Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV haalt toptalent in huis: ‘Op een dag ben ik beter dan Cristiano Ronaldo’

Laatste update:

Met pen en papier in de hand en tientallen scouts hijgend in de nek struint Voetbalzone wekelijks de internationale velden af. Wie zijn de sterren van de toekomst, welke talenten moeten absoluut in de gaten worden gehouden? Ons volgende doelwit: Younes Delfi, die zich binnen afzienbare tijd gaat aansluiten bij PSV.

Door Tim Siekman

De Onder-17 van Iran was in oktober 2017 goed begonnen aan het WK door de leeftijdsgenoten van Guinea met 3-1 te verslaan. Een knappe prestatie, maar ook ingecalculeerd. De Aziatische talenten zouden in de groepsfase een veel zwaardere kluif hebben aan Duitsland, dat met Jann-Fiete Arp een alom begeerde groeibriljant in handen heeft. De topspits van Hamburger SV wist op het eindtoernooi in India in vijf wedstrijden vijf keer te scoren en zorgde voor de kwartfinaleplaats van Duitsland op het WK.

Op voorhand werd dus een interessante clash verwacht, met wederom een mogelijke hoofdrol voor Arp, die onder meer op de radar staat van Bayern München. Het verliep anders. In het Jawaharlal Nehru Stadium in Delhi werd Duitsland overklast door Iran. De 4-0 nederlaag van die Mannschaft betekende de doorbraak van Younes Delfi op het internationale podium. De zeventienjarige rechtsbuiten nam zijn ploeg bij de hand en brak na zes minuten al de ban door het leer, via verdediger Jan Boller, door de benen van doelman Luca Plogmann te plaatsen.

Vervolgens kreeg Plogmann een spervuur aan aanvallen te verwerken. Vlak voor rust deed Delfi wederom van zich spreken: de snelle buitenspeler kopte raak op aangeven van Mohammad Sharifi. Na de thee produceerde het toptalent ook nog een assist op Allahyar Sayyad, waarna Vahid Namdari de eindstand bepaalde. Met de eclatante zege op Duitsland was de naam van Delfi definitief gevestigd. Verschillende clubs in Europa hebben lovende scoutingsrapporten van de Iraniër in de lade liggen, waaronder Besiktas, maar het is PSV dat heeft doorgepakt.

PSV
Delfi is namelijk op weg naar de Eindhovenaren, zo verzekerde directeur Amir Soltani onlangs. De zeventienjarige aanvaller wordt voor een vergoeding van 550.000 euro weggeplukt bij Esteghlal Khuzestan, dat ook een doorverkooppercentage van twintig procent heeft bedongen. Soltani gaf recentelijk aan dat de deal zo goed als rond is en dat ‘de laatste details’ nog besproken moeten worden. Vanaf medio augustus gaat Delfi met de Onder-23 van Iran proberen te schitteren op de Asian Games in Indonesië en de jongeling sluit nadien, waarschijnlijk in januari, officieel aan bij PSV.

Afgelopen maart zou Delfi, die overigens ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, samen met Taha Shariati op proef komen bij de Eindhovenaren. De twee jeugdinternationals zouden meetrainen met de Onder-19, dat destijds onder leiding stond van Mark van Bommel, thans hoofdtrainer van de landskampioen. Delfi kreeg echter geen toestemming om af te reizen naar Nederland, maar nu maakt hij alsnog de stap. Hij kan vanaf zijn verjaardag, 2 oktober, een professioneel contract ondertekenen bij PSV.

Younes Delfi met zijn teamgenoten van de Onder-23 van Iran bij een vriendschappelijk duel met Irak.

Dat Delfi op het WK juist tegen Duitsland excelleerde, was naar eigen zeggen mede te danken aan een secure voorbereiding die hij samen met zijn aanvalspartner annex kamergenoot Sayyad uitvoerde. “We bekeken veel video's van de Onder-17 van Duitsland en wisten wat ze te bieden hadden. We hebben ze tot in de kleinste detail geanalyseerd en daaruit trokken we onze conclusies", aldus Delfi, die met Iran uiteindelijk in de kwartfinale strandde met een nederlaag tegen Spanje, in gesprek met New Indian Express.

Cristiano Ronaldo
In Iran is men er inmiddels van overtuigd dat de jongeling in de toekomst het topvoetbal in Europa aankan. “Dat hij nu al regelmatig speelt in Persian Gulf Pro League, is een zegen voor het team”, aldus teammanager Amir Sedighi afgelopen oktober. “Hij is een waardevolle toevoeging, zowel voor zijn club als land.” Delfi wordt sinds zijn debuut voor Esteghlal Khuzestan eind 2016 door verschillende media bestempeld als 'wonderkind'. Na 'slechts' zes optredens in het seizoen 2016/17 werd de buitenspeler het jaar daarop vrijwel iedere wedstrijd speelminuten gegund. In totaal heeft de dribbelaar tot dusver in clubverband 32 profduels achter de rug, met 7 doelpunten en 1 assist achter zijn naam.

Delfi is vastbesloten op de Asian Games wederom de aandacht op zich te vestigen. Het talent blijft ambitieus, ondanks alle lof die hem al ten deel is gevallen. “Mijn doelen zijn niet gebaseerd op mijn prestaties. Ik verwacht meer van mezelf”, zei Delfi onlangs in een interview met varzesh3. Delfi heeft het lange tijd erg naar zijn zin gehad bij de club waar hij sinds zijn vroege jeugd speelde, maar erkent dat de stap naar Europa erg aanlokkelijk is. "Mijn ambities zijn erg groot. Ik wil Esteghlal Khuzestan inruilen voor Europa om uiteindelijk te spelen voor topclubs.”

De aanvaller wordt geprezen om zijn snelheid, zijn techniek, zijn dribbels en zijn drang om constant de één-op-één situaties op te zoeken. Delfi draait zijn hand echter niet om voor het vuile werk en is bereid meters te maken voor zijn ploeggenoten. De zeventienjarige groeibriljant heeft Cristiano Ronaldo als idool. De vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or zegt vaak dat hard werken de basis voor succes is en die mening is ook Delfi toebedeeld: “Om zelfs al in de schaduw te staan van Ronaldo, moet ik erg hard werken, dat weet ik. Maar mijn doel is om beter te worden dan Ronaldo. Op een dag ben ik dat ook.”

Naam: Younes Delfi
Geboortedatum: 2 oktober 2000
Club: Esteghlal Khuzestan
Positie: rechtsbuiten, aanvallende middenvelder
Sterke punten: snelheid, dribbelkwaliteiten, inzicht

Verwacht jij dat Younes Delfi uiteindelijk een vaste basisplaats gaat afdwingen bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is van harte welkom! Ben benieuwd...

4 augustus 2018 om 02:11

Nou dat hoeft niet hoor , PSV heeft een bedroevend trackrecord voor wat betreft buitenlandse jeugdspelers. Scamaca was de nieuwe Zlatan, Laursen de nieuwe Laudrup, Mickelsen de nieuwe Schmeichel , Lundqvist een hele partij Balkan Boys....zodra ze zijn geland in Eindhoven kunnen ze er helemaal niks meer van.

4 augustus 2018 om 10:11

Boris Cmiljanic verdient ook nog wel een eervolle vermelding. Voetballen was niet helemal zijn ding maar hij had wel redelijk goed Nederlands geleerd in korte tijd. Das opzich al knap.

4 augustus 2018 om 10:55

Laursen deed het opzich niet heel slecht bij PSV maar zijn concurrentie zoals Gakpo malen en Gudmundsson is gewoon beter. aan Lundqvist snappen de meeste psv fans niet wat er nou zo bijzonder aan hem is. Maar was volgens mij altijd een beetje een lievelingetje van Cocu.

4 augustus 2018 om 17:09

Ik kan niet anders zeggen dan dat dat zeer knap is , jammer dat hij niet kon voetballen.

4 augustus 2018 om 22:03

Kan hij altijd nog leraar Nederland worden ipv voetballer. 😊

4 augustus 2018 om 22:40

Mwah, ik vind Lozano anders een heel goede voetballeer, echt een aanwinst voor de eredivisie. Mag zo met mijn club meedoen.

PSV heeft veel buitenlandse talenten aangekocht, positieve ontwikkeling op t moment dat de eigen lichtingen geen doorstroom kan verzorgen. De huidige lichting can PSV us wel weer goed met Gudmondsdon, Gakpo, Mauro, Lammers, Obispo, Rosario, Lundqvist, Rigo.

4 augustus 2018 om 00:40

Vind je die lichting die jij opnoemt echt goed? Rosario is een leuke back-up maar verder vind ik hier geen talenten rondlopen die in potentie een vaste waarde voor PSV zouden kunnen zijn, laat staan die na PSV nog stappen kunnen maken.

4 augustus 2018 om 01:01

Rosario zie ik dit seizoen wel zijn minuten gaan pakken naast Hendrix in wedstrijden die gecontroleerd moeten worden, en verder verwacht ik dat Malen, mauro, obispo en gakpo echt wel het eerste kunnen halen als basisispeler in de toekomst. Rigo stond dit jaar wat stil, maar is in potentie ook zeker een goede nummer 6 voor PSV.

4 augustus 2018 om 02:14

Rigo is toch helemaal niks , aardige traptechniek maar totaal geen agressiviteit , duelkracht, doorzettingsvermogen. Mauro voegt niks toe , Malen is goed bezig .

4 augustus 2018 om 08:57

Baradona, wat heb jij tegen PSV? Je zeikt alles en iedereen af..
Mauro, Malen, Gakpo, Obispo zijn allemaal heel grote talenten en toekomstig basis materiaal.

4 augustus 2018 om 10:15

Rosario, Lundqvist, Rigo en waarschijnlijk ook Lammers kunnen zeker een mooie carrière opbouwen maar ik denk dat PSV neg iets te hoog gegrepen is inderdaad. Maar Gakpo, Malen, Gudmundsson, Obispo en Mauro kunnen zeker een goeie speler voor het eerste worden. Of ze het allemaal gaan halen is nog de vraag maar met dat soort talenten kun je zeker spreken van een goeie lichting.

4 augustus 2018 om 10:57

Maar dit horen we generatie op generatie en uiteindelijk blijft er maar heel weinig van over (bij meerdere clubs overigens). Ik denk zelf dat maximaal 2 van deze spelers een rol van betekenis gaan spelen bij het eerste elftal.

4 augustus 2018 om 10:59

Nou ik denk dat Rosario op het moment nog anders nog het dichtst tegen een basisplaats aanzit. Vandaag lijken ook alle plaatsen op in de basis al meer dan duidelijk behalve dat plaatje op het middenveld tussen Rosario en Ramselaar.

Ik zou hem in ieder geval niet onderschatten. Ruimde ook in de 3 oefenduels vooral het vuile werk op, en is gewoon een degelijke die niet zoveel op valt in het veld.

4 augustus 2018 om 00:45

20% door verkoop precentage is behoorlijk veel! Ben benieuwd of wat wordt

De jeugd van Iran is niet normaal goed, ben benieuwd wat hun in de komende jaren gaan laten zien op WK’s

4 augustus 2018 om 11:47

Waarschijnlijk niet veel meer dan andere jaren, alleen met de nieuwe opzet zie ik ze de knock out fase misschien halen.

Ken de jongen niet, maar erg benieuwd. Vooralsnog zijn er echter veel meer Buitenlandse jongeren mislukt dan gelukt. Beetje scepsis blijft altijd wel bestaan.

Dit kan een grote worden als hij zich mentaal sterk kan houden! Hij heeft alles in huis om een topper te worden maar hij moet het natuurlijk ook laten zien.

Charleroi is de laatste tijd veel actief op de iraanse markt. Jongens als kaveh rezaei, ali gholizadeh, en omid noorafkan beschikken over veel potentie en kunnen makelijk mee bij een club ALS AZ.

Shariati, sayyad en namdari moeten zich snel in de iraanse league in de kijker spelen bij europese clubs.

Het is jammer dat taremi in qatar blijft naar mijn mening kan hij beter dan jahanbakhsh zijn, alleen hij is omringd door de verkeerde mensen. majid hosseini is op weg naar trabzonspor en daar gaan de turken veel plezier aan beleven. naar verwachting gaan azmoun en pouraliganji opweg naar de PL. Iran heeft echt een interessante generatie klaar staan voor de middenmoot/subtop europa en enkele voor de top zoals een delfi.

4 augustus 2018 om 03:30

Rezaei is een topper! Zeker vorig jaar was hij de speerpunt van Charlerois aanval

Mooi voor PSV als het dit talent binnen kan halen.
Ik neem aan dat de staf van de club deze jongen wel weer met beide beentjes op aarde zal krijgen.
Er zijn veel meer talentjes van 17 jaar ergens onderweg geknakt dan van het niveau Ronaldo geworden.
Zelfvertrouwen is goed, maar het joch moet niet overdrijven.

Fabio Paim, die ondermeer door Ronaldo zelf als "beter dan hem op die leeftijd" werd genoemd zit nu in de B-ploeg van Leixãµes.

Al die onzin toch altijd. Je mag gerust een doel hebben maar dat geroep van "het gaat me lukken ook" zonder dat je nog maar iets noemenswaardig hebt gepresteerd mag wel stoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren