Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Quincy Promes zit vast op politiebureau in Dubai en mag niet vliegen

Laatste update:

Quincy Promes zit nog altijd vast op het politiebureau van de luchthaven in Dubai, zo meldt De Telegraaf op basis vanbronnen in Rusland. Eerder op donderdag mocht de aanvaller van Spartak Moskou niet op de vlucht stappen met zijn ploeggenoten naar Sint-Petersburg, maar naar verluidt zou hij donderdagavond alsnog kunnen vliegen. In de nacht van donderdag op vrijdag zit Promes nog altijd vast.

Donderdagochtend werd Promes al geweigerd bij de grenscontrole. De aanvaller van Spartak Moskou verbleef afgelopen maand in de Verenigde Arabische Emiraten, onder meer vanwege het trainingskamp dat zijn club afwerkte.

Wat de exacte reden van de ontzegging van toegang tot de vlucht was, is vooralsnog onbekend. Wel wisten de Russische media te melden dat Promes in ieder geval niet geweigerd is vanwege zijn recente veroordelingen in Nederland. Nu lijkt er toch twijfel te zijn.

Verzekerd werd dat Promes later op de dag alsnog de oversteek naar Rusland zou maken, maar dat is vooralsnog niet het geval. Volgens bronnen van De Telegraaf zit Promes nog altijd vast op het politiebureau.

Onlangs werd bekend dat de buitenspeler van Spartak Moskou veroordeeld werd tot zes jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de invoer van ruim 1.350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Promes kreeg in juni 2023 bovendien al 1,5 jaar celstraf voor het neersteken van een neef tijdens een familiefeest in Abcoude.

Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Rusland, waardoor hij niet gearresteerd kan worden binnen diens landsgrenzen. Sinds augustus 2021 bestaat er echter wél een geldig uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten.

Dat is echter van beperkte aard, waardoor incidentele aanhoudingen kunnen worden verricht op verzoek van Nederland. Nederland besloot daartoe over te gaan bij de arrestatie van topcrimineel Ridouan Taghi en zijn zoon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik lach me kapot als dit hetzelfde einde is als Taghi. Ook opgepakt in Dubai, terwijl dat land geen uitleveringsverdrag heeft, maar door diplomatiek overleg toch meewerkt aan deze uitlevering. Zou toch echt gerechtigheid zijn 🙏🏼

29 februari 2024 om 23:20

Ik ook, wat een verschrikkelijke sukkel. Prachtig dit, ik hoop dat het nachtje met die Amerikaanse chick het waard was. Echt waar het zal je vader (van je kinderen) maar zijn

29 februari 2024 om 23:23

Die zal toch wat peentjes zweten daar 😂😂😂

29 februari 2024 om 23:44

Dat dacht ik ook ff, maar Dubai gaat toch niet de woede van Rusland op z’n dak laten krijgen? Gok helaas dat Promes weer z’n straf kan ontlopen.

29 februari 2024 om 23:50

@Maurootje Rusland gaat echt geen ruzie maken met de Emiraten vanwege een veroordeelde buitenlandse crimineel. Het kan ze natuurlijk helemaal niks schelen. Promes was gewoon een tijdelijk leuk speelgoedje om Nederland mee te irriteren

1 maart 2024 om 00:41

maurootje, Promes is niet zoveel in Rusland hoor. Heb het al vaker gezegd hier, maar in Rusland vindt men het niet zo erg dat iemand een ander neer steekt. Maar drugs verhandelen, dat vinden ze daar toch minder leuk. Daarom krijgt ie zijn Russiche paspoort ook nog steeds maar niet. Terwijl ze die zo voor hem bij wijze van spreke hadden klaarliggen toen ie nog niet verdacht werd van drugs dealen. En Rusland geeft dus niet zo erg om drugs handelaren. Zijn ze liever kwijt dan rijk.

1 maart 2024 om 00:44

Zoals Rusland niks geeft om Promes zo geven ze niks om Nederland.. Hoe groot wil je Nederland maken.. Met alle respect maar dit is echt een ridicule opmerking, overtuiging en zienswijze..

1 maart 2024 om 00:57

Begrijp niet wat je zegt DRL80? Of reageer je op iemand anders? Zie ik niet op de app nl. Rusland geeft geen moer om NL idd, maar Rusland heeft hier niks mee te maken. Dubai kan hier mooi een voordeeltje uit halen. Voort wat, hoort wat.

1 maart 2024 om 01:08

Klopt, drugsverslaafden en drugsdealers worden niet gerespecteerd in Rusland.

1 maart 2024 om 01:18

@DLR80 Ja vandaar dat de Russen hier talloze spionnen hebben rondlopen, zich inmengen met bepaalde Nederlandse politici en regelmatig cyberaanvallen uitvoeren op Nederlandse doelwitten. Nederland mag dan geen grote speler zijn, maar we zijn alsnog een doorn in het oog van de Russen met onze wapen leveringen aan Oekraïne. En vergeet de sancties niet waar we ook vrolijk aan meedoen.

1 maart 2024 om 05:28

“Oei oei oei, die heeft je vader niet hè” aldus QP.

1 maart 2024 om 09:14

@linley, in basis niet. Maar Spartak heeft hier toch wel wat centjes in zitten, is een belangrijke speler voor hen.

Nu het speculatieve deel; ik weet hoe goed de voorzitter van Spartak in zijn vriendjes zit, het zou mij niet verbazen als die wat vriendjes belt om wat te regelen.

29 februari 2024 om 23:36

Dubai moet het natuurlijk hebben van status en toerisme. Wanneer veroordeelde drugsdealers daar vakantie kunnen komen vieren of lekker ongestoord een balletje trappen, dan is dat niet best voor het imago.

29 februari 2024 om 23:54

Dubai is anders wel een land waar veel criminelen hun centjes besteden. Wellicht willen ze van die status af, al zal NL Promes ook niet zomaar krijgen.

1 maart 2024 om 01:37

Ten eerste is Dubai geen land maar een stad. Maar misschien is het voor wapenhandelaren en dat soort louche gasten leuk leven daar ja. Dat willen ze daar nog wel door de vingers zien. Maar druggerelateerde misdaad hoef je daar echt niet mee aan te komen..

1 maart 2024 om 09:32

De grootste criminelen pakken ze daar op, maar kleine vissen kunnen daar nog lekker rond zwemmen (over het algemeen) in Dubai is het ook heel normaal om een huis en/of Ferrari geheel cash te betalen. Vandaar dat het ook een gewilde bestemming voor criminelen is.

1 maart 2024 om 13:02

Ten eerste is Dubai geen land maar een stad. Het is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten. En Nederland heeft sinds 29 augustus 2021 een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten. Dus wat u zegt klopt niet.

Zolang die niet naar Nederland komt komt hij echt niet vast te zitten hoor denk ik.

29 februari 2024 om 23:21

Taghi is ook daar opgepakt, dus wie weet.

29 februari 2024 om 23:24

@formus

Dat klopt en je hebt wel gelijk eerlijk gezegd.

We gaan het meemaken!

29 februari 2024 om 23:23

Precies, denk je. Maar als je doorleest wordt er ook gesproken dat het al eens eerder gebeurt is zoals met Promes nu en dan wel met Taghi die is een stuk gevaarlijker. En had net wat meer macht in die duistere wereld dan dat Promesje dit heeft/had.

29 februari 2024 om 23:25

Nee he he😛 maar waarom zou ie anders aangehouden zijn daar, behalve het feit dat Nederland zich flink gemengd heeft de afgelopen week om hem uit te leveren, vraag ik me dan af.

29 februari 2024 om 23:31

Dat maakt helemaal niets uit. Als de VAE hem uitlevert aan Nederland, heeft Promes daar niets meer over te vertellen. In Rusland zien ze dit soort dingen duidelijk door de vingers, maar dat wil niet zeggen dat de VAE dat ook doet. Als er niet iets meer speelde, zouden ze hem niet vastzetten. Wellicht een deal tussen de overheid daar en hier.

Zou toch prachtig zijn als die toch opgepakt wordt en in Nederland een jaar of 6 achter de tralies verdwijnt.

29 februari 2024 om 23:39

Wel meer toch? Dacht dat hij 9 jaar en 1,5 jaar al op de teller had.

29 februari 2024 om 23:44

Correctie, het is idd 6 jaar en 1,5.
9 jaar was de eis in die drugszaak, maar de uitspraak was 6 jaar.

29 februari 2024 om 23:46

Bij goed gedrag zal dat een stuk minder zijn.

29 februari 2024 om 23:52

Vervroegde vrijlating wegens goed gedrag bestaat niet meer in Nederland. In ieder geval niet standaard meer na het uitzitten van 2/3 van de straf.

1 maart 2024 om 00:03

Correct, 'standaard' vervroegde vrijlating bestaat niet meer. En als er al vervroegd vrijgelaten wordt, kan dit nooit meer dan 2 jaar voor het aflopen van de gevangenisstraf zijn.

Het is een misvatting dat een gebrek aan een uitleveringsverdrag gelijk staat aan geen uitlevering. Wat het wel wil zeggen is dat er geen processueel protocol is hoe om te gaan met eventuele verzoeken tot uitlevering. Het kan dus prima zijn dat Nederland een verzoek tot uitlevering heeft gedaan, waarbij de lokale autoriteiten dit nu in overweging hebben.

1 maart 2024 om 13:04

Nederland heeft sinds 29 augustus 2021 wel een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten. Dus er bestaat een kans dat hij netjes uitgeleverd zal worden.

Haha, dit heeft je vader niet he!

Hahaha "dat heeft jouw vader niet he"
Dikke sukkel...

Je kan beter vluchten als moordenaar naar Dubai als drugs gerelateerde...

Hopelijk komt hij straks naar Nederland...

29 februari 2024 om 23:29

@jeron

Hahahah die video vind ik oprecht wel grappig van Promes maar dat zijn gewoon mensen die opscheppen met dure dingen.

We gaan het meemaken wat er gaat gebeuren.

Zo'n steekincident zullen ze zich in de VAE niet zo druk om maken. Maar drugscriminaliteit vinden ze daar niet zo leuk, helemaal in dat soort aantallen.. Ik zou het wel een soort karma vinden als ze hem gewoon uitleveren aan Nederland.

Toch ook stom van hem. Geen uitleveringsverdrag, betekent niet dat je niet alsnog uitgeleverd kan worden. Maar blijkbaar was hij niet eens "slim" genoeg dan maar gewoon in Rusland te blijven.

Als je zo onethisch wilt handelen, wees dan in ieder geval slim..

29 februari 2024 om 23:35

Als je slim bent ga je uberhaupt niet 1300 kilo cocaine Antwerpen in smokkelen wanneer je al miljoenen bij elkaar voetbalt lijkt mij.

1 maart 2024 om 00:59

Volgens mij is dit waar iedereen zich al stiekem op verheugde. Dat de domheid van Promes zijn valkuil zou worden.

1 maart 2024 om 06:11

Denk dat alleen weinigen hadden verwacht dat hij al zo snel voor de bijl zou gaan. Mocht het allemaal doorgaan natuurlijk

1 maart 2024 om 13:05

Sinds 29 augustus 2021 is er wel een uitleveringsverdrag.



Zou goed zijn als hij uitgeleverd wordt en zijn straf niet ontloopt. Het is toch niet te geloven, kan je zo goed voetballen en knikker je lachend de miljoenen bij elkaar en dan doe je dit.wat een sufferd.

Na de uitlevering van Taghi zijn de banden tussen de Nederlandse en VAE autoriteiten nauwer geworden, ondanks er geen uitleveringsverdrag is tussen beide landen. Des te dommer van Promes om dan juist naar dat land te gaan. Die zien we binnenkort hier in de bajes dat kan toch niet anders?

1 maart 2024 om 00:08

Toch mooi dat drugscriminaliteit nu opeens zorgt voor betere betrekkingen tussen Nederland en de rest van de wereld op een manier die je niet ziet aankomen. Hopelijk komen de twee overheden eruit, zou wel gerechtigheid zijn en klasse van de VAE. Ik weet niet of het niet anders kan, maar het kan, en dat is al heel wat! Snel meer...

Lekker door arrogantie naar een land te gaan wat geen uitleveringsverdrag heeft maar dan alsnog opgepakt worden en uitgeleverd worden. Dat zou wel grappig zijn.

1 maart 2024 om 13:06

Sinds 21 augustus 2021 heeft Nederland een uitleveringsverdrag met de Verenigde Arabische Emiraten.

Kan zeggen wat je wilt. Maar met alle zaken die drugs gerelateerd zijn, pakken ze op de Emiraten wel lekker door

Schijnt dus dat er sinds 1 augustus 2023 wel degelijk een uitleververdrag is met VAE, Dus dan acht ik de kans wel groot dat de heer Promes deze kant op komt. Ik gun het hem in ieder geval van ganser harte...

1 maart 2024 om 13:07

Uitleveringsverdrag is er al sinds 29 augustus 2021. Hoe de redactie bij 2023 komt is mij een raadsel.

2 maart 2024 om 01:06

Het schijnt dat het verdrag sinds 1 augustus 2023 officieel is ingegaan. Hoe dat precies zit weet ik ook niet, maar die datum zal wel kloppen.

Hopelijk word deze crimineel op voetbalschoenen als nog gepakt, en gaat hij zen straf eindelijk uitzitten

Nederland heeft de cheatcode ingevoerd haha

Tja hij is natuurlijk redelijk high profile valt sneller op. Ondanks dat de Emiraten slechts een beperkt uitleveringsverdrag hebben met Nederland staat het hun vrij om veroordeelde criminelen aan te houden en uit te leveren. Kan zijn dat iemand de politie daar getipt heeft over hem en hem aanmerkt als potentieel drugscrimineel.

Zou wel grappig zijn dat hij zich daar veilig waande maar alsnog uiteindelijk de bak in draait

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren