Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV-fans reageren op topman en kondigen massazang aan

Laatste update:

Peter Swinkels, president-commissaris van PSV, moedigde afgelopen week de supporters van zijn club aan zich meer te laten horen. De achterban heeft positief gereageerd op de suggestie en zal zondag tegen FC Twente massaal het clublied zingen, meldt Omroep Brabant.

/

De tekst van het zangstuk wordt getoond op de schermen in het Philips Stadion, waardoor iedereen in de gelegenheid komt om mee te zingen. De Supportersvereniging PSV en Fans United willen dat iedereen na 19 minuten en 13 seconden (in 1913 werd PSV opgericht) gaat staan en het clublied ten gehore brengt.

Niet iedereen van de rood-witte achterban is het eens met Swinkels. “Eindhoven heeft een heel fanatiek en vooral net publiek, waar andere clubs een voorbeeld aan kunnen nemen”, laat een supporter weten tegen Forza PSV. Sommigen vinden dat niet de fans, maar de spelers te weinig brengen. “Een aantal spelers loopt de kantjes er vanaf. Van mij mogen ze met 3-0 verliezen, maar dan moet het gras eruit zijn in het stadion”, zegt een teleurgestelde supporter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

nepcultuur, als een voorzitter de boel al moet wakker schudden om sfeer te maken zit er iets fundamenteel niet helemaal goed lijkt me

2 maart 2012 om 20:22

Nou dat ben ik niet met jou eens. Ik vind het eigenlijk wel erg dat mensen zeggen dat PSV een saai publiek heeft want dat is helemaal niet waar. Gaat men het vergelijken met sommige andere clubs dan zie je verschil. Het publiek van PSV is heel netjes maar dat bedoeld de voorzitter helemaal niet eens. Een sfeeractie met een publiek als 12e man is heel hard nodig voor dit PSV om van Twente te winnen. Ik hoop op een heksenketel.

2 maart 2012 om 20:31

Een hekselketel in Eindhoven, mm dan moet er een belangrijke wedstrijd zijn! De laatste keer dat ik vond dat er echt sfeer was, was de wedstrijd tegen Milan in de halve finale CL, maar dat mag dan ook wel trouwens.

2 maart 2012 om 20:49

Tegen Feyenoord hoorde je de alleen de Feyenoord fans. Zelfs de verslaggever zei er iets over. Dat zeg toch genoeg.

2 maart 2012 om 22:01

Ik schaam me er als PSV fan kapot voor. Ik sta altijd maar stel voor dat iedereen bij 19:13 gaat zitten.

Bovendien is dit allang een traditie op de harde kern en in uitwedstrijden.

PSV moet een ton investeren in een nieuw vak voor de jeugd of de doorstroming op de huidige sfeervakken verbeteren, maar dat willen ze niet. Bij uitwedstrijden, europe leauge wedstrijden en corteo's (march of madness) is er telkens te zien dat de potentie er is. PSV is alleen te lam om die groep bij elkaar te zetten en als je bij PSV staat op een vak waar het niet mag heb je een stadion verbod aan je broek..

2 maart 2012 om 22:09

Ik zat in het stadion en ik hoorde feyenoord fans alleen na de goals hoor de rest hoorde ik toch echt de psv supporters marja dat hoor je op tv natuurlijk niet ;

2 maart 2012 om 22:42

hahahaha ... wel bij de les blijven, het was voetbalhumor, de eindhovenaren zongen feyenoord liedjes, en de rotterdammers zongen bij doelpunten Boeruuh, wel een beetje erin verdiepen he. Ik zit in het stadion net naast het uitvak, toch had oost de overhand.

2 maart 2012 om 23:39

toch wel triest dat het clublied op schermen moet worden vertoond. een suporter die zijn eigen clublied niet kent?

3 maart 2012 om 02:19

@bbbbbbbbbb

Wat een onzin is dat zeg. De feyenoorders zongen na de 2-0 nog steeds er boven uit. Heb die PSV fans amper gehoord. Dat is echt triest publiek. Zat rond de middelijn, omdat kenessen niet konden kon ik. En dat PSV publiek vond ik gewoon zieleg om te zien. Die hebben echt een sfeervak nodig. Zelfs met trommels en megafoons was het stil.

3 maart 2012 om 09:14

Ligt er natuurlijk aan waar je zit in het stadion. Ik zat onder het legioen en heb geen enkel moment onze eigen supporters horen zingen.

On: om alleen op 19:13 massaal het clublied in te zetten is een begin maar als het dan nog 88min relatief stil is heeft het nog niet zo veel effect.

2 maart 2012 om 20:38

Bij PSV is het probleem niet dat er geen groep wilt ontstaan, want die zijn er al. Het probleem bij de PSV supporters is PSV zelf. De supporters van PSV hebben al regelmatig aan het bestuur gevraagd om een sfeervak te krijgen, dat kon niet omdat er allerlei problemen zouden ontstaan. Die problemen hadden te maken dat PSV niet meer de veiligheid kon garanderen en dat als je een nieuw sfeervak wilt maken je allemaal met mensen moet gaan schuiven waar geen einde aan komt.
Bij PSV hebben ze nu de Oost tribune, een hele zijde waar ´´de harde kern´´ van PSV zit. Dat is voornamelijk de harde kern van 10/15 jaar geleden oftewel die mannetjes staan daar (op het midden na) met zijn armen over elkaar alleen maar agressief lopen te zijn en te schelden. Ik denk dat een andere mogelijk heid bij PSV is om een deel van die Oost tribune staan plaatsen te maken want je ziet nu waar geen stoeltjes staan ( bij de trappen) staat iedereen te springen en gek te doen. Dat hebben wij nodig en vind het zonde dat het niet anders kan!

2 maart 2012 om 21:12

Waarom heb je een sfeervak nodig om sfeer te maken er moeten toch genoeg supporters van psv zijn die sfeer willen maken door heel het stadion. Kijk bij nac feyenoord enzo die hebben toch ook geen sfeervak en het lukt ook zo zijjn er nog veel meer voorbeelden. Ik vind sowieso dat het psv publiek niet echt "sfeervol" is en ik denk dan ook dat er 1 keer massal gezongen word omdat het moet en voorderest niet echt veel gaat worden

2 maart 2012 om 21:26

Als je eens leest wat ik dan heb opgeschreven dan snap je het misschien meer... Als je iedereen van de PSV fans die sfeer wilt maken op Oost, waar nu die stoere mannen staan dan krijg je dus echt wel sfeer. Net zoals Europees. Omdat mensen dan voor overal een kaartje mogen kopen, kopen de mensen die sfeer willen maken een kaartje op Oost. Je merkt meteen dat de sfeer veel beter is. Tuurlijk helpt het als je een sfeervak hebt inplaats van wat psv nu heeft. Dat zal dan wel persoonlijk zijn..

2 maart 2012 om 22:08

@robb-

Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb geen seizoenskaart maar met de Europaleague ben ik er altijd bij. Had ook een passepartout. En de prijzen zijn dan goed te doen bij Psv. Ook tegen Valencia ben ik erbij op vakkie X. Er is dan altijd goede sfeer. Er moeten echt sfeervakken komen, er zijn echt fans, vooral jonge jongens, die er vol voor gaan elke x.

2 maart 2012 om 23:45

Robb, ik moet je helaas helemaal gelijk geven.
Ikzelf ben namelijk een van die ouwe lullen die inmiddels 3 generaties na ons ziet rondlopen.
Wij zijn als seizoenkaarthouders van L destijds naar Oost verhuisd omdat daar regelmatig supporters van de tegenpartij zaten en het uitvak weer makkelijk te benaderen was.
Vanuit L ging dat met het jaar moeilijker door het steeds verhogen en verbreden van de hekken tussen beide vakken.
Wat doet PSV ? Verhuizen ze maar het uitvak naar de andere kant, wordt het rustiger van. Inderdaad ja, weg heen-en-weer geschreeuw / gezang. Zorgde altijd voor een leuk sfeertje.
Nou sta ik inderdaad met een pot bier in mijn hand af en toe eens een keer te schreeuwen, nooit eigen spelers uitfluitend trouwens.
Als de spelers zich 100% geven krijgen ze ook de waardering van het publiek en eerlijk is eerlijk, wij voelen ons de laatst 2 ½ jaar behoorlijk genaaid door de selectie wat inzet betreft.
We zullen zien zondag, ik ben er in ieder geval weer bij !
PS: doe maar 3-0 ;

2 maart 2012 om 21:03

In heel de Eredivisie is er geen club met een echte sfeer. De Kuip was tijdens de klassieker (en veel vaker) het grootste gedeelte van de wedstrijd stil. Alleen bij goals, kansen en het einde van de wedstrijd werd er natuurlijk wel geroepen. Bij Ajax was het precies hetzelfde. Psv heeft nooit echt sfeer gekend al was het in de afgelopen succes jaren nog wel wat beter (wat logisch is). Twente heeft soms wel een lekker sfeertje en dan soms weer helemaal niks. Az, moet ik daar überhaupt nog over beginnen met die klappertjes?

Nogmaals de sfeer bij Nederlandse clubs is gewoon heel matig. In topwedstrijden en tijden van succes is het nog wel te doen maar daar buiten, nee. Misschien zit het gewoon niet in het Hollandse bloed, dat kan en is geen schande maar laten we alsjeblieft de sfeer hier niet onnodig ophemelen.

2 maart 2012 om 21:07

Toch raar dat de Oranje fans weer de beste fans van de wereld zijn.

2 maart 2012 om 21:12

Als Oranje speelt dan maken ze er met z'n allen een uitje naar één of ander festival van. Ze zijn massaal aanwezig (wat heel goed is) maar niet echt luidruchtig en dat is juist waar het hier om gaat.

2 maart 2012 om 21:16

Jouw definitie van sfeer is dus 90 minuten met je blote bast met je rug naar het veld staan springen en zingen? Want mijn definitie van sfeer is ook interactie met het spel. Reageren en anticiperen van wat je ziet wat er op het veld gebeurd. In Oost-europa is men meer bezig met wat er op de tribune gebeurd dan wat er op het veld afspeelt. Niet mijn ding. Het moet nog wel te maken hebben met wat er op het veld gebeurd.

En de Kuip was tijdens de Klassieker alleen in het begin wat stiller. Ook niet alles qua sfeer komt de huiskamer binnengetetterd vanwege scheldpartijen of andere zaken die eruit gefilterd worden en dus het volume wat zachter gaat. Af en toe een stilte moment vind ik trouwens wel mooi. Juist om daarna weer het geluid aan te laten zwellen en uit je dak te gaan. Achter je team staan als ze het nodig hebben en dus niet plichtmatig die 90 minuten afwerken.

2 maart 2012 om 21:39

''jouw definitie van sfeer is dus 90 minuten met je blote bast met je rug naar het veld staan springen en zingen?''

Waarop baseer jij dat dat mijn definitie van sfeer is? Je refereert naar 410 (ja, ik heb kritiek op het heilige Legioen dus ik moet haast wel Ajacied zijn!) terwijl ik ook duidelijk zeg dat het in de Arena ook lang niet altijd sfeervol is. Interactie met het spel is er overigens overal. Welke supporters schreeuwen er niet om een penalty of bij een overtreding etc. Het valt me alleen op dat het in de Kuip net iets teveel geconcentreerd is op het spel. Gebeurt er niks in de wedstrijd dan is het ook bijna altijd stil.

Tijdens de Klassieker was het zeker niet alleen in het begin stil. Zelfs nadat Feyenoord op voorsprong kwam was het minuten later alweer weggezonken. Toch best vreemd als dat publiek altijd zó fanatiek is, maar dat het juist net tegen de aartsrivaal waar al jaren niet van gewonnen is, er niet uitkomt. Maar goed nu ligt de focus mij iets teveel op Feyenoord.

Ik vind ook niet dat het perse 90 minuten vol moet zijn maar toch wel wat meer dan nu het geval is in de Eredivisie.

2 maart 2012 om 22:00

Ja want laten we de hele wedstrijd gaan schreeuwen. Kijken of jij dat 90 minuten vol houdt! Je moet op juiste momenten je stem laten horen. Als het even tegenzit of juist meezit of als de wedstrijd wat kan gebruiken. Niet als een gek hele tijd blijven bleren.
Dat snap jij helaas niet.

2 maart 2012 om 22:01

Ziekte, ik zat in de Kuip bij die wedstrijd, En het was een heksenketel de hele wedstrijd lang. Van een samenvatting kijken krijg je geen sfeerimpressie. En tegen PSV en NEC uit dat je echt alleen maar de Feyenoord supporters hoort zegt een hoop.

2 maart 2012 om 22:09

@kx22

Waar heb jij dan last van? Ik citeer: ''ik vind ook niet dat het perse 90 minuten vol moet zijn maar toch wel wat meer dan nu het geval is in de Eredivisie.'' Ik snap het dus wel. ;

Ik weet ook dat 90 minuten niet vol te houden is maar iets meer dan nu het geval is mag van mij wel. Bovendien vind ik je wat gefrustreerd of boos overkomen (misschien interpreteer je mijn stukje verkeerd). Je team supporten door lekker te staan zingen of schreeuwen is toch wel wat anders dan 'als een gek hele tijd blijven bleren'.

2 maart 2012 om 22:12

Dan heb jij de wedstrijd Manchester United - Ajax niet gezien. 4000 man van Ajax in het uitvak hebben voor een prachtige sfeer gezorgd. In de Kuip is zeker een goeie sfeer hoor. De Kuip is bijna altijd aan het "kolken", je hoort alleen niet zoals bij Ajax 1 groep een duidelijk liedje zingen of iets dergelijks.

2 maart 2012 om 22:16

Poncke, ik heb de hele wedstrijd live gezien. Heel leuk dat je probeert te scoren door te suggereren dat ik alleen een samenvatting heb gezien maar ik weet beter. Hoe dan ook, het was zeker niet heel de wedstrijd een heksenketel maar misschien hoor je nog de naweeën van het feest achteraf of zat je met je gedachten zo diep in de wedstrijd dat het extra speciaal overkwam.

Maar goed we dwalen af, ik wil het niet alleen over De Kuip hebben. Mijn punt is dat de sfeer in de grotere stadions van Nederland niet veel verschilt.

2 maart 2012 om 23:51

Je vergeet de Graafschap;
Daar is sowieso altijd sfeer.

3 maart 2012 om 01:23

@ziekte Waar vind jij dat er wel sfeer is in een stadion tijdens het voetballen?

"zat je met je gedachten zo diep in de wedstrijd dat het extra speciaal overkwam''.

Sommige wedstrijden moet je ook bij zijn geweest in het stadion dan hangt er gewoon een ''sfeer'' van dat het bijzonder is of heel spannend dat is een gevoel wat je via de tv totaal niet mee krijgt. Iedereen die dan bij die wedstrijd geweest is heeft meestal hetzelfde gevoel. En in het stadion merk je het aan het meeleven , het reageren op elke pass en op elke bal die uitverdedigd wordt. Als dat ontstaat is dat voor mij net zo sfeervol als dat er massaal gezongen wordt.

3 maart 2012 om 02:28

de Feyenoord fans worden door iedereen geprezen. het is niets voor niets dat bellamy bij Feyenoord wilde spelen. en zelfs Lazovic zei dat hij bij Partizan had gespeeld en tegen echte grote clubs.maar hij nergens zo geweldig publiek zag als in de Kuip. Mclaren zei dat het, het enige publiek in Nederland met die engelse sfeer is. En de Kuip is het enige Nederlandse stadion dat kan kolken.

3 maart 2012 om 02:31

@ Frituurpan

oranje fans 1 van de beste ter wereld???
Ze zijn er alleen massaal. maar ze gaan er allemaal heen alsof ze naar de carnaval gaan.ze roepen 1 Keer per wedstrijd Holland maar meer ook niet. je vind daar niet die liefde als je bij clubs vind. En het zijn vooral mensen die via een bedrijf een kaartje hebben gekregen.

3 maart 2012 om 12:26

Wat jij wil Ziekte. Ik zat in de Kuip, wat jij zegt is gewoon niet waar.

2 maart 2012 om 21:20

Ach jongen, kijk eens naar de harde kernen van Zuid-europese clubs. Daar jutten volwassen mannen met megafoons en armgebaren het publiek op.

2 maart 2012 om 22:24

Van op jutten is geen sprake. Coördineren wordt zoiets genoemd, zodat iedereen synchroon en op hetzelfde moment hetzelfde schreeuwt. Omdat het anders niet te verstaan is.
Best logisch leek mij zo..

2 maart 2012 om 22:47

Nee oke, maar het ging me erom dat het zelden spontaan gebeurd. Het zijn vaak een paar leiders van een harde kern die het publiek opzwepen.

2 maart 2012 om 23:22

Oost probeert altijd de sfeer goed te houden, maar de seizoenskaarthouders op de lange zijden (noord en Zuid) zingen vaak niet mee. Dat zijn ook over het algemeen de iets oudere supporters. (35 jaar en ouder). Dat is jammer, maar helaas is er weinig aan te doen. Soms is de sfeer heel goed in het Philips Stadion, maar soms,zeker als de spanning erg hoog is en de mensen nerveus zijn, is het af en toe best rustig. Dit is soms wel jammer, want dan is juist het moment om voor een goede sfeer te zorgen. In de loop van de eerste seizoenshelft was de sfeer er erg goed trouwens. En in uitwedstrijden hoor je ook vaak PSV supporters, want daar komen ook vaak de echte supporters die er alles aan doen om PSV te steunen.

De sfeer is dus vaak zat wel goed, maar dat is niet in elke wedstrijd het geval en als dat wel zo is dan zou dat wel mooi zijn!

2 maart 2012 om 23:51

Lees mijn reactie #226 hierboven maar eens, dan weet je hoe ik erover denk.
Af en toe lijkt het wel een café met een grasmat in het midden.
Maar alles beter dan die schijtklappertjes van AZ, daar krijg ik nog steeds elke keer tranen van in mijn onderbroek.

PSV heeft in mijn ogen het meest kritische publiek in de Eredivisie. Ze zijn de afgelopen jaren verwend en dan is het moeilijk om de knop weer om te zetten. Bij Ajax kunnen ze er trouwens ook wat van hoor.

2 maart 2012 om 20:51

Dat is zeker zo. Bij Ajax wordt er al na 30 minuten uitgefloten als ze geen aanvaardbaar niveau bereiken. Maja waar is dat niet het geval?? Bij alle topclubs in Europa in ieder geval wel.

2 maart 2012 om 22:01

Bij Dortmund en Feyenoord weten we beter. We hebben de onderste regionen meegemaakt en zullen blij zijn met elke overwinning. Niet gaan fluiten of witte doekjes waaien als we 1-0 voorstaan.

3 maart 2012 om 01:08

Nee Cabral werd niet uitgefloten zeker?

3 maart 2012 om 01:22

@tiptaptop

Noem mijn 1 professionele club in de hele wereld waar nooit 1 speler is uitgefloten. Succes

Als dit het startsein is voor een sfeervol phillips stadion is er niks op tegen. Tuurlijk is zo'n oproep een beetje zielig. Maargoed het doel heiligt de middelen.

Beetje overdreven dit. Swinkels heeft idd een oproep geplaatst wat opgepakt is door de supportervereniging. Daarna heeft ook de supver opgeroepen achter het team te gaan staan en het clublied mee te doen. Massazang is een beetje overdreven.

Het is natuurlijk de wereld op zijn kop dat supporters, die grof betalen, moeten zingen om een stelletje pseudo vedetten, die grof betaald krijgen, te kunnen motiveren. Kwestie van actie en reactie, er moet op het veld eerst iets gebeuren en dan pakken de supporters het op. Kritisch zijn is eigenlijk een must in dit wereldje.

2 maart 2012 om 20:27

ben jij voor psv? want dan snap ik de sfeer daar wel

2 maart 2012 om 20:29

Leg eens uit dan...

2 maart 2012 om 20:40

Je bent er om je ploeg te steunen, PSV staat godver bovenaan, hoe kun je dan nog klagen dat het niet goed genoeg is. Als je Barcelona voetbal wil moet je niet naar het stadion gaan, als je vechtvoetbal wil ook niet, want daar heeft PSV de spelers niet voor. Je zingt en schreeuwt omdat je van PSV houd, niet per definitie van de spelers. Als het even minder gaat moet je je als supporter juist laten horen om je team over dat dode punt heen te slepen, iets wat bij PSV nogal ontbreekt. Dat ze het clublied op een scherm moeten zetten, omdat anders niemand de tekst schijnbaar kent is echt schrijnend te noemen.

2 maart 2012 om 23:11

@breedje

Dat ze het op een scherm moeten zetten is grote onzin, want ik weet echt zeker dat ongeveer 90% het clublied kent. Dat ze het op het scherm gaan zetten vind ik dan ook belachelijk, want echt bijna iedereen in het stadion kent dit lied.
Het wordt ook altijd gezongen voor de wedstrijd. En in minuut 19:13 zingt Oost het meestal en in uitwedstrijden hoor je het altijd heel hard. In ieder stadion hoor je dan de Psv'ers duidelijk.

Maar verder ben ik het met je eens hoor.

2 maart 2012 om 20:39

Cristobal hoe durf jij jezelf supporter te noemen. Je heb geen flauw idee wat het inhoud is duidelijk te blijken. Kom maar hier met die duimpjes gefrustreerde Psv'ers. Als dit de gedachte is van het PSV publiek dan is het gewoon zielig. Steun je ploeg, ja je mag je ongenoegen uiten. Maar voorop staat dat je je ploeg steunt als supporter.

2 maart 2012 om 20:49

Jij bent blijkbaar 1 van die mensen die ik altijd schuimbekkend gebaren zie maken achter het doel in de Kuip. Ik ben niet voor PSV maar voor AZ en daar zijn de mensen ook zeer kritisch. Applaus bij goed voetbal en strijd maar commentaar als dat niet zo is. En dat mag best als je betaalt. Heeft niets te maken met gebrek aan steun, misschien dat jij daar ooit nog achter komt...

2 maart 2012 om 21:02

Ik sta wat hoger. Maar de beleving is er zeker. Ik zou ook echt niet weten waarom je naar het stadion zou gaan als het niet voor de sfeer is. Geld over? Je ziet het op eredivisie live 10x beter dan op welke plek in het stadion dan ook. Op het moment dat wij de sfeer krijgen van AZ en PSV zeg ik mijn seizoenskaart op.
Sowieso is AZ helemaaal niks. Die klappers zijn echt een schande voor het voetbal. Verder zit er alleen maar klappende brave burgers die zichzelf fatsoenlijk vinden.

2 maart 2012 om 22:06

Dankzij die schuimbekkende supporters krijg ik naast een leuke pot voetbal ook een heel stuk emotie mee. Bij PSV moeten jullie het doen met een songtekst van 3 woorden: Kom op Psv.

3 maart 2012 om 02:44

Dus je moet onfatsoenlijk zijn om mee te tellen? Je kunt die klappers wel een schande vinden maar AZ ontvangt daar 1 miljoen per jaar voor. Geld dat Feyenoord mist om weer aan te sluiten. Mag ik je helpen herinneren, Feyenoord is de afgelopen 35 jaar maar 1 keer vaker kampioen geworden dan AZ, ondanks die geweldige achterban. De aanhang van AZ was in de jaren '80 en begin jaren '90 ook berucht maar tijden veranderen en tegenwoordig is het braaf maar gezellig. Geen kaalkoppen met strafbladen meer, ik vind het prima...

3 maart 2012 om 12:45

Heb ik gezegd dat je onfatsoenlijk moet zijn? Clubliefde is niet te koop, dus ook niet met belachelijke klappers. Mag ik je helpen herinneren dat er in de tussentijd ook nog een uefa cup is gewonnen. Dat AZ jaren in de marge heeft gespeeld en puur en enkel door Scheringa naar de top is gegroeid. Geniet er nog van nu het nog kan. Over 2 jaar is AZ een subtopper. Dan zijn de elmpjes en consorten allemaal weg. En er is geen geld meer om gelijkwaardige jongens te halen. Kaalkoppen? Dat er toevallig een paar kale jongens zitten en nog een stel ouwe mannen wiens haar niet meer groeit wil dus zeggen dat ons stadion gevuld is met kaalkoppen met een strafblad. Zoek een leven vriend.

2 maart 2012 om 20:52

Ga dan niet naar het stadion.

Je bent supporter om te supporten niet om kritiek te leveren. Het is best om kritiek te leveren maar doe dat na de wedstrijd op fora's als deze. Zelfs de harde kern zingt niet als PSV achter staat.

Bij Ajax (voor dat iedereen me daar weer op aanvalt) gebeurd dat ook in grote maten. Ik kan me daar heel erg aan ergeren als mensen naar het stadion gaan om stil kritiek te leveren in plaats van hun team te helpen.

Je wordt voetbalfan of je wordt het niet. Gelukkig heeft Ajax Vak410 anders hadden we hetzelfde probleem als bij Psv.

2 maart 2012 om 23:52

Ook lekker makkelijk om PSV af te gaan zeiken omdat jij fan bent van een club die een fanatiek vak heeft. Ik weet zeker dat 80% van de mensen die hier reageren van PSV heeft geen fanatiek publiek zelf nooit in een sfeervak heeft gestaan.

3 maart 2012 om 00:04

Ik kom regelmatig in Vak410 of de F-side als je dat soms bedoeld?

3 maart 2012 om 00:46

Natuurlijk mag je kritisch zijn als supporter. Maar je zit er ook om je team aan te moedigen. Zelf denk ik dat het PSV publiek zo kritisch is omdat er totaal geen echte clubliefde binnen de selectie heerst. Tenminste dit komt zo op mij over. Ik bedoel, er staat bijna niemand van de eigen jeugd in het elftal. En het elftal is voor een groot deel bijeen gekocht, en heeft dus weinig affectie met de club Psv. Neem bijvoorbeeld Wijnaldum, zijn club is en blijft in zijn hart Feyenoord.

Dit is denk ik het grote verschil met clubs als Feyenoord en Ajax. 2 Teams waarbij de spelers jong zijn en voor een groot gedeelte al een lange tijd bij de club spelen. Deze spelers kunnen dan ook op veel sympathie rekenen van de aanhang. Echter heb je bij deze 2 clubs ook spelers die buiten de boot vallen omdat ze niet in het ideaalbeeld van de supporter passen. Neem bij Ajax bijvoorbeeld Theo Janssen, iemand waar de topsportmentaliteit en de liefde voor de club Ajax duidelijk ontbreekt. Zijn hart ligt immers in Arnhem .
Zo heb je bij Feyenoord Cisse, iemand die om de havenklap een ''blessure'' heeft en zich daar dusdanig over aanstelt dat hij meer geblesseerd dan fit is. Iets wat nu niet bepaald kracht uitstraalt.

Bij Feyenoord en Ajax heb je spelers die ook echt voor het karakter van de club symboliseren. Kijk naar Vertonghen, hij straalt toch iets ''onoverwinnelijks'' uit, je kan het misschien als arrogant zien of als zelfvertrouwen. Het straalt in ieder geval iets uit waar de aanhang zich mee kan identificeren. Bij Feyenoord heb je dan Clasie, Vlaar en in mindere mate Guidetti. Met name Vlaar en Clasie zijn 2 jongens die altijd voorop in de strijd gaan, 2 die nooit een voet terugtrekken en die dus goed passen bij het motto: 'sterker door strijd'.

Kortom, ik denk dat PSV echt spelers mist met wie zij zich kunnen identificeren. Misschien Strootman en Bouma. Maar je hebt ook rotte appels als Toivoinen en Mertens, die soms erg smerige spelletjes spelen, iets wat totaal niet bij PSV past.

Een echte supporter is altijd fanatiek

2 maart 2012 om 20:55

Een echte supporter is iemand die spanning voelt voor een wedstrijd als zijn club moet spelen en als zijn club verliest hij er behoorlijk ziek van is.

2 maart 2012 om 21:24

Nee dan ben je fan. Supporters doen een wezenlijke bijdrage om hun club naar boven te stuwen. Hetzij financieel, hetzij vocaal, in ieder geval niet door kramp in je onderbuik.

2 maart 2012 om 22:07

Gelukkig ben ik dan geen echte supporter van een club. Je geluk in een week laten afhangen van een winst of verlies van je club. Stel je voor dat je voor dat je (met alle respect) Excelsior-supporter bent en vaker verliest dan wint? Ik zou dan niet graag bij die mensen in de buurt willen komen die alleen chagerijnig zijn het hele voetbalseizoen lang door.

2 maart 2012 om 21:21

Een ''echte supporter'' is iemand die er elke wedstrijd zit en de wedstrijd op zijn manier beleeft.

2 maart 2012 om 22:41

Een echte supporter= voor iedereen anders.

2 maart 2012 om 23:06

Kijk jij snapt het! ik vind het gewoon jammer dat er hier mensen op dit Forum zijn die dit niet begrijpen! Begrijp me niet verkeerd! Ik hou ook erg van sfeer en doe er ook volop aan mee, maar ik accepteer ook gewoon dat iemand alleen voor het voetbal naar het stadion komt.

Ik wil wel zien of ze na 19 min met 0 - 3 achter staan nog massaal gaan zingen ....ik denk het niet

2 maart 2012 om 20:45

Dat gebeurd toch niet.

Er wordt door de PSV supporters trouwens altijd na 19 min en 13 sec het clublied gezongen, alleen meestal doet maar een klein gedeelte mee.

2 maart 2012 om 21:57

Dat komt omdat er maar een klein gedeelte van de aanhang meedoet aan de sfeer. En weetje waarom? Omdat de rest met een andere instellng naar de wedstrijd komt en dat moet je ook accepteren!

2 maart 2012 om 20:55

haha kdenk dat psv eroverheen walst. maar ik denk dat ze beide kwetsbaar zein in de verdediging: psv met labyad, matavz, mertens, etc. tegen de verdediging van twente die uit vorm is. en de slechte backs van psv tegen john en chadli. kwil het nog wel zien, het kan alle kanten op denk een 2-2. maar zou wel wat zijn als je 0-3 achter staat en met tranen in de ogen zingen haha.

Een goeie sfeer is natuurlijk altijd beter.maar who cares als ze maar winnen.
Supporters van welke club danook weten en voelen gewoon dat spelers er over het algemeeen niet zo rouwig om zijn als er een keer verloren wordt.
Een fan daarentegen is er minimaal een week ziek van.
Als je wekelijks veel geld betaald om je clubje te volgen en je krijgt in dit kalender jaar de uitwedstrijden utrecht groningen en de tweede helften tegen heracles, (2x) trabzon, de graafschap en f noord voorgeschoteld dan vind ik dat ik met mijn dertig jaar seizoenkaart best een beetje kritisch mag zijn op spelers die veel jonger zijn als mijn eigen kinderen maar al wel miljonair.
Als iemand dat vreemd vind dat ik dan niet 90 minuten op de banken ga staan te schreeuwen dan is dat zijn probleem.

2 maart 2012 om 20:55

Ja maar je gaat toch naar het stadion op te supporten.. je gaat toch niet naar het stadion om alleen maar te zingen als ze voor staan.

Je kan winnen of je kan verliezen dat hoort bij voetbal. Maar ga dan als supporter in ieder geval helpen om je eigen team te helpen naar een overwinning. Bij alleen maar kritiek leveren schiet niemand iets op. Je team massaal aanmoedigen kan je team laten winnen.

Tja een clublied. Hoor liever zoveel mogelijk opzwepend gejoel ''heee heee heee heee'' waarmee je je ploeg aanspoort om te gaan jagen of een aanval in te zetten. In een stadion heb ik altijd het idee dat dat nog het beste effect heeft.

2 maart 2012 om 21:33

Inderdaad, met het simpele ge'' hee hee''
Spoor je inderdaad het team aan om te jagen, sneller te zijn en agressiever het gevecht in te gaan.
Het heeft wel wat.

2 maart 2012 om 23:51

het clublied word altijd gezongen na 19 minuten en 13 seconden. Dat ze naast het zingen van het clublied ook nog het ''hee hee'' roepen zou mooi zijn idd, maar het helpt natuurlijk alle twee.

"de tekst van het zangstuk wordt getoond op de schermen in het Philips Stadion, waardoor iedereen in de gelegenheid komt om mee te zingen"

Is dat dan nodig? Je zou toch verwachten dat PSV supporters hun eigen clublied wel uit hun hoofd kennen?

2 maart 2012 om 20:32

Dat verwacht ik anders niet van iedereen, ik ga er van uit dat niet iedereen de 4 allinia's kent van het clublied, en ook veel kinderen zullen het clublied niet geheel kennen. Dus het is voor diegene wel handig om zo mee te kunnen zingen, en je gaat me niet vertellen dat alle supporters van andere clubs het wel allemaal kennen...

Overigens zou het ook wel handig zijn voor veel mensen als je de tekst gewoon in het wedstrijd boekje laat bedrukken.

2 maart 2012 om 20:37

Niet iedereen kent het uit hun hoofd, dat lijkt me vanzelfsprekend. Ik ken het clublied van Ajax ook niet uit me hoofd hoor ;

Sfeer in het Philipsstadion, wat een utopie

? Dit doen we elke wedstrijd al...

2 maart 2012 om 20:37

wat doen jullie elke wedstrijd al. Na een doelpunt een minuut lang boeren roepen en dan klaar.
Pfffff laat me niet lachen

2 maart 2012 om 20:38

Het clublied zingen in de 20ste minuut en zo te zien kijk jij nooit live wedstrijden van mijn psv, altans niet met geluid aan.

2 maart 2012 om 20:40

hoho als driesje scoort gaan ze nog een minuut de carnavalskraker en we springen met ze alle voor dries zingen dus 2 minuten redden ze al

2 maart 2012 om 20:46

Mooi dat je er van uit gaat dat onze kleine grote Belg scoort!

2 maart 2012 om 21:29

@ F@bregas

Nog altijd beter dan van die randdebielen die de hele wedstrijd in hun blote bast met de rug naar het veld omarmd staan te springen...

2 maart 2012 om 21:39

@gomespsv1
na had hem toch graag naar Amsterdam zien komen goeie speler
wij hebben wel derk alleen is die nu gebleseerd

2 maart 2012 om 21:40


@kricko
dat maakt alsnog meer sfeer dan die 2 minuten die jullie vullen

2 maart 2012 om 21:55

Klopt maar wij kunnen nog over 88 minuten van de wedstrijd meepraten en die randdebielen van jullie niet. Die moeten alles terug zien op studio sport! Tis maar wat je wilt ;

2 maart 2012 om 23:18

ik accepteer dat heus wel en die randdebielen is maar een klein groepje derest van 410 ga er vanuit dat je hun bedoelt is gewoon normaal
ik accepteer jullie fans ook wel ik zelf hou meer van 90 minuten zang en chaos bij de corteo's maar ja o heeft elke fan zijn voorkeur

2 maart 2012 om 20:47

Klopt dit wordt elke wedstrijd al gedaan. Het is met uitwedstrijden trouwens wel beter te horen dan met thuiswedstrijden, dan is er namelijk een heel vak dat meedoet.

2 maart 2012 om 23:02

Nog een reden dat je het niet kunt horen in thuiswedstrijden is omdat ze in Brabant een zachte g hebben en die hoor je dus minder :D

2 maart 2012 om 23:18

Als die Brabanders ergens anders zijn hebben ze opeens geen zachte g meer??

PSV een net publiek? Kan Blom over meepraten inderdaad...
Ik krijg bij PSV altijd het gevoel dat niet het spel maar de winst voorop staat (misschien niet raar, ze hebben nogal een succesvol decennium achter de rug).

2 maart 2012 om 20:49

Keuterboeren! We praten op deze site over voetballen hoor, niet over een gemeentelijk koor uit Eindhoven.

Erg orgineel zijn de PSV fans nooit geweest in hun gezang of sfeeracties... Dat kunnen ze beter aan de fans van Ajax, Twente of Feyenoord overlaten. Met de 2-3 liedjes die ze hebben zijn ze snel klaar met zingen, na 2 minuten, Boeren Boeren en 2 minuten Kom op PSV is het klaar...

Clublied op het beeldscherm? Kom op, een beetje seizoenkaarthouder kent dat lied toch wel uit zijn hoofd?

2 maart 2012 om 20:38

een beetje supporter kent het clublied uit zijn hoofd

on: psv fans zingen? ik heb het nog nooit gehoord als ze dan eerst even naar vak 410, vak p , en vak s gaan kijken hoe het moet ipv van gelijk gaan praten over massazang laten ze het eerst met hun ultra's 90 minuten lang proberen wat voor hun ook moeilijk gaat worden met die 3 liedjes die ze hebben maar proberen kan natuurlijk geen kwaad

2 maart 2012 om 20:57

Jij noemt 410 massazang? Dat kleine groepje criminelen die af en toe een gejat liedje ten gehore brengen bij een voorsprong en zich vooral in uitwedstrijden verbaal misdragen richting gezinnen in het thuisvak? Wees er maar trots op...

2 maart 2012 om 21:05

om met voorbeelden dan kijk op youtube corteo en andere sfeerfilmpjes van 410 dat is sfeer ik weet niet voor wie jij bent als het psv is jullie hebben 0,0 sfeer er zijn clubs waar ze alleen zingen als ze winnen maar dat doet psv niet eens

en 410 jat liedjes elke club neemt liedjes van elkaar over en 410 heeft trouwens genoeg eigen liedjes

zoals
wij zijn ajax wij zijn de beste
dit is de club waar ik zo trots op ben
geen dag gaat mij voorbij
wij zijn ajax uit de hoofdstad
ajax godenzonen superjoden
ajax uit mokum
1 club 1 stad

dit zijn zomaar een paar voorbeelden dus wat nou gejatte liedjes

2 maart 2012 om 21:34

Vertel maar eens welke liedjes Ajax heeft ''gejat'' iedere club heeft wel een liedje bij zitten van het buitenland.

2 maart 2012 om 21:37

ja inderdaad en 410 maakt er vaak nog een wat eigen versie van terwijl andere clubs vaak alleen hun naam van de club er in doen

2 maart 2012 om 22:19

Duidelijk dat jij niet vaak kijkt als je zegt dat PSV nooit originele sfeeracties of liedjes heeft gehad. Maar blijf jij maar lekker in die waan als je wilt hoor.

En ik vermoed toch ook wel dat de meeste supporters het clublied kunnen eigenlijk. Zou tenminste wel slecht zijn als blijkt dat meer als de helft van de mensen de tekst niet weet.

Word een hel voor FC Twente zondag

2 maart 2012 om 20:35

hahahaha lachwekkend, hoezo zou dat een hel zijn als ze al in de kuip hebben gespeeld. Daar is en blijft het minimaal 20x erger om te spelen dan in die lampenstad

2 maart 2012 om 20:45

Ach ga fietsen jij met je kuip., en ja ik weet t is daar 20x erger so what! gaat hier nu toch over Psv?

PS neem niet alles zo serieus he ;

Mooi Gebaar.

Hoop op een mooi moment in de 19e min en slecht moment na min 90.

Maar dat is meer persoonlijk

Haha is lachwekkend die aanhang van psv. Scoren ze, dan roepen ze 2 of 1 minuut lang boeren. en dan is het weer akelig stil. Zoals sommige zeggen dat het bij psv wel vol zit vergeleken met bijv ajax of feyenoord. Maar daar zitten dan ook meer dan 40.000 toesschouwers en bij psv net 35000 ofzo. Dus niet lachwekkend doen. Feyenoord en Ajax,(zelfs az en twente) hebben meer sfeer in het stadion. Feyenoord en Ajax toch echt wel de 2 grote legioenen vergeleken met psv en rest... Verreweg bovenaan vergeleken met Psv.

2 maart 2012 om 20:45

Hoevaak wil je nou nog posten in dit topic dat de psv fans na een doelpunt 2 of 1 minuten lang boeren roepen? Dit is nu al de 4e of 5e keer dat ik dat zie van jou kant...

Waarom er geen sfeer heerst in het stadion moet je even een stukje na boven gaan staat een stukje van mij waar dat vooral aan ligt .

Het Psv-publiek is over het geheel een betrouwbaar zesje. Niets mis mee, maar ook niets bijzonders. Persoonlijk vind ik de achterban van FC Twente, FC Utrecht en Feyenoord meer een voorbeeld. Wel eens een onvoldoende, maar ook heel vaak een bovengemiddelde waardering. Vooral de sfeeracties van FC Twente en het fanatisme dat bij dit soort volksclubs leeft spreekt mij wel aan.

Net als het Ajax-publiek vind ik het Psv-publiek erg kritisch, terwijl het fanatisme vaak nog minder is. Maar dat kan ook moeilijk anders, daar PSV gemiddeld het oudste publiek van allemaal trekt. Anderzijds vind ik dat er ook genoeg reden is om kritisch te zijn. PSV mag wel eens wat meer lef tonen, zowel binnen als buiten de lijnen. Hoewel het ook zijn charmes heeft, ben ik niet zo van de arrogantie die Ajax zich doorgaans aanmeet. Maar een beetje meer branie en passie in Eindhoven kan geen kwaad. Het regelmatig uitblijven ervan vind ik een rechtvaardiging van de kritische houding.

Over de actie: erg leuk, vast een mooie tafareel als precies na 19 minuten en 13 seconden het clublied wordt aangedragen!

2 maart 2012 om 20:59

Ik ben het helemaal met je eens hoor.

Maar met 'het Ajax-publiek' bedoel je niet het sfeer-vak. Die heeft namelijk ook heel veel ludieke actie's en brengt veel passie mee. Iets dat ik eigenlijk bij het sfeervak van PSV mis.

De rest van de supporters van Ajax en PSV zijn inderdaad dramatisch.. rijke azijnpissers maar goed dat zegt natuurlijk niet alles over elke Ajax-supporter.

2 maart 2012 om 22:32

Klopt! De sfeeracties in Amsterdam zijn vaker en groter. In Eindhoven slaagt men er af en toe ook in voor een mooi effect te zorgen(denk aan het eerbetoon aan Gomes), maar inderdaad minder frequent. Neemt niet weg dat het publiek in het algemeen niet van het soort is waarmee je thuis al op voorhand met 1-0 voor staat. Dat is wel anders dan bij eerder genoemde volksclubs. Vooral bij FC Utrecht zie je onder dergelijke omstandigheden wel eens dat spelers boven zichzelf uitsteken en tot ongekende stunts kunnen komen. De 6-4 zege thuis op Ajax vind ik daar een mooi voorbeeld van!

mooi man, met duizenden karaoke zingen. Zal indruk maken op voetbalsupporters van andere clubs en de spelers.

2 maart 2012 om 20:40

Ik denk dat de supporters dan nog meer voor lul worden gezet dan dat nu.

2 maart 2012 om 21:25

dat denk ik ook, en nog terecht ook

Het zou een stuk gezelliger worden als mensen niet ieder topic aangrijpen om denigrerend te doen over een andere club. Wees blij dat er iets aan de sfeer wordt gedaan. Dat is altijd nog beter dan van die hersenlozen die elkaar de hersens inslaan of de zaken gaan lopen slopen onder het mom van: Ik ben voetbal supporter want dat ben je juist niet dan.

“eindhoven heeft een heel fanatiek en vooral net publiek, waar andere clubs een voorbeeld aan kunnen nemen”
Dit is toch een grapje, hoop ik?

2 maart 2012 om 20:43

ik denk dat ze met voorbeeld de netheid noemen het psv publiek kan kwa sfeer beter een voorbeeld aan twente,ajax en feyenoord nemen

3 maart 2012 om 02:26

Ik kan me nog een situatie herinneren toen geloof ik ene Gerets trainer was van PSV en toen werd er het hek van een massa "supporers" met geweld open gebroken en werd het veld bestormd door het publiek. Dus zo "net" alsof ze allemaal keurig op hun stoeltje blijven zitten is het niet. Daarna zijn wel de hekken in het stadion verwijderd en iemand die het veld betreed krijgt een boete van 15.000 euro en een stadion verbod van 10 jaar. Dus het gebeurd niet meer. En ook PSV heeft wel eens spreekkoren tegen de scheidsrechter of een speler, club van de tegenstander. Ze hebben in het verleden ook al enkele boetes gehad voor de spreekkoren die erg kwetsend waren.

3 maart 2012 om 11:06

ok bedankt ik ben ook pas 15 dus dat weet ik niet allemaal van psv
psv heeft best wel sfeer hoor ik vind alleen dat als je zo''n grote club bent met een grote achterban je wel wat meer mag laten horen
al lees ik ook in reacties van wat psv''ers dat ze de verschillende sfeergroepen niet in 1 vak mochten hebben en dus niet echt een sfeervak hebben dus daar zou het ook aan kunne liggen

Wat een keuterboeren zijn het toch daar! Ben blij dat die Swinkels niet om serieuze dingen vraagt, want dan zitten we echt in de problemen als voetballiefhebbers.

Haha, ik lach me altijd kapot op die ajacieden. Altijd maar bezig met andere dingen dan ajax.

On: Het Philips stadion is qua sfeer natuurlijk geen heksenketel jammer genoeg. Maar het is maar hoe je sfeer bedoeld, samen gezellig een wedstrijd kijken en een biertje drinken vind ik ook sfeer. Al droom ik al jaren van een kolkend stadion.

2 maart 2012 om 21:00

Hoezo met andere dingen bezig? Dit is een voetbalforum, moet ik dan braaf alleen maar op Ajax dingen gaan reageren. Ik reageer ook op Ajax dingen maar dat kan ik net zo goed op Ajax-forums doen.

Zet die anti-ajax bril af man.

2 maart 2012 om 21:05

Ja, sorry. Ik zeg het ook verkeerd.
Het moest eigenlijk zo zijn: De meeste ajacieden zeiken alles af wat niet met ajax te maken heeft.
Met de nadruk op de meeste.

2 maart 2012 om 22:41

Ach als we toch aan het generaliseren zijn. Psv-ers zijn er ook altijd als de kippen bij om Ajax naar beneden te halen.

En als we het over sfeer hebben. Ik snap niet dat jullie zo negatief kunnen zijn over de sfeer bij Ajax. Tuurlijk is de sfeer thuis tegen pak weg Roda JC niet zo goed als tegen Manu, maar er zitten toch altijd 47.000 man.

Bovendien ben ik apentrots op Ajax als ik ze uit volle borst hoorden zingen/ schreeuwen!. En dat is dan niet alleen maar ''joden, joden'' of ''hooee Haaaa''. Kijk maar is naar wat filmpjes op youtube zou ik zeggen. Dit laatste is niet alleen naar jou toe gericht, maar naar iedereen met ongefundeerde kritiek!

2 maart 2012 om 23:04

ach ja arrogant zijn mag , als je de beste bent , wij zijn ajax wij zijn de beste haha,

nu ff serieus , het psv publiek is gwn schrikbarend tam en slaapverwekkend , echt jammer terwijl het zeker 1 van de mooiste clubs in nederland is , alleen de sfeer is echt zeer vermoeiend, als ik bijvoorbeeld kijk naar manchester united - ajax , hoorde alleen ajax supporters 90 minuten lang , dat maakt het spelletje zo mooi niet alleen het voetbal , maar het gezang , en gesupport van de supporters, in nederland is dat niet zoveel alleen bij ajax en twente(de laatste 10 jaar) heel hoog , en bij feyenoord altijd nog hoog (minder als vroeger maar nog steeds 1 vd hardste van nl)

Haha wat een lacher

PSV Eindhoven heeft echt wel sfeer in het stadion. Mensen zijn altijd snel kritisch.. slaat nergens op!
Zeggen ze ook tegen Ajax.. maar dat kan mij geen ene reet schelen wat ze denken en schrijven in de media of whate ever.. ik ben trots op mijn club en Vak410 zorgt echt wel voor sfeer, kijk maar eens op ytb.

Schei toch uit man! Beter nemen de supporters van PSV een voorbeeld aan die van Feyenoord, Twente en Ajax!

Offtopic: Heeft PSV trouwens 1 vaste harde kern? Met een naam ofzo? Zoals bijvoorbeeld Ajax 410 heeft, Feyenoord het Legioen, FC Twente Vak-p, Utrecht met Bunnikside etc. ?!?! (niet denigrerend bedoelt, vroeg ik mij gewoon af.)

2 maart 2012 om 20:55

volgens mij wel zag afgelopen zondag iniedergeval wel bandieri's met vak x

2 maart 2012 om 21:04

Ga stoer wezen met je FC Tweet tweet!! wil je jezelf nu bij de grote jongens laten horen?

waarom reizen jullie niet af naar Polen voor die Europese wedstrijd met je zogenaamde harde kern pff

om je te gaan meten met Ajax en t Legioen en Utrecht, ga weg joh.. die zouden hoe dan ook overal massaal hun Club volgen waar dan ook, die hebben wel lef en dat noem je harde kern!

dus een voorbeeld aan FC Twente? die kunnen alleen laf vuurwerk gooien.

2 maart 2012 om 21:08

Haha Tajine, qua sfeer kan je geen twijfels trekken aan Vak-p, je zou eens een wedstrijd moeten komen bezoeken!

Voor de rest kan ik alleen maar lachen om je gefrustreerde post.

2 maart 2012 om 21:29

Heb t meer over de zogenaamde "de harde kern'' van FC Twente die je in t rijtje van Ajax, t Legioen en die van Utrecht plaatst.

Sfeer word er gemaakt door successuportertjes zoals jij beetje blij mee zingen omdat ze nog niet zo gewent zijn om bovenin mee te draaien ;

2 maart 2012 om 21:06

Er zijn wel verschillende grote groepen, daar zijn lighttownmadness en psv fans united de bekendste van, verder heeft psv achter de goal de sfeervakken zitten, die wel buitengewoon fanatiek zijn.

2 maart 2012 om 21:09

Oke, dankjewel! Daar was ik benieuwd naar

2 maart 2012 om 21:26

Gewoon echt belachelijk dat dit weer moet om ons publiek een beetje wakker te krijgen! Ik ben al PSV supporter vanaf kleins af, maar in het Philips stadion hangt een negatieve bejaarde sfeer! Ongeveer 90% van het Philips stadion zijn oude verwende lamzakken die totaal niks van voetbal weten! PSV moet volgens deze mensen altijd top spelen om een beetje sfeer te kunnen maken! Op moment dat het minder is begint het gezeik/gefluit etc. Er is een mooi sfeer vak maar ook daar is de helft te lam om sfeer te maken. Het is zelfs te zwaar om de seizoenskaart op te zeggen voor deze mensen! Daar door wordt verbetering altijd geblokkeerd! Terwijl er een grote groep is die wel graag sfeer maakt! Maar door dat al die lamzakken blijven gaat dit nooit lukken! En PSV wil niks veranderen want ze willen de supporters niet weg jagen! Naja supporters kan ik het niet noemen maar ok! Dus een beter sfeer gaat er nooit komen als PSV niet een handje helpt! Toch probeer ik PSV altijd te blijven steunen maar de moet zakt soms wel aardig weg! Vooral omdat er zoveel flikkers zijn van andere clubs die alles beter weten! En trouwens fc twente heeft ook alleen maar sfeer door de goede prestaties! Dat was 5 jaar geleden ook wel een heel stukje minder! De enige club waar altijd sfeer hangt is Feyenoord! In goede en slechte tijde staat daar een echt legioen! Heel veel respect hier voor!!! Bij 020 is er een sfeertje in vak 410 maar de rest van het stadion is ook een ramp! Als de prestaties tegen zitten is het stadion half leeg dus ook gewoon diep triest!! Maar daar wordt vaak veel goed gemaakt door vak 410 want zei staan wel echt achter de club!

3 maart 2012 om 01:26

Die wisseling van de wacht in de sfeervakken is inderdaad erg belangrijk; ben het met je eens dat dat een heel positief effect kan hebben.

Wat betreft je stukje over dat de sfeer bij Twente iets van de afgelopen succesjaren is ben ik het absoluut niet met je eens. In het Arke stadion konden slechts 13000 mensen, maar de sfeer was vaak ook erg lekker toen. Misschien zelfs wel beter dan nu, nu er prestaties wroden verwacht.

3 maart 2012 om 22:21

Dan zie ik dat misschien anders, de laatste jaren dat twente mee doet in de top vind ik de sfeer daar vaak wel goed! Maar op moment dat twente er slecht voor staat kan het ook daar enorm stil of negatief zijn!

Maar wat hier door sommige gezegd wordt van psv heeft mis 3 liedjes klopt echt totaal niet! Ik ben zelf veel bezig met acties etc en ook liedjes ontstaan er heel veel in Eindhoven, veel van deze nummers worden gekopieerd door andere clubs waar door het mis lijkt dat psv weinig eigen nummers heeft! Het is wel zo dat deze nummers vaak makkelijk te kopiëren zijn omdat hier veel verschillende teksten in passen! Luister vooral bij az na de nummers 90% hier van komen uit Eindhoven!! Dat vind ik echt nog veel en veel zieliger als geen sfeer!! Maak gewoon je eigen melodie en teksten en niet weg jatten bij andere clubs!!

De voetballers van PSV zijn de beste van Nederland, maar qua supporters is psv echt het lachertje van de eredivisie. De tekst van het clublied moet op een scherm worden weergegeven omdat niemand het kent?

hahahaha.

2 maart 2012 om 21:12

Omdat niet iedereen het kent. Is toch wat anders dan niemand hè. En ik denk niet dat de hele Arena het clublied van Ajax kent, of de hele Kuip het hele clublied van Feyenoord.

2 maart 2012 om 21:27

Nou volgens mij kennen zelfs neutrale toeschouwers ons clublied ; Hand in Hand Kameraden is nou niet bepaald een onbekend voetballied. Als er een Feyenoorder is die dat niet kent dan is het geen Feyenoorder. Een beetje fan, zeker die naar het stadion gaat, behoort in ieder geval het clublied te kennen.

2 maart 2012 om 21:32

Ja hand in hand ken ik wel, maar dat is dan ook de enige regel die ik ken. Waarschijnlijk kent elke Psv'er ook wel vooruit nu rood-witten, vooruit Psv. Het is alleen de bedoeling dat ze alle regels meezingen en niet alleen die.

Toch wel triest hoor dat ze tekst om de schermen moeten zetten om meer mensen te laten zingen, sfeer vakken horen daarvoor te gaan zorgen; Feyenoord, Ajax, Twente, Nac en Utrecht hebben allemaal veel lawaai meestal en als avondje nac is is het echt zeer leuk om naar toe te gaan. B-side dan E-side dacht ik en G-side volgens mijn roepen allemaal tegen elkaar.

En een fanatiek publiek? Als ze voor staan hoor je ze...

Welke spelers lopen de kantjes er vanaf dan?
Trouwens wel leuk te zien dan na 19 minuten wil ik zien

Het feit dat de "fanatieke" aanhang de kritiek ter harte neemt zegt al veel. Als ze enigszins vinden dat er in een massa wordt gezongen dan zouden ze dit als een belediging opvatten. Dus de fans zijn het er ook mee eens dat er niet veel wordt gezongen.

Wat een gezeik altijd van andere clubsupporters op het PSV publiek, ik zit af en toe ook wel is in het Philips stadion maar ben geen randdebiel die als een gek gaat lopen roepen en zingen, nee ik kom voor een mooie partij en de drie punten en kijk gewoon vol met spanning naar een wedstrijd. Ieder zijn ding toch, waarom is luidruchtiger beter? Ik hoef niet te zingen om te laten zien dat ik supporter ben en achter mijn club sta, ik heb een clubcard, kijk elke dag 3 keer op de psv site heb een psv shirtje aan en kijk elke wedstrijd live en als ik dat niet kan dan op de radio of teletekst. Er zijn gelukkig ook andere dingen in de wereld dan voetbal.
Ik heb trouwens wel is in het fanatieke Ajaxpubliek gezeten ja, nou wat een sfeer ik zie alleen maar drugskoppen die 90 minuten staan te schreeuwen, te springen en alles missen omdat ze te druk bezig zijn om zich zelf op te pompen en agressief te worden.
Maarja daarom woon ik ook in Brabant en houd ik meer van nuchtere rustigere mensen die vol met spanning naar een wedstrijd gaan en ook niet ongelofelijk hard gaat fluiten als ze eens verliezen, al heeft PSV thuis al een hele tijd niet meer verloren.

Sfeer, ja wat is nou sfeer?!

Iedereen beleeft sfeer anders, de 1 geniet van grote groeperingen die samen zingen voor hun club, de ander houd meer van een rustig en behoudende sfeer, weer een ander geniet van sfeeracties...
Zo heeft ieder zijn eigen smaak, maar vind het wel wat frapant dat de leiding van PSV met de vraag komen of Psv-supporters willen gaan zingen voor hun club.

2 maart 2012 om 22:47

He, niet de leiding van PSV maar de supportersverenigingen van PSV hebben opgeroepen tot het zingen van het clublied.

3 maart 2012 om 08:15

Oke dat is wel iets anders inderdaad, maar dan nog is het wat gek, dat zou je als suppporter/harde kern vanzelf moeten doen

Is het niet een beetje raar dat dit aangekondigd moet zijn en dat het dan ook bijzonder is?

Dit moet toch structureel zijn, onaangekondigd 90minuten lang je club vocaal steunen....

Wat is het nut van elkaars aanhang afzeiken?
Support je eigen club en het afkraken van de aanhang van een andere club vind ik maar onzin!

Het feit om een echt 'sfeervak' te gaan creeeren lijkt me wel een goed idee.
In elk vak zitten wel mensen die sfeer willen maken maar al zit het overgrote deel van het vak stil te zitten op zijn stoeltje lijkt het me stug dat je daar als enigste gaat lopen springen.
Al die mensen moeten dus eigenlijk samen kunnen komen in een groot vak.

Ik kan niet oordelen over Psv, want om eerlijk te zijn heb ik nog nooit echt gelet op het gezang tijdens een wedstrijd van Psv. Dat ze zeggen dat PSV een net publiek is, daar kan ik mij wel in vinden, want je hoort niet veel over die supporters.

Ik snap trouwens niet dat mensen hier gaan zeggen dat het ene publiek beter is dan het andere. Dit is in mijn ogen alleen gebaseerd op de reputatie van de supporters. Zo hoor ik mensen zeggen dat Ajax een heel goed publiek heeft. Nou ik kan je wel vertellen, als ik een wedstrijd van Ajax kijk dan gebeurd het zelden dat de tribune vol zit. Daarnaast is er nooit gezang te horen uit het hele stadion. De enigste die geluid maken is de F-side. In mijn ogen geldt dit ook voor alle andere clubs. Daar heb je ook één groep die zingt. En het ligt er maar net aan hoe groot die groep is.

Ik neem als voorbeeld Twente, want daar kom ik wel af en toe. Daar heb je de korte zijde met vak-p die altijd sfeer maken en nu wil de andere korte zijde ook wel eens sfeer maken. Echter het andere deel van het stadion daar is het altijd stil, die zingen alleen in het begin mee en heel af en toe tijdens de wedstrijd. Ik vind het ook jammer dat deze mensen niet meezingen, maar ik begrijp het wel. Sommige mensen willen gewoon rustig een wedstrijd bekijken en die komen daar niet om twee uur de longen uit hun lijf te schreeuwen.

Sfeer wordt vooral gemaakt door het aantal mensen dat meezingt. Bij elke club heb je een fanatieke groep die de sfeer maakt en om nou te zeggen dat ergens de sfeer beter is dan de andere.......... Ja het is wel zo dat in het ene stadion er meer mensen mee doen dan in het andere stadion, maar dat vind ik ook logisch. Zo kan je natuurlijk de sfeer in de Nederlandse stadions niet vergelijken met bijvoorbeeld die Grieken of die Turken. Daar heb je stadions van 50.000 met alleen maar supporters die meezingen. Ja dan heb je ook gewoon een grote sfeer. Maar zo werkt het in Nederland niet. Hier heb je ook families, vader-zonen, ouderen die gewoon rustig een avondje voetbal willen zien.

2 maart 2012 om 21:38

In Turkije en Griekenland enzo zingt iedereen gewoon mee. Was wel te zien toen ik dacht Fenerbache alleen vrouwen binnen liet. Alsnog 10x zo'n goede sfeer als bij elke eredivisie wedstrijd.

3 maart 2012 om 02:03

Bij ons NAC heb je 3 zingende zijdes, en dat is in de eredicisie ook wel uniek! Vak-g, Bside en F7 zijn alle 3 actief bezig, en daar ben ik wel trots op. Omdat er inderdaad meestal masr 1 sfeervak is(behalve Feyenoord)! Wat is er nu moeilijk aan het clublied zingen, als je dat met 10/20/30000 man doet weet ik zeker dat dat geen kwaad kanen je clubjuist helpt, en dat istoch wat we willen?!

Supporters maak je niet, dat ben je of dat ben je niet.

Nou ik heb de PSV fans luid en duidelijk gehoord afgelopen zondag tegen feyenoord.

Whahaha ik vind die Ajacieden zo grappig he, wij hebben heel beschaafd publiek en geen hooligans die clubgebouwen bestormen of die mensen de toegang tot het stadion ontzeggen. Ajacieden en Feyenoorders zijn trouwens een van de meest gevreesde supporters uit Europa dat zegt ook wel wat over hun ozo goede publiek.

2 maart 2012 om 21:55

Mensen die dat soort dingen doen zijn geen supporters dat zijn hooligans. iedere club heeft hooligans en Ajax en Feyenoord hebben de meeste supporters in nederland, dus ook de meeste hooligans en met dat meest gevreesde supporters in Europa valt ook wel mee......

2 maart 2012 om 22:16

Daarom is meldpunt Polen ook opgericht ;

De laatste paar jaren is het spel van PSV gezapig, gecontroleerd, zakelijk en bijzonder wisselvallig.
Dit heeft gewoon zijn uitwerking op het publiek.
Als de spelers er vol op klappen vanaf de eerste minuut, gaan de supporters er meteen achter staan, zo werkt het nou eenmaal.
In de tijd van Hiddink was hetzelfde publiek nooit zo stil als het nu is. Winnen en inzet zijn de sleutelwoorden.

2 maart 2012 om 21:53

Jullie staan 1e, hebben een goed team zonder blessures, bestuurlijk gaat het goed en de schulden zijn ook afgelost.

Maarja als jullie pas gaan zingen als het weer zo goed gaat als in de Hiddink-tijd dan snap ik waarom het altijd zo stil is in Eindhoven.

2 maart 2012 om 22:05

Ajax staat 5e, heeft een matig team met veel blessures en bestuurlijk gaat het dramatisch.

Daarnaast heeft Ajax 410 dat altijd zingt. En toen het bij Ajax goed ging deed iedereen bij Ajax gewoon mee met vrolijk sfeer maken.

Ik snap je punt niet helemaal?

Als men nu eens de wedstrijden Feyenoord - Ajax, Feyenoord - Twente, Twente - Psv, Feyenoord- PSV terug kijkt dan ziet men pas wat echt sfeer is. En dat is dus geen 90 min lang in je blote bats zacht zingen, zoals hierboven al aangegeven werd.

Mijn top 3:
1. Feyenoord/twente
2. Nac/degraafschap
3. Heerenveen

2 maart 2012 om 23:40

pff zacht geluid maken ze hoor die mensen die ''90 min lang in hun blote bats zacht zingen'' kregen we heel manchester stil, de man u supporters noemde de ajacieden de beste supporters van de wereld, zegt genoeg , de nieuwe generatie van feyenoord is een stuk minder fanatiek als eerst , waar die van ajax juist een stuk beter is als eerst ;

Ik vraag me af of dit wel gaat werken. Het clublied wordt altijd al gezongen bij 19:13 en het lijkt mij dat het grootste deel van het publiek de tekst toch wel weet.
Straks wordt het even hard gezongen als normaal en staan we een beetje voor lul nu deze actie zo in de media terecht komt, maar hopelijk doet iedereen mee en niet alleen bij het clublied maar de hele wedstrijd.

Het eerste wat Psv-supporters zeggen als er iets kritisch over hun club gezegd wordt is: ''ja maar bij Ajax......''. Vermoeiend.

ON: Toch een beetje bizar dat een president-commissaris het initiatief moet nemen een beetje sfeer in het stadion te krijgen.

Ik zal op 19minuut 13 toch maar even mijn speakers op Full zetten, anders ben ik bang dat ik alle 250 meezingende supporters niet hoor

2 maart 2012 om 22:29

Inderdaad, ik zit met verbazing te lezen. psv heeft een clublied?!

Wat een grap dit van Swinkels. Ik vind dat de supporters zich niet moeten laten kennen en vooral niet meezingen. Komt nu echt over van jullie brengen normaal geen sfeer dus laten we het clublied maar gaan zingen vanaf minuut 19.
Vind het beetje onnodige actie van Swinkels laat de supporters lekker zingen wat ze willen en als die het niet goed vind gaat die maar ertussen staan. Net alsof hij de hele wedstrijd meedoet op zijn VIP plek.

Nu Twente er ook vanaf weet is het niet te hopen dat ze de PSV supporters overstemmen op dat moment. Er kunnen ook genoeg mensen zijn van PSV die denken rot maar op Swinkels ga zelf maar lekker zingen.

Tja, vindt de PSV supporters altijd wat behouden en rustig. Dit is net als bij AZ. Dan denk je aan oude mannetjes met boerenpetjes die een gezellig potje voetbal gaan kijken met een stroopwafel. Overigens is dit altijd beter als die relschoppertjes.

Jammer dat PSV geen supportersorganisaties heeft die Zoiets dergelijks organiseerd. Bijna beschamend zelfs, dat een commissaris dit moet inzetten notabene. Bij Ajax en feijenoord zijn ze hier een stuk fanatieker in, kijk naar Man U uit. De buitenlandse media waren lyrisch Over de Ajax aupporters

Ik heb nu 7 jaar lang mijn seizoenskaart en bezoek meerdere uitwedstrijden per jaar. Wanneer ik een uitwedstrijd bezoek dan zing ik elk nummer mee, maar bij een thuiswedstrijd zit ik met mn vader op de zuidtribune. Als je daar gaat staan, dan zijn er meteen 30 om je heen die roepen: Zitten! Zitten! Nee dan blijf je inderdaad niet staan. Het probleem zit hem gewoon in het feit dat mensen die willen zingen niet op de juiste plaats zitten. Een individu die graag een liedje zingt en staat te springen in een vak vol mensen die gewoon van de wedstrijd willen genieten, dat gaat niet werken. Tegen feyenoord ging het echter al een stuk beter maar dit heeft ook te maken met hoeveel geluid er van Oost af komt. Wanneer er wordt ingezet dan gaan de mondjes wel bewegen en de handjes gaan ook op elkaar, maar komt er niets van Oost af, dan blijft het bij kijken en praten met de buurman. Psv zou de tribunes voor een deel opnieuw moeten gaan inrichten maar dit zou gepaard gaan met een flinke omzetting omdat mensen dan van plek moeten wisselen. Het psv publiek is zo slecht nog niet want in uitwedstrijden zijn we vocaal haast nooit de mindere. Het is alleen dat psv met een oplossing moet komen om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats komen te zitten.

Iedereen weet dat Psv een club is waar het publiek zich niet zo vaak laat horen. Het is inderdaad een ander soort, netter publiek. Niets mis mee maar blijf bij je leest. Niet hooligannetje willen spelen als je professor bent.

2 maart 2012 om 22:32

Volgens mij vind jij het wel stoer dat er bovengemiddeld veel hooligans bij jouw club rondlopen of niet? Wat ben jij een triest zielig ventje zeg, dat er een keer een meneer in pak je eens goed op je bek ramt triesteling dat je bent! Ik schaam mij ervoor dat jij en ik in éénzelfde land wonen, met dat soort opmerkingen van je. Laten we bidden dat jij jonger dan 16 bent

2 maart 2012 om 23:09

Wat kraam jij allemaal voor onzin uit?

3 maart 2012 om 12:58

Moderator, enkeltje verbannen graag.

En Kharika, je moet wel erg zielig, alleen, verdrietig en gefrustreerd zijn wil je hier dit soort puberale uitspraken lopen doen. Echt heel erg verkeerd dit soort dingen.

Als ze nog ook echt serieus gaan zingen na deze aankondiging vind ik PSV echt een triest publiek. Who the f"ck is die Peter Swinkels om te gaan bepalen wat het publiek wel of niet moet gaan doen, hij verdiend klappen

2 maart 2012 om 23:34

Jij bent echt leip ouwe. Wilt ie gewoon Swinkels voor ze bek rammen, helemaal gek. Lezen is trouwens ook lastig voor je zie ik...

De tekst van het clublied op de borden? Zijn ze daar dan niet in staat om hun clublied te onthouden? Komt ook allemaal geforceerd over dat het via een oproep van een topman van de club moet komen. Kunnen die fans dat niet zelf verzinnen?

2 maart 2012 om 22:34

Dat bedoel ik dus, hoe zielig ben je als je jezelf door een man die niks van voetbal weet moet laten opzwepen, die Swinkels moet eens klappen voelen van Psv-fans

Alle Nederlandse clubs kunnen een voorbeeld nemen aan Engeland en Turkije....waar voetbal gewoon een feest is.

Wat een trieste boel. Ik hoop dat de Twente-aanhang even een flink fluitconcert kan geven deze minuten. Dit is niet de bedoeling van een team supporten.

Wat zitten mensen hier toch over te zeuren. PSV heeft zeker een groot fanatiek gedeelte, maar ook een groot gedeelte wat gewoon als voetballiefhebber en voor de gezelligheid in het stadion zit. En nee deze mensen zijn niet saai, maar sommigen zijn gewoon niet het type om in je blote buik te gaan schreeuwen. Ik hou persoonlijk wel van dat fanatieke gedeelte en op PSV oost doen ze zeker hun best om de sfeer goed te houden. De sfeer is dan ook vaak goed, maar dat is niet altijd het geval want de lange tribunes Noord en Zuid die houden zich meestal relatief rustig. En juist dat gedeelte zie je bijna altijd op TV. Achter de goals is de meeste sfeer. Ik heb liever dat natuurlijk heel het stadion mee springt, maar zoals ik al zei zijn sommigen daar niet de types voor en dat kan je ook niet zomaar veranderen denk ik.

bij feyenoord is er ook niet altijd sfeer hoor, ik weet niet waar dat vandaan komt. tuurlijk, wanneer er sfeer is dan is die heel erg goed, wanneer die er niet is (fey-nec, Fey-rkc) dan is het stil daar in die kuip hoor.

PSV trekt kritisch kennerspubliek dat zich niet laat choreograferen. Als geen ander vertaalt de gemiddelde Psv-aanhanger de kunst van ongedwongen supporteren naar organische en interactieve sfeer. Bij clubs als Ajax is sfeer geen middel, maar een doel op zich.

Karaoke doet haar intrede in het op één na meest Engels aandoende stadion van het vasteland van Europa. Audio-karaktermoord.

Er kan dus alleen maar worden aangemoedigd als een RvC lid dat zegt. Normaliter wordt er namelijk met 250 mensen achter het linkerdoel gezongen, mager en stilletjes in een stadion van 30.000. Wat een nep gedoe is deze actie.

Als je je als 'harde kern' al moet laten aansporen door een plaatselijke notabele, ben je eigenlijk al ten dode opgeschreven.

En vorige jaar naar augustus naar chelsea gegaan tegen West Bromwich, eigen filmpje in het stadion gemaakt. met mini foto toestel, film opname gemaakt.

let op vanaf 2.50 gingen ze op jacht naar de 2-1. en hoor hoe de supporters daarna Chelsea aanmoedigen......en met resultaat, Malouda scoorde de 2-1 toen hij inviel.

We werden helemaal gek :P hahaha

http://www.youtube.com/watch?v=gayrkwyfw9e

Tja er zijn meerdere oorzaken voor de slechte sfeer in Eindhoven, maar nu het een hoogte heeft bereikt dat zelfs het bestuur, VI en andere mensen zich ermee gaan bemoeien vind ik het zelf een beetje beschamend...

Ten eerste is een groot gemis het ontbreken van een echt sfeervak. Zoals al vaker gezegd is er meerdere malen zoiets aangevraagd maar nooit is het echt doorgekomen of is het te moeilijk te realiseren. Het is nu namelijk zo dat de harde kern (die wel een goede sfeer probeert te creeeren) omringt wordt door oudere seizoenskaarthouders die hun beste tijd wel hebben gehad (qua sfeermaken) maar ook net zo goed als iedereen recht hebben op hun kaart.

Ten tweede is het Eindhovense publiek vrij kritisch en snel geïrriteerd. Dit merk ik bijvoorbeeld als ik zelf ga staan in vak PR (midden 2e ring) dat ik snel gezeik krijg van mensen achter me dat ik moet gaan zitten of dat ze het niet goed kunnen zien bla bla bla... En ook worden spelers snel uitgefloten bij het maken van slechte acties of als er collectief gefaald wordt.

Ten derde beleeft natuurlijk iedereen sfeer op zijn eigen manier en om nu te zeggen dat het zo dramatisch is vind ik zelf overdreven aangezien er wel elke week 35000 mensen zitten, weer of geen weer, ze zijn er wel. De slechte sfeer natuurlijk voor andere supporters een makkelijk mikpuntje om psvsupporters op te pakken maar ach daar moeten we niks van aantrekken want niet overal kan het hetzelfde zijn ;

Verder wil ik zeggen dat in uitvakken het gek genoeg wel (bijna) altijd een goede sfeer is waar veel wordt gezongen en af en toe het thuispubliek wordt overstemd misschien kan het bestuur zich daarop richten ipv deze karaokeshow.

Tot slot zijn er nog hele lange discussie op internet te vinden, vanuit supporters gericht naar het bestuur, om de sfeer in het Philips Stadion te verbeteren. We zijn er zelf ook mee bezig maar op dit moment moeten we het maar gewoon accepteren en komt het vanzelf wel goed!

Hier is de link naar zo'n discussie:
http://psv.netwerk.to/forums/html/forum15/736.php

Is dat dan net nadat ''foxy'' de kleedkamer heeft opgezocht en er zo krampachtig van 10 wordt afgeteld op de schermen? Man, wat krijg ik daar braakneigingen van.

Iedere supporter ondersteunt de club op haar eigen manier, zaak is dat de club daar een goede aansluiting bij weet te vinden. Over geënsceneerde acties sporen mensen echter niet aan tot meer fanatisme, het leidt eerder tot weerstand. De supporters zijn ook niet gek.

Een idee om meer sfeer in het philips stadion te krijgen zou bijvoorbeeld zijn om het uitvak niet in een donker, met landbouw plastic afgeplakt, hoekje te stoppen. Neem wat dat betreft een voorbeeld aan Feyenoord.

Fanatiek en net publiek, haha.

Ik vind het PSV publiek het minst aansprekende publiek van Nederland.
Ontzettend snel kritisch en je hoort ze alleen maar als er gescoord word. Ook in zo'n belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord heb ik ze op de goals nauwelijks gehoord.

Maar goed iedere supporter steunt de club op haar eigen manier. En het PSV publiek zal nu echt niet oppeens massaal gaan zingen ofzo.

2 maart 2012 om 23:36

Excelsior dat is pas huilen. Zo'n klein stadion en dat nog niet vol krijgen.

3 maart 2012 om 00:57

Tegen Feyenoord was de sfeer juist wél goed. Dat was een van de betere wedstrijden qua sfeer nog. Toen PSV het moeilijk had na de 2-2 ging het publiek er achter staan, iets wat vaker juist niet gebeurd.

3 maart 2012 om 17:58

'haha als dat al sfeer is

Ik zie PSV 1x per jaar een hele wedstrijd thuis spelen. Als ze tegen Feyenoord moeten. En afgelopen zondag heb ik ze alleen gehoord nadat er doelpunten vielen. En mischien zongen ze 1x wat na die 2-2, maar om dan al van sfeer te spreken.....

Hierop is maar 1 reactie mogelijk:
Born, Live, Die in Almelo
Amen

2 maart 2012 om 23:38

Als het kon kreeg je een compliment, of is dit niet sarcastisch bedoeld?

Ik hoop dan dat Twente scoort in 19:13.
Gaan we even kijken hoeveel supporters gaan staan en zingen.
Heb niet veel met dit soort dingen. Als je sfeer wilt moet het spontaan gebeuren en niet geforceerd.
Ik had echt never nooit gedacht dat de achterban hier mee zou meegaan.

3 maart 2012 om 00:24

Hoezo? Er zijn genoeg acties die vooraf afgesproken zijn.

PSV is een echte familie club. Opa, oma, vader, moeder en de kinderen ze zitten er allemaal. Families maken over het algemeen niet zoveel lawaai. Die komen naar het stadion voor een gezellig middagje uit. Ik ben dik tevreden met het publiek van Psv. Het is mooi dat je zonder rellen naar het stadion kan met het hele gezin.
Dat zingen vind ik een leuk initiatief. Ga zeker mee zingen. En dit is niets nieuws. Bij uitwedstrijden werd al zo vaak het club lied van PSV ingezet om 19:13.

3 maart 2012 om 00:23

Klopt, er komt over het algemeen ander publiek. Het verschil is ook zichtbaar bij grote Europese wedstrijden waar vrije verkoop voor is. Dan komen er veel meer van onder de 30 en dan is er vaak meteen een goede sfeer. Zul je ook zien tegen Valencia.

Als Psv achter staat zullen ze zeker niet gaan zingen in de 19e minuut. Maar bij een voorsprong zingen ze denk ik wel of bij veldoverwicht

Opnieuw een verhaal dat erg uit zijn verband wordt gerukt: allereerst is deze oproep niet eens gedaan door dhr. Swinkels, maar door de supportersvereniging. Deze hebben gereageerd op het feit dat dhr. Swinkels heeft gezegd dat het best wat sfeervoller mag in Eindhoven. Waar VZ vandaan heeft weten te halen dat de 'songtekst' op het scherm wordt vertoond, is mij ook één groot raadsel, want dat kan ik ook nergens vinden. Wel dat er op het scherm aandacht aan wordt gegeven, misschien iets met aftellen ofzo (wat op Oost ook altijd gebeurd)?

In ieder geval, niet bij iedere club hoeft dezelfde sfeer te heersen. In de randstad en daaromheen wonen over het algemeen de wat 'zwaardere' jongens, en daaromheen is het allemaal wat rustiger. Eindhoven is zoiezo een rustige stad waar weinig gebeurd op het gebied van criminaliteit etc. Wat dat betreft is het logisch dat er in het Psv-stadion ook minder te beleven is dan in de grotere steden. Bovendien heb je bij PSV erg veel ouders met kinderen die naar de wedstrijd gaan, of wat oudere mensen. Voor mij in het stadion zitten bijvoorbeeld ook een man met zijn zoontje van een jaar of 10. Bij ons is het nog gewoon zo dat je zonder problemen naar het stadion kan: de hekken om het veld zijn inmiddels weggehaald, maar niemand die zich in het hoofd haalt het veld op te lopen (mochten er Ajax-supporters zijn die zich aangesproken voelen, dit is geen sneer naar jullie!). Wat dat betreft is het bij ons gewoon veel gemoedelijker...

3 maart 2012 om 00:42

Eindhoven was toch echt een tijd de meest criminele stad van Nederland. Het stokje is dit jaar overgenomen door Rotterdam. Criminaliteit heeft overigens niks te maken met sfeer in een stadion. Ik denk dat er een samenloop van omstandigheden zijn, waardoor er in het stadion bij minder belangrijke wedstrijden er niet zo een goede sfeer hangt.

Zoals jij al aangeeft speelt de samenstelling van de seizoenskaarthouders een grote rol. Daarnaast is het publiek cynischer en kritischer geworden vanwege de 4x landstitels op rij en een halve finale in de CL. Bij Ajax kunnen ze erover meepraten wat de gevolgen van succes kan zijn. Supporters gaan dan met torenhoge verwachtingen naar het stadion en leggen de lat heel hoog. Als de werkelijkheid afwijkt van de verwachtingen, dan krijg je helaas een onplezierige sfeer in het stadion.

Ik was een paar maanden geleden bij een wedstrijd van Barcelona in het Camp Nou. 80 of 90.000 man die in het begin de clublied vol meezongen en vervolgens alleen bij de goals begonnen te juichen. Ik kreeg sterk het gevoel dat als Barca niet meer de hoge standaard kan waarborgen ook het cynisme toe zal nemen. Zoals bij Real het geval is. Daar klaagt Mourinho bijna wekelijks over.

3 maart 2012 om 00:56

Met criminaliteit bedoelde ik niet het ouderwetse winkeltje-overvallen of het omaatje-beroven, maar de meer vechtende kant. Ik kon niet op het woord komen, maar het is hooliganisme, wat dat betreft gebeurd er nooit iets in Eindhoven ;-)

Wat jij zegt klopt inderdaad: mensen hebben 4 jaar gezien dat we bijna alles wonnen, maar sindsdien is het nooit meer echt wat geweest qua prijzen. Vanaf toen is de sfeer ook minder geworden. Ik verwacht (lees: Hoop met een hoofdletter H) dat we daarom nu kampioen worden en dat de sfeer volgend jaar weer beter zal zijn. Niets is mooier dan een stadion dat tijdens de wedstrijden zijn keel schorzingt. En ja, dat zeg ik als rasechte, altijd kalke, Eindhovenaar. Of ja, Geldropenaar (ofzoiets) ;-)

Belangrijk verschil in mijn ogen. Overigens is de sfeer wel matig in Eindhoven, maar er wordt ook af en toe wel zwaar overdreven zeg. Afgelopen zondag tegen Feyenoord was het bijvoorbeeld prima. Er zijn ook mindere wedstrijden uiteraard, maar nu wordt het net gedaan of het altijd dramatisch is. Dat is té zwart geschetst naar mijn mening..

Eigenlijk is het al droevig dat zoiets aangekondigd moet komen. Zoiets moet iedere wedstrijd gebeuren. En ik zie dit nog niet eens lukken. De meeste 'supporters' daar komen om braaf met de armen over elkaar de wedstrijd te kijken. Afentoe wat 'boeruh, boeruh, boeruh' scanderen maar daar houd het ook bij op.

Ik moet zeggen dat ik de sfeer van psv - feyenoord anders niet zo mis vond natuurlijk is het geen Feijenoord maar slecht is het ook niet.

Naar mijn idee zijn de sfeer volste stadions die van Feyenoord en Twente.

3 maart 2012 om 09:46

Dan rust er denk ik een vloek op Psv, want die wedstrijden die ik heb meegemaakt in Enschede (twente - Psv) vond ik qua sfeer erg tegenvallen. Normaliter is Twente inderdaad vrij sfeervol!
Jullie zijn gewoon geweldig qua club support en beleving, dat is prachtig!

3 maart 2012 om 10:10

Ja zeker weten ik herinner me nog de beker finale tegen ajax die in 2en was gedeeld de eerste wedstrijd verloor Feijenoord geloof ik met 2 - 0 en in de return in de kuip en met achterstand van drie punten hoorde je nog steeds de Feyenoorders ik denk dat dat bij zelden clubs voor komt. Of de penalty die door Mols veroorzaakt werd waardoor laat de 2-2 kon worden gescoord allemaal momenten die op zichzelf al mooi zijn maar helemaal speciaal worden door de achterban.

Word moe van al die ajaxfans die zo lopen te pochen over Manu-ajax de enigste reden waarom de ajax fans zo veel zingde was omdat het een mooie ervaring was in een mooi engels stadion mooi affiche zoals ze zelf al zeide en daarom zongen ze zo leuk. Maar doe dat maar liever in de competitie, ga je schamen met hoe leeg die arena iedere keer is, overal lege stoeltjes! Zeker de afgelopen twee wedstrijden. En maar stoer doen hoe ze zongen in een wedstrijd die op voorhand verloren was! En wat betreft het Manu publiek dat is net PSV publiek als je dat ziet zitten! En die kijken ook nog is heel anders naar deze wedstrijd(kleine ajax dat op bezoek komt)daar lopen ze niet voor warm.
Nee ajaxfans doe niet zo stoer over deze wedstrijd want een EL wedstrijd in een mooi engels stadion is gewoon specialer dan de gewone competitie wedstrijden en dan moet je je juist laten horen!

Wij kijken liever dan dat we schreeuwen in onze blote borst

Misschien kunnen ze ook eens beginnen met fatsoenlijke muziek draaien voor de wedstrijd en in de rust ipv al die carnavaleske blije housenummertjes om het publiek wat scherper te krijgen. Beetje stevige muziek waarmee je laat zien dat je de baas bent in eigen huis en niet dat het altijd feest is.

geforceerd ist wel ja. Maar is vak410 ook niet ooit "geforceerd"?voor dat vak410 bestond was er ook nauwelijks sfeer..ajax-twente kampioenswedstrijd werd er ook geforceerd om een ideale sfeer te krijgen..?? Goed idee..

Laten we ophouden met roepen jullie zijn saai, nee jullie zijn saai! Het is algemeen bekend dat PSV niet bekend staat om de geweldige sfeer. Waar PSV wel om bekend staat is dat het vrijwel altijd goed gaat, netjes gaat. Daar valt ook wat voor te zeggen. Ik ben een sfeer liefhebber pur sang, ik kom ook niet naar het stadion voor prachtig voetbal, de mannetjes op t veld, of de clubhistorie. Ik kom voor beleving! Sfeer is daar erg belangrijk in, dus ben blij met dit soort berichten!
Ik heb alle stadions gezien en meerdermalen gehoord, Feyenoord steekt daar altijd met kop en schouders bovenuit! Prachtig publiek

Een beetje sneu als je het mij vraagt, zoiets moet spontaan ontstaan. Maar goed, het is een sfeerloze bedoeling daar dus is het wel goed dat men actie wilt ondernemen, al vraag ik me wel af of het effect heeft. Het huidige 'fanatieke' groepje PSV supporters zijn de enige die wat doen, maar die zijn bijna op een hand te tellen.

3 maart 2012 om 11:55

Een beetje, hahaha heel erg sneu is dit. PSV heeft gewoon een erg suf publiek dat is ook wel aan de reacties hier te lezen: "naar mijn mening ga je naar het stadion om een leuke wedstrijd te zien en niet om constant sfeer te maken". Als ik voor het voetbal zou komen had ik echt geen seizoenskaart voor Feyenoord gehad haha!

naar mijn mening ga je naar het stadion om een leuke wedstrijd te zien en niet om constant sfeer te maken. natuurlijk hoort sfeer bij een wedstrijd maar moeten ze dat b.v op een zijde doen(in dit geval Oost), en als de ploeg het echt nodig heeft zij de overige supporters oproepen om ook even mee te doen.

3 maart 2012 om 12:34

Compleet mee eens, dat wij in Eindhoven nu minder 20 jarige gekken hebben die elkaar in elkaar slaan vanwege voetbal. Helemaal niks mis mee

als twente ons clublied hoort gaan ze janken
ik zeg psv wint met 3-2

Wie zei hier ook alweer dat Twente in de 19e minuut dan zou scoren?!?!

Haha en ook nog door Peter Wisgerhof! :P

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren