in de wedstrijd. Vrees het ergste dat die dinsdag niet gaat halen.

Kroos speelde ook subliem. Lekker voetballem met klasbakken als Cama en Fede naast je. Maar TK8 moet gewoon bijtekenen. Een goeie stap is gemaakt met een superaanval en een Girona dat het vandaag totaal niet had. Volgens mij 0 reddingen van Lunin?
Die improv-verdediging stond als een huis, mede ook dankzij geweldige ondersteuning van het middenveld. Klasse!

Tja als de geschiedenis 1 ding heeft geleerd... is het dat je zonder Daley Blind geen kampioen wordt

Ik krijg beetje Wout Weghorst vibes bij die Joselu…wat zure gast joh om die penalty niet aan Arda te gunnen.
Dit is zijn 2e gemiste penalty dit seizoen. 100% score

Tja, ik kan hier als Barça fan natuurlijk lopen balen en schelden (had hier namelijk liever een gelijkspel gezien) maar Real was echt monsterlijk.

Vinicius heb ik oprecht nog nooit zo goed zien spelen, die Yan Couto werd echt helemaal tureluurs gespeeld door Vinicius. Als Mbappé daar nog eens bijkomt wordt het wel heel eng moet ik zeggen.

Bellingham is nog zo een fenomeen, iedereen weet wat hij al sinds september doet bij dit Real, dat is namelijk late runs maken in de 16. Toch heeft niemand er in La Liga er een antwoord op. Echt zijn gevoel voor timing om de juiste loopactie te maken hebben heel weinig voetballers. Daarnaast is die ook gewoon overal aanwezig, pressing, kilometers vreten, scoren, spel verdelen. Sublieme aankoop, die heeft zo wat even veel gekost als wij voor Coutinho hebben betaald (en denk nog zelfs minder) 🥴.

Girona was barslecht, deels door Real Madrid’s uitstekende wedstrijd en deels ook gewoon door hun eigen. Die Juanpe wist het niet met de lopende spelers, Eric Garcia was dan weer de Eric van bij Barcelona.. Ze misten heel duidelijk het leiderschap achterin van Blind. Respect voor Girona dat ze overal hun wil willen opleggen, tegen Real heb je ze echter in de kaarten gespeeld. Bij momenten vloog Real er zo over heen en stond het 5vs3, altijd overtal situatie.

Nog één zaak wil ik belichten, dat is de kracht van de kleedkamer van Real Madrid. Hoeveel spelers hebben ze al niet zien uitvallen? Vandaag zonder centrumverdedigers, geen enkele keer in de problemen gebracht door een van de best scorende ploegen in La Liga. Als ik de vergelijking moet trekken met Barcelona, wij missen Ter Stegen sinds oktober en de verdediging is nog nooit zo wankel geweest.

Real favoriet met City om een dubbel te pakken dit seizoen. Als Real niet tegen City uitkomt voor de finale, geef ik ze een goede kans hoor.

10 februari 2024 om 22:57

Alle credits naar Real maar vooral naar Ancelotti. Menig Madridista liep sinds vorig seizoen aan zijn stoelpoten te zagen maar Ancelotti krijgt het altijd wel op de rit.

Real speelt sinds de winterstop ook echt met de week beter en beter. De titel is verdiend. Ben vooral benieuwd of ze dusdanig gegroeid zijn om dit jaar wel een kans te maken tegen City. Vorig jaar was het verschil groot. Vooral in Manchester was er sprake van een overduidelijk niveauverschil.

Nu al benieuwd naar Rodri vs Bellingham bijvoorbeeld. Doku is met zijn lichtvoetigheid en absurde snelheid ook wat City betreft weer een nieuwe/extra wapen.

Mooie vooruitzichten. Ze moeten het wel allemaal even doen.

Finale is op Wembley he? Ik maak me totaal geen illusies maar ja, Barca en Wembley: 1992 en 2011, als ze per ongeluk daar terecht komen hoop ik dat de “wembley traditie” voortgezet wordt.

12 februari 2024 om 11:35

@joga_bonito10

Helemaal mee eens! Ancelotti is de ideale coach voor dit Real, hoewel sommige Madridistas zich irriteren aan zijn wisselbeleid & de doorstroming van jeugdspelers onder andere.

Haha, dat laatste alinea van je. Dat is inderdaad een droom, een droom die ver weg blijkt als ik de wedstrijd van gisteren weer bovenhaal. Tenzij een wonder gebeurt, maar zoals je zelf zegt, ik maak me ook geen illusies.

Een geweldige Real Madrid gezien en vooral Vinicius die zijn niveau weer haalde. En wat ben ik blij dat de verdediging ondanks alles blessures niets weggaf. Volgende week eindelijk weer Champions League. De jacht op de decimoquinto kan beginnen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren