Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV verdient fraai miljoenenbedrag in UCL; uitschakeling ‘kost’ tien miljoen

Laatste update:

Doordat PSV woensdagavond werd uitgeschakeld door Borussia Dortmund, weten de Eindhovenaren wat de Champions League-campagne van dit seizoen in totaliteit heeft opgeleverd. Het bereiken van de achtste finale blijkt genoeg voor een fraai miljoenenbedrag.

Dortmund bleek woensdagavond een maatje te groot voor PSV. Al vroeg in de wedstrijd was een schot van Jadon Sancho Walter Benítez te machtig: 1-0. Vlak voor tijd kreeg Luuk de Jong een uitstekende kans om gelijk te maken, maar de poging van de spits ging over het Dortmund-doel. Na knullig balverlies van invaller Isaac Babadi kon Marco Reus daarna het tweeluik in het slot gooien: 2-0.

Voetbal International weet de precieze bedragen die PSV heeft mogen opstrijken als gevolg van de deelname aan het miljardenbal, ondanks de uitschakeling in de achtste finale. "Uiteindelijk verdiende de club het meeste aan de startpremie in de Champions League."

"Voordat de bal rolde", schrijft het medium, "incasseerde PSV 15,64 miljoen via die startpremie, de coëfficiëntenbonus leverde nog eens 14,781 miljoen op."

De wedstrijden in de groepsfase van het toernooi leverden ieder ook een aanzienlijk bedrag op. Bij elkaar opgeteld komt de premie van die duels neer op 'een slordige achttien miljoen euro'. Indien de kwartfinale was bereikt, hadden de Eindhovenaren een extra premie van 10,6 miljoen tegemoet kunnen zien.

In de poulefase - PSV zat samen met Arsenal, RC Lens en Sevilla in Groep B van de Champions League - wist de formatie van Peter Bosz twee keer te winnen, werd er drie keer gelijkgespeeld en ging alleen het uitduel met Arsenal verloren.

Alle Champions League-inkomsten bij elkaar komen neer op een bedrag van nipt onder de vijftig miljoen euro. Inclusief de inkomsten rondom de thuiswedstrijden in het hoogste Europese clubtoernooi kan het totale bedrag boven die grens uitkomen.

PSV

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien kunnen ze dit geld gebruiken voor een nieuwe verdediger.

14 maart 2024 om 11:25

Nee nee, eerst 3 aanvallers halen en dan op de laatste dag de transfer van een centrale verdediger zien afketsen.

14 maart 2024 om 12:46

Om er dan maar een te huren die vervolgens maanden geblesseerd is.

14 maart 2024 om 15:04

En vervolgens ongeslagen kampioen te worden..

14 maart 2024 om 19:52

Beetje een rare opmerking. Psv heeft vanaf het begin goed gekeken naar wat er nodig was en hierop gehandeld. Dat uiteindelijk zowel Sanchez als Vranckx vrijwel op het eind toch niet komen is vooral onfortuinlijk

14 maart 2024 om 14:19

Dat wilde ik ook net gaan schrijven in deze panelen. PSV had natuurlijk ook pech met Armel Bella-Kotchap die dit seizoen eigenlijk alleen maar in de lappenmand heeft gelegen. Hoe dan ook, voor om en nabij 15 miljoen moet toch een degelijke RCV haalbaar zijn zodat Schouten een tandem op het middenveld kan vormen met Veerman. Als Veerman vertrekt, hetgeen mij onverstandig lijkt, kan PSV vol inzetten op Schouten, Tillman, Saibari en Babadi. Desnoods haal je nog een talentvolle speler als Dirk Proper of dergelijke.

14 maart 2024 om 14:42

Ik denk dat Tygo Land ook snel gaat aanhaken. Liet al leuke dingen zien, ook bij Jong Psv.
Dus als veerman gaat, kun je zeker kijken voor een vervanger, ook omdat ik denk dat Tillman niet zal blijven. Maar het grootste deel van dat geld moet toch gaan naar een centrale verdediger en een linksback (vervanger van Dest dan wel back-up van Van Aanholt). Voorin kun je een op een vervangen van wat weggaat, plus 1 buitenspeler extra. Ik verwacht dat Jevon Simons nog niet het niveau heeft om echt aan te haken bij het eerste en verder loopt er in de jeugd niet veel rond wat de stap binnenkort gaat maken (naast de al genoemde Land).

14 maart 2024 om 15:12

Van Aanholt is gehuurd en zal weer terug naar Galatasaray gaan

14 maart 2024 om 15:20

Naast Tygo Land en Jevon Simons verwacht ik ook nog wel enige positieve ontwikkeling bij Emir Bars van Jong PSV, die binnenkort 19-jarige linksbuiten doet regelmatig aardige dingen, er zit nog rek in zogezegd.

14 maart 2024 om 14:31

Met de manier van voetballen in de 2e helft waren onze verdedigers helemaal niet slecht voor het spelen met hoge druk. Dest, Boscagli en Teze zijn wat mij betreft goed genoeg alleen raken we Dest vast kwijt. Het probleem was eerder de naieve Tillman, Mauro die nog niet genoeg kwaliteit heeft en Lozano die zoveel slechte keuzes maakt.

14 maart 2024 om 15:28

Tillman en Til leden de eerste helft ongelooflijk veel balverlies. Til werd in de rust gewisseld maar Tillman kwam daar ook zeker voor in aanmerking. Door de blessure van Saibari moest Bosz Tillman of Til wel laten staan.

Als we kampioen worden, tezamen met het geld van de CL, is dit seizoen echt meer dan geslaagd. Nu is het tijd voor de volgende stap, qua individuen moet PSV echt nog wat versterkingen halen om mee te kunnen met de subtop van Europa. Uiteraard te beginnen met minimaal twee nieuwe verdedigers, een extra buitenspeler en ook op het middenveld is het vrij dunnetjes bezet. Hoop dat we deze zomer wat daadkrachtiger zijn als het aankomt op gerichte aankopen.

14 maart 2024 om 11:25

Wat je nu zegt is dat je 4-5 basisspelers wil halen die je helpen om de stap naar de subtop van Europa te maken. Dat ga je dan niet redden met 50 miljoen. Los van het feit dat je ook met deze backs, keeper , maar ook spits niet structureel tot de subtop van Europa gaat horen. Ik denk dat er nog wel stapjes nodig zijn voordat PSV daar is. Dat gaat zeker nog 5 jaar op deze manier duren en dan mag je eigenlijk geen misstap (geen CL) maken.

14 maart 2024 om 11:52

Ik heb het niet per se over basisspelers. Maar met een Saibari en Lang die dit jaar vaker geblesseerd zijn geweest dan je vooraf had gedacht, merk je gewoon dat de spoeling op de bank te dun is. Voor de 6/8 positie is dat geen verassing. Het feit dat Lozano en Bakayoko eigenlijk best tegenvallen dit seizoen was minder goed te voorspellen. Ik denk dat Lozano op rechtsbuiten veel beter is eigenlijk dus heb je gewoon een waardige vervanger nodig op linksbuiten achter Lang. Een nieuwe CV en rechtsback/linksback (als vervanging/concurrentie van Teze) zijn imo de enige versterkingen die echt meteen in de basis moeten.

14 maart 2024 om 12:49

Rochus,Eens, dat is eigenlijk alleen mogelijk als je een paar toptalenten hebt die je een paar jaar kunt houden, in combinatie met een paar hele goede aankopen van routine. Zoals Ajax destijds met Frenkie, De Ligt, en een paar slimme transfers. De kans dat dit lukt is heel klein, zeker ook omdat ik dit PSV niet de salarissen zie uitgeven die Ajax destijds heeft betaald. Daarvoor heeft PSV toch een iets te licht fundament denk ik.

14 maart 2024 om 13:14

Volgend seizoen stroomt er wel weer een megatalent door (Tygo) Veerman mag gewoon weg voor een bescheiden bedrag, ik zie veel meer in Babadi als creatieveling en ik vind dat je de gehele achterhoede mag vervangen. Ik vind de keeper echt zwak, de rebound dat Malen mist tegen de voet van Benitez was gewoon een grote blunder van de keeper. Hij had die makkelijk kunnen vangen of aan de zijkant verwerken. Ramalho, Obispo en van Aanholt mogen gewoon weg, Dest ook lekker weg en Mauro weer op die plek zetten.

14 maart 2024 om 13:35

Een betere keeper dan benitez ga je niet snel vinden, dat hebben we de afgelopen 10 jaar wel gezien. Verdedigers zijn meer nodig.

14 maart 2024 om 13:41

@Johan78 en dan lukt het nog niet. Na dat topseizoen in de CL heeft Ajax nog een keer een leuke groepsfase gehad, maar was het verder wel klaar. Ondanks dat ze de begroting structureel omhoog hadden gegooid en flink hogere salarissen betaalde. Onder de streep heeft het alleen maar bijgedragen aan de doffe ellende waar ze nu in zitten.
Spelers blijven gokjes. En vooraf gedachte versterkingen kunnen ontzettend tegenvallen. Ook bij een goede scouting. En als Nederlandse club heb je gewoon te weinig inkomsten om dat op te vangen als het een keer niet lukt en als het tijd wordt om door te selecteren kom je maar slecht van de hoge salarissen af. Stel PSV zou nu willen doorselecteren op de Luuk de jong naar een spits van een nog hoger niveau. Luukinho raak je niet zo makkelijk kwijt met het salaris wat die nu heeft en die nieuwe spits wil hetzelfde salaris, waarschijnlijk zelfs meer. Je talenten gaan ook steeds meer vragen en heel snel kom je in de situatie dat je niet meer zonder CL kan, terwijl de prestaties in de CL niet beter worden / structureel op hoog niveau zitten. Je kan het beter houden op eens in de paar jaar verassen met een voor EL begrippen goede selectie. Hoop ook dat Ajax terug gaat naar dat realisme ipv de duur betaalde, weinig presterende vedette waar ze nu mee zitten.

14 maart 2024 om 14:28

Teze doet het echt prima dit seizoen, hij wordt ook aanvallend steeds beter. Als Bakayoko verkocht wordt kan Lozano naar rechts waar hij oorspronkelijk ook hoort en beter rendeert. Je hebt dan een extra flankspeler aan beide kanten nodig als concurrenten van Lozano en Lang en uiteraard een RCV en nog een extra verdediger. Voor Sambo en Van Aanholt moeten betere spelers komen en Pepi moet meer kansen krijgen in de spits. Als Veerman mocht vertrekken, ik zou het hem afraden, kan PSV inzetten op de verdere ontwikkeling van Isaac Babadi en Tygo Land en wat investeren in een talentvolle middenvelder als bijvoorbeeld Dirk Proper van NEC.

14 maart 2024 om 15:42

Benitez is een prima keeper, hij heeft PSV ook meermaals op de been gehouden in Europese wedstrijden. Van Aanholt is gehuurd en gaat deze zomer weer terug naar Galatasaray. Obispo en Ramalho zijn niet goed genoeg voor PSV als men wil aanhaken bij de Europese subtop. Teze is een prima rechtsback die zich ook aanvallend steeds beter ontwikkelt, hij kan ook RCV spelen. Dest is voor mij een groot vraagteken, ik hoop dat PSV hem kan houden. In Jong PSV loopt alleen Emmanuel van de Blaak rond die misschien aan kan sluiten bij de defensie van PSV. Op het middenveld heeft PSV nog wat mogelijke pareltjes met Isaac Babadi, Tygo Land en misschien Mohamed Nassoh. Voorin verwacht ik vanuit Jong PSV nog iets van Emir Bars als linksbuiten en Jevon Simons als rechtsbuiten.

14 maart 2024 om 14:07

Dat is gewoon niet realistisch. Wil psv net zoals Ajax deed aansluiten bij de Europese subtop, dan zal je salarishuis flink opgeschroefd moeten worden, anders komen er geen spelers die je direct club omhoog helpen.

14 maart 2024 om 15:10

Net als Ajax zal ook PSV niet structureel aanhaken bij de Europese subtop. Daarvoor is de Nederlandse competitie financieel niet aantrekkelijk genoeg. Zelfs Ajax dat het geweldig deed met een halve finale kwam daarvoor nooit meer door de voorrondes en daarna ook nog maar eenmaal waarna ze uitgeschakeld werden.

Het beste is gewoon rustig blijven bouwen. Gewoon proberen elk jaar CL te halen en overwinteren. En met beleid verkopen en aankopen. Dus niet zoals Ajax elk jaar je 2 of 3 beste spelers verkopen. Maar gewoon 1 per jaar en dan zorgen voor een goede balans tussen jeugdig talent en ervaren spelers.

De uitschakeling op zich van gisteren is natuurlijk balen en over 2 wedstrijden had er meer ingezeten als je een aantal kansen gewoon afmaakt. Maar ik heb wel het gevoel dat PSV een kans heeft om er de komende jaren bijzonder goed op te staan. Vorige jaar in de winterstop moest Gakpo verkocht worden om financiële gaten te dichten en daarnaast heb je ook Madueke extra verkocht, 77 miljoen euro zou ruimschoots voldoende moeten zijn om een prima financiële situatie te bewerkstelligen. Vorig jaar in de winterstop niks uitgegeven aan vervanging voor die 2 en afgelopen zomer een geweldige kwaliteitsimpuls gehad in de selectie. Terwijl als ik uitga van de bedragen van transfermarkt de transfersommen van de uitgaande spelers inclusief de verkoop van Vertessen 1 miljoen hoger is dan de transfersommen van de inkomende spelers. De selectie zo gigantisch versterken zonder daadwerkelijk een financiële investering te doen is echt bijzonder knap geweest in mijn ogen.

In de CL 50 miljoen verdiend en kwalificatie voor volgende jaar lijkt een formaliteit dus die miljoenen gaan volgend jaar weer binnenstromen. Als je kijkt waar PSV vorig seizoen stond en waar het nu staat is het al een geweldige vooruitgang. Stewart en Brands gaan komende zomer waarschijnlijk de kans krijgen om de selectie weer te versterken met een dikgevulde portemonnee en als ze vertrekkende spelers goed weten te vervangen en de selectie weten te versterken op de zwakke plekken zou er volgend seizoen zomaar eens een ongekend sterk PSV kunnen komen te staan.

Voorafgaand aan het Europese seizoen hadden we zeker getekend voor het behalen van de laatste 16 van Europa. Toch even bijna 50 miljoen verdiend. Voor komend seizoen lijkt de groepsfase inmiddels ook al een zekerheidje en de CL-premies stijgen ook nog eens flink met de nieuwe opzet van het toernooi. Ernie kan daarom met een mooie oorlogskas op pad deze zomer. Misschien eens een verdediger halen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren