Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG loopt Nagelsmann mis en schakelt meteen door naar nieuwe topkandidaat

Laatste update:

Julian Nagelsmann wordt definitief niet de nieuwe trainer van Paris Saint-Germain, zo melden L'Équipe en Fabrizio Romano. De Duitse coach is er in intensieve onderhandelingen niet uitgekomen met de Franse grootmacht, die zoekt naar een opvolger van Christophe Galtier. PSG schakelt direct door naar zijn nieuwe topkandidaat. Volgens het doorgaans betrouwbare Relevo gaat het om Bologna-coach Thiago Motta, die jarenlang op het middenveld van PSG speelde.

Galtier is officieel nog steeds de hoofdcoach van PSG, maar weet al dat de Qatari eigenaren niet met hem verder willen. PSG onderhandelde wekenlang met voormalig Bayern München-trainer Nagelsmann, die flink wat voorwaarden stelde aan zijn eventuele komst naar de Franse hoofdstad. Uiteindelijk is door beide partijen besloten om de stekker uit de gesprekken te trekken vanwege een verschil van mening over 'belangrijke details'. Concrete voorbeelden daarvan heeft L'Équipe op dit moment niet.

Ook weet de grootste Franse sportkrant niet met wie PSG nu praat. Wel is duidelijk dat de landskampioen hoopt en verwacht volgende week zijn nieuwe hoofdtrainer te presenteren. Volgens Relevo gaat het dus om Motta, die tussen 2012 en 2018 voor PSG speelde. De Braziliaanse Italiaan was daarna een jaar jeugdtrainer bij de Parijse club, om vervolgens in Italië kortstondig te werken als hoofdtrainer van Genoa en Spezia. Sinds 2022 is hij de trainer van Bologna, dat afgelopen seizoen negende eindigde.

Eerder werd José Mourinho zeer nadrukkelijk gelinkt aan een stap naar Parijs. De Portugese coach van AS Roma beloofde na het verliezen van de Europa League-finale tegen Sevilla (1-1, v.n.s.) echter aan zijn spelers, supporters en club in Italië te zullen blijven. Nagelsmann zal ondertussen in kalmte wachten op aanbiedingen van andere clubs. De pas 35-jarige Duitser werd eerder hevig gelinkt aan Tottenham Hotspur, maar besloot daar niet op in te gaan. Eind maart kreeg de innoverende oefenmeester plotseling zijn congé bij Bayern, dat hem in de zomer van 2021 nog had losgeweekt bij RB Leipzig voor een recordbedrag van 25 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Mourinho incoming

17 juni 2023 om 00:19

Haha ik betwijfel het, maar wat zou ik het prachtig vinden om Mourinho nog een laatste keer bij een topclub te zien. Iedereen zou kijken naar wat voor een team Mourinho nog kan bouwen met al dat geld.

17 juni 2023 om 07:38

Nou ik niet in ieder geval, ik zet Mourinho teams tegenwoordig direct uit op de buis. Simpelweg geen zin om me te ergeren, wat onherroepelijk gaat gebeuren

17 juni 2023 om 10:08

Hij zal een counterploeg gaan bouwen, heeft hij zowat bij elke grote club gedaan waar hij zat.

17 juni 2023 om 00:44

100% niet. Die wilt het project bij Roma afmaken. Motta, Luis Enrique of Conte. Dat zijn namen waar je bij PSG nu aan moet denken. Las ook ergens dat ze een oogje hebben op de bondscoach van Kroatië, maar weet niet in hoeverre dat klopt. En anders Galtier nog een seizoen de kans geven, maar dan moet je wel hem de spelers geven om zijn countervoetbal te spelen. Met Neymar gaat dat niet lukken die tegenwoordig al zijn snelheid kwijt lijkt en om de haverklap geblesseerd raakt.

17 juni 2023 om 09:35

Hij wil niet het project afmaken. Topclubs willen hem niet meer.

17 juni 2023 om 09:44

Ipv Mourinho lijkt Motta toch een leukere keus. Oud speler.
Psg moet gewoon rustig gaan bouwen en niet blind spelers als Messi, Ramos etc..

Haal jonge talenten, bijv Xavi Simons die gretig zijn en ga bouwen.

Oshimen als topaankoop

Iemand als Mbappe en Neymar weg doen

Ik vraag me af wat voor eisen Nagelsmann dan stelt als clubs als Chelsea, Spurs en PSG er niet uit komen met hem. Financieel zal het wel moeten lukken, dus zal het dan gaan om inspraak etc?

17 juni 2023 om 00:38

Ik denk dat hij gewoon elke wedstrijd zelf de opstelling wil maken.

17 juni 2023 om 15:06

Met zo'n arrogante houding kom je natuurlijk nooit meer bij een topclub aan de bak

17 juni 2023 om 00:39

Laten dat nou net 3 clubs zijn waar je weinig tijd krijgt van de eigenaar om er wat van te maken en waar het een grote puinzooi is. Dan laat het zich raden dat een Nagelsmann geen zin heeft in een nieuwe mislukking, zoals het bij Bayern is gegaan. Ik kan me voorstellen dat die man dan denkt: dan wil ik ook met ijzeren hand kunnen regeren om het allemaal naar mijn hand te zetten, ipv steeds dat zwaard van Damocles boven mijn schedel te voelen bungelen.

17 juni 2023 om 01:39

Ik denk eigenlijk dat hij na Bayern toch vrij stellig is in z'n visie. Het is wel een manier van doen dat niet bij iedere club past. Sowieso denk ik dat zijn manier van werken beter in de Europese subtop of lager past. Iets opbouwen...

17 juni 2023 om 09:35

Het zou fijn zijn als het snel uitlekt waar die onderhandelingen dan precies op stuk gelopen zijn. Natuurlijk zetten die drie afzeggingen Nagelsmann misschien een beetje te kakken en lijkt het alsof hij moeilijk is om mee te onderhandelen maar laten we dit zeggen: ik vind dat PSG, Chelsea en Tottenham geen toonbeelden zijn van goed geleide topclubs.

Ik kan me heel goed voorstellen dat Nagelsmann best bij alle drie de clubs aan de slag had willen gaan, maar in mijn ogen heeft hij een goed recht om met een hele kritische blik naar die clubs te kijken en echt flinke veranderingen te eisen.

1: Bij Chelsea is het een zooi sinds die Amerikanen de leiding hebben. Van een belachelijk grote selectie tot het compleet verzieken van de contractonderhandelingen met Mason Mount, er is weinig reden voor optimisme voor de aankomende seizoenen. Als coach ben je compleet afhankelijk van de clubstructuur en die moet nog volledig vorm krijgen bij Chelsea. Het idee is er, zegt men, maar het werkt nog absoluut niet naar behoren.

2. Tottenham is ook al jaren een zooi. De selectie is eerder een degradatiekandidaat dan een ploeg die om de titel kan vechten, plak daar nog eens aan vast dat Kane aankomende - of volgende zomer gaat vertrekken. Levy is ook niet bereid gebleken om flink te investeren en heeft na het ontslag van de TD nog steeds geen nieuwe aangesteld.

3. Bij PSG zie ik veel van de problemen die Chelsea in zijn beginjaren had onder Abramovich. Ze staren zich compleet blind op de Champions League en dat gaat ten kosten van de stabiliteit en de structuur van de club! De coach is afhankelijk van de nukken van de sterren, wat de meest ongezonde situatie is die een club zich kan wensen.

Ik kan me heel goed voorstellen dat een serieuze coach die tegen de top aan zit en nog dat laatste zetje nodig heeft om echt als de beste gezien te worden uitgerekend naar deze drie clubs heel kritisch kijkt. Sinds Nagelsmann bij Bayern aan de slag ging hebben die andere clubs namelijk Tuchel, Potter, Lampard, Conte, Nuno, Mourinho, Pochettino en Galtier als coaches versleten! 8 coaches in amper 2 jaar tijd!

Als ik Galtier begin dit seizoen zag was het echt een verademing ten opzichte van het voetbal van Pochettino. Er zat echt wel leuk voetbal in. De tweede seizoenshelft was niet goed. Maar daarvoor acht ik meer de technische leiding verantwoordelijkheid. Je kan wel de ene na de andere superster halen. Maar zorg eerst eens voor een fatsoenlijke verdediging en met name middenveld. Met dit middenveld ga je niet meedoen om de Europese prijzen.

Volgens mij liet de selectie het de laatste maanden ook wel lopen. Tot in hoeverre je de trainer daar de schuld van kan geven, kan je over twisten.

Maar als je PSG vergelijkt met City.. Bij City hebben ze vanaf de grond gewoon een goed draaiende club neergezet met de juiste mensen op de juiste plekken, die goed beleid maken. Natuurlijk geven ze veel geld uit. Alhoewel netto minder dan United en Chelsea.. Bij PSG lijkt het beleid echter: flikker er maar een bak geld tegenaan ieder jaar zonder gedachte. Tja, daarmee ga je nooit succes boeken.

PSG zou er goed aan doen na het vertrek van Messi, en het aanstaand vertrek van Mbappe. Even twee jaar pas op de plaats te maken - want een tegenvallende tussenperiode krijg je sowieso - en vanaf de grond een gezonde structuur in de club te brengen.

17 juni 2023 om 00:49

Het grootste probleem van PSG is de breedte van de selectie. Bij City is elke positie dubbel bezet met 22 spelers die allemaal aan elkaar gewaagd zijn. PSG kan elk jaar een uitstekend elftal op de been brengen wat moet kunnen concurreren met elke ploeg op aarde, maar dan komen er blessures, komen er wat mindere resultaten en stort alles in. Er spelen door blessureleed soms spelers bij PSG in de basis die in de Eredivisie nog niet mee zouden kunnen. Voor een wedstrijdje tegen Ajaccio of Troyes kun je dat nog compenseren met de individuele klasse van Mbappe, maar in de CL gaat dat gewoon niet. Dan heb je iedereen nodig.

17 juni 2023 om 03:20

Ook city ging niet gelijk goed, heeft nog wel wat jaren geduurd voordat ze iets wonnen. Grote missers gehad als robinho’s en jo’s, maar uiteindelijk (na oneindig pompen) is t gelukt.. kan psg ook gebeuren

17 juni 2023 om 09:09

En dat is dus wat ze bij een "topclub" als PSG nooit zullen doen, pas op de plaats maken, omdat dat niet bij de cultuur van een topclub hoort. Die zijn bang dan hun naam te grabbel te gooien. Zo zie je dus maar dat er geen visie achter zit en het alleen maar neerkomt op geld geld geld en hopen op iets moois

Waar wacht Nagelsman nou precies op? Er zijn inmiddels al twee clubs bij hem geweest die onbeperkt budget hebben. Na de zomer krijgt hij alle ruimte om de selectie van PSG opnieuw te bouwen.

PSG kan het best van de visie superstellen halen afstappen. Met Messi, Neymar, Mbappe, Hakimi en Verratti ben je gewoon middelmaat als je de bal niet hebt. Tijd voor jonge frisse spelers om Neymar en Mbappe heen!

17 juni 2023 om 13:35

Misschien wilde nagelsman exact dat laatste, maar merkte hij in de gesprekken dat psg op dezelfde manier een onevenwichtige sterrenformatie gaat samenstellen. Na bayern kan ik me goed voorstellen dat hij een nieuwe mismatch wil voorkomen en erg voorzichtig is bij de keuze voor zijn volgende club

Laat die Galtier gewoon lekker zitten. Motta gaat het echt niet beter doen …. Galtier Is pas een jaar coach en heeft het al laten zien bij Lille en Nice . Kan alleen maar beter worden .. er zullen nog spelers gaan waar Messi en ramos al vertrokken zijn …Mochten Lucas Fernandez en skiniar komen heb je een top verdediging. Alleen nog 2 middenvelders en een rechtsbuiten en je bent klaar.

17 juni 2023 om 01:43

Mag wel wat meer in de aanval worden geïnvesteerd dan slechts 1 rechtsbuiten. Op Neymar kan je toch nooit bouwen. En over Galtier denk ik dat dat dus het hele probleem is, hij heeft alleen Lille en Nice getraind. Te licht voor een club wat wilt concurreren in de CL. Of je moet echt een countermachine van dit PSG willen maken maar daar heb je los van Mbappe totaal de spelers niet voor verder. Dit is een spelersgroep die na Tuchel, Pochettino en Galtier toe is aan een aanvallende trainer. Motta laat Bologna goed voetbal spelen, heeft heel veel potentie als coach en kent de club, dus why not?

De aller belangrijkste reden waarom Psg nooit de cl gaat winnen is omdat ze in eigen land te weinig tegenstand hebben. Die spelers weten in de Cl niet wat ze overkomt. Wekelijks op hoog niveau presteren zorgt voor de echte scherpte. Die is er gewoon onvoldoende

17 juni 2023 om 11:06

Bayern heeft paar jaar geleden ook gewoon de CL gewonnen en die hebben ook amper weerstand. PSG heeft al een keer de finale gehaald en had in die finale genoeg kansen om te winnen. Het probleem zit dit jaar niet in de weerstand, iedereen kan zien dat er bij PSG veel meer uit te halen valt als ze fatsoenlijke aankopen doen en misschien een wat betere trainer halen.

Wat een bagger club zeg. Oh we winnen de CL niet dus dan meteen maar weer voor de zoveelste keer een nieuwe trainer. Nou die CL ga je voorlopig niet winnen. En ik hoop van harte dat dat ook nooit zal gebeuren.

17 juni 2023 om 07:43

Ja echt heel lelijk, uiteindelijk wil geen een coach dat nog riskeren daar hoor

17 juni 2023 om 11:08

Zolang ze elk seizoen CL spelen en een mooi salaris kunnen aanbieden blijft PSG een interessante club voor heel veel trainers.

Naar mijn mening zou ik graag Diego Simeone of Antonio Conte bij PSG zien, vanwege hun stijl en manier van spelen, met name hun tactische discipline.

Voor PSG is het belangrijk om een trainer te kiezen die het potentieel van de spelers kan benutten en tegelijkertijd een georganiseerd en gedisciplineerd team kan vormen. Diego Simeone en Antonio Conte hebben bewezen dat ze in staat zijn om dit te bereiken. PSG heeft behoefte aan een trainer met een harde hand, iemand die het beste uit de spelers kan halen en het team naar succes kan leiden.

Ik ben benieuwd welke keuze PSG uiteindelijk maakt, maar ik geloof dat Diego Simeone of Antonio Conte goede opties zouden zijn om de club naar nieuwe hoogten te brengen.

17 juni 2023 om 11:09

Simeone gaat niet weg bij Atletico. Conte zou misschien kunnen maar die gaat ook veel eisen stellen denk ik.

Moeilijk te begrijpen waarom Nagelsmann nee zegt en hoe PSG uiteindelijk bij Thiago Motta uitkomt. 9e met Bologna is mooi, maar het zou toch gek zijn om van hem ineens te verwachten dat je de CL-finale haalt in seizoen 1 met nul ervaring als trainer opntopniveau. Hij heeft een beetje in de kelder van de Serie A getraind. Waarom niet Spaletti?

17 juni 2023 om 09:38

Spalletti gaat een jaar geen clubs trainen, op die voorwaarde vertrok hij bij Napoli en het zou mij weinig verbazen als hij niet een klein contractje ondertekent heeft bij Napoli om er zeker van te zijn dat hij niet volgende maand al ergens kan tekenen.

Motta is natuurlijk een ex-speler van PSG, hij heeft revolutionaire ideeën zegt men altijd, wellicht spelen dat soort factoren meer mee dan de ervaring die hij mist.

Wat hebben buitenlandse spelers en trainers te zoeken in Parijs? Elk jaar fluitend kampioen, elk jaar uitgeschakeld in de 1/8 of kwart finale van de CL.
Trainers die wisselen als broodjes.... Sportief gezien echt saai en voorspelbaar

17 juni 2023 om 10:15

Te zoeken in Parijs? Geld. Heel veel. Nee, geen geintje: Heel erg veel.

Is toch logisch dat Nagelsmann afhaakt. PSG heeft ondertussen zo'n bedenkelijke naam m.b.t. trainers opgebouwd dat geen enkele zichzelf respecterende coach daar zijn vingers nog aan wil branden. Bij 90% van de clubs die succesvol zijn krijgt de trainer een aantal jaren de tijd om aan een team te bouwen. Ook worden er daar gericht aankopen gedaan die in de filosofie van de trainer passen. Dat alles gebeurt bij PSG niet. Het is, ondanks al het geld, gewoon een slecht geleide club. Kijk eens hoelang Pep heeft moeten bouwen ondanks al het geld van City.

Mourinho en PSG match made in haeven. Staan voor alles wat je niet wilt in het voetbal. Meest onsympathieke club en coach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren