Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Raad van Commissarissen weigert op te stappen bij Ajax

Laatste update:

De Raad van Commissarissen bij Ajax is niet van plan om op te stappen, zo meldt RvC-voorzitter Pier Eringa in een interview met Het Financieele Dagblad. De RvC wordt door critici verantwoordelijk gehouden voor de diepe crisis die de club doormaakt, maar Eringa gelooft niet dat het wegsturen van de voltallige RvC een oplossing is. "Ja", antwoordt Eringa volmondig op de vraag of hij ook volgende week nog bij Ajax actief is.

De RvC is verantwoordelijk voor de benoeming van de directie. Eringa was dan ook betrokken bij het aanstellen van de zondag ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat, die de club in totale chaos heeft achtergelaten. De supporters van Ajax riepen zondag tijdens de desastreus verlopen Klassieker tegen Feyenoord (0-3 achterstand bij staking) massaal om het vertrek van de RvC.

Eringa weigert daar gehoor aan te geven. "'In de chaotische fase waarin we zitten is het belangrijk dat er bestuurlijke rust is en continu√Įteit. Wat los je op met het wegsturen van de RvC? Wij hebben de overtuiging belangrijk te kunnen zijn. Voor ons is het nu hard werken om deze moeilijke periode door te komen en de sportieve prestaties op het veld te waarborgen."

Eringa, die in het verleden actief was als bestuurder van meerdere ziekenhuizen, de NS, Transdev, de politie en ProRail, gelooft dat hij Ajax door de moeilijke periode kan loodsen. "Het is nu wel even crisis. De sportieve prestaties staan ver af van wat je van Ajax mag verwachten. Daar komt bij dat je met het afscheid van de technisch directeur in een bestuurlijk lastige situatie komt. Net als vorig jaar, toen Marc Overmars vertrok, zij het om heel andere redenen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht. Ik zou puur om de Fside te zieken nog jaren blijven zitten. Niet toegeven aan die losers.

25 september 2023 om 20:15

Jij bent zeker niet voor ajax
Wil niks met die f side te maken hebben maar hoop toch echt dat de RvC weg gaat en plaats maakt voor ajax legendes.

25 september 2023 om 20:21

Al was ik wel voor Ajax (haha) dan nog. Nooit toegeven aan zulke mensen.

25 september 2023 om 20:27

Je hoeft toch niet toe te geven aan die mensen maar aan je eigen falen? Ze ontslaan wel Mislintat maar deze RvC heeft er nooit een stokje voor gestoken en hebben alle transfers door laten gaan. Waar bv vorig jaar nog voor enkele transfers gelegen werd.

25 september 2023 om 20:33

sebas... ik heb heel de zomer hier gelezen dat dit allemaal fantastische spelers zijn die gehaald werden voor schappelijke bedragen met schappelijke salarissen. Waarom moesten ze er dan voor gaan liggen?

25 september 2023 om 20:41

Ben dan benieuwd welke artikelen jij hebt gelezen Ironmanutd

Ik heb de hele zomer alleen maar allemaal artikelen gelezen dat Ajax voor veel spelers veel te veel betaalde, en dat sommige spelers zijn gehaald op posities (forbs bijv.) die ze het hele seizoen ervoor niet hebben bespeeld.

Een Gaaei was bijv. linkervleugelaanvaller 2 seizoenen geleden, Forbs ook. Gaaei staat nu rechtsback, en Forbs rechtervleugel aanvaller.

25 september 2023 om 20:46

Zoals Van der Sar? Feitelijk zijn dit namelijk de puinhopen van Van der Sar en Hendriks. Lijkt mij verstandiger om leden met een goed netwerk en ervaring te nemen.

25 september 2023 om 20:46

Welke ajax legendes?

25 september 2023 om 20:50

@joepie

Wie had je dan in de RVC willen hebben? Van Basten die zegt dat ze moeten stoppen met voetbal?

25 september 2023 om 21:28

Dit zijn de puinhopen van H2. Daar is de ellende begonnen. Hamstra en stagiair Huntelaar, die zonder enige relevante ervaring noch kunde met 100 miljoen plus een ongebalanceerd geheel hebben neergezet. Dat werkt dit jaar door, want alle miskopen van H2 moesten ook vervangen worden

25 september 2023 om 21:35

Elke aankoop kreeg op dit forum een eigen artikel waarin de speler helemaal werd opgehemeld. Daarop volgde nog tig artikelen van landgenoten of ex-ploeggenoten welke topper Ajax wel niet had aangetrokken. En Ajacieden waren allemaal lyrisch.

25 september 2023 om 21:36

Volgend seizoen is weer hetzelfde verhaal, dan moeten alle miskopen van Mislintat verkocht gaan worden en dat zijn er waarschijnlijk wel een stuk of 6.. Hij had er wat aan kunnen doen maar heeft het niet gedaan, het elftal is nog steeds.ongeblanceerd en komt echt kwaliteit tekort

25 september 2023 om 21:56

Nou, @4fredondo, dan heb jij waarschijnlijk het privé account van Mislintat gevolgd. Want de onvrede is al tijden niet zo groot geweest als deze transferperiode.

Van het ontbinden van het contract van Tadic, het negeren van Bosz, het afwijzen van Lang, het niet luisteren naar wensen als Schouten en die jongen van Atlanta, het niet eerder in actie komen dan 2 weken voor de transferdeadline en het grote vraagteken bij aankopen die van het tweede niveau als Akpom, Mikautadze en Medic.

Dus zo erg halleluja was het echt allemaal niet.

25 september 2023 om 22:31

@dnsdkr er waren al vrij snel een paar stromingen onder de fan.

Een deel die hem en zijn (uitblijvende) aankopen al heel snel af schreven en een deel (waaronder ik zelf ook) die eerst eens wilden zien wie of wat er kwam. Ook al omdat hij eerst een financieel gat moest dichten en de puinhoop van een jaar eerder op moest ruimen en dat best aardig deed daar kon ik ook wel inkomen. Alleen werd ik gaande weg wel steeds minder blij met zijn aankopen. en dan vooral van het uitblijven van "zekerheidjes" die de vertrokken basis spelers moesten gaan vervangen.

Er waren dus best initieel positieve geluiden te horen alleen werd dat steeds minder

25 september 2023 om 20:19

Ik denk dat er wel kritisch gekeken mag worden naar een deel van de RVC, en dan voornamelijk het technische gedeelte (Jan van Halst). Van mij hoeft de hele RVC niet weg. Heeft Mislintat niet aangenomen als directeur maar wel zijn gang laten gaan met alle aankopen. Ben benieuwd wat het bestuur gaat doen de komende tijd.

25 september 2023 om 20:22

Hem zo vrij spel geven is gewoon reden tot ontslag. Vorig jaar hebben we al gezien hoeveel schade een slechte transferzomer met zich meebrengt en dit jaar laten ze het gewoon weer gebeuren. Dan heb je als RvC net zo hard gefaald.

25 september 2023 om 20:28

Ik zou je aanrader om het artikel op Ajax Showtime te lezen over Mislintat. Ieder verhaal heft twee kanten. Mislintat heeft spelers gehaald waar Ajax niets mee opschiet, maar het gaat toch echt op het veld mis. En dan ook nog zo'n verhaal over het scoutingsapparaat dat vertikt om met elkaar te vergaderen, mensen die continu lekken naar de pers. Ik sluit serieus niet uit dat het gewoon te heet onder de voeten werd van bepaalde beleidsbepalers binnen de club waardoor hij de zak heeft gekregen.

25 september 2023 om 20:30

@DeEchteAjacied, klopt hoor, maar die bepaalde beleidsbepalers zijn net zo schuldig. Die gooien Mislintat alleen voor de bus in de hoop zelf buiten schot te blijven.

25 september 2023 om 20:33

Hij was toch ook als TD aangesteld om aankopen te doen? De Rvc gaat er alleen voor liggen als het qua financi√ęn echt niet verantwoord is. Daar was in dit geval absoluut geen sprake van. Het zou wat zijn als de Rvc gaat bepalen welke speler de TD mag halen en welke niet.

25 september 2023 om 21:09

@Saksenros65, de RvC is ook verantwoordelijk voor de procedures (dus hoeveel vrijheid een TD krijgt om zijn eigen zin door te drammen), het toetsen van transfersom tov kwaliteit/risico. Deze RvC komt tekort. Als je een Mislintat alleen zoveel geld laat uitgeven aan middelmaat ben je net zo fout.

25 september 2023 om 21:31

Die slechte transfer zomer van vorig jaar komt nu als een boemerang terug. Normaal moet je 3 a 4 spelers vervangen, nu moesten alle miskopen van H2 ook worden vervangen. Niet heel gek dat dat niet gelukt is, het is bijna onmogelijk om een heel nieuw basisteam neer te zetten

25 september 2023 om 20:20

Haha als de F-side echt wil, is die RvC er in de komende maand uit. Ontslagen of opgestapt. Dat zijn criminelen die mensen op het werk en thuis gaan intimideren. Dan is de keuze tussen eigenwijs blijven voor een relatief laag salaris of geen slapeloze nachten en huilende familieleden snel gemaakt. Die gasten zijn gek. Die ga je niet tegenhouden. Je kan even tegengas geven, zoals nu, maar uiteindelijk komt het te dichtbij en gaan ze allemaal weg. Hoe krom het soms ook is om dat soort volk hun zin te geven.

25 september 2023 om 20:27

Klinkt heel stoer Migi, maar in zekere zin hang je nu alsnog je mening af van de F-Side alleen dan de tegenovergestelde. Terwijl je naar mijn idee kritisch moet kijken naar het functioneren van de RvC, en dan kom ik ook tot de conclusie dat ze hebben gefaald.

Het begon al met de zelf toebedeelde vergoeding. Waarin men in recordtempo de dalende lijn van afgelopen seizoen nog heeft doorgezet.

Van mij mogen van Halst, Eringa Lenderink en Hendriks per direct weg. Die hebben echt compleet zitten te slapen.

25 september 2023 om 20:30

Lenderink heeft hier niets mee te maken. Zij is geen onderdeel van de RvC, Lenderink is financieel directeur van een beursgenoteerd bedrijf. Op basis van wat moet Lenderink eruit worden getrapt? Op basis van het feit dat ze (logischerwijs) niet volledig de portemonnee open heeft getrokken en Mislintat nog meer carte blanche heeft gegeven. Ze is verantwoordelijk voor de financi√ęn van een beursgenoteerd bedrijf dat de afgelopen jaren elke keer maar winst bleef maken.

25 september 2023 om 20:32

Lenderink mag van mij blijven. Is gewoon een veredelde boekhoudster. Die kan je echt weinig verwijten in deze hele crisis. Iemand anders gaat het zo in de anonimiteit precies dezelfde sommetjes maken en begrotingen opstellen.

25 september 2023 om 20:34

Je hoeft niemand volledige carte blanche te geven. Maar je had op zijn minst wel een deel van de portomonee kunnen trekken, juist omdat je toch een gezond beursgenoteerd bedrijf bent.
Helemaal omdat je weet sinds vorig jaar november dat de selectie eigenlijk niet voldoet. En je gegarandeerd toch spelers gaat verkopen.

Nu heeft Mislintat rats 5 dagen voor de sluiting van de transfermarkt er 120 miljoen doorheen gejast aan spelers die niet of niet fatsoenlijk door ajax scouts zijn beoordeeld, en Steijn 0 voorbereiding mee heeft kunnen draaien.

26 september 2023 om 19:29

Ze moet ook vertrekken, Mislintat liet zij toch ook zijn gang gaan.

25 september 2023 om 20:35

Ik snap overigens echt niet waarom ze nog geen statement hebben gemaakt richting de F-side met degelijke straffen.

Rest van eerste seizoens helft F-side leeg, netten ophangen en geen geld meer voor de F-side (want ja dat krijgen die imbecielen ook nog).
Maar nee, ze hechten meer waarde aan het aanvechten van een verloren wedstrijd uitspelen in November.. Te bezopen voor woorden.

25 september 2023 om 21:03

Omdat die weten waar alle bestuursleden wonen vrees ik

25 september 2023 om 21:19

Inderdaad! Als ze niets zeggen dan trappen ze de deur van de hoofdingang van Ajax in. Als ze zich uitspreken dan trappen ze de deur van de hoofdingang van hun huis in. Als je dat niet begrijpt dan snap je echt niet hoe het werkt bij dit soort groepen of je wilt je heel graag van de domme houden zodat je ff lekker zonder onderbouwing kunt vertellen welke belachelijke keuzes er gemaakt worden bij Ajax.

25 september 2023 om 21:38

Dat snap ik wel, maar je gaat toch ook niet niks doen? Het is tijd voor actie en deze kansloze idioten zelf thuis op te zoeken en op te pakken.
Kijken of ze dan ook z’n dikke bek hebben als vrouw en kinderen erbij zijn.

25 september 2023 om 21:50

Geloof me de meeste worden daar geen eens anders van. Groot deel is gewoon georganiseerde misdaad wat er in dit soort groepen zit. Die wil je echt niet op je stoep hebben. De oplossing zelf heb ik ook niet, maar dit probleem.is groter dan alleen ff stadion ontzeggen of thuis oppakken.

25 september 2023 om 22:41

@marksmanfr
Nee die supporters van jullie zin lekker bij hun bolletje. Bekogelen spelers en blazen vervolgens van de toren dat het allemaal zo erg is bij Ajax. Zei je bij Klaassen ook dat de maastribune in het vervolg maar leeg moest blijven?

On:
De RVC hoeft gisteren toch een statement gemaakt? Hoop dat het hun laatste daad was

25 september 2023 om 21:35

@Migi, alleen gaat de beste man er niet over. Nieuwe bestuursraad is aangesteld. Deze beste man vliegt er op korte termijn uit. Zijn beste optie is de functie bij de politie aannemen.

25 september 2023 om 21:42

Stoere taal Migi. Tot ze voor je deur staan. Jij kunt makkelijk praten vanuit de anonimiteit maar deze mensen zullen een middenweg moeten vinden om zelf geen problemen te krijgen.

25 september 2023 om 21:45

Zegt een anti Ajax supporter. Liever nog meer rotzooi bij onze club. Nou, van mij moet de RVC opstappen. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. De bezem moet er door.

26 september 2023 om 01:06

Pinko, en wat versta jij onder kwaadschiks? De criminelen met bedekte gezichten hun zin geven en te tolereren of stimuleren dat ze bij bestuurders de voordeur intrappen. Sorry dat ik het zeg, heb het al vaker gezegd, de driehoek weet heel goed wie die criminelen zijn. Door die criminelen moet de bezem gehaald worden. Snoeihard.

26 september 2023 om 11:47

Nee, maar je mag van mij in woord en gebaar, spandoeken en spreekkoren net zo lang doorgaan totdat het doordringt bij die charlatans. Niks doen en lekker betaald op het pluche zitten en verwend worden. En als de knijper op de staart komt, heb je er niks mee te maken. Wees een kerel, en zeg dat je overal hebt bijgestaan en voor hebt getekend. Dus een klein duwtje in de rug mag van mij ook nog;-)))

26 september 2023 om 01:34

Ja dat kan je wel heel stoer zeggen maar geloof mij maar dat er binnen de kortste tijd en stel mogolen langs hun huis gaan.kijken hoelang ze dan nog blijven zitten.stel bobos geeft alleen om haar eigen positie

Ja en de crisis van vorig jaar hebben ze ook vakkundig opgelost.

25 september 2023 om 20:21

Dat was niet dezelfde RvC. Sterker nog, deze RvC heeft Mislintat ook niet aangesteld.

25 september 2023 om 20:25

Maar ook niet goed genoeg gecontroleerd en vrij spel gegeven. Ik ben voortaan voorstander dat een TD bij Ajax mag beginnen met een transferbeleid van 10 miljoen en 20% van de transfersommen die binnenkomen. Laat een TD eerst maar eens zelf geld voor de club verdienen/zich bewijzen voor hij zoveel vrijheid krijgt.

25 september 2023 om 20:28

Hmm in het artikel staat toch echt dat Eringa betrokken was bij de aanstelling van Mislintat, dus wie heeft er nu gelijk: jij of het artikel.

25 september 2023 om 20:30

Zou onverstandig zijn. In het voetbal heb je nou eenmaal concurrentie en met dit beleid zal de kwaliteit op het veld er niet beter van worden. Daarnaast zit je ook met een begroting waar ze van cl voetbal uitgaan dus er zal gepresteerd moeten worden.

Het begint gewoon met de juiste man op die positie aan te stellen dan hoef je dit soort regels helemaal niet te bedenken.

25 september 2023 om 20:38

@detoekomst. Klinkt leuk, maar dan ga je dus niet structureel mee doen voor de titel en gooi je geen hoge ogen in Europa. Met jouw rekensommetje had Mislintat 40 miljoen uit mogen geven terwijl er voor 150 verkocht werd. Dan ben je voor de komende jaren gewoon uitgespeeld.

25 september 2023 om 20:47

@realiste: het klopt deels, Eringa was wel net aangesteld in de RvC met Mislintat, Van Halst erna.

25 september 2023 om 20:49

@Saksenros65, voor een Eredivisie topclub is 50 miljoen gewoon een uitstekend budget om te concurreren voor de titel. Feyenoord gaf afgelopen zomer 36 miljoen uit, PSV 53. Laat met dat budget eerst maar eens zien wat je kan. Haal 3 of 4 toppers en enkele gratis, goedkope, huurspelers met enkele goedkopere talenten. Dan wordt je als TD ook direct deels gedwongen om toch wat meer naar de jeugdopleiding te kijken/de betere jeugdspelers actief mee te nemen in je selectiebeleid.

Wereldvreemd deze meneer. Zit er alleen voor zijn eigen belang.

25 september 2023 om 20:21

Ja precies. En dan zeggen we hebben de overtuiging belangrijk te kunnen zijn voor Ajax...


Waarom niet zeggen, als onze opstappen het beste is voor de club, dan doen wij dat

25 september 2023 om 20:23

Wat is zijn eigen belang dan? Wat een wereldvreemde reactie.

25 september 2023 om 20:28

Zijn eigen belang is zijn rol minimaliseren in de hoop buiten schot te blijven en zijn baantje te houden, zoals een echte bobo ook hoort te proberen. Zou niet leuk zijn als bobo's direct met een kritische blik op hun eigen functioneren komen en zich nederig opstellen ten opzichte van de club. Als ze dat zouden doen, zou je ze bijna nog willen houden. Zo'n interview, dat waarschijnlijk het bloed onder de nagels vandaan haalt bij de F-side, hoort er gewoon bij. Dit is een reactie uit het boekje en de reactie van de F-side kunnen we ook uittekenen.

25 september 2023 om 22:00

Het grote probleem is dat deze RVC weliswaar goed een bedrijf kan leiden, maar zodra het op voetbaltechnisch gebied aankomt, heeft niemand er kaas van gegeten (ook Van Halst niet).

Dus moeten zij iemand beoordelen op zijn CV, zonder zelf dit aan de inhoud te kunnen testen.

Tot nu toe hebben we alleen maar misstappen gezien. Wat een soap daar.

"de RvC wordt door critici verantwoordelijk gehouden voor diepe crisis die de club doormaakt", niet alleen de critici, maar ook nog al wat supporters wensen hun vertrek

Stel de RVC stapt op. Wie besluit dan wie de nieuwe mensen zijn. De aandeelhouders?

25 september 2023 om 20:18

De F-side

25 september 2023 om 20:19

Scummyman dat is voor latere zorg, onze voltallige "bekwame" voltallige rvc had allang opgetieft moeten zijn. Echt vreselijk dit, en die Hendriks de club is ziek. We moeten opnieuw beginnen.

25 september 2023 om 20:46

Sterke woorden voor jouw doen. En terecht denk ik. Het is triest hoe zo'n mooie sterke club zo snel afglijdt. Het is eigenlijk vooral bizar om te zien.

Feyenoord zat ook jarenlang in de greep van onbekwame bestuurders. Dat is eigenlijk pas echt opgelost toen Arnesen en Slot erbij kwamen en later Te Kloese. Toen is de filosofie van de club veranderd en de organisatie professioneel geworden.

Beterschap in ieder geval.

25 september 2023 om 21:07

Feye88 thanks man, als just hooligan baal en schaam je dood voor het tuig van de Fside! Jullie zijn natuurlijk het meest benadeeld, en daarna alle goedwillende Ajacieden. Fout lag bij ons, Feyenoord wilde liefst bij die 0-3 laten had dat gedaan. En dan hadden we woensdag ook gewoon tegen Volendam kunnen voetballen, die ook benadeeld wordt. En Feyenoord heeft natuurlijk ook moeilijke tijden gekend, maar nu zitten jullie terecht in de lift naar boven. Ik en veel Ajacieden, zijn al die poppenkast gewoon zat. Als je dan ook leest dat het is verpest voor make a wish zieke kindjes, zeer teleurstellend gewoon allemaal man.

25 september 2023 om 20:22

Ja, en daar is de Vereniging Ajax 73 procent aandeelhouder en beslist dan. Bestuur van de vereniging (net nieuw gekozen) zou dat dan moeten doen.

25 september 2023 om 20:33

Dankjewel 4ever4Ajax.
@Sulejmanii lijkt me wel iets om vooraf over na te denken toch? Net als Steijn ontslaan. Alleen als je iets beters hebt doen.

25 september 2023 om 21:08

Scummyman Steijn mag blijven, daarom had ik hem ook niet genoemd. Liever geen, dan onbekwame leden beste man.

25 september 2023 om 22:18

Dat er een aantal of wellicht allemaal weg moeten is duidelijk maar ik zou altijd zorgen dat er opvolgers klaar staan. Als je ze er nu allemaal uitgooit komen er zonder enige twijfel koekenbakkers terug. Dat zie je bij regimes die worden omgegooid en worden vervangen, politieke partijen die uit het niets erg groeien en dus ook besturen die ineens vervangen worden. Je krijgt er altijd inkunde voor terug en dan zit je nog veel langer in de troep.

26 september 2023 om 19:31

Eigenlijk moeten alleen voetbal mensen in rvc zitten.

25 september 2023 om 21:08

@scummyman het zijn altijd bij elke onderneming de aandeelhouders die dat bepalen

Tja, wat had men dan verwacht? Die RvC faalt al heel wat langer dan enkel de afgelopen maanden en heeft geen moment echt in de spiegel gekeken. Die vinden het veel te lekker daar en zullen echt niet zomaar opstappen, zeker niet na die loonsverhoging van laatst. Het is bijna gratis geld bij wijze van spreken. Die denken enkel aan zichzelf.

25 september 2023 om 20:35

Deze RvC zit er pas enkele maanden, maar faalde dus al voor hun komst?

Als ze daadwerkelijk hun werk zouden doen, ipv de transfer van spertsyan tegen te houden… RvC WEG ERMEE!

Hij werd ook gevraagd of Steijn volgende week nog trainer was en antwoorde daar op dat dat het geval zou zijn. Andere sites hebben dat in 1 artikel vermeld. Hier zal er wel weer een apart artikel van gemaakt worden. Maar dat is dus voor Steijn ook fijn om te weten. Geeft toch wat lucht aangezien er ook al mensen aan zijn stoelpoten beginnen te zagen.

25 september 2023 om 20:25

Mag toch hopen dat er geen enkele Ajacied blij is dat Steijn aanblijft, maakt er een klerezooi van op het veld en is ook nog aanstichter voor vele relletjes binnen de club met hoe hij voor de camera's iedereen voor de bus gooit.

25 september 2023 om 20:28

Ja ik zit zelf ook een beetje in het midden nu hoor. Aan de ene kant denk ik die man heeft de tijd nodig, net als de nieuwe spelers. Het is ook niet makkelijk deze situatie. En aan de andere kant als ik dan zie hoe hij zn spelers voor de bus gooit en aankopen na 1 slechte helft al laat vallen en spelers die er al waren wekenlang aan laat modderen. Zn uitspraken in interviews en tactisch niets veranderen.
Tis lastig

25 september 2023 om 20:41

Ja hoor, laat Steijn maar blijven. Ik ben blij met de manier waarop hij zich presenteert in een interview (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Schreuder) en als je hem verantwoordelijk wilt houden voor deze puinhoop dan is het wel erg kortzichtig. Als Mislintat begin juli een elftal had samengesteld waar Steijn een hele voorbereiding mee kon hebben dan hadden we hem nu goed kunnen beoordelen. Maar Mislintat, die de laatste weken van de transfermarkt vuurwerk beloofde, werd pas laat wakker met als gevolg dat er gisteren 5-6 spelers in de basis stonden die nog geen maand bij de club zijn. En dan verwachten dat je een foutloze wedstrijd én Feyenoord van de mat speelt…

25 september 2023 om 20:46

Probleem is dat Mislintat niets voor het zeggen had in juli. Mevrouw centjes maakte de dienst uit en Sven moest eerst de gemiste CL inkomsten binnen harken plus extra om daarna te kunnen kopen. Dat kon nooit begin juli. Dat lukt trouwens geen enkele club.

25 september 2023 om 20:53

@ajaxfan158 Ik raad je aan om de column van Pieter Zwart te lezen in VI of de video te bekijken op hun YT kanaal. Niets van wat Steijn probeert te doen met deze selectie bevat enige logica.

25 september 2023 om 21:12

Die logica is er vaak tijdens een voorbereiding ook niet. Dan ben je aan het trainen op verschillende speltypen en in verschillende samenstellingen aan het oefenen. Een beetje wat Steijn nu moet doen omdat een groot gedeelte van de selectie er nog geen maand is. Ik vind het veel te vroeg om Steijn in deze situatie verantwoordelijk te houden.

En zelfs als meneer Zwart helemaal gelijk heeft met zijn analyse dat deze situatie door Steijn komt, heeft hij dan ook al een analyse losgelaten over de alternatieven die er op dit moment beschikbaar zijn waarbij je enige zekerheid hebt dat het ineens een super team is die geen fouten maakt omdat ze met een andere trainer ineens geen last meer hebben van een taalbarriere, weten hoe iedereen loopt en elkaar aan kunnen voelen op welk moment de ballen gegeven moeten worden? Dat was vorig seizoen ook zo‚Äôn succes met Heitinga. Heeft Zwart daar ook al zijn plasje over gedaan? En dan komt er nu iemand anders, wie stelt hem aan? En dan komt over een half jaar Alex Kroes en dan moet het weer allemaal anders? Kan Zwart dan ook een analyse maken dat het zonde van de energie was om een interim aan te stellen? En het is heel makkelijk om te zeggen dat ik niet kan weten hoe het gaat lopen maar dat weet Zwart ook niet. Het is wel heel makkelijk om achteraf te vertellen wat er allemaal ‚Äėverkeerd‚Äô is gegaan.

Ik wil het onderzoek van Zwart echt niet zomaar aan de kant schuiven maar het is wel heel makkelijk op basis van een paar wedstrijden met spelers die nog geen maand bij Ajax spelen, conclusies over Steijn te trekken.

25 september 2023 om 21:16

De analyses gaan puur over wat er op het veld gebeurt dus daar wil ik ook graag de focus houden, het gaat dan ook om het spel wat Steijn voor ogen heeft en welke opdracht spelers krijgen op het veld. Wat Steijn wil met Ajax is simpelweg niet mogelijk zelfs niet met betere spelers en een volledige voorbereiding.

25 september 2023 om 21:30

Het feit dat er alleen gekeken wordt naar wat er op het veld gebeurt, geeft dus al aan dat er niet gekeken wordt of er op dit moment betere alternatieven zijn, dat er niet gekeken wordt naar het compleet nieuwe elftal wat er op dit moment staat en nog geen maand samenspeelt waardoor die automatismes er niet zijn en spelers niet op elkaar ingespeeld zijn. Dat zijn hele belangrijke factoren maar blijkbaar blijft deze analyse beperkt tot spelers die individuele fouten maken en spelers die elkaar niet kunnen vinden.

Naast dat je amper basisspelers van vorig jaar meer hebt, hebben de weinige basisspelers die er nog stonden amper gespeeld tot nu toe (Berghuis 3 wedstrijden geschorst, Rulli in de eerste wedstrijd geblesseerd uitgevallen, Bergwijn tegen Feyenoord afwezig, Rensch die een paar wedstrijden niet fit is). Geen enkele trainer die dan met dit materiaal er een geoliede machine van maakt. Dan is het makkelijk roepen dat er geen logische keuzes zijn maar geen enkele trainer had in deze situatie logische keuzes kunnen maken.

De enige logische keuze wat mij betreft is met dit materiaal 532 geen spelen. Maar als ik dat in Amsterdam ga roepen staat de f-side voor een andere deur dan die van de hoofdingang van het stadion.

25 september 2023 om 20:28

En wat heeft Steijn exact gedaan om dat te verdienen dan? Het spel is niet om aan te zien en er zit geen verbetering in, hij gebruikt de opstelling om persoonlijke vetes uit te vechten en hij valt zijn spelers publiekelijk af. Op basis waarvan verdient hij het om te blijven?

25 september 2023 om 21:16

Jij wilt hem afrekenen op die 6 wedstrijden waarin hij met 4 tot 6 nieuwe spelers die er nog geen maand waren een nieuw team moet bouwen? Iets wat je normaal in de voorbereiding doet maar dat niet kon omdat Mislintat half augustus wakker werd? Als je hem nu laat vallen kan je dat over 3 weken ook over de volgende trainer zeggen. Niemand kan dit in 1-2 wedstrijden omdraaien.

25 september 2023 om 22:09

Zelfs een topkok kan niets lekkers maken met ingredi√ęnten die bedorven zijn en niet op elkaar afgestemd.

En als je dan een koekenpan vraagt, maar je krijgt op het laatste moment een magnetron wordt het helemaal lastig.

Steijn heeft mij nog niet overtuigd, maar op deze manier heeft ie ook echt geen kans gekregen.

Je technische directeur wegsturen zal vast helpen met bestuurlijke rust en continutieit. Stelletje slappen. Neem je verantwoordelijkheid inplaats van een makkelijke zondebok weg te sturen.

25 september 2023 om 20:24

Een makkelijke zondebok. Wat een domoor is die Mislintat zeg. Niet samenwerken met de trainer en binnen de kortste keren ruzie met een groot deel van binnen de club. Vervolgens ook nog zo dom te zijn nadat je het stadion niet meer in mag door een schimmige transfer, om tekeer te gaan tegen Steijn en nog veel erger Gorter. Wat denkt die man wel niet, hij is de TD en bepaalt niet wie er speelt.

Maar de rvc heeft nou nog niet bepaald goede keuzes e.d gemaakt, wel? Van rust is al tijden geen sprake, dus daar zijn ze niet echt goed in. Veel van de mensen hebben te weinig voetbal verstand heb ik het idee. Die Eringa zit er sowieso om z'n zakken goed te vullen

"'in de chaotische fase waarin we zitten is het belangrijk dat er bestuurlijke rust is en continu√Įteit.''
Die continu√Įteit is gewaarborgd. Zelfde ellende als vorig jaar, bedankt RvC, amateuristische T-bende. Voetbal is voor mij uiteindelijk maar een spelletje, toch doet deze situatie enorm pijn.

25 september 2023 om 20:38

Eerst de onrust mede cre√ęren/toelaten en vervolgens het ontslag van een andere bestuurder goedkeuren (lees "bestuurlijke onrust cre√ęren en continu√Įteit weggooien) kan dus prima in deze chaotische tijd. Echter natuurlijk is het helemaal anders als het hun eigen baantje treft.

Ze zijn schuld aan deze ellende en dus ongeschikt als RvC!
Wat de F-Side eist moet je nooit inwilligen maar ze hadden al op moeten stappen voordat die idioten vuurwerk gooide en eisten dat de RvC op moest stappen!
Maar tegenwoordig is het normaal om sto√Įcijns door te gaan op belangrijke posities. Nu bij Ajax en al jaren bij ons kabinet.
Alles moet blijkbaar kapot gemaakt worden!

Zoals verwacht geen enkele zelfreflectie of verantwoording bij de RvC, lekker nog even de boel aankijken en hopen dat het sportief weer op de rit komt, dan had je Mislintat net zo goed erbij kunnen houden als je zoveel vertrouwen hebt in Steijn.

Je kan moeilijk nu alles en iedereen eruit gooien en denken dat je zo weer opgebouwd bent. Ik snap dat mensen willen dat iedereen eruit gezet wordt en het idee leeft dat alle legende staan te springen om in te stappen, maar als dat zo was zouden ze al op verschillende plekken zitten bij ajax en zaten we nu niet in deze situatie. Dit moet je in fasen doen. TD is nu weg, vervangen en een goede kandidaat hiervoor vinden en van daaruit kijken wie er verder vervangen moet worden. Waar is de directe nood, waar kan het nog even en voor welke rollen heb je tijd nodig om vervangers te vinden.

25 september 2023 om 20:56

Het beetje bij beetje "doorselecteren" in de club is echter ook totaal geen wenselijke situatie. Dan heb je telkens passanten die na elkaar zijn aangesteld, tegen elkaar moeten opboksen/niet samen begonnen zijn aan een duidelijk project met dezelfde visie.

25 september 2023 om 21:20

Er mag best flink de bezem door.
Maar het zou wel helpen als er dan eerst iemand ergens met een plan komt.
Tot die tijd lijkt het mij niet helpen om de chaos nog groter te maken.

Het liefst zie ik dat ze Kroes zsm aanstellen die dan eerst eens analyse van de fouten en een rondje maakt langs wat oud Ajacieden (dat hoeft echt geen weken te duren), voor hun input en om eens te polsen wie er voor bepaalde funcites beschikbaar zijn. (dat hoeft echt geen weken te duren). En dan met een plan naar buiten komt en dat voor legt aan de aandeelhouders, die kunnen dan kijken of de RVC daar nog bij past of niet.
Het liefst heb je voor kerst dan een nieuwe organisatie staan die in de winter window misschien al iets kan repareren (trek bijvoorbeeld een rechtsbuiten aan uit zuid amerika of zo).

25 september 2023 om 21:09

Je kan makkelijk iedereen eruit gooien, die weg naar succes is even lang met een nieuwe rvc en bestuur. De huidige rvc mag geen enkele inbreng meer hebben. Zijn totaal ongeschikt

Die hebben ook een billboard voor de kop hangen. Agh personen die zich elite voelen, hebben niks met het klootjesvolk. Ze zullen alles aanwenden met politieke smoesjes de schuld bij andere te leggen.

Pier denkt ook....ik blijf gewoon lekker zitten. Ook al ben ik verantwoordelijk voor de chaos.

25 september 2023 om 21:59

Pier geilt op macht, status en vooral op zichzelf. Leg hem dat maar eens uit. Succes. 0 ajax dna en gevoel

Bestuurlijke rust en continu√Įteit...
Er is geen rust en dat is ontstaan door verkeerde beslissingen door rvc.
De enige continu√Įteit is dat er continu onrust is...

Er uit met deze idioot. Ze hebben 1,5 jaar lang hun bestuurlijke verantwoordelijkheid moeten nemen en dat niet gedaan. Weg met deze profiteurs, opzouten

Ze willen bij Ajax nog meer acties door niet op te stappen.

Onrust veroorzaken. Crisis aanschouwen. Aangeven dat je nodig bent om de crisis op te lossen.

Fantastisch management wel.

Wat mij wel opvalt in de hele discussie rondom Sven Mislintat is dat er praktisch nergens gewezen wordt op de (in mijn beperkte ogen) best wel goede uitgaande transfers van de data Duitser. Hij heeft Bassey, Kudus, Dairamy en Alvarez toch voor acceptabele bedragen verkocht. Ok, de tijd moet uitmaken of zijn inkoopbeleid compleet mislukt is en of hij gesjoemeld heeft met transfers.

25 september 2023 om 20:58

Die had elke TD voor mooie bedragen kunnen verkopen. Als we dat al knap gaan vinden....

25 september 2023 om 21:22

De Toekomst

De club was al verrot. Las ook analyse waar hij mee bezig was.

Schoonmaak bij de scouting teams, omdat collega's weigeren met elkaar te praten. Het lekken van informatie (mogelijke transfers) aan de media.

Dat was ook de reden waarom hij solo moest werken. Bedoeling was komende tijd de afdeling aan te pakken.

Verder was er niemand binnen Ajax die Heitinga nieuws wilde geven dat hij niet verder kan. Sven heeft dit opgepakt en werd lang afgemaakt door zijn zaakwaarnemer.

Daarnaast veel dure spelers weg gedaan (zitten nog vast aan dure contracten van Brobbey, Wijndal en Bergwijn).

Steijn wilde Taglifico alleen die wilde - terecht - geen salaris inleveren. Sosa later gehaald die zelfs minder salaris verdiend dan pannekoek Wijndal!!!


Een loanmanager aangesteld.

Sven was dus ook wel goed bezig en wilde aantal pijndossiers aanpakken.

Deze mensen zijn hoofdverantwoordelijk voor het wanbeleid wat er gaande is bij Ajax. Ze kunnen wel alleen Mislintat voor de bus gooien maar dat helpt niet. Zij bepalen uiteindelijk het beleid van Ajax en dat klopt voor geen kant momenteel. Ze zetten zichzelf boven de club. Dat is toch wel zorgwekkend hoor.

Wat je oplost? De rvc heeft niet gefaald, nee veel erger. Je brengt een club in 4 maand naar de afgrond, door Mislintat aan te stellen en daarna 8x niet hebt ingegrepen bij transfers. Zie hier als club maar eens uit te komen. De huidige rvc moet geen enkele inspraak meer hebben, daardoor zit ajax nu in deze ellende

Eringa geeft ook aan dat Steijn volgende week nog trainer is. Weet je wat ik zo vreemd vind? Voordat Steijn trainer werd, was Knudsen in beeld om de trainer van Ajax te worden. Die kwam om onduidelijke redenen niet. Toch kwam Mislintat ineens met Steijn een andere trainer van 'zijn' lijstje. Iets zegt mij dat Steijn helemaal niet uit zijn koker komt, maar van de RVC omdat het persé een Nederlandse trainer moet zijn.

Denk dat het er met die Knudsen nu heel anders had uit gezien. Die bal door het midden van Gaaije was echt absurd dom, maar als trainer geef je toch ook de goede instructies? Bijv. welke zaken in een wedstrijd juist wel of juist niet te doen.

REVOLTE! eruit met deze klaplopers!

"'In de chaotische fase waarin we zitten is het belangrijk dat er bestuurlijke rust is en continu√Įteit. Wij hebben de overtuiging belangrijk te kunnen zijn.‚Äú
En dit is dus precies het probleem. Continu√Įteit in het afbreken van de club? De RvC overschat zichzelf gigantisch

Zonder enige goedkeuring te geven aan de wandaden van groep supporters/idioten is dit de meest kansloze RvC ...0 voetbalkennis....0 Ajax DNA en 0 gevoel voor de club (op de centjes na dan)

Eringa zegt in een statement dat ze er alleen maar zitten om het zitten. Want daar komt het eigenlijk op neer. Wij zijn baantjesjagers zonder verantwoordelijkheden. Lekker op het pluche. En nu ook nog betaald. We zullen gek zijn op te stappen. Nou, dan moeten ze maar een handje worden geholpen.

Ik ken Pier Eringa van zijn tijd bij Prorail. Mooie praatjes, geilt op zichzelf en is vreemd van zelfreflectie. Die lui aan de top houden elkaar in stand met leuke dingen en veel geld. Maar voetbalverstand….homaar. Het is een arrogantie die van heel diep komt. Wat een zieke toestand

Wat heerlijk om supporter van elke club behalve Ajax te zijn

Ja dit was te verwachten.
Achten hun eigen belang groter dan het belang van de club.
Ze hebben niets met Ajax.

Puur om zijn maandelijks kost te verdienen. Puur geen ajax hart

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren