Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV mist vrijwel zeker twee vaste basiskrachten in topper tegen Feyenoord

Laatste update:

PSV zal het zondag in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord nog moeten stellen zonder Ismael Saibari. Dat heeft trainer Peter Bosz bevestigd op de persconferentie in aanloop naar het duel. De 23-jarige middenvelder ontbrak de afgelopen twee competitieduels al bij de Eindhovenaren, en is dus niet op tijd fit om mee te spelen tegen Feyenoord.

Twee weken geleden, toen PSV met 2-0 won van Heracles Almelo, zat Saibari al op de bank bij de Eindhovenaren. Dat had ermee te maken dat de Marokkaans international volgens Bosz wat last had van zijn rug.

Een halve week later, tijdens het Champions League-duel met Borussia Dortmund (1-1), deed Saibari wel gewoon mee. Hij stond in de basis en werd in de 83ste minuut gewisseld. Tegen PEC Zwolle (1-7 winst) vorige week ontbrak Saibari echter weer, vanwege een blessure. Die houdt hem ook tegen Feyenoord nog aan de kant.

Waarschijnlijk zal PSV het zondag ook moeten doen zonder Joey Veerman. De middenvelder is momenteel ziek, en heeft bovendien last van een lichte blessure. Daardoor wordt er op een later moment besloten of hij mee kan spelen. “Maar het is normaal gesproken onhaalbaar”, weet Jeroen Kapteijns van De Telegraaf.

Een ernstige blessure heeft Veerman in ieder geval niet. “Veerman is er sowieso niet lang uit", bevestigt Bosz ook nog. "Dortmund-uit is niet in gevaar voor hem”, meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Guus Til


Toch heeft Bosz ook goed nieuws: Guus Til is weer inzetbaar. De 26-jarige middenvelder miste alle wedstrijden in februari vanwege een blessure, maar is nu dus hersteld. Negentig minuten zal Til overigens nog niet spelen: dat vindt Bosz een te grote stap.

PSV en Feyenoord trappen zondagmiddag om 14:30 uur af in het Philips Stadion. Momenteel is het gat tussen de nummer een en twee van de Eredivisie al tien punten. Mocht PSV winnen, dan is het kampioenschap dus zo goed als binnen.

Bekijk dit duel live op ESPN via Ziggo!

Hoe eindigt PSV - Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Dat is vervelend, als je zowel Veerman als Saibari mist gaat het wel lastig worden op het middenveld.

1 maart 2024 om 14:32

Schouten-Til-tillman is nog steeds voor de eredivisie een top middenveld. In de vorige duels zag je dat het druk zetten van het duo De Jong en Til Feyenoord heel erg in de problemen bracht. Fijn dat hij in ieder geval wel weer terug is.

1 maart 2024 om 14:40

Mauro kan evt ook nog. Je hebt in ieder geval weer wat op de bank zitten, dat was bij ajax-uit bijv wel anders.

1 maart 2024 om 14:43

Was ook lastig met hoe de Jong en Til er continu de druk op hielden. Vond Tillman in de competitie tegen ons de beste man van het veld. Die viel een partij goed in.

1 maart 2024 om 14:51

Klopt, was waanzinnig goed. Speelde Geertruida helemaal dronken toen.

1 maart 2024 om 14:56

Klopt, die ging direct een gekke Zidane doen op zijn eigen helft

1 maart 2024 om 15:02

Je hebt juist niks op de bank zitten? Geen Saibari, Lang of Veerman om in te brengen. Bella kotchap net terug van blessure en Til ook. Aanvallend heb je alleen Pepi als wissel en middenveld alleen Babadi/Mauro.

1 maart 2024 om 15:06

Babadi i.p.v Til en je hebt een middenveld wat onder de druk van Feyenoord uit kan voetballen

1 maart 2024 om 15:45

@NouriAlmis:

Er van uitgaande dat Til en Tillman gaan starten, heb je Pepi, Mauro, Babadi, Van Aanholt, Bella-Kotchap, Obispo, Sambo en Land op de bank. De bank heeft er dit seizoen zeker wel eens sterker uitgezien, maar om dit nou "niks op de bank" te noemen vind ik ook overdreven.

1 maart 2024 om 17:06

Gaat niet gebeuren, mauro gaat spelen. Heeft erg veel minuten als 8/6 gemaakt afgelopen wedstrijden. Die gaat basis starten!

1 maart 2024 om 14:43

En Babadi, die vond ik de afgelopen keer beter spelen dan wat Tillman laat zien..

1 maart 2024 om 15:03

Starten tegen een PEC wat mede dankzij de rest van het team al meteen volledig te kijk wordt gezet is wel even andere koek dan starten tegen Dortmund waar het tempo bizar hoog lag.

Tillman oogt door zijn laconieke balbehandeling soms wat lui in het veld, maar die heeft me toch een partij lopen sjouwen tegen Dortmund. Bosz haalde hem er ook af in de slotfase omdat hij helemaal leeg was, maar die was de vorige keer echt heel belangrijk met zijn drukzetten. Babadi is zonder bal simpelweg niet zo sterk en aan de bal hebben ze allebei hun kwaliteiten natuurlijk wel. Overigens zie ik het nog wel gebeuren dat hij met Babadi start omdat ik Babadi wel de betere 8 van de twee vind hoewel het beide natuurlijk van origine 10'en zijn en met Saibari en Veerman zijn de twee achten juist geblesseerd.

1 maart 2024 om 14:45

Feyenoord is momenteel helemaal uitgeput. Ik hoop dat Slot ook eigenlijk gewoon een B elftal het veld in stuurt en de rest de krachten laat sparen voor de wedstrijden erna.

Psv uit ga je momenteel niet winnen.

1 maart 2024 om 14:51

@mickeyduf.
Wat een onzin zeg. Instelling van een verliezer. Je moet er juist vol voor gaan.

1 maart 2024 om 15:01

We moeten er juist VOL voor gaan. Het programma is echt minder druk vanaf deze week. Als je naast de beker nog ergens voor wil gaan spelen, dan moeten we nu van PSV winnen. De hoop doet leven

1 maart 2024 om 15:06

Op de bekerfinale na (maar die zal wel gewonnen worden) is dit echt de enige wedstrijd die er nog toe doet voor Feyenoord hè.

Ze worden waarschijnlijk geen kampioen meer en derde worden ze ook sowieso niet meer, dus dan is er echt alleen voor de eer van het toedienen van een nederlaag aan PSV te spelen. Ik verwacht zondag een veel gemotiveerder en scherper Feyenoord dan de afgelopen twee wedstrijden, ook omdat ze het spel niet hoeven te maken.

1 maart 2024 om 15:36

De enige wedstrijd die er nog toe doet vind ik wat ver gezocht. De competitie is nog zeker niet klaar namelijk.

1 maart 2024 om 16:24

@woenselaar:

Als ze zondag winnen misschien niet, maar dan is het gat nog steeds 7 punten en met het spel van de afgelopen weken tegen de kleintjes gaat Feyenoord echt nog wel een keer het deksel op de neus krijgen. Ze moeten nog uit naar NEC en de Eagles in de competitie, zou best kunnen dat één van die twee een verliespartij wordt. Overigens zou Heerenveen-uit ook wel een bananenschil kunnen worden. Weet dat dat eigenlijke de traditionele angstgegner van PSV is, maar een Heerenveen dat het spel niet hoeft te maken is nog best redelijk dit seizoen.

Dat is echter allemaal in het scenario van winst en zelfs dan worden ze dus waarschijnlijk gewoon tweede. In het scenario van een gelijkspel of verlies boeit alles daarna zelfs al helemaal geen hol meer omdat PSV geen 10 of 13 punten meer gaat verspelen in de competitie.

Derde worden ze echter ook niet meer omdat het gat met nummer 3 Twente (en die hebben zelf weer een gat met plek 4 waar het eveneens verschrikkelijk moeizaam draaiende AZ staat) ook 8 punten is. Feyenoord heeft echter by far het makkelijkste programma na aankomende zondag terwijl Twente nog uit naar Ajax, AZ én PSV moet waar ze gegarandeerd ergens wel punten gaan laten liggen.

Het gat met nummer vier AZ is al 12 punten en met nummer vijf Ajax zelfs 19 punten, dus dat zijn beide ook geen concurrenten meer. Feyenoord heeft nog een Klassieker in de competitie staan, maar dat wordt gewoon een walkover en is nog in de Kuip ook. Voor de rest heeft Feyenoord de gehele top 5 al twee keer gehad na dit weekend.

Lang verhaal kort: Ja, er is nog één wedstrijd waar Feyenoorders zich van hun beste kant zullen willen laten zien (Ajax-thuis), maar qua sportieve belangen denk ik echt dat de Eredivisie gewoon gespeeld is bovenin en dat deze editie van PSV-Feyenoord weldegelijk de enige wedstrijd is die er nog echt toe doet voor Feyenoord dit seizoen, nogmaals de bekerfinale niet meegerekend.

Dan kunnen we dus niet Schouten in de verdediging zetten zoals we in elk topduel gedaan hebben. Het gaat waarschijnlijk Benitez; Teze, Ramalho, Boscagli, Dest; Schouten, Tillman, Til; Lozano, de Jong en Bakayoko worden. Heel misschien Mauro op het middenveld en Schouten toch naar achteren.

1 maart 2024 om 14:34

Daar is Mauro veel te licht voor, van mij mag het overigens hoor . Denk dat hij je eerste opstelling idd pakt.

1 maart 2024 om 14:37

Wel jammer dat we geen PSV - Feyenoord met 100% fitte selecties tegen elkaar gaan zien dit seizoen. Zonder Veerman, Saibari, Lang, Stengs, Bijlow en Trauner is het niveau een stuk minder.

1 maart 2024 om 14:43

Denk dat Trauner en Beelden in zijn huidige vorm momenteel om het even is. Bijlow en Wellenreuter ontlopen elkaar ook niet zo erg. Alleen met Stengs mis je toch wel de aanvallende verbindingsspeler. Dan ga je dus Wieffer, Zerrouki en Timber krijgen. Wieffer en Zerrouki lopen elkaar vaak in de weg.

Kijk wel uit naar duels tussen De Jong en Hancko. Toch de beste aanvaller tegen de beste verdediger momenteel

1 maart 2024 om 14:50

Idd! Beide gelijk jammer dat de beste 11 van beide partijen niet spelen al is het bij Feyenoord met Hartman en Gimenez terug nog enigzins te overzien. Middenveld met Wieffer en Zerrouki ga je voor de bijl tegen de lopers van PSV. Wieffer, Timber, Ivanusec lijkt me beter met Nieuwkoop als rechtsbuiten voor het meer verdedigende aspect.

1 maart 2024 om 14:53

@deenb, mag toch hopen dat hij gewoon Minteh opstelt.
Met Nieuwkoop creëer je dat wij achter psv aanlopen, stel je Minteh op dan denkt Dest wel twee keer na om constant op te komen

1 maart 2024 om 14:41

Denk eerder Mauro dan in plaats van Til. Til toch tijdje uitgelegen.

1 maart 2024 om 14:51

Ik verwacht Til in de basis en dan na een minuut of 60 wisselen.

1 maart 2024 om 15:09

Tillman op 8 ben ik ook niet zo'n fan van omdat er dan geen passer op het middenveld staat en er gaten ontstaan. Daarnaast ben ik groot fan van de voetballer Tillman, maar zijn opportunistische spel moet eigenlijk wel wat hoger op het veld.

Een middenveld Schouten - Mauro met Tillman op 10 is veel complementairder omdat Mauro dan kan lijmen tussen verdediging en aanval, maar ik verwacht inderdaad ook dat het Schouten - Til - Tillman wordt waarbij Mauro ergens in de tweede helft voor Til gaat komen.

Klote, maar alsnog moet dit prima te doen zijn. Til is gelukkig terug, die levert altijd.

1 maart 2024 om 15:03

‘Prima te doen’? 0 kracht om van de bank te brengen en je moet nu Ramalho achterin opstellen en Til in de basis zetten na blessure.

1 maart 2024 om 16:14

Een middenveld met Schouten, Tillman en Babadi is prima. Wat maak je je druk, we ze zijn ongeslagen en staan 10 punten voor.

Maak je niet druk, dit is het spelletje dat psv vaker speelt voor topwedstrijden.
Ik weet dat in November tegen Twente, het toevallig ook Joey Veerman was die waarschijnlijk niet mee zou doen, en raad eens wie er toch gewoon mee deed.... Juist, Joey Veerman.

1 maart 2024 om 14:44

wat een onzin zeg! Bosz is juist altijd eerlijk over het meedoen of niet meedoen van spelers. en als iemand een twijfelgeval is de kans er toch gewoon dat die mee kan doen? noemen het niet voor niets een Twijfelgeval.

1 maart 2024 om 14:53

@kabouterpost,

Hoe weet jij of Bosz altijd eerlijk is? Vind dat zo'n rare uitspraak. Jij weet niet hoe Bosz is. Hij doet zich wel eerlijk voor..
Maar wel toevallig, want het gebeurd elk seizoen, ook toevallig telkens voor een topwedstrijd. En elke keer doen ze mee.

1 maart 2024 om 15:00

Ik weet dat Bosz eerlijk is, omdat de dingen die hij zegt over meespelen van iemand achteraf ook zo blijken te zijn. Kan jij één voorbeeld noemen wanner die niet eerlijk is geweest?

1 maart 2024 om 19:13

Concrete voorbeelden? Bijna alle twijfelgevallen bij PSV speelden steeds niet en blessures duurden ook vrijwel altijd langer dan gedacht. Hij heeft ook niet getraind vandaag hè. Lichte blessure én ziek

Saibari is wel zeer regelmatig gebleseerd/niet fit of ligt dat aan mij? Ik vind hem er ook niet altijd 100% afgetraind uit zien, wellicht valt daar nog wel iets in te verbeteren als hij naar een topcompetitie wil.

1 maart 2024 om 15:15

Saibari is dit seizoen wat vaker geblesseerd, maar volgens mij is dat nieuw hoor. Hij heeft in januari natuurlijk ook een hoop wedstrijden gemist door de Africa Cup hè, dat neem je onbewust misschien ook wel een beetje mee in je achterhoofd. Toen hij terugkwam van de Africa Cup stond hij de volgende dag al weer op het trainingsveld.

Wel is het mij inderdaad ook meerdere keren opgevallen dat hij niet echt droog/afgetraind is. Hij lijkt er nog niet zoveel last van te hebben omdat hij juist explosief is en veel energie in een wedstrijd legt, maar voor het oplopen van blessures is het niet handig en als je drie keer per week 90 minuten maakt ga je er sowieso last van krijgen.

Echter moeten hij dat dan juist misschien maar niet doen, dan hebben we hem nog wat langer bij Psv Hij is niet zo belangrijk als Schouten of Veerman dat misschien is op het middenveld, maar uiteindelijk is hij wel de middenvelder die het leukst is om naar te kijken denk ik. Hij heeft echt een bizar hoge piek, iets waar ik me zo hard over verbaasd heb na hem vorig seizoen op rechtsbuiten te zien spelen

En Noa Lang ontbreekt uiteraard ook, dat maakt dus drie bassispelers die je mist. Vooral jammer dat we hierdoor niet met Schouten als cv kunnen spelen, daar hebben we tot nu toe eigenlijk alleen maar succes mee gehad in topwedstrijden en zorgde ervoor dat je constant onder de druk uit kon voetballen.

1 maart 2024 om 18:09

Noa Lang is opzich wel altijd geblesseerd. Telt dat nog? Ik tel Bijlow ook niet meer mee.

Als Guus Til er weer staat om elke bal in te leveren dan maakt Feyenoord een goede kans. Hopelijk gewoon Babadi op 10.

Ik heb zo ongelooflijk veel zin in Dortmund. De selectie ziet er dan weer een stuk beter uit. Bella-Kotchap is dan helemaal terug (maar ik weet zijn niveau niet), Til is dan weer helemaal fit, ik ga er vanuit dat Veerman en Saibari er dan ook weer bij zijn en de transfersoap rondom Babadi is dan waarschijnlijk voorbij als die heeft bijgetekend. Dan heb je behalve Lang, die je echt ongelooflijk mist, wel een goede en brede selectie

1 maart 2024 om 16:28

Fijn, maar we moeten eerst nog tegen Feyenoord, de terechte nummer 2 van de eredivisie. Balen dat zowel Veerman en Saibari er niet bij zijn. Hoop toch dat we Feyenoord zondag de genadeslag kunnen geven..

Iedereen bij Feyenoord blij en dan ga je eraf door een hattrick van Guus Til.

Ik wist niet dat Saibari al 23 was! Ik had het gevoel dat hij 19 of 20 was en vond hem daarom een talent van de buitencategorie. Maar gezien zijn echte leeftijd valt dat allemaal wel mee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren