Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Publiek Sparta misdraagt zich; Joey Kooij legt duel met Utrecht tijdelijk stil

Laatste update:

Het Eredivisie-duel tussen Sparta Rotterdam en FC Utrecht (0-0 na vijftig minuten) is vrijdagavond tijdelijk stilgelegd. Vlak na rust werd Utrecht-keeper Vasilios Barkas bekogeld door supporters van thuisclub Sparta, waarna scheidsrechter Joey Kooij onverbiddelijk was en de spelers naar binnen besloot te sturen.

De tweede helft begon al op een vervelende manier: Sparta-aanvoerder Adil Auassar deelde een elleboogstoot uit en werd gestraft met een gele kaart. Vervolgens werd Kooij naar de zijkant geroepen door de VAR, en na het bekijken van de beelden besloot hij de gele kaart om te zetten in een rode. Sparta moest dus verder met tien man. Enkele minuten later, nadat Sparta zowel de paal als lat had geraakt, werd Barkas geraakt door iets wat van de tribune werd gegooid. Kooij besloot daarop meteen om alle spelers van het veld te halen.

Na een afkoelingsperiode van ongeveer zeven minuten werd de wedstrijd weer hervat op Het Kasteel. Daarbij werd door de stadionspeaker omgeroepen dat de wedstrijd bij een tweede incident definitief gestaakt wordt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien kan de burgemeester van Rotterdam ook al het uitpubliek bij Sparta verbieden ;-)

24 februari 2023 om 21:43

En dan meteen ook maar bij de wedstrijden van Excelsior en Feyenoord, om meteen van al het risico af te zijn!

24 februari 2023 om 22:37

Breng hem nou niet op goede ideeën.

24 februari 2023 om 21:45

Zou het niet aan de kleuren van het tenue kunnen liggen. Zowel Marko Dmitrovic van Sevilla als de keeper van Utrecht hebben een geel tenue aan.

Nee zonder dollen; triest wat er op de Nederlandse velden gebeurt. Sommige mensen lijken steeds minder te kunnen hebben en verzieken het voor de echte voetballiefhebbers. Zeer slechte ontwikkeling.

24 februari 2023 om 21:57

Ik lijk wel een langspeelplaat op repeat maar Voetbalwet naar Engels voorbeeld is m.i, de enige oplossing.

24 februari 2023 om 22:12

Dat zou inderdaad de oplossing kunnen zijn. Daar werkt het goed. Ik meen alleen ergens gelezen te hebben dat ons strafrecht wezenlijk anders is dan in England. Daarom kan het niet 1 op 1 worden ingevoerd. Men moet eerst bepaalde wetten aanpassen/maken.

Maar er moet iig wat gebeuren, want zo doorgaan kan echt niet.

24 februari 2023 om 22:29

Daar heb je ook gewoon incidenten hoor. Iedere week weer

25 februari 2023 om 03:14

Laten we daarmee nu voor eens en altijd mee ophouden. De Nederlandse wetgeving – het gaat om een samenstel van wetten en regels – is vele malen strenger, geniepiger en effectiever.

De truc van de Engelse Voetbalwet is dat men naast het strafrecht een civielrechtelijke mogelijkheid heeft gecreëerd om hooligans een sanctie op te leggen. De bewijslast in die sector van het recht is vele malen lager dan in het strafrecht met als gevolg dat stadionverboden – banning orders – kinderlijk eenvoudig kunnen worden opgelegd.

Diezelfde list hebben wij in ons rechtstelsel toegepast. Alleen kan het bij ons nog makkelijker. Moet in Engeland de rechter eraan te pas komen, bij ons doet de KNVB dat zelf.

Kan de naleving bij ons goed worden afgedwongen met behulp van een meldplicht of nog beter met behulp van een last onder dwangsom van de burgemeester, in Engelse recht is men afhankelijk van de welwillendheid van clubs. De Anti-Hooligan Act kent die mogelijkheden niet.

Bovendien kunnen er in ons systeem boetes worden uitgedeeld, zelfs zonder tussenkomst van de rechter. Ook die optie bestaat in het Engelse stelsel niet.

24 februari 2023 om 22:11

Kan de burgemeester dan niet beter de uitclub helemaal verbieden.

Gaat lekker weer op de Nederlandse velden. En de KNVB maar roepen dat de burgemeester van Leeuwarden te ver gaat.

24 februari 2023 om 21:33

Dat gaat ie ook, omdat het ook aan het Cambuur publiek zelf ligt. Dan is het de makkelijkste manier om het uitpubliek te weren en je ogen te sluiten voor het wangedrag van de thuissupporters.

24 februari 2023 om 21:35

Bij Cambuur zijn de uitsupporters niet meer welkom, terwijl het eigen publiek voor trammelant zorgt, dat is wel heel vreemd?!

24 februari 2023 om 21:39

Straks ook nog alle vrouwen weren als er een paar mannen vervelend doen?

25 februari 2023 om 07:09

En vervelende kinderen ook aub

24 februari 2023 om 21:36

Ja, want dit is natuurlijk de schuld van de uitsupporters van alle clubs die nog tegen Cambuur moeten spelen. Ik begrijp je logica. /s

24 februari 2023 om 21:42

@toetertje

Volgens de logica van de burgemeester van Leeuwarden zouden er nu de rest van het seizoen geen uitfans meer welkom zijn op het Kasteel!

25 februari 2023 om 02:12

Ja Cambuur misdraagt waardoor uitsupporters niet meer mogen komen heel logisch.

Nou kunnen we overal beginnen met uit-supporters te weren, maar gisteren bij PSV, en nu ook bij Sparta, gaat hem om thuissupporters die het verzieken

24 februari 2023 om 21:39

Dan die ook maar weren dus

24 februari 2023 om 21:57

En hopen dat sparta een jaar geweerd wordt uit Nederlandse competitie

24 februari 2023 om 22:34

Of alleen maar uitsupporters welkom?

Het publiek van Sparta?? Dacht dat dat alleen maar oude mannen a la Hugo Borst waren. Maar blijkbaar laten die ook nog wel eens de teugels vieren

Ik kan me meerdere hele seizoenen herinneren waarin de wedstrijd niet werd stilgelegd en nu hebben we 3 grote incidenten in een week. Dat is wel erg veel.

Duurt niet lang meer of uitsupporters bij wedstrijden sterft uit.

24 februari 2023 om 21:48

Ik zou er niet rouwig om zijn. Dit moet een keer klaar zijn.

24 februari 2023 om 22:02

Maar hoe is het hier de schuld van de uitsupporters dat fans van Sparta, die thuis spelen, met dingen aan het gooien zijn? En hoe is het de schuld van de uitsupporters dat er gisteren een fan van PSV het veld oprende? In beide gevallen zijn het toch echt de thuissupporters die een probleem veroorzaken.

24 februari 2023 om 22:06

streven. De supporter van PSV had al een stadionverbod. Hoe komt hij binnen??? Waarom geen meld plicht bij een politiebureau

24 februari 2023 om 22:21

Klopt. Daarom de terechte vraag; hoe is het de schuld van de uitsupporters?

24 februari 2023 om 22:35

Zou er ook niet rouwig om zijn als je nooit gaat. Hoort er gewoon bij. Hangen zo veel camera’s. Gewoon onbetaalbare boetes die je levenslang in de schuld brengen opleggen

Het waren de sparta hooligans...
gelijk sparta 2 thuiswedstrijden zonder publiek laten spelen.

Begint sparta nu ook al..

Letterlijk vijf biertjes gegooid. Poeh Poeh.

Ik Keur de actie van de sparta fans niet goed. Maar wat we opvalt dat Barkas nu meerdere keren betrokken is bij incidenten in zeer korte tijd. Provoceert hij meer dan andere spelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren