Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV laat Yorbe Vertessen definitief naar Union Berlin vertrekken

Laatste update:

Yorbe Vertessen vertrekt naar Union Berlin, zo meldt PSV donderdagochtend via de officiële kanalen. De 23-jarige spits gaat de Eindhovense koploper na vijftien trouwe dienstjaren verlaten. Vertessen was al even in de Duitse hoofdstad om zijn transfer af te ronden en heeft nu eindelijk toestemming gekregen van PSV.

Volgens journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad tekent Vertessen tot medio 2028 in Berlijn, waar hij al vier dagen was in afwachting van zijn transfer. Elfrink bericht dat PSV zo’n 6 miljoen euro (4,75 miljoen euro vast) ontvangt, waarbij de Brabanders ook een ‘fraai doorverkooppercentage’ hebben bedongen. In het Philips Stadion lag Vertessen nog tot medio 2025 vast.

Vertessen doorliep de jeugdopleiding van PSV en maakte in februari 2021 zijn debuut in de hoofdmacht. In de afgelopen 3 jaar kwam hij tot 102 duels namens de koploper in alle competities. Daarin was hij goed voor achttien doelpunten en tien assists. Vertessen groeide nooit uit tot een vaste kracht en werd vorig seizoen enkele maanden verhuurd aan Union Sint-Gillis.

Couhaib Driouech


Technisch directeur Earnest Stewart hoopt nog donderdag een vervanger van Vertessen te presenteren. PSV zet vol in op de komst van Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech. De Marokkaans jeugdinternational kan in het Philips Stadion tot medio 2028 tekenen, al moet PSV eerst nog een akkoord bereiken met de Rotterdamse laagvlieger.

Volgens Elfrink is de mogelijke miljoenentransfer complex. “Excelsior zet in op een directe vervanger voor PSV-target Driouech en dat kost nog altijd tijd. Er zou een echte buitenspeler naast Lance Duijvesteijn (Almere City, red.) moeten komen, die overigens wel op de flank kan spelen.”

Transferssoap


In het afscheidsartikel op de clubwebsite van PSV komt ook de ‘transfersoap’ van de afgelopen dagen kort aan het licht. “Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Almere City reisde de Vlaming af naar Berlijn, waarna de blessure van Noa Lang alsnog roet in het eten dreigde te gooien. PSV is Yorbe dankbaar voor zijn inzet en toewijding van de afgelopen vijftien seizoenen en verleent hem de vrijgeleide om zijn gewenste transfer te kunnen maken. Succes in je verdere carrière, Yorbe.”

De van PSV afkomstige Vertessen is bij Union Berlin de beoogde opvolger van Sheraldo Becker, die onlangs overstapte naar Real Sociedad. De Belg maakt mogelijk komende zondag al zijn debuut in de uitwedstrijd van Union Berlin tegen RB Leipzig. Bij zijn nieuwe club gaat Vertessen spelen met rugnummer 14.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig dat psv het wel door laat gaan. Hopelijk wordt zijn vervanger vandaag nog gepresenteerd

1 februari 2024 om 11:18

Probleem is een beetje dat we toch wel kampioen worden. Dus als je nu een vervanger gaat halen, moet deze Champions League-waardig zijn. Dit soort buitenkansjes zie ik op dit moment niet. Dit zijn vaak wat meer ervaren spelers die bij een topclub op een zijspoor zijn beland, deze lijken nu allemaal naar Saudi Arabië te gaan.

Goed zo PSV. Afspraak is afspraak. Ben benieuwd met welke speler ze nu op de proppen gaan komen.

1 februari 2024 om 11:07

Denk Dusan Tadic.

1 februari 2024 om 11:14

Dat zal dan wel die Driouech van Excelsior worden toch?

1 februari 2024 om 11:24

Hopelijk laten ze Driouech bij excelsior. Zonde van zijn talent om bij psv op de bank te belanden.

1 februari 2024 om 11:58

Haha om deze zomer naar Twente te komen was het toch?

1 februari 2024 om 13:04

Toevallige nevenschade is dat 😜

Ik geloof het pas als ik hem in een Union Berlin shirt een wedstrijd zie spelen.

1 februari 2024 om 11:12

Dan ga ik het misschien wel nooit geloven😅

Voor beide partijen de beste conclusie. Vertessen zat met zijn hoofd al in Duitsland en alles was zo goed als rond. Mocht dit niet zijn doorgegaan, zal Vertessen niet meer de ideale 12e man zijn om in te brengen. Nu afwachten wat PSV nog gaat aantrekken.

Was te verwachten en het had PSV gesierd als ze hem eerder groen licht hadden gegeven. Vind het toch niet zo chique hoe dit allemaal gelopen is maar ergens ook wel weer begrijpelijk dat men eerst een vervanger wil halen. Dan zal de komst van Driouech snel bekend gemaakt worden gok ik zo, leuke speler, ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen.

Ik vind het niet echt netjes dat PSV nog zo lang dwars gelegen heeft, maar het is fijn dat het nu allemaal toch nog netjes geregeld kan worden op deadline day. Hopelijk heeft PSV zijn vervanger snel binnen

Nu word het voor psv toch wel echt haasten om nog die versterking binnen te krijgen.
Anders zitten ze wel echt krap in hun buitenspelers. Nationaal is dat geen probleem, kampioenschap is toch binnen, maar vooral CL gaat dat problemen opleveren.

Blijf het een bijzondere keuze vinden. Hij speelt dit seizoen redelijk veel. Met een geblesseerde lang zijn er 3 buitenspelers voor 2 posities. Buitenspelers worden vrijwel altijd ingebracht dus minuten maakt hij sowieso. Daarnaast zo lang bij deze club waarmee je kampioen kan worden, 1/8e finale gaat spelen tegen Dortmund en volgend jaar weer CL. Dan ga je naar een laagvlieger uit de BuLi waar minuten ook geen garantie zijn. Ik had toch zeker dit jaar nog afgemaakt bij PSV.

1 februari 2024 om 11:13

De relatie met Bosz was volgensmij ook niet echt best. Als je niet meer gelukkig bent of minder gelukkig op een bepaalde plek telt de rest vaak niet meer mee, dat zie je dan niet meer. Of je wilt het niet zien. Ik denk dat hij een slimme jongen is en dit is een weloverwogen besluit als ik de artikelen mag geloven. Hij wilde dit, dan is het goed zo!

1 februari 2024 om 11:26

Hoe kom jij aan de informatie dat de relatie met Bosz verstoord zou zijn?

1 februari 2024 om 11:29

Denk dat dat allemaal wel meevalt. Hij maakte gewoon niet echt veel minuten en dan is het ook niet heel gek dat je ergens naar toe wil waar dat wel kan. Dat PSV een mooi seizoen heeft klopt, maar snap ook dat hij niet nog een half seizoen op de bank wil zitten.

1 februari 2024 om 11:25

Ik begreep die keuze van Vertessen eigenlijk ook niet helemaal, die jongen heeft in zijn hele periode bij PSV nog nooit zoveel minuten gemaakt en hij draait eigenlijk een prima seizoen. Als iedereen fit is zal hij weinig aan spelen toekomen maar het is zelden zo dat iedereen fit is en zeker met de voorlopige afwezigheid van Lang had hij veel minuten kunnen maken. Hij had nog wedstrijden kunnen meepakken in de CL en de kans op het eerste kampioenschap met de club waar hij al van kinds af aan speelde is best groot. Hij moet zijn rol al reserve speler wel echt he-le-maal beu geweest zijn.

1 februari 2024 om 19:12

Ik snap het wel. Nu Becker daar weg is wel een logische opvolger. Als hij het daar goed doet is het tijd om een volgende stap te zetten. Omdat hij 'slechts' wisselspeler is bij PSV gaat hij nooit direct naar een topclub. Soms moet je 1 stap terugdoen om er 2 vooruit te zetten.

Lijkt mij een teken dat de vervanger ook rond is. En alle moraalridders ook weer blij, ook niet onbelangrijk.

1 februari 2024 om 11:20

Wat een onzin. Met Lang en Lozano weet je sowieso dat je buitenspelers niet allemaal blessurevrij blijven gedurende de tweede seizoenshelft. Oftewel: psv had sowieso een vervanger nodig voor Vertessen. Als ze er netjes onderuit hadden willen komen, dan hadden ze die voorwaarde duidelijk van tevoren met union en vertessen moeten bespreken. Alledrie de partijen zijn met volle verstand de onderhandelingen ingegaan. Alledrie de partijen hebben vervolgens groen licht gegeven voor de transfer. Psv geeft toestemming aan vertessen en union voor de medische keuring. Mits die goed gaat worden de handtekeningen gezet. Dan is het gewoon slecht werkgeverschap en ook onbetrouwbaar naar de kopende club om dan ineens de handrem erop te gooien.

1 februari 2024 om 12:26

Blij dat jij alles op voorhand weet, succes met je eigen keuzes in het leven.

PSV wilde er niet onderuit komen, maar wilden wachten tot er een vervanger aangetrokken kon worden. De nuance ontbreekt.

Dat het rommelig is, dat klopt. Had anders opgepakt kunnen (moeten) worden? Ja, uiteraard. Maar gezien de acute nood door Lang’s blessure was dit niet vreemd. Hoogstens een onvoorziene omstandigheid. Drama is opgelost zonder slachtoffers, volgende.

Al vanaf zijn 9de bij PSV. Hoop dat PSV de trend met het opleiden van Belgische talenten kan doorzetten. Begrijp dat dat steeds moeilijker wordt omdat de concurrentie alsmaar groter wordt.

Waardeloze transfer, voor dat geld haal je nooit een soortgelijke speler binnen. Dus het kost je alleen maar geld.
Vond dat Vertessen genoeg minuten kreeg en dat zou nu alleen maar meer worden.

Bij Union Berlin in de middenmoot spelen dan maar. De Bundesliga voor een buitenspeler is sowieso al niet gunstig en helemaal als je nergens voor speelt.
Zal me niets verbazen als die na 1 jaar weg is daar.

Wat een koopje. Niet handig gedaan. Hoe lang lag hij nog vast? Voor eigen jeugd mag je best wat meer vragen. Union gaat hier goed geld aan verdienen. Gelukkig voor PSV stroomt er dan nog wat van dat bedrag naar hen

Gelukkig dat het voor hem toch rond is gekomen! Wat een rompslomp was dat zeg! Succes!

Zoist. Houdoe en bedankt dat je bij de mooiste club van Nederland hebt mogen spelen

Toch wel leuk. Psv staat niet bekend om een goede opleiding, maar vooral als koopclub. Dat dan toch een speler die al vanaf jongs af aan bij de club zit nu naar Union gaat is een mooie reclame voor de psv jeugd.

Bij psv geen basisplaats en geen zicht erop. Union is zeker geen slechter team dan psv maar wel een betere competitie.

Vertessen heeft zelf een Union shirt gekocht...

Wat een nare club die psv. Altijd moeilijk doen bij een aankoop of verkoop van een speler

1 februari 2024 om 12:39

Die psv?
Ze hebben met deze transfer niet netjes gehandeld absoluut.
Ben wel benieuwd welke voorbeelden je nog meer hebt aangezien het je diep lijkt te zitten.

Het enige juiste. Hem terughalen kon je hem niet aandoen. Nooit goed genoeg geweest voor PSV. Al is hij dit seizoen belangrijk geweest voor ons. Wens hem veel succes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren