Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Profvoetballers blijken vaker te maken te hebben met depressiviteit

Laatste update:

Depressiviteit blijkt een groot probleem te zijn in de voetballerij. De internationale spelersvakbond FIFPro heeft daar onderzoek naar gedaan en een derde van de ondervraagden gaf aan dat hij last heeft gehad van mentale problemen. Dat is een stuk hoger dan de gemiddelde bevolking: in Nederland komt depressie bijvoorbeeld voor bij zeventien procent van de bevolking.

/

Wetenschappers Vincent Gouttebarge en Gino Kerkhoffs, die zijn verbonden aan het AMC in Amsterdam, voerden het onderzoek uit. Zij onderzochten in totaal 826 profs en oud-profs uit België, Chili, Finland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Paraguay, Peru, Spanje, Zweden en Zwitserland. Van de 607 profs die nog actief zijn, heeft 38 procent wel eens last gehad van depressieve verschijnselen, zo meldt De Volkskrant. Van de 219 oud-profs ligt dat percentage op 35 procent.

Vooral sporters die te maken hebben gehad met zware blessures kregen te maken met psychische problemen. De symptomen varieerden van sombere buien en angsten tot slaap- en alcoholproblemen. Gouttebarge, zelf een oud-prof, hoopt dat clubs na het onderzoek meer aandacht zullen besteden aan het probleem.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Valt wel te begrijpen. Spelers willen zo graag spelen en zich bewijzen, vooral wanneer je je al hebt bewezen en dan terug valt. Voetbal is een apart spelletje.

Kan me er iets bij voorstellen. Als je niet bij een grote club in een grote competitie speelt verdien je echt niet zoveel als mensen denken + het feit dat zij meestal amper iets van een fatsoenlijke opleiding hebben gedaan waardoor ze minder serieus genomen worden op de arbeidsmarkt.

6 oktober 2015 om 16:31

Daarnaast is geld niet alles!

6 oktober 2015 om 19:45

Valt me mee dat Robben zo positief blijft, al hoewel hij aangeefy wel.gefrustreerd te raken van de blessures.... dat is geen depressieve verschijnsel toch?

6 oktober 2015 om 19:50

Ik heb het onderzoeksrapport niet gelezen, dus ik weet niet hoe ze het gedefinieerd hebben. Maar depressiviteit is wat anders dan je rot voelen over tegenslag, of daarover gefrustreerd zijn. Verder heb je verschillende soorten depressies, en ook lichte en zware depressies. Zo zou het best kunnen dat zo'n Litmanen een keer depressieve klachten heeft gehad zonder dat wij dat ooit horen. Een derde van de voetballers heeft er last van gehad, dat is erg veel.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren