Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV treft FC Kopenhagen zonder spits: ‘Hebben we nog nooit meegemaakt’

Laatste update:

FC Kopenhagen heeft de nodige kopzorgen in aanloop naar het Conference League-duel met PSV van donderdagavond. De koploper van de Deense Superligaen heeft namelijk geen enkele spits ter beschikking. Kopenhagen hoopte dat de UEFA wilde meedenken over een oplossing, maar kreeg nul op het rekest.

Khouma Babacar werd tijdens de winterse transferperiode voor circa 3,70 miljoen euro overgenomen van het Italiaanse Sassuolo. De 28-jarige spits is echter niet speelgerechtigd voor het tweeluik met PSV in de achtste finale van de Conference League. Dat geldt ook voor voormalig Feyenoorder Nicolai Jörgensen. De Deens international liet in januari zijn contract ontbinden en keerde terug bij FC Kopenhagen, de club waar hij eerder al vier jaar voor speelde.

De Deense aanvalsleider Jonas Wind vertrok begin dit jaar naar VfL Wolfsburg, waarna Kopenhangen met Babacar, Jörgensen en Mamoudou Karamoko - die van LASK Linz overkwam - drie nieuwe centrumspitsen inlijfde. Bovendien werden ook de vleugelaanvallers Akinkunmi Amoo en Paul Mukairu aangetrokken. Aangezien clubs voor de knockout-fase van de Conference League slechts drie nieuwe spelers mogen inschrijven, stond de Deense topclub voor een lastige keuze.

Kopenhagen besloot uiteindelijk te kiezen voor de zestienjarige buitenspeler Roony Bardghji, de van SS Lazio gehuurde verdediger Denis Vavro en Babacar. In dienst van het Turkse Alanyaspor pakte Babacar in september 2020 in het Europa League-duel met Rosenborg BK (1-0 verlies) diep in blessuretijd een rode kaart nadat hij een tegenstander omver had geduwd. Het kwam de spits op twee duels schorsing te staan die hij nog niet heeft uitgezeten.

Kopenhagen is bij de transfer van Babacar echter niet op de hoogte gesteld van de Europese schorsing van twee duels en hoopte dat de UEFA met een oplossing kon komen. Tevergeefs, zo blijkt nu. “Het is een ongelukkige situatie voorafgaand aan een paar belangrijke wedstrijden”, zegt technisch directeur Peter Christiansen op de clubwebsite van Kopenhagen. “We hebben een vergelijkbare situatie niet eerder meegemaakt, maar in de toekomst zullen we ervoor zorgen dat alle registraties nog een keer worden bekeken. Het is uiteindelijk onze verantwoordelijkheid.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Scheelt, wij spelen al weken zonder spits. Zo, is die ook weer ingekopt. Wel lekker natuurlijk als ze dat soort problemen hebben. Verdedigend zijn we al kwetsbaar dus elke tegenvaller bij hen in de aanval is mooi meegenomen. Hopelijk kunnen we het donderdag al zo goed als beslissen.

7 maart 2022 om 17:54

PSV en beslissen? 😂

7 maart 2022 om 18:27

Nouja, een poging doen 😉

7 maart 2022 om 22:07

Dromen mag 😉

7 maart 2022 om 19:15

Wat eigenlijk wel intressant is dat ongeveer 7 miljoen meer heeft uitgegeven aan transfers dan PSV. Moet zeggen dat ik de club niet volg en de competitie ook niet maar was wel verrasst door. het feit dat deze club afgelopen zomer meer dan 20 miljoen heeft uitgegeven (volgens tranfsermarkt). Daarom ben ik benieuwd in hoeverre we het donderdag al kunnen beslissen.

7 maart 2022 om 19:39

Dat is natuurlijk wel alleen aan transfersommen. Mwene, proper en van Ginkel kwamen transfervrij, die kregen vast wel een rekensom. En ook ramalho kwam voor een dusdanige laag bedrag dat ik gok dat hij wat extra's heeft gevangen. Verder heeft Kopenhagen enorme klappers gemaakt met Wind, Daramy, Nelson, Hojlund en Fischer waardoor er 35 miljoen is opgehaald. Dat is meer dan de afgelopen 3 seizoenen bij elkaar. Dus het is niet gek dat dat flink geherinvesteerd is denk ik.

7 maart 2022 om 19:32

@Fossen. Jij kopt ze er in iedergeval in! Kunnen de spitsen niet bij jou in de leer?

7 maart 2022 om 22:39

Dit roep ik dus al jaren he...

Wij spelen in principe ook zonder spits en met 10 man. Zahavi loopt meer in de weg dan ie oplevert. 442 spelen met Guti Sangare Veerman Gotze en Gakpo Madueke voorop. Kunnen veel van positie wisselen,inzakken en Veerman Gotze 'over zich heen' laten gaan. Zahavi en Vinícius zo min mogelijk laten spelen.

7 maart 2022 om 17:31

Oke, Zahavi voldoet niet geheel aan zijn verwachtingen.
Maar hoe de meesten over hem praatten vind ik persoonlijk onterecht. Hij heeft wel in zijn laatste 3 wedstrijden er 2 x voor gezorgd dat een tegenstander rood kreeg, en niet op een matennaaierige manier. Plus daarbij 2 goals en 2 assists. Hoe denk je dat zo'n speler in zijn vel zit, dat als hij na zijn eerste balcontact direct weer word uitgefloten..

7 maart 2022 om 17:46

Onterecht ja? PSV is een topclub. Als een spits een heel jaar niet fatsoenlijk kan presteren dan krijg je terecht negatieve shit over je heen. Die 2 rode kaarten is niet "dankzij" Zahavi, maar dankzij beide spelers wie die domme overtredingen maakte. Je kunt wel alles goedpraten wat Zahavi doet, maar hij is gewoon verschrikkelijk slecht.

7 maart 2022 om 18:26

Ben ik geheel met je eens. Weinig voetballers gaan beter presteren als ze worden uitgefloten.

7 maart 2022 om 18:47

@arnino:

We kunnen lang en kort lullen over Zahavi, maar dat de centrumspits van PSV begin maart met 6 goals gedeeld 24e staat op de topscorerslijst is natuurlijk bedroevend.

@arnino, spelers uitfluiten is niet goed. Daar heb je een punt. Alleen Zahavi is zo slecht dat het pijn doet aan de ogen. Elke bal springt van zijn voet. Tegen Eagles kost hij twee doelpunten. Echt alles gaat mis bij deze gast.

Kopenhagen is een tegenstander die PSV kan hebben. We spelen top-level momenteel, dus een ronde verder is de verwachting.

Er speelt toch een spits wiens naam begint met een J en eindigt op Orgensen, dan kan ik het begrijpen dat ze zonder spits zitten..

7 maart 2022 om 17:43

Ik krijg nog steeds nachtmerries van Jørgensen. Speelde altijd een wereldpot tegen PSV. Net zoals Toornstra trouwens

7 maart 2022 om 18:29

Dit dacht ik dus ook, maar hij heeft in 9 wedstrijden gewoon maar 2 keer gescoord tegen PSV haha. Voor m'n gevoel wel een keer of 18. Maar goed wel 6x gewonnen 🙄

Snap ik niet helemaal? Lijkt erop alsof Ajax Tyton zou mogen inschrijven maar Kopenhagen mag geen transfervrije spits halen? Erg merkwaardig. Maar ja, hopelijk kunnen alle vijf de Nederlandse clubs doorgaan in Europa.

7 maart 2022 om 18:22

De spits waar t over gaat, heeft nog 2 wedstrijden schorsing staan. Kopenhagen “wist” dit niet, en hoopte dat de uefa hier een oplossing voor zou hebben. Maar hij blijft gewoon geschorst, zodoende hebben ze geen spits donderdag.

7 maart 2022 om 18:24

Ajax mag Tyton niet inschrijven voor de CL denk ik.

En als het wel mag, dan heeft Ajax pas 2 nieuwe spelers ingeschreven na de afgelopen transferperiode.

7 maart 2022 om 18:57

Dit inschrijven mag als je 2 keepers geblesseerd hebt langer dan 3(?) weken.

Ahum.. Lucky vooruitgang.

Dan heeft Kopenhagen zelfde probeem als PSV. Die spelen al weken zonder spits want tja Zahavi maakt er zo nu en dan 1 maar loopt meer in de weg voor zijn medespelers

Wat is Kopenhangen? Wederom een artikel met knullige fouten.

Ik vind dit ook een beetje dom van Kopenhagen zelf. De regel van slechts 3 nieuwe spelers inschrijven na de winterse transferperiode is al heel oud. Als je er dan zelf voor kiest om 2 andere spelers en een geschorste aanvaller in te schrijven dan doe je dat vooral zelf.

zonde voor PSV dat Jorgensen niet meespeelt bij Kopenhagen. Dan sta je al gelijk met een mannetje meer op het veld.

Prima, wij hebben ook geen spits.

Dit is toch echt een domme fout van Kopenhagen zelf. Hoe kan je in godsnaam niet "weten" of je speler geschorst is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren