Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Qua balbezit en scoringskansen staan we met Utrecht in de topvijf, topzes’

Laatste update:

FC Utrecht had voor aanvang van dit seizoen voor ogen om mee te draaien in de subtop van de Eredivisie, maar voorlopig staat de ploeg van Robby Alflen op een teleurstellende dertiende plaats. Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik hoeft de coach echter niet te vrezen voor zijn baan.

/

Ook als komend weekend het cruciale thuisduel met hekkensluiter FC Dordrecht niet het gewenste resultaat oplevert, zal dat niet zomaar leiden tot het vertrek van Alflen. Er wordt wekelijks geëvalueerd in Utrecht en het plan is nog altijd om in maart te gaan praten over volgend seizoen. Van Schaik geeft wel toe dat het tegenvalt dat er in de eigen Galgenwaard al zes keer verloren werd deze competitie.

“Toch is er geen paniek, nee”, geeft de beleidsbepaler aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. Van Schaik weet immers de oorzaak van de matige prestaties: Tommy Oar miste acht wedstrijden, Édouard Duplan en Ruud Boymans waren tijdens twaalf duels niet inzetbaar en nu is Kristoffer Peterson uitgeschakeld. “Dat heeft ons ontegenzeggelijk sportief getroffen. Qua balbezit en scoringskansen staan we in de topvijf, topzes.”

Denk je dat FC Utrecht gaat winnen van FC Dordrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het wordt onderhand eens tijd dat dat balbezit afgeschaft gaat worden in de statistieken van het voetbal. Trainers denken op basis van balbezit te kunnen zeggen dat ze de wedstrijd gedomineerd hebben, terwijl het spel iets heel anders liet zien. Dat hele balbezit wordt zo ontzettend overschat. Iedere keer weer blij zijn dat zij toch echt 6 procent meer balbezit hadden dan de tegenstander. Jammer alleen dat je amper iets hebt gecreëerd en met een 2-0 nederlaag naar huis kan.

11 februari 2015 om 12:06

Ze zullen voor de grap bal bezit verdedigers, middenveld en aanvallers moeten maken. Dan zal je zien dat (net zoals Barcelona) de bal het meest door de verdedigers heen en weer wordt gepasst.

11 februari 2015 om 13:02

En wat heb je dan aan zo'n statistiek? Zie de verdediging van Barcelona regelmatig op de helft vannde tegenstander staan en een beetje passen.

11 februari 2015 om 13:55

Balbezit gaat op tijd. Hoe lang je de bal in de ploeg kan houden. De aanvallen PSV zijn snel en kort. Ja dan neemt je balbezit af. De aanvallen van Ajax bijvoorbeeld Ijn traag en langdurig in opzet. Ja dan heb je veel bezit. Een laatste man kan ook een minuut lang met de bal aan de voet staan zonder dat hij wordt aangevallen. Zo neemt je balbezit toe.Het is idd een belabberde statistiek.

Qua voetbal intelligentie staat zijn eigen trainer Alflen op een degradatieplek. Wat een sufferd is dat zeg. Met als hoogtepunt het hele kaakbreuk incident. Droevig...

Heb de wedstrijden thuis gezien en ze zijn qua balbezit en scoringskansen inderdaad vaak beter dan de tegenstander, maar als je dan van de 10 thuiswedstrijden er 3 wint, 1 gelijkspeelt en 6 verliest dan moet je je als trainer toch gaan afvragen of je wel op de juiste manier bezig bent. De laatste overwinning in een thuiswedstrijd dateert van 2 november.

Tegen Heerenveen en Zwolle waren ze zo zwak in de afronding en werd er bij de tegendoelpunten zo naief verdedigd wat je Alflen toch ook deels kwalijk kunt nemen. Dordrecht speelt tegenwoordig heel georganiseerd, waardoor ze de puntjes bij elkaar weten te sprokkelen. Als ze op dezelfde manier gaan voetballen als in de afgelopen paar thuiswedstrijden dan zie ik het somber in en denk ik dat het publiek het niet meer gaat accepteren.

Er werden leuke aankopen gedaan afgelopen zomer, maar als je dan ziet dat het allemaal totaal niet bij elkaar past dan is het uiteindelijk wel heel dramatisch gescout. Net zoals ze Bulthuis, Dorda en Teijssen hebben laten gaan en het seizoen zijn begonnen zonder linksback, erg amateuristisch. Gelukkig doet die Hardeveld het goed, maar van een consistent beleid is geen sprake.

Het hele strategische plan van Utrecht om met goed voetbal punten te halen vind ik onzin. Utrecht heeft nooit zo gevoetbald en moest het vooral van de strijd en passie hebben, iets wat we als supporters ook graag zien.
Alflen kan echter niet meer van speelstijl veranderen en ik hoop dus op een nieuwe trainer die gewoon naar de spelers kijkt en dan inziet dit is niet ons spel en het lekker om gooit naar 442 of 532.

11 februari 2015 om 12:49

Gewoon lekker Stoke uit Engeland als voorbeeld nemen!

12 februari 2015 om 01:04

Grappige vergelijking. Stoke is de laatste jaren juist druk bezig meer voetbal in de ploeg te krijgen. Lukt ze heel behoorlijk ook trouwens. Mijn favoriete FCU ploeg zat vol met vechters inderdaad. Vreven, Zwaanswijk, de Jong, etc. Maar ook talent (Kuijt), leepheid (Gluscevic) en techniek (Tanghe) waren aanwezig. Door te zeggen dat het alleen op vechtlust ging doe je die ploeg tekort.

11 februari 2015 om 14:29

Ik vind dat Alflen het goed doet, gewoon veel pech gehad tot nu toe.

Nou ik vind wel als je de selectie ziet van FC Utrecht is het eigenlijk onbegrijpelijk dat ze zo laag staan , maar je zult er toch ook eens een paar moeten inschieten beetje het verhaal van Vitesse in het begin kansen genoeg maar scoren ho maar .

Qua punten staat Utrecht in de top 13 met uitzicht naar de top 16. En daar draait het om.

Lijkt me logisch dat Alflen niet wordt ontslagen, zijn contract loopt namelijk van de zomer af. Nu ontslaan zou kapitaalsvernietiging zijn. Daarnaast heeft de club Alflen nog geen maand geleden een contractverlenging aangeboden, dus als ze hem nu ontslaan, zou dat ontzettend wispelturig en onzeker overkomen. En dat hebben we afgelopen weken al genoeg meegemaakt...

Dat aangeboden contract is overigens door Robbie zelf afgehouden, omdat hij nog niet tevreden was over het spel. Een man met zelfreflectie, dat blijkt. Robbie zal daarom ook zelf wel heel goed aanvoelen wanneer hij een stapje terug moet doen. Hij moet daar gewoon heel eerlijk over zijn. De club heeft hem een kans gegeven om hoofdtrainer te worden na aandringen van hemzelf. Als hij merkt dat hij het team echt niks meer kan brengen, moet hij een stap terug doen en Van Der Ham (die toch meer de allure van een hoofdtrainer heeft) doorschuiven.

De volgende wedstrijd is op papier de makkelijkste wedstrijd van het seizoen (thuis tegen de zwakste ploeg). De belangen zijn groot, de druk is hoog, maar deze wedstrijd moet gewoon gewonnen worden. Als dat niet gebeurt, moet Robbie heel goed in de spiegel gaan kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren