Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV Onder 19 heeft aan dominante eerste helft genoeg voor zege op RC Lens

Laatste update:

PSV Onder 19 heeft uitstekende zaken gedaan in de Youth League. De ploeg van trainer Vincent Heilmann was op De Herdgang met 2-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van RC Lens. Nog voor rust verschenen Emir Bars en Jesper Uneken op het scorebord voor PSV. Dankzij de zege staat PSV nu tweede met zeven punten, op twee punten van koploper Lens. Sevilla volgt met vijf punten, terwijl Arsenal er slechts één heeft.

Heilmann had een basisplaats in huis voor Youth League-debutant Uneken, die vorige maand nog goed was voor een hattrick voor Jong PSV in het verloren duel met FC Eindhoven (3-4). De spits werd voorin geflankeerd door Julian Kwaaitaal (rechts) en Bars (links). Aan de kant van de bezoekers moesten Sean Tormin en Ayanda Sishuba voor de treffers zorgen. Twee weken geleden bleek Lens nog met 2-1 te sterk en dus had PSV wat goed te maken.

De openingsfase werd niet gekenmerkt door kansen, wat de wedstrijd gelijkwaardig deed laten aanvoelen. De eerste poging kwam van een speler van Lens, die PSV-goalie Roy Steur vanaf een meter of 35 wilde verrassen. Het idee was goed, alleen zeilde de poging een halve meter over het doel van Steur.

PSV liet aanvallend stap voor stap steeds meer zien en werd daarvoor in de 15de minuut beloond. Na een mooie aanval was Bars het eindstation: 1-0. PSV zette direct door en kon bijna opnieuw juichen. Bars zette voor op Renzo Tytens, die zijn inzet in het zijnet deed belanden. Even later was Uneken dicht bij zijn eerste treffer in de Youth League. Zijn kopbal kon nog net uit de hoek worden getikt.

Vlak voor rust was het alsnog raak voor de spits. Uneken besloot uit te halen en leek de bal niet goed te raken, maar het was voldoende om Lens-goalie Amine Boukemouche te passeren: 2-0. De Noord-Fransen moesten na rust dus minimaal tweemaal scoren, maar wisten in het openingskwartier na de onderbreking niets te creëren. PSV loerde op counteraanvallen, die niet scherp genoeg werden uitgespeeld.

Uit een van die counteraanvallen had Kwaaitaal de 3-0 op zijn schoen. De buitenspeler slaagde er van dichtbij echter niet in om de voorsprong verder uit te breiden. Hij raakte de paal. Een kwartier voor tijd dacht Tai Abed alsnog de 3-0 te maken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens een vermeende overtreding op Boukemouche.

Alleen calamiteiten leken PSV in de slotfase nog van een overwinning af te kunnen houden. De Eindhovenaren hadden de controle over de wedstrijd en werden zelf nog het gevaarlijkst in het laatste deel van de wedstrijd. Lens kwam er niet meer aan te pas en leed zo zijn eerste puntenverlies dit Youth League-seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Een goed voorbeeld doet volgen! Hopelijk winnen de grote jongens ook vanavond van Lens.

Emir Bars, Tai Abed, Wessel Kuhn, Tim van den Heuvel, Roy Steur en Jesper Uneken zijn wel leuke talenten uit deze selectie. En dan zitten er nog een aantal bij Jong PSV met dezelfde potentie. Met name Bars, Abed en Uneken waren vandaag sterk. Uneken verrast me wel laatste tijd. Was altijd wel redelijke goalgetter maar vond het toch altijd wat slapjes. Als die fysiek nog stappen zet kan het een goede spits worden.

8 november 2023 om 17:57

Uneken doet me aan Luuk de Jong denken. Lang, goed in de lucht, voetenwerk wat minder. Voorop in de strijd en steeds bezig met coachen, lijkt tactisch ook bovengemiddeld sterk. Was ook aanvoerder van PSV U19. Maar hij wordt als een minder groot talent gezien dan Jason van Duiven.

8 november 2023 om 18:59

Ja, goede vergelijking inderdaad. Veel sleuren, duels aangaan, en op de goede plek staan. Van Duiven is denk ik inderdaad een wat groter talent al betwijfel ik of hij altijd in de spits blijft. Zie je tegenwoordig weinig meer voor mijn gevoel, speler met zijn profiel als echte spits. Meer een schaduwspits of vleugelspeler.

AZ u19 heeft gisteren met 3-4 gewonnen in dezelfde competitie.

Helaas was dat hier geen bericht waard.

8 november 2023 om 17:41

Klopt, beetje gek inderdaad. Maar AZ speelt toch in een soort play off competitie van de Youth League? Volgens mij speelt de winnaar van die play offs uiteindelijk tegen een nummer 2 van een groep uit de YL voor een plek in de 8e finale. Alsnog kan daar prima een artikel over komen natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren