Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘PSV-target Van Ewijk kan ook rekenen op Duitse en Engelse interesse’

Laatste update:

PSV krijgt concurrentie in de strijd om de komst van Milan van Ewijk. Voetbal International meldde maandag dat de Eindhovenaren wederom geïnteresseerd zijn in de 22-jarige verdediger van sc Heerenveen. Van Ewijk stond vorig jaar ook al in de belangstelling van PSV. De Leeuwarder Courant weet echter dat de rechtsback ook op de radar van Duitse en Engelse clubs staat.

Volgens de lokale krant zou FC Augsburg onlangs voor Van Ewijk op de tribune van het Abe Lenstra Stadion hebben gezeten. Vanuit Engeland hebben clubs uit de Premier League en de Championship de rechtsback op een shortlist staan. Van Ewijk heeft in Friesland nog een contract tot medio 2025 en moet naar verluidt tussen de vier en vijf miljoen euro kosten. Heerenveen zou door de grote concurrentie echter hopen op een hogere transfersom.

Van Ewijk maakte in de zomer van 2021 de overstap van ADO Den Haag naar Heerenveen. De rechtsback groeide direct uit tot een basisspeler en kan vooral dit seizoen indrukwekkende cijfers overleggen. In 29 officiële duels was hij goed voor 5 goals en 2 assists. PSV heeft momenteel de beschikking over Phillipp Mwene en Jordan Teze die als rechtsback uit de voeten kunnen. De 21-jarige Shurandy Sambo wordt dit seizoen daarnaast verhuurd aan Sparta Rotterdam.

Van Ewijk kon tijdens de winterse transferwindow al rekenen op interesse van Fulham en Sporting Portugal. Komende zomer hoopt de viervoudig international van Jong Oranje een mooie stap te maken. “Ik probeer op de route te blijven die ik in mijn hoofd heb”, zei hij in een interview met de NOS. “Mijn ambitie is om die stap te maken en ik probeer mezelf te ontwikkelen om klaar te zijn voor die stap.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dan ben ik toch wel benieuwd qua PL clubs, Brentford wellicht? Die hebben wel vaker van dit soort scoutingsrapporten liggen. Of wellicht Nottingham oid, die kopen ik weet niet hoeveel. Zou lekker een stapje naar PSV zetten als ik hem was. Kan je daarna altijd nog naar Duitsland zoals Doan, Max, Baumgaurtl bijvoorbeeld.

15 maart 2023 om 13:20

Denk wel dat soort clubs inderdaad. Fulham, Crystal Palace, Leeds. Kijken wel eens in de Eredivisie rond. Ben zelf nog niet helemaal overtuigd van zijn kwaliteiten maar hij is beter dan wat we nu hebben dus voor een relatief bescheiden bedrag van 4/5 miljoen is hij welkom.

15 maart 2023 om 13:56

Ben enorm benieuwd hoe Sambo ervoor staat. Kan prima de concurrentie aangaan met Van Ewijk. Mwene en evt ook Teze zou ik bij een goed bod laten vertrekken.

15 maart 2023 om 15:40

Denk dat van Ewijk met name aanvallend wel wat verder is dan Sambo. Maar het wordt dan óf Sambo óf van Ewijk lijkt me. Beide spelers gaan niet komen als back up. Zou wel ideaal zijn natuurlijk. Al ben ik van beide ook niet 100% overtuigd.

15 maart 2023 om 13:39

Fulham was in de winterstop al zeer geïnteresseerd, dus die zal het zijn. Hebben ook al met van Ewijk gesproken.

15 maart 2023 om 13:52

Mwah, ben benieuwd of het Fulham is hoor. Die hebben met Kenny Tete al een defensieve back en met Cedric Soares (weliswaar gehuurd) een aanvallende back.

tevens hebben ze Mbabu ook nog verhuurd.

Ik gok ook eerder op een Palace, Leeds of Brentford!

15 maart 2023 om 16:11

Engeland lijkt me lastig om de volgende reden. Ik dacht dat spelers die jonger zijn dan 23 jaar (milan wordt 8-September 23) een speciale werkvergunning nodig hebben. Als de overheid al mee wilt werken aan een werkvergunning.

Vorig seizoen was hij wel wat teleurgesteld dat psv niet had doorgepakt.

Voor 8 miljoen mag hij weg. Getalenteerd, veel rek in zijn spel. Aanvallend, pijlsnel en nog een 2 jarig contract. Qua potentie zie ik hem wel het niveau van Dumfries halen.

Ado ontvangt 20% van de winst op de verkoop, dus Heerenveen mag lekker hoog in de boom zitten.

15 maart 2023 om 13:28

Voor 8 miljoen zou ik lekker bedanken en kijken naar een betaalbaarder alternatief.

15 maart 2023 om 13:30

Ik gok dat de eerder genoemde 5 miljoen ook te weinig gaat zijn inderdaad. Zou ik als Heerenveen zijnde nooit accepteren. Voor zo'n laag bedrag krijg je never zo'n klassespeler, dus als club op zoek naar een goede rechtsback is dit echt een koopje.

15 maart 2023 om 13:40

Een rechtsback is wel minder waard dan een buitenspeler of spits natuurlijk. Ik zou 5 miljoen niet een gek bedrag vinden. 5-6 moet je vanuit Heerenveen wat mij betreft accepteren, onder de 5 niet eens overwegen.

15 maart 2023 om 13:42

Klopt, maar een rechtsback als deze heb ik nog nooit in ons shirt gezien. We hebben op dit moment mazzel met de sterkste RB en sterkste doelman in tijden bij ons. Jammer dat de rest te wensen overlaat, maar dit biedt hoop. Al heb ik ook vertrouwen in Al Hajj en Sahraoui. We hebben weer wat kapitaal op het veld

15 maart 2023 om 13:49

Groningen kreeg als ik me niet vergis 6 miljoen voor Meijer. Ik vind Van Ewijk echt een speciale speler en ook verder dan Meijer. 5 a 6 miljoen is denk ik echt het minimale wat je voor hem moet kunnen krijgen. Liefst natuurlijk nog een stukje hoger, richting de 7/8 miljoen.

15 maart 2023 om 15:06

@feanden - je betaalt ook voor een stukje potentie. Meijer wordt dit jaar 20, terwijl van ewijk 23 wordt. En meijer heeft al cl ervaring in de benen op die leeftijd, waarbij hij dit seizoen echt een prima debuut campagne meemaakt. Dus om te zeggen dat van ewijk verder is, daar ben ik niet helemaal mee eens. Neemt niet weg dat van ewijk geen slechte back is, maar het zijn ook niet dezelfde soort backs.

15 maart 2023 om 15:34

Het is dat hij geteisterd werd door blessures maar ik vond Ole Tobiassen ook geen verkeerde rechtsback in het shirt van Heerenveen.

15 maart 2023 om 15:40

Dat is waar inderdaad. Overigens leek Ole Tobiasen mij ook een prima trainer, maar helaas zag ons bestuur dat anders.

15 maart 2023 om 15:56

@FcGrun050 Nee tuurlijk heb je daar een punt hoor, vooral ook qua leeftijd/potentie en het verschil in type speler. Maar die cl ervaring had hij natuurlijk niet toen hij nog bij Groningen speelde. Met verder bedoel ik ook ten opzichte van het punt toen Club Brugge hem kocht.

15 maart 2023 om 16:53

Ik vond Dumfries ook geen hele verkeerde RB bij ons.

15 maart 2023 om 16:56

@afonsotje: Ik zei hieronder ook dat ik hem wellicht beter vind dan Dumfries, maar beiden natuurlijk vreselijk goed voor ons

15 maart 2023 om 16:23

Dat is nog eens een opsteker!! Vond al dat ADO hem veel te goedkoop had verkocht, maar die 20% is wel een fijne gedachte!

Lekker signaal naar Sambo mocht dit waar zijn. Ik zou dan toch echt hem de voorkeur geven ipv nieuw aan te trekken talent. Je kan niet beide spelers evenveel minuten geven om hun potentie waar te maken. Kies dan voor een stabiele factor als back-up waaraan het talent zich op kan trekken.

15 maart 2023 om 13:35

Hoe doet Sambo het dan eigenlijk? Als je naar de statistieken kijkt dan is zijn aanvallende bijdrage nogal laag te noemen. Ik heb het idee dat hij aardig meedraait bij Sparta maar of dat genoeg is voor PSV dat vraag ik me toch ook wel af. Ben ook wel benieuwd naar de mening van de Sparta fans hierover.

15 maart 2023 om 13:49

Sambo is geloof ik onbetwist basisspeler op de rechtervleugel. Aanvallende bijdrage is laag als je kijkt naar G/A. Wat ik belangrijker vind is dat Sparta als ploeg relatief weinig tegentreffers hoeft te incasseren en ik hem verdedigend sterk vind. Misschien wat van de oude stempel, maar een verdediger dient eerst te verdedigen.

15 maart 2023 om 13:57

Toch moet je aanvallend wel wat bijdragen zeker bij PSV. Je kan er gewoon niet mee wegkomen tegen de mindere clubs dat je aanvallend niet sterk bent.

Ik zie helemaal niks van hem buiten de wedstrijden tegen PSV, dus ik kan er lastig over oordelen maar de aanvallende statistieken zijn gewoon slecht. 0.1 keypasses per wedstrijd en 0.3 crosses. Het kan natuurlijk ook zijn dat het bij zijn rol hoort want eerder in jong PSV zag je best veel van hem aanvallend.

De vraag is alleen hoe goed is hij nou echt en is hij al klaar voor een overstap naar PSV want als hij niet van PSV was geweest was hij dan ook interessant geweest.

15 maart 2023 om 14:15

Bij Jong had hij inderdaad 6 goals 5 assists in één seizoen meen ik. Ik ben toch van mening dat de waarde van een aanvallende back te groot wordt gemaakt. Pas als het aanvallende apparaat niet goed werkt, komt de nadruk meer op de backs te liggen. Elke back kan namelijk een gat in springen dat de aanvaller creëert, maar dan moet de aanvaller dat wel creëren. In dat opzicht zal hij bij PSV in mijn ogen ook vaker de kans krijgen aanvallend meer te laten zien dan bij Sparta.

Ondanks de zeer mooie 6e plek van Sparta, is de spelopvatting natuurlijk totaal anders.

Fulham zat voor hem op de tribune inderdaad. Daar gaat hij ook (meer dan) prima mee kunnen. Augsburg ook. Dat zou ook een mooie stap zijn. Ik denk wel dat PSV loopt te slapen als ze dit pareltje niet binnen hengelen. Hij is echt heel goed. Dit kan ik niet vaak genoeg benadrukken. Ik denk zelfs beter dan Dumfries. En er zit net zo'n kop op. Een kei- en keiharde werker.

15 maart 2023 om 13:32

Het is niet dat ik hem heel veel gezien heb, maar ik denk dat hij een aantal gelijkenissen met Dumfries heeft, maar toch ook wel een aantal verschillen. Voor mijn gevoel is hij wel technischer dan Dumfries maar is Dumfries (zeker met kopduels) dan weer sterker.

15 maart 2023 om 13:35

Precies dat. Hij is sneller (snelste speler Eredivisie had ik ergens gelezen) en technischer dan Dumfries. Dumfries is krachtiger en kopsterker. Aanvallend heb je hier dus meer aan. Verdedigend vooralsnog iets minder. Je komt hem wel vaak tweemaal tegen wanneer je langs hem bent. En deze man heeft meer longen dan menig paard heeft (al verdenk ik Dumfries hier ook van) en dat vind ik sowieso al een hele dikke plus.

Als ik één speler kan noemen waarvan ik overtuigd ben bij ons, dan is het Milan van Ewijk. Hij heeft echt alles. Gecombineerd met de juiste mindset. Hij gaat echt heel ver kunnen komen

Als hij een overstap naar het buitenland maakt, dan is Augsburg wel een nette club, maar het is een club waar niet veel spelers een grote stap omhoog maken naar de top. Of ze maken een stap opzij, of ze gaan net naar een subtopper toe. Sporting zal een leuke stap zijn, mede omdat porro is vertrokken. Wel wat concurrentie met Esgaio, Bellerin en Esteves. En er wordt verwacht dat hij veel assists geeft en goals maakt. Qua goals gaat het dit seizoen wel goed, maar zijn voorzetten moet beter. Met Fulham heb je nog concurrentie met Tete, die een goed seizoen draait, en Cedric. Alleen heeft Tete altijd wat inconsistencies in zijn spel. Dus je kan daarop rekenen.

15 maart 2023 om 13:42

Augsburg is wat mij betreft wel wat te laag hoor. Zoals je zegt, kom je daar niet makkelijk weg ook. Als ik van Ewijk was zou ik voor Fulham, PSV of Feyenoord gaan. Lijken me mooie stappen met clubs die aanvallend voetbal spelen.

15 maart 2023 om 13:52

Ik denk ook dat Augsburg iets te laag voor hem is, maar denk wel dat de Bundesliga ontzettend goed bij hem zou passen. Ik denk een beetje aan een rol die Frimpong bekleedt bij Leverkusen. Zou daarom ook zeker niet misstaan als opvolger van Frimpong of bij clubs als Wolfsburg, Freiburg, Frankfurt of Gladbach.

15 maart 2023 om 14:29

@friestho - Je komt opzich wel makkelijk weg, maar het is gewoon geen club wat opvalt, waardoor spelers voornamelijk de club niet als springplank kan gebruiken. Baba werd verkocht aan Chelsea en zit nu in verhuur traject (Reading nu) en Klavan aan Liverpool. Maar dat was omdat Klopp hem kende van de Bundesliga en hadden een goedkope en stabiele roulatiespeler nodig. Voor de rest niet veel spelers die een grote stap hebben gemaakt. Psv lijkt mij binnen Nederland de beste stap, mede omdat psv op rechts nu niet veel soeps hebben lopen. Feyenoord kan nog pedersen en geertje rechtsachter zetten.

Ben benieuwd welke clubs het zijn. Gok dat het iets is als Brentford, Crystal Palace, Leeds (al hebben die ook pas Kristensen) en welllicht Fulham (alleen als Mbabu weg gaat definitief & Soares niet gekocht owrdt).

Duitsland vind ik het lastig. Ik gok dat het wellicht ook wel een Freiburg of iets dergelijks kan zijn...

Goede speler, zeker aanvallend. Aardig snel, maar defensief nog voldoende werk aan de winkel..

Hoop eigenlijk dat PSV niet voor hem gaat, maar Sambo de kans geeft. Vind ik een indrukwekkende backm vooral defensief. En laat dat nou net een mankement zijn bij PSV. Een back die ka nverdedigen.

Psv hoopt op de nieuwe Dumfries. Deze jongen kan alleen niet verdedigen. Altijd zijn man kwijt en positionering heel matig. Ja hij kan leuk naar voren rennen, kennelijk is dat tegenwoordig belangrijker. Die Sambo doet het uitstekend bij Sparta. Erg goed. Dus waarom iemand kopen die minder is dan Sambo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren