Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV'er met 138 duels solliciteert openlijk: 'Laat Roger Schmidt mij halen'

Laatste update:

Érick Gutiérrez hoopt op een hereniging met Roger Schmidt. De middenvelder van PSV is onder Ruud van Nistelrooij niet verzekerd van een basisplaats en heeft van de clubleiding te horen gekregen dat hij mag uitzien naar een nieuwe uitdaging. Als het aan Gutiérrez ligt, wordt Benfica zijn volgende bestemming. Het contract van de Mexicaan loopt nog door tot medio 2025.

Gutiérrez werd in de zomer van 2018 voor zo'n zes miljoen euro door PSV overgenomen van Pachuca. De Mexicaan werd in Eindhoven herenigd met zijn vriend Hirving Lozano, maar wist nooit een onuitwisbare indruk achter te laten. Nadat Gutiérrez zestien keer in actie kwam in zijn debuutjaar, deed toenmalig trainer Mark van Bommel in de eerste maanden na de jaarwisseling slechts sporadisch een beroep op hem, daar hij 'moeite had zich aan te passen aan het tempo en het niveau'.

Ook in de seizoenen 2019/20 en 2020/21 was Gutiérrez niet altijd verzekerd van een basisplaats. In totaal staat de teller op 138 wedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde en even zoveel assists afleverde. De Mexicaans international lijkt een van de slachtoffers te worden van de komst van Earnest Stewart. De technische man heeft aangegeven door te willen selecteren en zet een groot aantal spelers in de etalage. Zoals het er nu naar uitziet gaat de nummer twee van de Eredivisie zowel Ibrahim Sangaré als Gutiérrez verkopen in de zomer.

Gutiérrez neemt alvast een voorschot op zijn vertrek en heeft een duidelijke voorkeur voor zijn nieuwe club. "Laat hem me halen, laat hem me halen", richtte hij zich met een knipoog tot Schmidt in de Mexicaanse podcast Euromexas. "Ik heb enorm veel respect voor hem. Hij vertelde me dat PSV een voorstel van Cruz Azul had afgewezen omdat hij op me rekende." Eerder liet Schmidt zich al positief uit over zijn onderlinge band met Gutiérrez.

"Ik ben heel blij dat ik met hem kon samenwerken. We hebben samen in Nederland het bekertoernooi gewonnen en Érick is een speler die voor altijd in het hart zit, want ik waardeer hem ook enorm als persoon. Hij is een heel goede speler en we gaan zien wat er in de toekomst gebeurt. Je weet het nooit in voetbal", aldus de Duitse oefenmeester. Schmidt zal door het doorlopende contract van Gutiérrez wel een transfersom moeten neerleggen voor zijn voormalig pupil, al zal dat niet de hoofdprijs zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Guti kan toch prima op 6 wanneer sangare weg gaat?

6 mei 2023 om 10:13

Kan, maar lijkt me dat Guti zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar een goeie club met Spaans- en Portugees talige teamgenoten.

6 mei 2023 om 12:31

Nee dat hebben toch allang gezien, heeft zich terug geknokt tot een zeer nuttige speler voor erbij. Maar tijd dat we eens doorselecteren!

Zou prima bij hem passen denk ik, Benfica. Al zal hij niet elke week 90 minuten spelen. Maar het voetbal van Schmidt en de competitie is Guti op het lijf geschreven denk ik. Heeft zich enorm ontwikkeld afgelopen jaren bij PSV. Van fletse slapzak die vooral aan de bal goed moest zijn tot keiharde werker die positioneel heel veel dichtloopt en afpakt. Als we daar een klein beetje winst op pakken is het denk ik prima. Miljoen of 7/8, dan moet je hem zo'n stap nu wel gunnen. Al mag hij van mij gerust blijven.

6 mei 2023 om 10:19

Dat is het ook. Hij wil iedere week 90 min maken en die kans is bij benfica nog kleiner dan bij psv. Hebben ook aursnes die daar kan spelen en die is een klasse beter. Hij heeft zich zeker ontwikkeld en zie hem zeker graag blijven, maar het is en blijft gewoon een ideale 12e man. Mooi moment om nu toch iets te cashen!

6 mei 2023 om 10:57

Waarom maar 8 miljoen? Hij heeft nog twee jaar contract. Is weliswaar geen onbetwiste basisspeler (wat hij imo wel zou moeten zijn, zeker als Sangare weggaat), maar ik denk zelf eerder aan 20 miljoen.

6 mei 2023 om 12:05

20 miljoen voor een 27 jarige speler die tussen bank en basis hangt bij PSV is natuurlijk onzin haha. Hij heeft 6 miljoen gekost, zeker zijn waarde gehad en als je er nu 8 miljoen (eventueel uitloop naar 10) is dat een realistisch bedrag denk ik.

Die gaat gewoon weg en dat moeten we hem ook gunnen na 5 jaar. Heeft zich sterk ontwikkeld in die tijd. Begon een beetje als een slapzak, maar is nu een echte strijder die het team op sleeptouw kan nemen als het moet. Die gaat het bij Benfica ook gewoon goed doen. Hopelijk vindt PSV een goede vervanger voor Guti

6 mei 2023 om 10:43

Eiting lijkt mij een goeie vervanger voor Guti, is oud Ajacied en de meeste oud Ajacieden doen t goed bij ons.

Nou blijf maar lekker in Eindhoven.tenzij je weer op de bank terecht wilt komen.

Zou t jammer vinden als Guti PSV gaat verlaten, toch wel een gewaardeerde kracht bij ons, maar ook wel begrijpelijk zit al een tijdje bij PSV en is toe aan wat anders. Benfica mooie club.

Dacht dat ik laatst een artikel las dat hij weg wilde omdat hij zeker wilde zijn van een basisplaats. Dan zou ik niet naar Benfica gaan. Is op dit moment wel een stapje hoger dan PSV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren